Moon

 

Tröttheten har nått mig.

Jag sov inte så bra under hela förra veckan så tröttheten har slagit till ordentligt, är jätte trött nu när jag sitter skolan, även om jag vaknade halv 6 och inte kunde somna om. Men jag har bara en lektion idag så det ska bli skönt att bara åka hem sen och sova en stund, kanske åker ner till stallet senare, ska överaska min kompis och hjälpa min andra stall kompis med lite små pyssel, hon brukar ha bråttom på måndagar så jag hjälper henne nu när jag endå kommer vara där :)
Jag har lite smått ångest över att jag tävlade igår, det kanske inte var rätt av mig och tävla, söndagar är ju deras vilodag och jag sa att jag troligen inte skulle sitta upp din rygg igen, varför gjorde jag så mot dig, hur kunde jag va så dum?! 
Jag hoppas ni får en underbar vecka, ni är underbara och fina personer, glöm aldrig det!
SeS!<3
Matilda!
Älskar denna bild på henne, här gick hon perfekt, inte över eller under lodplanet <3 
 

Dressyrtävling 4/10-2015

Tävlingen gick över förväntan, jag visste att galoppen skulle bli ett stort problem eftersom hon har det jobbigt med galoppen, två av brott i vadra galopp, första var efter första volten men fick i gång henne till ökade galoppen där jag sattsade och hon svarade bra framåt, domaren och jag tyckte dock väldigt olika på den punkten. Andra galoppen bröt hon av i diagonalen och jag fick inte igång henne igen. Annars skötte hon sig bra, hon var ovanligt pigg, hon blir väldigt pigg när det är lite mer publik och hon har knoppar i mannen, vilket gör att hon inte riktigt kommer ner i önskade form utan bär huvudet väldigt högt men jag gjorde så gott jag kunde ut efter det. Vi hamnade på 59,28, vilket jag är nöjd men eftersom jag inte har ridit henne på 3 månader och vi var inte riktigt lika samspelta som vi har varit. Enligt min var hon bäst idag, kommer sakna att sitta på hennes rygg <3
Lite bilder från uppvärmingen innan jag skulle gå upp och rida programet :D
 

Here comes the rain again, falling from the stars

Det blir ingen tävling för Buggen i morgon, lite tråkigt men då kan jag lägga all energi på Sally i morgon, ska försöla duscha hennes, speciellt hennes hovskägg, det är ser ut att vara mer åt grå håller nu än åt det vita hållet, ska även försöka klippa det så hon inte kliver på det när det har borstat ut det. Håller på att lägga upp en plan för uppvärmningen också, planerar mycket över gångar och förflyttningar, det biter på henne bäst. Jag har inga förväntningar utan jag går in på banan för att ha roligt, jag har inte ridit henne på 3 månader så vi får se vart det hanmar, kommer också lägga mycket fokus på galoppen så vi får till fina och runda volter, ökningarna kommer jag lägga in 1 eller två stycken bara för att se till att formen håller. Jag är väldigt glad att jag just kan få starta ett LB program med henne.
Ni får ha det underbart!
SeS!<3
Matilda!
Från våran första LC ihop <3

Wake me up when september ends

Jag åkte till stallet idag och det var så underbart och få krama om Sally, önskar verkligen att jag kunde va hos henne jämt och se efter henne.
Vi får se om tävlingen med Buggen blir av då ägaren kan ha fått förhinder, kommer få reda på om vi åker eller inte ikväll.
Tävlingen börjar närma sig, vi har alltid fått ha spön på banan nu när vi bara tävlar på klubb tävlingar men denna tävling kommer vi inte få ha det, några kanske tycker jag är helt knäpp att jag tycker det är lite dåligt men jag gillar inte rikigt sporrar, det känns som jag skulle göra hästen mer illa än göra mer nytta, enligt mig. Spöt kommer bara vara som en hjälp för Sally i galoppen då hon har lite svårare att hålla igång i galoppen och jag vill kunna hjälpa henne så mycket som jag kan, jag vill inte behöva sitta och sparka henne i sidorna utan kunna ge signaler med skänklarna och peta lite grann för att aktivera henne ännu mer men jag antar att det måste bli en första gång för det med.
Jag får hoppas på att hon är piggare helt enkelt,
SeS!<3
Matilda!