Lokal dressyr tävling 4 maj 2014 på Stjärnholms ryttarförening, Nancy Matos - Roxanna SRF del 1

 

Buggen!

Hittatde ett foto på honom från ett tag sedan, så detta är den hästen som jag sköter och pysslar med, jag kommer aldrig få rida på honom men det gör mig inget, älskar att bara pyssla med hästar!
Han är skadad för till fället men tömkörs i skritt och lite trav för tillfället, han kickade till sig själv och blev på så sätt skadad, han har varit väldigt mycket skadad tyvärr men vi hoppas nu på att han ska hålla.
Detta är han!
 

King over the second year, or just forget it.

Tisdag, skulle haft utvecklings samtal men min mentor kunde inte så jag ska ner till stallet sen, YES!
Ska försöka få ta en liten bild på buggen, så ni får se hur han ser ut, några av er vet nog inte hur han ser ut, eller är alla min 29 besökare från stallet, who knows ;)
Bara vård idag, glad över det, behöver inte prata så mycket det klarar inte min hals av idag.
Längtar tills i eftermiddag, jag ska nog mysa med Pigge också och han ska få lite godis :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Fuck this!

Jag som är allergisk mot myggbett, dem blir bamse stora när jag kliar på dem så hela min kropps del kan svälla upp, så jag får inte klia men det är svårt.
Denna vecka går jag bara 3 dagar så det är sjukt skönt, det är dock inte ridning på torsdag då det är kristen himmelfärd, ska nog ner till stallet endå och putsa ridskolehästarnas grejer, ska även ner på fredag och ta hand om buggen. Under helgen ska jag vara nere i stallet och skötta och vara med under hopptävlingen, jag ska ta tiden i grunden och omhoppningen. Denna vecka är lugn i skolan som tur är men det blir ingen ridning vilket är tråkigt.
See you guys later!
 

Dressyrtävling KM 25/5 Olympic

Franz blev halt under fredags kväll, så jag valde att tävla Pigge men det krävdes över talning från min sida.
På morgonen var han stressad som jag vet inte vad, han kom inte riktigt till ro och var orolig, han började lugna sig sen.
Jag hade missat start tiden väldigt mycket, jag började skritta och hade travat lite grann sen skulle jag upp, jag kände mig jätte dum mot Pigge, jag fortsatte trava uppe i ridhuset och sen innan jag fick start signal så fattade jag galopp och travad honom och han kändes fräsch, känner mig som en djur plågare efter att ha gjort så mot honom :(
Han var väldigt fin på framridning endå och avslappad och ganska seg, tur för mig dock hehe.
På tävling banan var det en helt annan femma, när han insåg att han skulle tävla var det full rulle framåt, han vart jätte pigg men han spände inte upp sig, jag försökte sitta ner så gott det gick men han är rätt stötig så jag hade problem, och jag försökte hålla koll på programmet, jag kan inte göra två saker samtidigt, hehe XD
I skritten var han otroligt lugn och gick sina lång och lugna kliv, galoppen vart han pigg och ville springa och ha roligt, han tänkte inte att jag skulle göra en 20 meters volt inte, dem vart inte så runda menmen, allt kan int bli perfect right? Halten vid X stod han still och det har han väldigt svårt för, innan jag satte igång i trav igen fick han en lite klapp på halsen :) På sista in ridningen stod han dock inte helt stilla men jag ville få det överstökat.
 
Det kändes super bra, helt över förväntan och som jag sa till lilla Sofia, jag struntar i vad procenten visar, jag är super nöjd! Planen var att jag skulle vara en stolt rytttare som knep sista platsen :D Top 2 blev placerad av ridskole hästarna och jag kom 4 med hela 67.04%, jag låg i chock och höll på att börja gråta av lycka, han hade sköt sig mycket bättre än vad jag trodde, jag var ca 10% ifrån 1:a och ca 5% från 2:a placerad.
Med tanke på vilken skillnad det är på Pigge och Franz så är jag ännu nöjdare, kan man skylla på att jag är förskyld också XD
Pigge kommer jag nog tävla fler gånger! :D
Bilder från dagen! Tack sofia (http://sofiakrantz.webblogg.se/) för du fotade och var med mig!
 
 

''När det var vi fick vi murarna att falla, men någonstans på den väg som tänkt för oss att vandra, slutade vår resa''

Tack och hej för nu!
Jag orkar inte just nu, jag vill inte!
Det är för mycket nu, nu är det nog!
Var är ni när jag behöver er?!
Världens vackraste, du och Josefin var allt för mig och nu är ni båda borta!
Snälla kom tillbaka!! <3

But if you close your eyes.

Onsdag, jag har NP i engelska och sen kommer jag cykla upp till campus direkt för där har jag praktiskt prov sen, så en dag med bara prov, yyyeeeeyyy....
Jag slutar dock runt 1 halv 2, 2h tidigare är vad jag brukar så lite glad är jag, men jag är så sjukt nervös så ni annar inte, det praktiska provet skrämmer mig mest av dessa två, även om jag har mest kunskap där, jag hoopas jag fixar detta. 
Jag kommer endå inte överleva veckan. det är bara prov denna vecka så jag kommer somna på vägen typ.
Vi syns senare.
SeS!<3
Matilda<3
 

Hoppkurs 11/5-14 Sally

Jag bytte till Sally efter ha sett banan, dessutom skulle en annan tjej ha Franz.
Det gick super bra!
Har nog aldrig suttit på en sån pigg Sally som jag gjorde igår, hon bara hoppade iväg och drog snällt iväg i sin fart, jag hade kontroll och såg till att vi inte välte och var i balans, annars fick hon bestämma tempot, hon är väldigt sällan pigg och framåt som då :)
Vi hoppade stuts med fyra hinder i rad 2 gånger, Sally tycker sånt är väldigt jobbig men hon försöker verkligen sitt bästa, man kände hur hon tog i med öronen framåt, man märke att hon hoppade bättre och bättre ju mer beröm jag gav henne, jag hade lite långa läder för hennes hopp, haha.
En gång väjade hon undan för jag inte fick upp ett bra tempo, en gång väjade även jag undan för jag tyckte två upp höjda hinder var för mycket igår, jag vi hoppade smått och det är då hon hoppar bäst så hon var nöjd för det. Jag valde att inte hoppa banan då jag var helt slut utan jag tog kombinationen som sista hoppen, hon kom lite när men tryckte ifrån väldigt bra och räddade allt.
Väldigt nöjd över världens finaste tjej!
Kommer ha henne ett tag fram över då jag endå inte hoppar högt och hon älskar små hinder på 50 så det passar väldigt bra för oss.
SeS!<3
Matilda<3
Glad tjej :)
 

Ridning 8/5-14 dressyr Olympic

Jag är sen med detta men var så arg på mig själv efter detta pass så ville inte skriva något.
Pigge var någon annan stans i torsdags, han var jätte okoncentrerad och lyssnade knappt på mig. Sen hade vi lydnads övning som inte alls är hans typ av övning så det slog av och på, i en volt slog han helt av och sen när vi skulle galoppera typ 20 meter taggad han 30 meter innan, det slutade att jag fick vända in i full galopp och rygga honom för han var helt borta, han var otroligt spänd också, hur mycket jag försökte gick det inte då.
Han har sina dagar säger jag bara, det var inte våran dag, jag gjorde det inte lättare för hon precis heller, jag blev så jäkla arg på mig själv att jag inte kunde få honom avslappnad och få honom att lyssna på mig.
Bara ta ny tag, imorgon är det hoppkurs på Franz, nu ska jag hoppa upp på hans fina rygg, saknar att rida honom nu, sen är inte bara 15 dagar kvar till dressyr tävlingen.
SeS!<3
Matilda<3
 

Everything turns red, it's your soul!

NP i svenska gick helt okej, kunde skriva en text men vet inte om den duger men det är en annan femma. Just ni sitter jag och väntar på att min lektion ska börja, den börjar 12.25. Jag är otroligt klantig, antaglien var jag så jäkla nervös på morgonen, jag glömde i drotts kläderna när jag nästan var framme vid skolan kom jag på det och vägrade att vända, då skulle jag komma försent och inte fått skriva NP, så det var att inte vara med på en lektion eller få F i kursen svenska.
Ridning, hoppas fortfarande på världens finaste Franz, men innan jag ska rida så ska jag sköta mina sköthästar, Pigge och privathästen. Vi har dressyr idag för övrigt.
Hoppas ni har/får en bra torsdag!
SeS!<3
Matilda<3
Två underbara individer på samma bild <3
 

I come to you when l want to!

Igår var jag i stallet och sköte min sköthäst, han var snäll som vanligt men blev lite otålig när han blev borstad länge, han är inte så van vid att man vill stå länge och mysa antar jag, han börjar acceptera mig mer och mer. Jag vill inte berätta så mycket för jag tror det inte kommer bli så lång varande, han är just nu skadad så som jag har uppfattat det, jag tror han behöver extra pyssel när han bara står sen när han är igång behöver dem nog mig inte längre.
Idag då, idag är det onsdag och jag ska inte ner till stallet utan jag ska plugga idag, har bara 3 lektioner idag men slutar halv 4.
I morgon är det ridning och jag hoppas på Franz men det gör ingenting om jag får testa någon ny men helst vill jag ha Franz så vi kan träna till dressyrtävlingen som är om 18 dagar :D
Nu ska jag plugga till mitt läxförhör som jag hade totalt glömt bort, upps....
SeS!<3
Matilda<3
Roxanna från i söndags, en ridskole häst som står på våran ridskola, för att skryta lite så är hon efter Robin Z hehe ;) Inte jag som rider som till läggas :D
 

146 dagar

Jag har klarat mig utan dig min vackraste Trull, men dagarna är tuffa.
Varje gång jag tänker på dig börjar tårarna falla, när jag kliver in i stallet tittar jag alltid efter dig men hittar dig aldrig.
Du var min bäste vän, våran historia var inte lång men endå inte kort, den har aldrig varit en dans på rosor, det har varit tufft men jag blev mer och mer förälskad i dig.
Jag tänker på när vi red ute och det var bara du och jag, vi racade i full fart och vi jobbade och vi jobbade med varandra.
Jag saknar dig älskade fux valack <3
1996-2013 <3
 

I hate me, like always then.

Hellu igen.
I lördags red  jag Sally, vi red ut nästan hela lektionen, Sally såg jätte glad ut och var jätte pigg, sen gick vi in på banan och jobbade lite, hon var otroligt fin på slutet men innan jag hon stel, jag fick ont i mitt högra knä så jag fick lägga upp stigbyglarna i traven och försökte rida lätt och Sally raca iväg, haha :D
I går var jag på stjänholms stora dressyrtävling i 10h och fotade hela dagen, över 5000 bilder kom in, batteriet tog slut när jag skulle fota sista ärevarvet :(
Jag gjorde ingenting under torsdagen och fredagen.
Idag har jag gjort NP i svenska och det gick inte alls bra, vill inte prata om det. Så jag ska till stallet sen och krama hästarna, jag har även blivit skötare på en privat häst därnere men jag har inga höga förväntningar på att det kommer hålla så jag kommer hålla det lite utanför bloggen så länge.
Vi ses om en vecka igen.
SeS!<3
Matilda<3