Dogs and cats, friends or not?

Våran kurs i naturkunskapen är över, vi fick resulatet från provet som vi gjorde i fredags, jag trodde jag skulle få F för jag kom inte ihåg vad jag skrev och satt och skakade, jag var 1 C poäng från C, först blev jag chockad och frågade varför han var så snäll mot mig och sen blev jag sur för jag var så nära ett C, och nu är jag ännu mer sur över det, haha! Jag fick D+ i kursen yeeey :D
Dagen kommer bli smäre dock, nu är dem jobbiga ämnernas tur att ta plats, hälsoergonomi, engelska och svenska, jag vill inte! Kan det inte bara vara påsklov nu eller vara tisdag så jag får sovmorgon, hehe.
Vi ses när jag orkar komma tillbaka!
SeS!<3
Matilda <3
En Ubbe från i lördags!
 

The best home is right here!

Jag ska ner till stallet idag som vanligt och hjälpa kompisar att förbereda deras hästar inför i morgon, det är nämligen tävling då, jag ska inte tävla då det är hoppning men jag ska få rida fram Pigge till en, eller det är inte bestämt riktigt men jag får se i morgon, det är idealtid och det ska tas för ponny och häst, så jag rider fram hästen men hoppar honom inte, vill inte det heller, hoppar honom helst inte första gången på en tävling, hehe. 
Ska fixa hans grejer så dem är fina då han kommer få visa upp sig.
Ska försöka få med mig kameran idag och fota några hästar som är ute i hagen på morgonen, så jag kan få in lite nya bilder här.
Jag hoppas ni får en bra lördag och söndag om jag inte tycker upp igen. 
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 28/3-14 dressyr Sally.

Vårat internet blev överhetat igår så vi fick låta det svalna över natten, därav ingen uppdatering om passet igår.
 
Passet igår gick över förväntan, vi red ut en runda först och Sally var jätte pigg och glad när hon fick komma ut. När vi kom tillbaka så börjad vi jobba dem i tempoväxlingar mellan ökad och samlad skritt, samma sak i traven, hon var rätt stel och jag hade bara ett kort spö, jag behöver ett längre spö för att få igång hennes bakben och hon lyssnade knappt om man la till det på bogen så ja. Galoppen gick väldigt bra, hon höll den bra även om jag fick driva så jag fick kramp i bena, tillslut var jag så jäkla trött i bena så jag började överdriva med sitsen, jag kan säga att då fick lilla tjejen fart (hon är bara ca 1,52 m i mankhöjd). Sen började vi lite med skänkelvikningarna och där började hon vika in med halsen lyckas få ut den lite men bakbena hängde inte med alla gånger, det här med att hålla emot och peta med ett kortspö på rumpan utan att rycka tag i munnen, det var ganska omöjligt så jag lättade i tygeln oc peta till och när hon sprang på fångade jag upp det i stället. Formen var inte så jätte bra i början men det blev bättre hela tiden och i slutet gick lite grann, hade önskat mer bakbens aktivitet dock men ja, nästa gång ett längre spö, då kanske jag får den korrekta formen.
Super nöjd över prinsessan <3
SeS!<3
Matilda<3
 

My heart beat in the shadows!

Torsdag är det idag, tydligen.
Vilket innebär ridning och jag önskade som sagt Franz för att bara komma upp på honom, antagligen kommer han bli ''rädd'' för något och få av mig så jag bryter alla ben i kroppen, men endå ;)
Bara man inte kräver något av honom, t.ex att han ska korta upp sig och det tycker han är jobbigt och då kan ha explodera, jag menar verkligen EXPLODERA! Så han kan få springa runt i den låga formen hela lektionen, eller med nosen i marken hehehe, är lite smått orolig också för han hade tydligen vält också, KLANT häst på hög nivå XD
Skolan kommer inte vara några större problem, det är inte dem jobbigaste lektionerna idag så jag är nöjd, är inte så speciellt taggad för provet i morgon dock men det får jag ta antar jag :(
Skriver om passet ikväll om jag hinner, min app har slutat fungera därav den hemska uppdateringen så jag måste ha en dator hela tiden (vilket jag har) men datorns batteri tar slut väldigt fort.
SeS!<3
Matilda<3

1 år

Så länge har jag nu drivit denna blogg!
Jag hoppade över från min första blogg hastgladamatilda.blogg.se, för jag nådde inte riktigt upp till namnet så jag gjorde en ny och här tänker jag stanna tills jag tappar intresset helt och stänger ner bloggen.
Själva bloggen är uppbyggd på min vardag och hästarna, bloggen är nog mest uppbyggd på Trull, den hästen som tog mitt hjärta för 3 år sedan, finaste hästen som någonsin har funnits enligt mig <3 Men eftersom han nu inte lever längre och jag nu ska försöka hoppa upp på Franz igen, Franz är den jag passar bäst med, våran utveckling har bara gått uppåt hela tiden sen jag bara började rida honom, så snart är nog hela bloggen i hans hovar xD
 
Jag ska försöka få in en ny design men jag har ingen anning om hur det ska se ut eller vilka bilder jag ska ha i headern, hmmm.
 
Min blogg är inte den största utan är en av dem som är jätte små men jag drivs att ha den liten, det är inte meningen att 1000 tals läsare ska läsa om mitt ointressanta liv, mitt liv ser nog ganska lik som andra 16 åringars liv, eller nu ljög jag, medan alla andra 16 åringar är ute och festar sitter jag hemma och spelar spel och snackar med mina spel kompisar, oftast wow då men även lite krigspel och allt möjligt.
 
Hoppas ni orkar följa med mig till slutet :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 22/3-14 och 23/3-14 dressyr Olympic

Igår: Det gick jätte dåligt, han var helt bortkopplad och bara sprang på och var spänd. 
Han kändes vinglig, han lyssnade inte alls på mig och blev stressad och stretade emot när jag ville göra saker som inte han ville t.ex att göra halt. Jag fick göra på volter och vända över hela tiden för tog jag tag i honom flög huvudet upp och försökte slita sig loss, jag bromsade lätt och gav eftergift med då sprang han i väg istället. 
Ingen kontakt och jag red uruselt så det blev pannkaka.
 
Idag: Jag var inte taggad alls och han var spänd som en fjäder det första som händer, han sprang på lika mycket som igår men nu lätt jag honom, han fick springa av sig. Efter ca 10 min så var han avslappnad och gick i vanlig takt, han lyssnade på mig också och stressad inte upp sig när jag tog tag i honom. Han var super duktig och hade koncentrationen på mig och väntade på nästa uppgift. I galoppen var han fin och hade jämna språng och kom ner med nacken. Han kom ner med nacken och började komma igång med bakbena på slutet. Vi travade av på långa tyglar och han gick med nosen i marken ungefär, han var helt avslappand :D
1000 gånger bättre pass än igår!
Han har sina dagar säger jag bara.
SeS!<3
Matilda<3
Bara för det är Pigge XD
 
 

I got this, or not.....

Var jätte trött när jag kom hem från ridningen i går så det var därför jag inte uppdaterade.
Hoppningen gick bra, lite sämre på söndags hoppningen men hon hade inte den framåt bjudningen mellan hindret och hon fick korsgalopp några gånger. Sista gången blev hon som hon skulle bli, vi han landa, hon bytte galopp och tröck iväg, chockad jag och på väg mot sista hindret släpper jag henne och hon kommer bra till i en bra galopp och tar ett jätte bra språng. Ändå nöjd med henne för jag var inte riktigt i balans och det kommer ta ett tag innan jag är igång på riktigt igen.
Önskade Franz till nästa gång så då är det leva eller dö.
 
Idag har jag bara två lektioner så jag går till halv 3 och börjar 11.50, 2,5 timme i skolan lekton ungefär, så himla värt. Jag kom till skolan också 10 för jag glömde att en grupp hade redovissning idag, jag har nog ingen hjärnsubstans kvar efter min överhetade hjärna, något sånt i helafall, eller så har jag förlorat för många hjärnceller redan, det låter rimligare, i praktiken.
 
Nu ska jag vänta på att lektionen ska börja och det är inte så jätte långtid kavr om man tänker efter men det blir länge om man kommer nästan 2h för tidigt......
 
SeS!<3
Matilda<3
 

Time to quit!

Torsdag innebär ridning :)
Det är hoppning och jag har önskat Sally och hoppas att jag får henne, jag kommer inte hoppa någonannan, inte som det känns just nu. Nästa dressyrlektionen ska jag försöka ta det lilla mod jag har och hoppa upp på Franz igen, måste hoppa upp någongång och nu har jag börjat komma igång igen så varför inte skada mig igen på det XD
 
Jag vet inte riktigt om jag slutar efter engelskan då dem andra ska det praktika testet och jag har ju redan haft det, testet kommer ta dem sista två lektionerna vi har så jag är osäker, får kolla med mina fina klasskamrater ;)
Vi ses när jag kommer hem rån ridningen ;)
SeS!<3
Matilda<3
 

A trial is found!

Vi hade en lektion igår sedan fick vi åka hem, det var en uppgift som vi skulle fixa under dagen ute på stan, jag tyckte det inte gick och göra då det var för tidigt på dagen, men då stod jag utanför campus i säkert en kvart och hade beslut ångest, jag visste inte om jag skulle vara kvar inne i stan och vänta på en kompis som slutade tidigare, plugga på biblioteket eller åka hem, det blev att jag åkte hem.
 
Idag slutar vi nog som vanligt men medicin lektion kommer bli jobbig för mig, vi ska antekna på lektion av varandras redovisningar med papper och penna, ingen stor grej tänker nog ni, spela upp pen ljudet 20 gånger starkare så kan vi prata sen, pen ljuden är nog det värsta jag vet och när det nästan skär i öronen och jag kan ju inte ha öron proppar, jag ska försöka stå ut men det är inte säkert att jag kan, jag får gå ut ur klassrummet i värsta fall.
 
SeS!<3
Matilda<3
 

The pain, the darkness, this is my nightmare!

Idag är allt bättre än igår, vilket är väldigt skönt.
Såg även läraren som vi ska ha så inget är inställt, jag får se hur klassen mår idag efter det som har hänt, jag hoppas stämingen här uppe gör så dem får mer energi, det är en väldigt bra stämning här uppe :)
Just nu sitter jag utan för klassrummet som vi ska vara i, dörren brevid är öppen och där är det lektion och jag tjuvlyssnar lite, det handlar om USA och deras lagar jämförelse med våra, mycket intressant.
Jag börjar om ca 55 min och deras lektion är nog snart slut så jag får roa mig själv sen.
Ha det bra min fina!
SeS!<3
Matilda<3
 

Times when you want to get back up, you fall down.

Idag har det varit tungt och tufft i skolan, en kille som gick i samhäll år 2 har gått bort, det sägs att han tog självmord men det är jag inte 100% på så jag låter det vara osagt. Jag har sett många gråta idag och jag vet själv hur det är att förlora någon som betyder väldigt mycket för en. Vi skulle ha ett praktiskt prov idag och det gick bra trots det som hände. Jag och kompis stod och kramade en lärare som hade det lite tufft, jag kan säga att kramar är helande, och läraren kände sig även bättre skönt att man kan hela varandra <3
Vi har inte fått mycket gjort idag men i morgon ska vi upp på campus och där är det alltid var stämning så det kommer bli bättre i morgon :)
 
Tack och bock för denna gång, vi ses efter 3 dagar igen antar jag, jag har lite mycket just nu och bloggningen kommer i tredje hand så det kommer lite saker innan, hoppas ni förstår men ska försöka blogga i morgon innan lektionerna börjar.
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Fredag igen och igen.

Fredag igen, vart tog dagarna vägen??
Jag har bara 3 lektioner idag och dem är inte alls långa, förutom medicinen som är 1h och 30 min men det gör inte mig något.
Jag slutar halv 3 så inte så jätte lång dag.
Måste bara lägga till att det var ett underbart vädret att cykla i, jag hade världens lust att cykla i en evighet, det var så skönt, jag är ju dum i huvudet kom jag på nu att jag inte gick ut och satte mig i det underbara vädret, ja......
Får sitta ute på lunchen och njuta av vädret, ska in igen till 11.40 igen om jag orkar släppa mig in ifrån det underbara vädret, undrar hur många gånger jag har skrivit vädret XD
 
Vi ses någon annan dag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 13/3-14 markarbete Sally

Det var ett jätte mysigt pass med henne men både hon och jag var trötta efter passet, jag jobade henne mycket även om det var markarbete och hon var super fin passet igenom. Galoppen var super bra, fina runda korta galoppsprång och hon höll galoppen väldigt bra med mycket beröm från mig och lite övertygelse :D
Bommarna gick väldigt bra, hon var i bommarna några gånger men annars lyfte hon mycket på sina hovar, jag ville heller inte röra hennes mun utan hon fick ha slapp tygel och jobba själv vilket hon gjorde riktigt bra.
På slutet travade vi av på långa tyglar och hon var super fin där och jobbad verkligen med ryggen och bakbena så man verkligen fick den känslan.
Nöjd med bästa tjejen, har önskat henne till hoppning också!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning idag!

Idag är det torsdag och det innebär ridning!
Eftersom jag också rider senare och min bror har börjat gått senare på dagarna så han kan inte köra hem mig så får jag cykla hem, jag kommer få cykla som en tok och det ser ut att bli mot vind, så jag kommer få det tufft hem och jag måste in på ICA och köpa något litet att äta innan jag rider, jag fick uppkollat igår att jag har en stor vitamin brist och om jag inte vänder det kommer jag bli väldigt sjuk. Jag slutar alltid senare på torsdgarna också så jag vet aldrig när jag slutar, jag kommer ha 1h på mig hem att cykla hem i mot vind kan ha mellan 20-30min och sedan ska jag in på Ica, det kan ta mellan 2-5 min beroende på hur mycker folk det är och sedan hem, 5-10 min på det och hem och hinna äta något och byta om, 4 åker jag med en. JAG LIGGER MINST 10-15 MIN BAK!!!:(
Jag hoppas jag kan samla tid någonstans.
SeS!<3
Matilda<3
 

I walk alone and I'm good with that.

Idag kommer F varningar skickas ut från 4 ämnen och gissa om jag är nervös, jag vet att jag kommer få F varningar i medicinen och vården, vården är fixad dock så jag får se om det svaret duger. I medicinen har jag ett svar som ska bli mer utförligt, vilket jag suger på att skriva så jag måste fråga lite om hur jag ska skriva och sedan utgå från det. 
Långa lektioner idag men jag har med mig frukt, jag är duktig, tror inte jag ätit någon lunch på 1,5 månad och har varit trött och utsliten i 1 månad, kan vara för att jag slarvar liiitttee med maten. Det var som tydligast igår, åt en okej frukost men åt ingen lunch och jobbade 5h utan paus, fy vad trött jag var och jag orkade inte cykla hem så jag fick åka med pappa hem och då tvingade dem i mig mat, även om jag inte var hungrig. 
Idag har jag en frukt men åt ingen frukost, blev illamående så fort jag såg mackorna så jag får se om jag klarar av denna dag på en frukt, troligen inte.
Men vi ses när jag kommer hem igen.
SeS!<3
Matilda<3
Underbar ökad trav <3

You can tell everybody I'm the man!

Tisdag idag!
Idag cyklade jag också för första gången på 4 veckor och det kändes stabilt, jag är otroligt rädd när det bara ligger några grader över 0:an då jag har ramlat och slagit mig rätt illa varje gång, så jag väntar så länge jag kan och sedan testar jag och går det och tempraturen ökar i längden så kommer jag cykla enda fram till skolan är slut.
Jag går till fyra idag så jag har en lång dag framför mig men det är roliga lektioner så dem kommer försvinna på 3 sekunder ungefär. Ska även prata lite med min lärare och kolla om jag fortfarande har F i vården, har F på en uppgift men har fått E på samma kriterie på andra uppgifter med samma kriterie, kan ju alltid kolla :) 
 
SeS!<3
Matilda<3
 

Helt nedstämd.....

Morgonen börjar med att jag brister ut i gråt, jag fattade ingenting varför jag grät och min pappa kom och tröstade mig och han visste varför, han behövde bara Trulls bild som jag har över sängen, han hade rätt idag är det 3 månader sedan han försvann och sedan dess har jag aldrig mått 100 bra och det kommer jag nog aldrig göra igen även om jag har hittat fina hästar att rida så kommer ingen kunna ta hans plats.
Matten gick sådär, kunde inte koncentrera mig alls men försökte men fick nästan inget gjort. 
Jag hoppas dagen blir bätte men det är inget jag kan lova mig själv.
Vi ses när jag kommer hem!
SeS!<3
Matilda<3
 

Hoppkursen 9/3-14 Sally

Framridningen var klockren, hon lyssnade hela tiden på mig och gjorde det jag ville, hon brukar ha lite svårt med att fatta galopp direkt men idag tog hon direkt och jag bara öste beröm över henne och hon spetsade öronen och ville öka.
Hoppningen gick super bra, hon var pigg och ville framåt och hoppade väldigt bra, hon rev 2 gånger men båda gångerna var mitt fel, ville inte hoppa högt för jag var osäker och det smittar av sig på Sally men efter några hopp kände jag mig säker och vi hoppade som aldrig förr och hade roligt, hon bara trog och vissa gånger fick jag verkligen ta tag och då blev hon ledsen, men jag gav henne beröm så fort hon gjorde som jag sa.
Är jätte nöjd över min och henne insats även om jag var lite överallt och ingenstans.
SeS!<3
Matilda<3
Världens bästa tjej <3333

Hoppning idag!

Nervös som satan!
Jag vill hoppa för att komma igång och jag sitter på världens säkraste häst men endå är jag osäker på vad jag håller på med just nu.
Jag kan aldrig garantera att jag inte kommer trilla av då jag är lång på henne och hon har inte så mycket hals, jag måste vara otroligt noga med min sits idag annars kommer inte hon eller jag få det bra i hoppningen.
Bara det första språnget går bra så funkar resten :)
Vi ses när jag kommer hem om drygt 5-6h, vi får se om jag har klarat mig då.
SeS!<3
Matilda<3
 

1 år sedan........

Idag är det ett år sedan Josefin försvann från denna jord, 18.02 försvann hon från denna världen.
Saknaden av henne går inte att beskriva, tänk eran bästa vän eller den kompis ni har den bästa kontakten bara förvinner från din värld.
Första tiden jag levde utan henne, det var en av dem tuffaste tiden i mitt liv, jag visste inte var jag skulle ta vägen, hon var den som allrid lyssnade och stöttade mig, hon lärde mig massor och jag lärde henne att gå vidare hur hårt den en slår mot en, som när någon nu säger Trulls namn så slår det i ansiktet och i magen med en stor kraft så jag blir knäsvag, det finns inga fler varselser som kommer betyda lika mycket som Trull och Josefin, aldrig någonsin!!
Den tiden jag hade med henne var den bästa tiden någonsin, det var inte alltid en dans på rosor mellan oss, vi hade små bråk till och från men vi löste det redan samma dag, vi hade ett band som ingen kunde bryta även om hennes föräldrar inte tyckte om mig.
Tack för allt du gav mig min bäste vän Josefin Emelie Eriksson!
<3

I am the man!

Idag är det fredag igen, yeeaaayyy :D
Ska inte göra något speciell i helgen eller något idag. Jag går till 4 idag men jag har inte bråttom hem så det spelar ingen roll ärligt talat.
Förutom att jag hoppar på söndagen då men jag tycker inte det är så speciellt endå, eller lite speciellt då det är min första hoppning på 3 månader och jag och Sally ska vara skutta runt, hon ÄLSKAR att hoppa små hinder, hon verkligen drar mot hindren XD
Vi börjar snart så kanske ska kolla upp lite saker innan lektionen.
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 6/3-14 dressyr Irokez

Det gick bra!
Vi skulle träna på skänkelvikningar och vissa av dem blev bra men i slutet gick det åt helvete, så fort jag svängde så böjde han sig bara i halsen även om jag hade ytter skänkel om och när jag flyttade var halsen fortfarande böjd, och när jag gick rakt nästa gång för att rak ställa gonom och började flytta efter det men det fick jag inte, jag är inte stark nog, även om det var vänster sida jag skadade mig så har jag ju tappat på högra sidan också, jag visste ärlig inte hur jag skulle göra om jag inte fick gå rakt 2-3 steg innan jag började flytta, annars skulle han ju bli böjd i halsen och det få dem ju inte bli, irko och jag kan lika gärna börja på slutor.
Resten av passet gick super, han var låg i halsen och kom ner i en stadig form då och då men själva målet var att han skulle vara lugn och avslappnad, och det var han även om jag satt ner lite grann, han brukar spänna till sig då men det gick bra :) I galoppen var han super fin, jag kände verkligen bakbens aktiviteten under honom och jag kunde verkligen sitta I sadeln och jag kunde stanna honom med hjälp av sitsen inte tygeln, snäll polle :D
 
Jag måste bara bli starkare i båda sidorna innan jag börjar med sånt, det blir ju inte bättre att jag får sämre självförtroende....
 
Det blir hoppning på söndag, jag ska skutta runt på Sally på 30 cm hinder, fy vad roligt det kommer bli hon älskar verkligen att hoppa små hinder, när det kommer till större blir det tungt för henne då hon är en ''riktig'' tinker, musklad och fin med mycket fint hovskägg. Henne kan jag alldig känna på säker på!
SeS!<3
Matilda<3
Sist jag hoppade henne på en hopptävling :)

The blood, it's my blood

Vi slutar tidigare idag, efter lunchen slutar vi :D
Jag sitter just nu på våran sista lektion, engelskan så jag passar på att skriva lite.
Jag ska försöka skynda mig hem så jag hinner jobba med lite saker innan, dels försöka bli klar med lite saker som jag kan få F på.
Ska åka till stallet vid 3 eller 4, vill komma ner och ta hand om Pigge.
Måste fortsätta nu!
SeS!<3
Matilda<3
 

21 guns

Hej där!
Jag har inte riktigt känt för att komma in här, har haft lite att göra om man säger så.
 
Vi hade lektioner igår som tur var, men jag fick en jäkla huvudvärk av alla ljud (jag tror jag har någon typ av adhd) då jag har fått svårare med att stänga ut ljud, därav har jag öronproppar i skolan när vi ska arbeta självständigt, igår glömde jag dem och min mamma kom förbi med ett par till lunchen men huvudvärken hade redan kommit, vi skulle ha kommunikation övningar igår och jag klarade det inte, min lärare (som är min mentor) vet om det och såg direkt att något var fel och skickade ut mig från klass rummet med henne jag skulle göra övningen med, han kom till oss sen och pratade med mig. Det var min roliga dag i går......
 
Idag var det mycket bättre, dubbel kollade så jag hade öronpropparna med mig. På dem sista lektionerna (som var medicin och vi har samma lärare där) kollade med mig innan om det var bättre, och det var det så jag började jobba. När lektioner var slut kollade han med mig om hur det gick osv.
 
Detta är ett problem om jag glömmer propparna, tänk er personer som pratar högt och ni kan int stänga ut det, så är det för mig och jag misstänker att det är en del av adhd, det tror min lärare med men så länge jag klarar av att hantera det så ska det inte vara någon fara.
Jag tror jag har pratat om det förut men jag har nog aldrig berättat vad det är, så nu vet ni.
Döm mig inte, snälla jag är inte sämre för jag har en typ av adhd!
 
I morgon är det ridning, bara jag inte får Franz just nu så spelar det ingen roll vem jag får, vi har dressyr i morgon.
Förlåt för ett längre inlägg som inte handlade om någonting, ville bara skriva av mig lite.
SeS!<3
Matilda<3
 
 

The ghost is after your soul, not your blood.

Sitter just nu på min engelska lektion men jag är klar med uppgiften vi skulle jobba med idag, gjorde klart den i fredags och kollade igenom den förut, nu gör jag lite som jag vill, jag ska jobba med medicinen för vi har en uppgift som ska göras i stället för ett prov.
I morgon har vi vård hela dagen men läraren kom inte idag, det vårdar inte gott för i morgon, visst vi är ledia jippi men vi har förlorat så mycket när han har varit sjuk och när han var iväg till Indien, jag hoppas vi kör i morgon så vi inte hamnar i samma läge igen, då är det kört för min del, jag kommer bli stressad och kommer nog inte orka hantera det igen!
Jag får se om det kommer ett mejl sen eller i kväll om det är inställt i morgon eller inte, hoppas inte!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridningen 2/3-14 privatlektion dressyr Irokez

Det gick super bra om man tänker att jag inte är igång, han var super fin vissa stunder.
Jag fick träna mycket på min sits och lära mig hur jag påverkar honom på bästa sätt med sitsen, han var väldigt spänd i början och sprang bara men han lugnade sig när han kom till arbete, han är väldigt arbets villig man behöver vara tydlig vad man vill annars blir han stressad och springer, jag var otydligt i hans tycke vissa gånger.
I galoppen i vänsta varvet var han som finaste, han hade en super fin form och jag kände verkligen hur han jobbade underifrån, i avbrottet höll av kvar formen och gick i ett bra tempo. Vi höll inte på så länge men jag blev trött snabbt och tog snabba skritt pauser, skritta några steg sedan igång igen. I det högra varvet gick han innanför volt språret på just en sida och jag fick jobba mycket med det innan jag fattade galopp, jag hade svårare i detta varv då min vänsta sida skulle vara det största stödet, ja..... 
I slutet fick han gå i en låg form och jobba med ryggen.
Nöjd över honom och är glad över att han är så snäll fast han är så hög utbildad, dem mer hög utbildade brukar vara lite av och på men irko är med hela tiden och verkar lägga en extra tanke på mig när han känner att jag inte orkar.
 
Igår på horse show fick vi åka hem efter dressyren, min pappa skulle inte ha klarat att köra hem annars, tråkigt men vi ska tillbaka nästa år och då sova kvar, det har han lovat mig, jag måste tänka på hans bästa i detta falet.
Ha över 1800 bilder från dressyren så jag har lite att bjuda på :D
Jag och Irko birko.
 
En bild från horseshow, så här ser bilderna ut på en ungefär, vad tycks?
SeS!<3
Matilda<3
 

Welcome to the hell!

Efter sändningen som går vid 9 åker vi mot Göteborg, vi kommer komma hem efter middnatt.
Kameran kommer hänga med men vi sitter väldigt högt upp så det är inte säkert att jag kommer få bra bilder!
Vi ses imorgon, jag ska till stallet senare under morgon dagen och hälsa på Pigge!
Det kommer kanske mer uppdatering senare.
SeS!<3
Matilda<3