Jag måste hämta mig

Jag mår inte alls bra just nu, vill helst bara gräva ner mig och komma tillbaka när man är önskad.
Jag kommer tillbaka någon annan dag, just nu vill jag bara kunna slappna av och släppa allt och reparera min kropp och mitt sinne, jag vill inte må så här!
Tack för ni förstår <3
 

Jag kan inte blogga nej

Ja, jag är ur usel på att blogga men det måste finnas såna också right? :)
I torsdags red jag, tanken var att jag skulle rida Pigge men han har varit så trött och utsliten så jag valde att ta irko istället då han har sett pigg och fräch ut trots ett tufft år.
Det gick helt okej, han var Pigge och jag har inte ridit honom sedan i mars så det var en stor omställning om man tänker vilka hästar jag har ridit under tiden, dem är inte lika känsliga som irko, det här med att rida i dressyr sadel när man inte har gjort det på 70 år, det är inget att rekomendera, tog en stund att vänja sig kan jag säga. Jag försökte att bara jobba med sitsen då han lyssnar otroligt bra på det, jag blev helt slut körd, han var jätte pigg så jag fick nästan överdriva ett par gånger. Han var fin i formen i stunder, skänkelvikningarna satt som dem skulle denna gång, han sprang aldrig igenom utan gick bra åt sidan, skulle velat att han var mer avslappnad men han har blivit mer spänd tydligen, vet inte varför. Han var snäll som ett lamm med mig på ryggen som inte alls red bra och jag var och är fortfarande stel och öm från avramlingen i tisdags.
Annars har det inte hänt något alls, har varit iväg och firat midsommar, inget nytt annars.
I veckan kommer jag åka ner till stallet en sista gång och säga hejdå till dem innan hela gänget går på sommarbete. Ingen ridning på ca 6 veckor, tråkigt men dem behöver vila nu så dem ska orka och samla ny energi, jag hoppas bara jag kommer få se Franz när jag kommer tillbaka, är han borta kommer jag nog sluta rida, sen har jag bara Pigge kvar och han har ju 18 år på nacken, så jag har inget kvar då tyvärr. Jag kommer inte skaffa egen häst för det är jag långt ifrån redo för.
Kan dock inte förhasta något, det är inget sagt ännu och han har blivit bättre men dem erfarenheter av mina favohästar som blir halta, jo ni vet resten.
Nu ska jag försöka sova och vänta på nästa dag, ska kanske upp till hööks och titta på ridstövlar imorgon.
Vi ses i morgon hoppas jag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Det här med att ha blogg

Det kan vara riktig jobbigt ibland, det har inte hänt så mycket sedan sist.
Igår red jag igen i en grupp, vi skulle rida ut och jag skulle rida Pigge, jag flög av....., hästen som var först hörde något och hoppar åt sidan och flyr i full galopp, jag var och Pigge var bakom och Pigge hänger på utan att fatta varför och jag har ingen balans så jag fastar mig av, en kedje reaktion helt enkelt, jag och 4 till flög av. Vi vände för jag ville inte och om jag skulle fortsatt kunde Pigge blivit spänd eftersom jag var så rädd, och hände det igen skulle jag kunnat slagit mig mer illa så vi vände, tror gruppen var rätt sura på mig men jag ville inte rida ut från början heller så. Jag hade otroligt ont i högra sidan och kunde knappt ta ett andetag innan det började göra ont. När vi kom tillbaka till stora ridbanan så undersköte jag revbenen lite snabbt och hoppade sedan upp igen, lande på vid dem revbenen lägre ner. Pigge var väldigt fin i alla gångarter och han var inte alls orolig eller tappat självförtrondet, vilket var otroligt skönt för mig.
Idag åkte jag ner till stallet för att visa att jag levde typ XD Jag tog hand om Buggen,Irko och Franz, när jag skulle borsta andra sidanpå buggen så lägger han sig ner, jag tänkte direkt kolik anfall, hade varit ute för dricka, så jag försökte få upp honom men han vart bara sur på mig och ville inte resa sig, och han tittade inte mot magen eller försökte rulla sig, han vart för trött helt enkelt, men gissa hur mycket han skrämmde mig, fyyy!
I morgon rider jag igen, det är skötar ridning och jag ska ha Pigge, vi rider vanlig dressyr så det ska bli kul, jag känner mig glad över att jag får hoppa upp på honom igen.
Det var nog allt.
SeS!<3
Matilda<3
Vacker Trull <3
 

Min älskade bror <3

Grattis världens bästa bror och välkommen till arbetslösheten!
 

Summer!

I torsdags hade jag skolavslutning, eftersom studenterna ska få vara ensama på fredagen. Det var inget speciellt, vi fick berätta vilka förväningar vi hade och hur vi tykcer det har varit enda fram till då.
Sen åkte jag ner till stallet och ner red, jag red Pigge (ovanligt va?), det gick okej, han var redan stressad i boxen och det blev det samma i ridning och det var svårt då alla red barbacka förutom jag och det blev rörigt och då blev han stressad när jag blev tvungen att bromsa då det fanns lika mycket plats någon annanstans. Men han skötte sig. 
Idag tog min fina bror studenten och det har varit mycket under veckan att förbereda och så, det har varit en otroligt rolig dag och spännade, mitt första student firande som jag minns, det började tidigt då jag skulle in och kolla på min kusin vid vallarna när dem hade avslutning, sen åkte jag och min föräldrar in och hämtade tårtorna, sen var det hem och vänta på att vi skulle iväg till utspringet, det var otroligt roligt att se (det jag såg så att säga), min bror var lite i chock kan man väl säga, han insåg då att han tagit studenten.
Jag hoppas verkligen han har haft en otroligt bra dag, för det har han förtjänar!
Eftersom min kamera hatar mig för alla bilder idag så vill den inte ladda upp bilderna......
Så ni kan få en imorgon om nu den vill sammarbeta.
Nu, SOMMAROV!!
SeS!<3
Matilda <3
 

Am done!

I morgon ska jag till Jogersö och padla med klassen, ser fram emot det faktiskt, älskar att vara ute i naturen, i skog och i vatten, när ingen ser oftast men nu har jag inget val antar jag :/ 
Vi kommer behöva ta med egen mat som vi ska kunna laga (jag suger på att laga mat), vad ska jag ha med mig?!
Vi börja vid 9 och slutar vid 2-3 skulle jag tro, kort dag med andra ord men den kommer bli jobbig för min vänster arm.
När jag kommer hem är det bara att packa och byta om, sen ska jag vidare med Sofia till Major, det var länge sen och jag älskar att vara där ute och vara med Sofia, har ingen anning vad som kommer hända men jag kommer ta det som en positiv överaskning :D
Jag inte alls trött men borde sova, ska upp tidigt då bussarna går lite som dom vill till oxelösund.
SeS!<3
Matilda <3
Jag och irko för ett tag sedan, min tredje lektion (?!) efter min nyckelbens skada.
 

Hej igen

Förlåt för min frånvaro!
I torsdagas hade jag mitt bästa pass med Pigge någonsin, han var avslappand och var låg med nacken hela passet igenom, jag bara satt och berömde honom och han blev lungnare ju längre passet gick, det är nog mest för det är sommar och dem har börjat gått på sommarbete och dem sover ute på nätterna, då är hela gänget helt slut när dem kommer hem och sover när dem kommer till stallet.
Igår var det hoppkurs med Sally och hon hoppde som en ängel medan jag inte kunde rida över huvud taget, allt kändes bara helt kast, det var varmt och både hon och jag blev trötta.
Idag skulle jag fått skritta Franz efter att han hade varit i halt i 2 veckor, han kollades på fredagen och var helt ren, han fick vila helgen men idag var han halt igen, JÄTTE halt, jag hann knappt börja skritta så jag kände att han inte gick som han brukade, försökte få honom i en aktiv skritt då en ridlärare kom ut för att kolla på honom och han vissade tydlig hälta, så det var bara att sitta av. Nu är jag jätte rädd att han ska avlivas och blir han det, slutar jag rida där, det finns ingen häst jag skulle kunna ta mig vidare med som det ser ut nu.
Jag håller tummarna för att han blir bra men jag är skeptisk, hur slutade det för Bacardi och Trull, det vet ni redan och nu är det samma sak igen, förlorar jag honom kommer jag nog aldrig bli hel igen.
Vi ses när jag orkar komma tillbaka.
SeS!<3
Matilda<3 
Mitt älskade hjärta <3
 
 

Helluu.

Idag är det ridning och jag är jätte glad över det, mår illa nu men det håller på att lägga sig, så hoppas det försvinner innan jag bestämmer mig för att åka. Jag har två lektioner, skulle ha haft 3 men jag hade redan gjort ett prov som mina klass kamrater ska gå igenom så jag har en sista lektion att gå på, vid halv 2......
Vi slutade första lektionen vid 9 och då satt jag och mina kompisar vid en bänk i typ 40 min sen gick dem hem, jag jag bestämde mig för att köpa lunch så jag åkte i väg och köpte pastasallad. Så nu är det evigväntan som gäller.
OM jag nu kommer iväg till stallet vill jag rida Irko, hehehe, det var ett tag sedan nu och saknar att rida honom.
SeS!<3
Matilda<3
 

My heart just stop working, and then start beat again, am not well.

Måndag, dagen var seg startat, vi fick inställd lektion då vi hade gjort flr många timmar i den kursen, sen behövde jag inte vara med på nästa lektion för där var det omprov på ett prov som jag redan gjort, och sista lektionen blev inställd, så jag hade en lektion där jag skulle lyssna på när en grupp redovisade, så kom hem vid halv 2 när jag skulle slutat vid halv 4 ungefär, inte för jag klagar men ni kanske förstår min frustration lite halft.
På torsdag får jag rida igen, jaaa, känns som det var en evighet sedan jag red men jag kommer inte få rida Franz, för även om han går rent idag så måste han sättas igång och det går inte så fort, men heldre att han får komma igång långsamt än att han ska riskeras att skadas en gång till, jag hoppas jag får rida Irko, Sally, Pigge eller någon ny. 
Resten av veckan kommer dem sista stora redovisningarna och kurserna kommer avslutas, vi kommer få se våra betyg sen kommer sista veckan där vi inte kommer göra mycket alls, måste bli klar med lite saker innan måndag nästa vecka.
Det var nog allt för denna gång, tror inte jag har glömt något eller det har jag säkert men då var det nog inte livs viktigt antar jag.
Hejdå!
 

Lokal dressyr tävling 4 maj 2014 på Stjärnholms ryttarförening, Nancy Matos - Roxanna SRF del 2