Give me the tools l need.

Idag har jag bara varit inne och haft otroligt ont i mitt nyckelben, jag har haft lite ont efter men det ska vara normalt om man har känsligare nyckelben (!???), vilket jag tydligen har, dem är svagare än vad dem ska vara i vanliga fall, men idag var det outhärligt, jag låg och vred mig i smärta. Det är bättre nu men blir det värre imorgon åker vi upp, jag kan säga att mina mamma var helt skräck slagen men eftersom det blev bättre under eftermiddagen åkte vi inte upp.
Hoppas jag inte har fått någon mindre spricka, då får jag inte rida :( Har kollat lite och det ska drygt 2-4 dagar att läka ihop så tar inte så lång tid men det är ju tråkigt att bara vila hela tiden..
Jag har suttit ute på våran ute plats hela kvällen p.g.a av värmen, det blåser lite där ute så det svalkar lite grann.
Nu ska jag försöka få igång ett spel.
SeS!<3
Matilda<3

Nothing to do!

Jag mår verkligen jätte dåligt av värmen, min kropp orkar inte mer och det är vind stilla så det kommer knappt in någon vind i mitt rum med vid öppet fönster....
Har inte gjort något av värde dem här dagarna så det finns inte så mycket att skriva om, har kollat på gamla let's plays och spelat spel på mitt ps2, ps3 och på datorn.
Snart börjar igångsättnings lägret och jag är super taggad kan jag säga, har verkligen saknat att sitta på Pigges och Franz rygg, och Sallys givetvis. Jag och min bror har planer att åka och bada igen någongång i helgen, och under nästa vecka.
Nästa vecka blir det mycket, jag ska rida ridskolehästarna och Affe, sen ska jag vara på festeval dagarna, sen är det en viktig livestream som mn kan donera pengar till barn som har det svårt, den måste jag vara med på (enligt mig), den börjar 18.00 på lördagen och då är det festeval dagen juuu :( GAAAAAAAHHHHHH!!!!
Nu ska jag äta glass och gråta för värmen typ, men glass är gott ;)
SeS!<3
Matilda<3
Roxanna ;)

Ridning på Affe!

Det gick jätte bra med markarbetet han tyckte det var jätte roligt, det tyckte jag med!
Jag tänkte inte alls på formen utan att han skulle tänka framåt och lyssna på mig, det gick bra, tänkte testa och galoppera men han flög iväg i full släng trav och blev stark så vi började med bommarna. Det var fem bommar upp till ett jätte litet kryss som vi hoppade på slutet. Han tyckte bommarna var roliga, men när vi kom till hoppning blev han ännu gladare, jag tyckte det var jätte roligt, för han är så lik Trull i hoppningen med sprången, jag ville hoppa mer men inte så högt, hoppade ett 40cm kryss till slut och det var jätte roligt :D
Denna häst, han är helt otrolig! <3 Vi har en mycket lång väg kvar men jag trivs med honom och han börjar testa mig mer och mer för att se vart gränserna går, men jag älskar honom otroligt mycket. Tycker vi gör framsteg hela tiden, första gången slog han med bakhovarna hela tiden tills jag blev rasande, nu när jag har tagit hand om honom 5 gånger har det blivit en stor föränding, han slår 2-3 gånger med bakhovarna sen ger han sig, han får ös med beröm då ja XD.
Nu ska jag vänta till en livestream börjar som skulle blvit av i måndags.
SeS!<3
Matilda<3
 

Tagga tidig morgon med markarbete!

Ägaren tog Affe igår så jag åkte inte ut till honom.
Imorgon ska jag ut vid halv 7 på morgonen då det kommer vara mycket varmare på kvällen så vi rider runt 7 tiden, vet inte vad det blir för övning men hoppas den är rolig och lite utmanade ;)
Idag har jag bara kollat på livestreams hela dagen, när man har tråkigt räddar dem min dag helt, har även kollat på gamla spel som olika personer spelar igenom.
Hörs i morgon!
SeS!<3
Matilda<3
 

Mål med Affe!

* Han är rätt bråkig med hovarna så jag ska försöka få bort det hela och hållet.
*Rida honom i en stadig form.
* Få en stadig galopp som båda trvis i.
*Få oss att känna oss trygga med varandra.
* Få bort ridskole beetendet.
* Lyckas hoppa med honom lite (han hoppar tydligen med mycket rygg).
*Få bort hans hårda mun.
 
Det är några mål jag har men det är inte ens säkert att jag kommer i närheten av att lyckas men jag man kan ju alltid att hoppas.
SeS!<3
Matilda<3
 

The end of my world

Idag har jag varit ute lite grann för jag fick panik över att vara inne och var ute i ca 1 timme, känner mig instängd annars.
I morgon är det ut till Affe men jag funderar på att jobba från marken för det kommer bli 28 grader och varken han elle jag kommer orka så antigen longerar jag honom med bara lina eller så hanterar jag honom lös på banan.
På onsdag är det satt att jag och en kompis kommer rida markarbete och rida ut en sväng innan vi sätter igång. Resten av veckan kommer jag tagga om till igångsättnings lägret, då får jag träffa alla underbara hästar igen, speciellt Pigge hehe ;) Kommer känns hemskt den första dagen och ni vet redan varför men den känslan kommer sitta i ett bra tag, lägret börjar den 28 juli.
Vi ses i morgon!
SeS!<3
Matilda<3

Nothing here

Jag har inget att skriva om, det har inte hänt något. Åker ut till Affe på måndag då jag ska försöka rida ett dressyr pass, ett allvarigare pass då. På onsdag blir det troligen uteritt/bommar/jobb från marken, något av det i helafall.
I morgon ska jag försöka blogga mer och göra tidsinställda.
Hoppas ni hålle ut med att jag inte finns här.
SeS!<3
Matilda<3
Franz <3
 
 

Uteritt med kompis!

Idag åkte vi ut med en kompis, hon skulle visa mig en skogsväg som man kunde ta. Var så sjukt nervös innan men när vi kommit en bit så släppte det rätt fort. När vi kom tillbaka så jobbade jag honom på banan en kort stund, han var fin men seg, han var endå duktig tycker jag. 
Han var rätt trött efter så jag valde att låta honom stå kvar i boxen och äta det sista av det hö han hade fått innan, så borstade jag av honom där och han stod stilla och sov, så söööt häst, han som brukar vara lite på, hehe. Gillar honom mer och mer.
Ska ta hand om honom i morgon igen, ska nog rida ut en liten bit sen vänder jag och skrittar tillbaka och jobbar på banan igen, eller så släpper jag honom i paddoken och busar med honom, det lutar mot att busa med honom, jag har varit i stallet så mycket och jobbat mycket så min kropp börjar säga emot.
På onsdag ska vi iväg till min moster och min farmor, och kanske hamnar på sjukhuset då min faster ska födda sitt första barn, så det kommer bli mycket med familjer på onsdag så då hinner jag nog inte ut till Affe tyvärr.
Vi ses i morgon!
SeS!<3
Matilda <3
 

Ja, hej igen

Det har inte hänt något sedan sist.
Jag har bara varit ute hos Affe och borstat på honom och myst med honom.
Och idag har jag varit hemma och putsat mina ridskor, mitt träns och mina tävlings stövar. Hade planer att gå ut men dem försvann lika fort som dem hade kommit, jag är för lat.
I morgon ska jag och min bror åka och simma, sen får jag se om jag åker ut till Affe, det är inte bestämt ännu riktigt, om jag nu åker ut så är tanken att en kompis ska visa mig en skogs tur, det blir skritt ut då helt enkelt och det är mysigt det med.
Nu ska jag fortsätta med putsningen.
SeS!<3
Matilda<3
 

Sprid please!

Detta är en gammal video men snälla sprid, budskapen, kolla själva och om ni kan, spela spelet och jag lovar att det inte är ett skräck spel (jag vågar inte spel sånt för jag är för feg och får lätt marddrömmar av sånt).
Om ni sprider eller ser denna video, tack!
 

Affe <3

Såg att bilden hade blivit för stor, den bilden ja la upp igår så den kommer igen fast i mindre format :D

Sunny day

Det är för varmt för mig! Det är 30 grader hos oss, jag dör här!!
Så idag händer det ingenting för jag orkar knappt röra på mig i denna värme, jag har varit och handlar jordgubbar och glass men det är allt jag har gjort och jag kommer inte gå utanför dörren först i morgon igen, haha vad jag låter dramatisk! 
I morgon ska mina föräldrar åka upp till IKEA och jag kommer hänga med, jag ska kolla på ett nytt skrivbord då mitt är rätt gammalt och det börjar bli spricker i det, så det håller nog inte så länge till, har haft det i ungefär 8 år och använder det dagligen så ja, det behövs ett nytt. På lördag ska jag upp till hööks och köpa fluggspray till Affe, ska troligen rida honom på måndag och han var så trött på dem där djuren så jag tänker spreja på honom och hoppas på det bästa. 
Nu ska jag smälta bort i värmen.
SeS!<3
Rolle.
 
 

Medryttare på denna skönhet!

Hoppas inte Zandra dödar mig för jag snor en bild bara :)
Detta är min medryttarhäst Affe, eller jag ska bli medryttare på honom.
Han är 6 år och är väldigt speciell och han är 1,78 m så det är en stor herre, han kommer från en ridskola från början men trivdes inte alls så ägaren köpte honom. Jag märke att han har varit ridskolehäst då han hade lite ridskole beteende kvar. 
Prov ridningen gick helt okej, han var stark och mycket att rida ihop, sen är han inte så stark ännu i galoppen. Det var mycket flugor och skit på honom hela tiden och det var varmt så det var jobbigt för oss båda, kan inte säga att jag red fullt ut. 
Jag kommer ha mycket att lära av denna häst och jag kanske kan lära honom någon ting från marken då jag kommer jobba med lite NH-träning från marken.
Nu när jag kommer börja rida honom blir det mycket skritt och trav till en början, i galoppen länger han sig och blir stark för han är så svag, jag måste bli stakare och lära känna honom först innan jag kopplar på det släppet. 
Han är lite bråkig med hovarna men annars verkar han vara en väldigt snäll häst.
Hoppas det blir en lång resa för oss :D
SeS!<3
Matilda<3

Hemma igen

Det var en jätte trevlig kryssning men jag kan säga såhär att jag va mer osocial än social genom att jag sov bort den här dagen, jag mådde så dåligt efter att inte sovit någonting under natten så jag sov under dagen i stället. 
I morgon händer något jätte roligt som jag aldrig trodde skulle hända, och nej, jag ska inte få en häst (som alla verkar få just nu runt min värld, jag skojar inte). Jag kanske ska bli medryttare på en häst på lilla flättna, ska ut och prov rida i morgon vid 3, ska bli super roligt och jag trodde aldrig det skulle hända med tanke att jag tvivlar på min egen förmåga runt hästarna. Ni kommer få mer info om hästen om jag nu blir medryttre på den.
Hoppas ni ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3
 

Hallå!

Denna helgen har jag varit med till lilla flättna med en kompis som har häst där och hjälpte till därute med deras städdags, det skulle mockas ur deras hagar och jag hade inget bättre för mig, detta var i lördags ska till läggas. När en tjej som jag känner tog ut sin häst för att kolla om han var halt, det var han inte och det slutade med att hon sprang runt och busade med honom och han var överlycklig, jag fick även busa med honom och han följde mig några gånger i skritt, vilket var oväntat. Sen fortsatte vi till 3, då åkte vi hem igen och sedan vi 6-7 tiden åkte vi ut igen, du skulle deras häst ridas och de skulle ha lite NH träning. 
Idag var i på en dressyrtävlingen en stund när en av tjejerna från flättna skulle tävla, det såg bra ut med tanke på att det var en 5 åring och vad jag hade sett av den för 3 månader sedan. 
 
Om en stund ska vi få främmande och i morgon åker vi på en 22h kryssning till åland.
Och nu händer det lite grejer runt mitt ridintresse men det blir nog inget runt det endå.
Jag hoppas ni har en bra sommar!
SeS!<3
Matilda<3
 

204 dagar sedan du försvann, den finaste hästen som någonsin funnits, i mina ögon! <3

Ni vet nog vem jag pratar om.
Nu är den 204 dagar sedan, snart 7 hela månader har jag klarat mig utan honom.
Från att få sitta på din rygg minst 4 gånger i månaden till inget. Det är ofattbart att jag har klarat mig så här långt utan dig den finste hästen <3. För många var du en häst som ingen ville rida, för mig, ja du var allt för mig. Så fort jag kollar igenom bilder från den tiden vi hade och håller i det sista minnet jag har av dig, orkar jag inte hålla tårarna borta längre, jag orkar inte hålla saknaden borta. Jag kan inte sluta tänka på det rispasset vi hade på stora ridbanan eller sista hopplektionen vi hade tillsammans. Att inte få rida dig på igångsättnings lägret kommer ta kol på mig, där red jag dig varje dag.
Så löd mig text från instagram där jag bara grät och grät.
Trull, vad skulle jag ha varit utan dig, jag skulle inte ha någon anning hur det skulle ha varit att rida en ''riktig'' stor häst som verkligen kräver sin ryttare. Att inse att jag vågade mer med dig än vad jag har gjort med någon annan häst, hoppat 70 cm, tävlat dig som jag aldrig trodde vara möjligt, vara en ridskoleryttare som fick rida själv 3 gånger under våran tid, ta hand om dig som min egna häst, gick på promenader när du har varit dålig och tog hand om din saker (sadel, träns och benskydd).
Från att inte alls gilla den hästen och knappt se honom till att älska honom och kolla till honom varje gång jag var i stallet, att ta hand om honom som min egen.
 
Och jag vill tacka alla personen som har funnits där för mig när han försvann ur mitt liv. Jag vill speciellt tacka Sofia som var den första som fick veta den morgonen han hade avlivats,den 10 december 2013, då jag inte orkade bära hemligheten längre. Tack Sofia för du fanns där hela vägen fram tills jag orkade resa mig igen och se framåt igen, min hjälpade hand som reste mig från mitt mörka håll, vad skulle jag göra utan en sådan underbar vän som dig, en sådan vän som du finns bara en av.
 
Tack Trull för dem 3 åren jag fick med dig, dem åren var tuffa fulla med tårar, leenden, skratt och svett. Dem åren har varit underbara.
Vi ses på andra sidan när min tid kommer, där du och Josefin väntar.
R.I.P Redbull 13 a.k.a Bullen, Trull <3
 
 
Alla bilder från våran tid tillsammans <3