I'm going to the park, don't follow me, l kill you!

Idag är det fredag, jag är ledig från pratiken idag och hela helgen, så över lycklig :D
Känns som det är lördag för mig men för er känns det nog som en vanliga härliga fredag.
Jag ska fortsätta med mitt arbete, just nu kollar jag på hunger games, den andra filmen på swefilmer och jag älskar den lika mycket som förut.
Skriver nog mer senare.
SeS!<3
Matilda<3

Jäkla ångest!

Så fort vi börjar jobba på praktiken så får jag ångest, jag fattar inte varför men efter vi har varit hos ett par personer släpper det, jag fattar inte var det kommer ifrån (kan vara för jag är osäker). När jag kommer hem efter praktiken så får jag ångest igen, snälla kan någon komma på vad det är?!
När jag kommer hem så ska jag köpa glass och gråta till en någon film, ska även försöka göra uppgiften så jag är halvvägs tills läraren kommer ut, det är ett måste i mitt huvud! Ska även hjälpa en kompis med pluggningen men det kommer nog bli massa prat därimellan ;)
SeS!<3
Matilda<3


It's going down.

Hej, jag är tillbaka igen!
När jag har varit borta flög statestiken upp i taket för jag vann en bloggtävling, jag ska få en tavla av målad av mig och Trull, bilden har ni sett miljon tals gånger men jag är jätte kär i den och snart kommer den också sitta på mig vägg :D
Min träningsvärk blir allt intensivare för varje dag som går, idag kunde jag inte göra något utan gick runt och hade ont, trillade även i en trapp, räknade fel på trappstegen men hamnade på högra sida, en reflex i foten vred till så jag landade på höger sidan jag var snabb upp och kollade nyckelbenet men inget hände, dock fick jag lite ont men det gick över rätt fort. 6 februari kommer min medicin och vård lärare ut och kollar hur det går, det gillar jag inte, han kan kolla med oss när vi kommer tillbaka dessutom att klämma fram att jag trillade i en trapp, kul....
 
Såg att den underbaraste stot avlivades igår, jag pratar om Kakan, den ända hästen jag hade ett riktig förtroende för när jag började rida och jag älskade den hästen och jag lyckades handskas med henne, hur jag lyckades med det är ett oavklarat mysterium idag.
R.I.P Kadans <3
Har ingen bild på Kakan så ni får en failad bild på Pigge istället ;)
SeS!<3
Matilda<3

Hos min underbara farmor och farfar!

Jag fick komma hit och äta lunch, vi åt stuvade makaroner och köttbullar, jag åt dock bara pastan. Morgon passet kändes inte så bra och nästa pass kommer inte gå så mycket bättre då jag är otroligt trött, vill bara hem och sova och mysa vid datorn där en bra film spelas och så godis i en skål, men det för jag göra i morgon :(
Detta är ju sämre med praktiken men jag får klaga i sömnen helt enkelt. Ska snart börja gå tillbaka igen och då ska vi få nya scheman och så är det bara ut igen, sen halv 10 är det bara att åka hem och kasta sig i sängen och vänta till väckarklockan ska ringa igen.
På måndag ska jag SOVA så vi får se hur det blir med bloggen, vill vila upp mig lite först, på torsdag är det teori för mina ridkamrater så jag hoppar ner och sköter om Pigge då han inte rids först efter 6 och jag kommer ner till stallet halv 3 så jag har tid och han kan få äta i lugn och ro.
Ha en bra lördag <3
SeS!<3
Matilda<3


Komma hem och hopp i säng!!

Jag sitter i sporthallen och väntar på min far, när jag kommer hem är det bara hem och slänga sig i sängen, börjar 7 i morgon och jag går dessutom 2 pass så det blir 7-21.30 och sedan är det hem till sängen och börja 7 på söndag, NEEEJ tycker inte alls synd om mig själv men det är arbetes livet även om jag är på praktik. Min medicin lärare ska ringa på tisdag och kolla hur det går, har planer på att säga att jag har brutit nästa nyckelben, haha fast njjaa vill inte att han ska få hjärtstopp direkt, det har gått bra idag, jag körde utan mitellan och det gick väldigt bra jag är imponerad för att vara så svag i min vänstra arm :D 
Vi ses på måndag eller tidigare, beroende på om jag får luckor ;)
SeS!<3
Matilda<3

I said am only human!

 
 
 

Där sprack allt!

Förlåt för min frånvaro härifrån men jag har mått ur uselt i flera dagar och i tisdags sprack det, det märkte ni kanske, saknaden av att rida, saknaden av Trull och Josefin knäckte mig totalt och jag låg bara och grät, fina Sofia fanns och lyssnade på mig, tack för set min underbara vän! <3
Jag har precis kommit hem från kyrkogården, stack ner till Ica och kollade på en nallebjörn och den skulle vara vid Josefins grav, det är andra gången jag vågade ditt, det värsta är nog att jag hör henne där och även på sjukhuset då jag tar prover på samma avdelning där hon låg innan hon dog, det är så äckligt och jag blir rädd och jag har faktiskt skrikit rakt ut, det var det ända spänning som hände på sjukhuset (skämt åt sido). Hoppas ingen annan får vara med om det, hon har lovat att lämna mig om jag tycker hon är jobbig men det vill jag inte, hon ska finnas här hos mig!
På tal om annat ska jag ner till stallet idag, är ledig från praktiken eftersom jag jobbar helg så jag åker ner idag och sköter Pigge, och jag ska ner och hälsa på ridgänget och Sofia ska jag reta som tack hihihihi :D Nejdå, bara lite grann ;)
Ha en bra torsdag! 
SeS!<3
Matilda<3


nittonhundranittosextilltvåtusentreton

Min Trull <3
Jag ville inte att du skulle vaa skadad, jag ville inte att du skulle dö, du var mina bäste vän och min räddare.
Hur dåligt det än gick så stod du alltid där och tröstade mig och var så snäll som ett lamm, du hade din dagar.
 
Det gör så ont att inse att han inte finns mer den där underbara hästen!
42 dagar sedan försvann du ur mitt liv och jag har fått stå på mina egna ben, du och Josefin var dem som gjorde mitt hjärta helt och nu när ingen av er finns finns det ingen man kan gråta hos (förutom mina föräldrar).
1996 - 10 december 2013.
Hoppas du sover gott min bästa vän på fyra ben <3
 

The time has come!

Första dagen gick väldigt fort och nu i kväll kom mitt schema, liitttee sent bara.
Ett bra schema i mitt tycke, jag kommer inte köra på alla veckor utan kommer få luckor med att hämta andan och köra på igen nästa dag.
Ska försöka börja med uppgifterna vi fick med oss också men jag vill ha lite ledigt också.
Ska försöka ta mig ner till stallet också och om jag är bra så kanske jag kommer anmäla mig till en prova på lite tidigare men även komma ner på lördagarna när jag kan, kommer jobba helg också men då är jag ledig på torsdagen så jag kan komma ner och sköta Pigge.
Ha en bra start på veckan!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Tävling hos Amanda!

tavlingbild
http://webrider.se/amanda/tavling-vinn-ett-portratt-av-din-hast/
 
Denna bild skulle jag vilja bli av målad:
 
 

HEY!

Dagen börjar med att jag vaknar klockan halv och är super pigg och kan inte somna om, går då upp klockan 6.
Vid 9 fick jag en sprängande huvudvärk och den har fortfarande inte gått över :(
Igår var jag i stallet ihelafall och sköte Pigge, borstade lite med min vänsta arm och det gick bra, borstade halva kroppen innan min arm var helt slut och jag började få ont, fram steg efter bara 2 veckors vila :D  
Efter praktiken ska jag kolla med mamma om vi kan fixa en tid uppe på rönken och kolla hur läkningen går, när jag var uppe sist för att kolla om mitt nyckelben var skadat vid mitt fal på isen så fick jag ingen info om det, dem sa bara att jag inte fick rida än, så det är inte helt än. Men det är ändå 4 veckor till jag inte får rida.
41 dagar kvar, funderar på att skriva hur många dagar det är kvar tills jag får rida vid varje inläggs rubrik bara för att reta mig och er, men om vi nu säger att jag är bra efter dem här 4 veckorna så är det...... 27 dagar kvar om man räknar från den dagen jag blev skadad. Jag är 1000 gånger bättre än för 15 dagar sedan, jag kan göra nästan allt själv nu, praktiken kommer gå som en dans som det känns just nu och när sportlovet kommer ska jag försöka komma upp på hästryggen för första gången på 6 veckor, men sedan får jag vänta 1 vecka till då kommer jag rida som vanligt igen :D 
Jag hoppas verkligen det kommer bli så, mamma sa att jag har blivit bra otroligt fort och så länge jag inte har ont när jag rör på armen och axel (det är då nyckelbenet flyttar sig till en position) så är det nästan läkt eller läkt.
Jag är så jäkla glad så ni annar inte, jag kommer klara praktiken!!!! och snart kommer jag sitta på häst ryggen.
Hej svejs!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

JAG KLARADE PROVET!!

Jag är så jäkla glad, jag klarade det med en god marginal också och mitt vård prov var också godkänt även om det kändes skit dåligt, kan inte avsluta det på bättre sätt!! Nu ska jag bara vänta till jagf får svar från min praktik plats om när jag börjar på måndag, har inte fått schemat än.
Jag har klarat naturkunskapen hittils också.
I helgen ska jag till stallet och försöka sova så mycket som möjligt och tagga praktik i 4 veckor, hoppas jag klarar det och att dem har lite översende över att mitt nyckelben är av.
Nu ska jag kolla på youtube videos och njuta av denna känsla att jag klarade det största provet inom medicinen hittils, fick till och med C på latinen och jag suger på latin tro mig.
See you!
SeS!<3
Matilda<3
 
En mobil bild!
 
 

<3

Akuten i eftermiddag.

Jag ska upp till akuten senare idag, jag ska rönkas för jag ramlade och jag kan ha slagit i nyckelbenet, det är inte så lätt att veta om man har smärtstillade i blodet, hoppas det inte har blivit värre.
Jag har en tid halv 4 och dem har lovat att jag ska vara klar till 4 då jag har prov i morgon.
Idag är det dem mest intensiva lektionerna också så jag kommer vara helt slut när jag kommer hem och hur mycket känner man för att plugga då, hmmmm??
Vi syns i morgon :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Don't wake me up before ten

Onsdag, en ny dag nya tag.
Jag skulle redigera ihop en film igår och skulle ladda in dem från mobilen, mobilen sa: nej det får du inte och stängde av sig, jag satte på den och försökte igen och samma sak igen, hur många gånger jag försökte så vart det samma sak om och om igen. Mina kamrater kommer inte bli glada, jag har inte inladdning kabeln med mig för det glömde jag, jag måste fixa det i kväll men då måste jag plugga till provet, det här kommer aldrig gå ihop ju!
Har medicin idag och jag SKA bli klar med allt till provet idag, vilket är omöjligt med tanke på att jag skriver med en hand men kan ju alltid försöka. Frågan är ju bara hur jag ska hinna upp till lasarettet på 20-30 min med mina pingvin steg, får väl springa i värsta fall.
Ha en bra onsdag, see you!
SeS!<3
Matilda<3
My angel <3

Engelska uppgift = tidig morgon och man har ju sovmorgon då också :/

Vi skulle göra en film om Nyköping på engelskan och båda mina kamrater som jag jobbade med var sjuka igår så idag drog jag in till stan tidigt då jag inte visste hur lång tid det skulle ta, åka in halv åtta och var klar 1h senare.... Kunde ha åkt in som vanligt och hunnit till lektionen i tid, det är ju bra att vara efter klok.....
Jag börjar 10.50 så jag får vänta över 1h till, det här med tids uppfattning är ju inte min sak på morgonen. Vi har medicin hela dagen i stället för vård hela dagen då vi ska ha prov på fredag, med mig som har sovit bra och dåligt till och från, YEEEY! Måste klara det, vill inte göra omprov just nu!
Ha en bra tisdag!
SeS!<3
Matilda<3

What are we? We are animals!

Just nu sitter jag och har hälsoergonomi, vi hade en övning som vi skulle utvärdera, jag kunde inte göra dn övningen p.g.a nyckelbenet så jag fick öppna dörrar. Snart ska vi ha mentors tid, ska prata med min lärare om praktiken om jag blir sämre eller typ knäcker av nyckelbenet igen så kommer det inte gå så bra, längning av praktiken är en av lösningarna, låter inte så bra i mina öron, jag kan hamna efter! Visst läkarintyget kommer hjälpa en del men den kommer inte rädda hela situationen för att jag ska få ett E, this is bad! Fick reda på att jag kan göra det i sommar i värsta fall, jag måste se först hur läkningen går.
Hoppas denna dag går fort, jag måste ta igen lite saker också.
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3
 

,

Det rullar på här, det kommer bli väldigt lite häst nu på ett tag, med ridnings inlägg så att säga med jag kommer åka till stallet 1-2 gånger i veckan så jag har inte gett upp på häst fronten, han även börja göra mer saker själv, vem vet jag kanske blir bra tidigare, min lilla knöl vid nyckelbenet växer lite fortfarnde, det kansk inte finns tillräkligt med ben där än men när knölen är borta ska jag testa om jag kan höja armen till max utan att det gör ont, jag hoppas verkligen det inte tar 8 veckor, jag saknar redan att sitta på häst ryggen, jag kommer bli galen av att se andra rida medan jag själv inte kan rida :(
Kom igen, kan det inte bara vara mars nu så jag får rida.
 
Idag har jag varit hos min faster, hos har fyllt år. Vi blev där 1,5 timme så inte så jätte länge men jag har sovit jätte dåligt i natt och jag ville hem. Jag ska gå och lägga mig tidigt i kväll men nu måste jag kolla igenom grejer till våran redovisning och färdigställa min svenska rapport, ja ont kan jag ha men man får inte vila eller komma efter för det, suck!
Time to die!
SeS!<3
Matilda<3
 

1 vecka, bara 7 veckor kvar!

Den här veckan har gått rätt snabbt trotts att jag har legat och vridit mig i smärtor, det är bättre, jag kan börja höja armen lite grann men det gör ganska ont så jag gör det så ofta, hehe.
Stallet idag och ingen kan hindra mig, jag saknar pollarna jätte mycket bäbisarna <3
Ridlärarna undrar nog hur det är med mig också, vissa vet inte ens om det så dem kommer väl bli väldigt förvånade, haha. Ska även kolla på hoppgruppens hoppövning, se om jag blir glad över att jag inte är med eller inte, eller jag är ju ledsen över att jag inte kan rida :(
Ska försöka pyssla med Pigge lite grann men kommer nog behöva lite assistans på vägen, vill helst inte kratsa hovarna.
Taggad till stallet! :D
(detta tog 20 min att skriva med pauser)
SeS!<3
Matilda<3
 

Fredagen är här! :D

Hade sovmorgon till 10.20 men tog bussen 8.30, jag visste inte vad jag skulle göra hemma.
Igår på idrotten kom jag och min lärare överens om det som jag har skrivit i det senaste inlägget (tror jag), jag ska gå på bandet i 6 veckor, sen börja vara med igen lite smått, jag kommer blanda med att gå och springa, igår varvade jag med att springa och gå i 20 min, innan det så lekte jag runt med en handboll xD Det var skönt när jag väl kom igång med springandet, spärren bara försvann jag tänkte liksom hela tiden: jag orkar 1 min till och när jag sprang förbi den minuten och körde ännu längre så tänkte jag nog för första gången inom idrotten, fan vad bra jag är, jupp ni läste rätt!
Idag är det ergnomi, medicin, matte och natur så en rärr tung dag med stora ämnen, efter skolan ska jag till sporthallen och kolla på handboll, har inget bättre för mig endå.
I helgen ska jag ner till stallet och hälsa på alla hästar och ponnys, det var länge sedan och säga hej till alla underbara personer därnere, min föräldrar ska bort på kvällen och min bror ska vara hos ett par kompisar, så jag kommer vara med en kompis då jag inte gillar att vara ensam hemma.
Ha en bra fredag! :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Time to leave the save home of yours.

Gud vad jag blir bortskämd av lärarna, dem frågar hela tiden om jag behöver hjälp med att packa ihop, hehe känner mig ännu mer handikappad nu. Dessutom har jag börjat få blå märken b.la från avramlingen och från väskan som jag bär, jag har nog slagit i. 
När engelskan är slut så är det lunch och jag har mackor hemifrån som min snälla mamma gjorde, JA JAG BLIR BORTSKÄMD!! Men jag kan ju inte göra någon själv tyvärr.
Fick besked från läkarna också igår att jag ska hålla mig borta från ridningen i minst 6 veckor, men jag kör 8 veckor så jag inte bryter av det igen, skulle inte varit så lyckat men samma dag som jag kommer bli bra, den 1 mars åker jag och pappa till Göteborgs horse show :D Den ska tydligen vara bättre än Stockholms horse show, jag längtar verkligen dit.
Praktiken kommer ju gå åt skogen så jag kommer nog få gå om kursen, faaan!
SeS!<3
Matilda<3
 

Bästa natten på länge!

Igår fick jag hem starkare tabletter till natten och jag sov hela natten ut, känner mig piggare, gladare och positivare :D
Idag är det dem mest jobbiga ämnena men jag slipper idrotten, kommer kolla om jag kan gå på bandet i gymmet så jag får upp styrka och lite kondis, sen när det har läkt så ska jag fråga pm jag får börja stärka min vänstra sida igen, min arm har redan börjat smalnat av, det syns inte så mycket men jag ser det.
I morse vaknade och av ren vana gick jag ut och hämtade ridgrejerna, min pappa kommer och frågar vad jag håller på med, mitt svar: det undrar jag med, ja......
In igen och kolla på youtube videos. Snart kommer min kompis och gör mig sällskap, hon ska kolla hur det är med mig.
SeS!<3
Matilda<3

Svenska lektion!

Klarade mig till skolan efter mycket om och men, det tog längre tid än vanligt då jag är van att ha väskan på min den vänstra axeln vilket inte går nu och jag kan inte ha den på högra axeln, då gör det ont p.g.a trycket (jag är skadad på vänstra sidan), så jag fick ta den i handen vilket gjorde att det tog tid, hann i tid med god marginal, 07.50 satt jag vid sofforna hehe. Vet inte hur många gånger jag hörde att hästar är farliga, ja det är dem men dem är så jäkla underbara individer så man kan inte sluta med dem, besides jag har trillat av 12 gånger och 2 gånger har jag gjort illa mig, ryggen och nu nyckelbenet 12 är ett oturs tal juuu :(
Nu är lektionen slut, denna dag kommer bli låånnggg!
SeS!<3
Matilda<3

Skola i morgon!

Nervös som satan, inte för att jag ligger efter utan för hur jag kommer klara mig, jag menar jag måste orka släppa på sakerna och så fort jag lägger för mycket tyngd i ena armen gör det ont, jag måste kunna skriva i en viss takt för att hänga med och jag kan inte heller gå så fort med tyngd i ena handen, största problemet blir nog bussen, jag måste snabbt av och det kommer ju inte gå så jätte bra.
Kommer behöva gå upp tidigt varje morgon, hmmm.
Hoppas ni får en bra skolstart!
SeS!<3
Matilda<3
 

Franz och jag från dressyrkursen!

 
 
Det här var dem bästa, men många är väldigt sudig jag vet.
Kan passa på att ursäkta alla stavfel som kommer upp komma ett tag fram över men jag skriver med en hand vilket gör att det blir svårare enligt mig, fingrarna vill skriva snabbare än vad jag kan.
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Ingen ridning på 56 dagar...

Jag har lust att dö just nu, den 1 mars ska allt vara läkt men jag har googlat runt och för barn ska det ta 2 veckor WHAT??
Antar att det beror på hur stor skadan är givetvis men läkaren sa ett par veckor och hur länge är det?! Min farmor har varit sjuksköterska och hon sa att det skulle ta 6-8 veckor, jag får vänta på att knölen som kommer komma vid nyckelbenet, knölen innebär att nytt ben håller på att bildas. Hoppas verkligen inte det tar 8 veckor för det att läka men vill inte heller börja anstränga mig för tidigt heller, då blir skadan värre och då får jag vila ännu längre, bara att ge och ta här :/
Missar 6 ridlektioner men jag kommer gå på teorin passen, måste ju träffa gruppen och lära mig saker, min hjärna gick inte sönder ihelafall.
Hatar mitt liv just nu!!!!
SeS!<3
Matilda<3
 

The pain is your death!

Många säger att det inte gör ont nät nyckelbenet är av (clavicula heter det på latin för övrigt), det gör jätte ont även om jag tar smärtstillande (Alvedon), om det blir värre kommer jag få morfin, det fanns ingen mellan Alvedon och morfin, hmm.
I morgon är det en ny vecka, på onsdagen börjar jag även skolan och jag måste komma på hur jag ska kunna släppa på data väskan, det väldigt ont när jag bär grejer på axeln nämligen. Jag kommer bli underkänd i praktiken då jag inte kommer kunna göra så mycket, jag kan inte cykla, jag kan inte ens ta på mig kläder själv, så illa är det och jag säger inte att ni ska tycka synd om mig men jag är bara ärlig och jag döljer inget för mina tappra läsare! :)
Nu ska jag vila!
SeS!<3
Matilda<3


Ehh, hej kommer ni ihåg mig?

Jag har bestämt mig för att komma tillbaka lite smått.
På hästfronten har jag ridit Franz och Pigge sedan jag låste bloggen, passet på Pigge var oväntat jag 
fick rida honom för han skulle hoppträna nästa dag och han hade vilat 1 vecka, skrittade fram rätt länge och när jag ska börja trava så flyger han iväg i full galopp, gjorde massor av volter för att han skulle stanna men så fort han fick chansen så stack han igen, tillslut fick jag stopp och då jobbade jag på volten med tempoväxlingar med mycket halter, han blev lugn och fin sen, kunde börja trava på fyrkanten utan att han hoppade iväg, i galoppen gjorde jag samma sak fast jag galopperade t.ex 6 språng sen ner till skritt, ny fattning efter 2 språng avbrott, när jag travade av var han super fin i formen och jag hade kontrollen inte han, den känslan :D
Det ska vara dressyrkurs denna vecka och jag är med, det började igår och Franz var fin i formen men la väldigt mycket tyngd i handen, drev honom fram och han la sig i handen till och från men det blev bättre, vi skulle sitta utan stigbyglar ett tag men Franz är så mjuk så det var inga problem. I galoppen var han väldigt vinglig och jag försökte göra honom mer balanserad, han var och sur på spöt och började kicka, tog bort spöt men då blev han busig och ville dra ner huvudet, när vi skulle galoppera ner till andra volten så blev han jätte pigg och vi kom i kapp hästen framför, jag vände över men samtidigt blev han livrädd för något och tar i allt vad han har och hoppar ut sidan och jag åker i backen, fick ont vi revbenen först men det slutade göra ont och jag hoppade upp igen, körde till lektionens slut och när vi skrittade av hästarna kom tårarna, antagligen efter min lilla chock, jag kunde inte sitta av själv när jag lutade mig fram men då fick jag jätte ont vid nyckelbenet, min första tanke ät att nyckelbenet är av, 3 personer var vid Franz och jag fick sitta av från damsadel och det var bara att åka in till akuten, rolig Lördag kväll...
Det var en kvinna från stallet som körde in mig och väntade med mig till min mamma kom, fick komma in på ett rum där dem tog blodtryck, puls rutinkontroll med andra ord, fick även byta om till sjukhus kläder hade ju häst kläder och det var någon som var inte tålde häst. Sedan kom dem och tog blodprover på chock, trauma och saltväderna, det vissade troligen inget, dem sa inget mer om proverná så. Efter 1h så kom doktorn in och kollade lite och hon sa direkt till rönken, som jag trodde med andra ord, vi fick vänta och tillslut fick jag komma upp och rönken gick jätte fort, typ 2 min ett stort + i kanten :D Sen fick i vänta nästan 1h på resultatet och nyckelbenet var av, fick ett band som skulle stödja armen och det ska jag ha 6-8 veckor, ingen ridning med andra ord men  jag åker ner och kollar till dem ibland.
Hoppas ni har orkat läsa min roman.
SeS!<3
Matilda<3
 

2013

Tänkte göra en minus och plus lista över året.
 
+ Jag kom vidare i utveckligen med Trull.
+ Jag startade tävla igen efter ett litet uppehåll.
+ Jag började i hoppkursen med Franz och tränar för en super bra tränare där.
+ Jag klarade första halv året på gumnasiet utan bomningar :D (fick ett mejl dagen efter vi hade gått på lov, jag hade visst tillräkligt med kunskap på dem ämnerna som var bomade, så jag är med i matchen).
 
- Trull avlivades, behöver inte säga mer...
- Har fått legat inne på sjukhus 3 gånger.
- Jag har nästan inget socialt liv längre.
- Jag har fått sämre självförtroende.
 
SeS!<3
Matilda<3