Even flow

Fredag!! Imorgon åker jag och min pappa till Göteborgs horse show, taggad till 10000000!!!! :D
Idag är det lite hårdare lektioner, ergonomi, medcin/vård, matte (prov) och naturkunskap, vi håller på med lite tygre ämnen inom dessa kurser just nu, så jag kommer inte vara så pigg när jag slutar och jag ska sitta kvar i skolan för jag åker med min pappa hem, vill bli klar med lite saker så jag inte behöver ta det i helgen, vi har fått nya uppgifter som vi måste vara klara med på måndag, jag har lite att pyssla med.
I helgen annars ska jag bara ta det lugnt, jag kommer nog inte åka ner på dressyrtävlingen, jag kommer få sova max 7h och då är jag sur när jag går upp, måste sova 8h eller 4h för att bara glad, fråga inte varför det är så för jag vet inte själv, det har alltid varit så.
Jag börjar 10.20, jag var tidig medflit då det skulle bli många på bussen annars och jag hatar när det är proppat med folk på bussarna.
Åter går till mitt arbete, see you!
SeS!<3
Matilda<3
 

Dreamland in my heart

Onsdag idag, min näst kortaste dag.
Har typ fått F på båda min inlämningsuppgifter, det är inte klart, jag förstod inte en del av uppgiften så jag frågade i går och det är nästan klart, behöver bara fråga en sak till så blir det klart tills i kväll, bara 1 dag sen, men jag lämnade in det i tid men jag behöver bara kompletera, då blir den väl inte sen eller?
Bara 4 lektioner idag men dem är långa, svenskan är 2h, engelskan är drygt 1h och 20min, och medicin lektionerna (dubbla lektioner) är 2h och 40 min ungefär. Vi får pauser i mellan då vi inte kommer orka att sitta igenom dem utan att tappa koncentrationen, jag har otroligt svårt med det just nu, jag är van vid att springa runt som en dåre annars, och nu bara sitta ner och jobba, tänk er.
Vår lektion börjar snart, ska kolla igenom mina uppgifter som jag skrev i måndags lite snabbt sen går jag mot lektionen.
SeS!<3
Matilda<3
 

Miss you my best friends <3

 

The king over the world, not.

Vi börjar 11.40 tydligen, jag visste att 1 lektion var inställd men nu är tydligen dem 2 första inställda så vi börjar 11.40, döda mig nu tack!
Kommer nog vara kvar i skolan, känner att det inte är någon ide att åka hem, slösar bara pengar om jag ska hem och sedan tillbaka, kommer nog vara där det är lugnt och plugga lite.
Ärligt så är jag sur på mig själv för jag inte läste innan jag åkte till skolan men jaja, shit happens. 
Vi har uppgifter så jag ska försöka göra dem, frågan är ju om det blir tyst, hehe det kommer det aldrig bli, tro mig på nico kunde man gå till en speciell plats inom hus där det var tyst nästan hela tiden, det var inget rum det var ett hörn (jag älskar hörn, ta det inte fel, fråga bara mina kompisar från 7-9 haha), där behövde man aldrig ha öron proppar, dock blev man ju störd när folk gick förbi i omgångar men det var bara ibland.
Nu ska jag försöka göra det jag ska göra.
SeS!<3
Matilda<3
Älskar denna bild!

Allt i sista minuten!

Nu håller jag på att avslutar mina uppgifter, jag insåg nyss att jag har missat 3 STORA punkter, så jag måste köra på tills i kväll och vid 9 ska allt vara klart, hoppas det annars får jag fixa det akut i morgon.
Det ska bli skönt men endå inte att komma tillbaka till skolan, jag slipper gå upp halv 6 varje morgon och åka halv 7 hemifrån och börja klockan 7.
Kommer åka klockan 7.15 som vanligt då jag måste komma in i rutinerna igen, slutar runt halv 4 och kommer hem runt 4, kommer nog åka med pappi hem då han endå ska hem i mellan, så varför inte passa på ;)
Och kan någon förklara för mig hur jag ska få plats med mina böcker som jag släppade med mig hem till praktiken, packade dem väldigt bra men har glömt hur jag packade dem juuu, jag är ledsen för det just nu :(
Hoppas jag klara att hålla koncentrationen uppe i morgon bara.'
Vi ses i morgon :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Dressyrkurs 21/2-14 dressyr Olympic

Idag var det dressyrkursen.
Det gick bra i början, han var lagom pigg och lyssnade väldigt bra och då kunde jag känna mig lugn och slappna av, fick till bra avsaktningar, dem blev inte hakiga utan han bröt av mjukt, i traven koncentrerade jag mig på att han skulle vara lugn och försöka slappna av och komma lägre med nacken, han började komma ner efter galoppen, i galoppen hade jag svårt att komma ner i sadeln (behöver träna magen) men kom till slut ner och satt stadigt, Pigge var väldigt snäll också och gick snällt framåt :) 
Ridläraren tyckte jag handskades bra med honom.
När vi skulle börja med volterna, skulle träna på volter så svimmade hon av och jag hann precis rida förbi och jag känner hur Pigge sätter bakbena under sig och vill fly, en av dem som rider med ropar på mig och jag vänder mig om, vi var påväg av tills hon vaknade till, det hände 3 gånger till efter det och vi skickade efter hjälp, det kom personer som var med, vi fick rida vidare men Pigge var så spänd så jag kunde inte göra något, han var rädd för personerna och ett hörn, jag gav upp och skrittade honom sedan och satt av, dels för han skulle aldrig få ro och jag var trött.
Passet gick bra ändå även om han var spänd.
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Until someone will come l walk alone.

Idag ska jag ner till stallet och bara mysa med hästarna även om det är lektioner som vanligt, ska pyssla med många som det går innan lektionerna kör igång.
Kommer nog vara där nere till klockan 6, ska även försöka ta reda på när jag ska ha min privatlektion, eftersom nästa helg ska jag bort och denna helg ska jag tillbringa med fin slippning på mina arbeten av praktiken.
Dressyrkursen blir bara 1 dag lång då ridläraren som skulle ha kursen är sjuk och det är ingen ridlärare som kan ha kursen på torsdagen men det går på fredagen, lite tråkigt då jag vill rida så mycket som möjligt nu när jag inte är igång, någon som har lust och låna ut sin häst? XD
Kommer antaligen inte köra hoppkurs denna gång heller, vill känna mig säker när jag hoppar och jag är ju hopprädd också, det blir inte bättre av att jag hör hur Franz fjantar sig och blir 'rädd' för väggarna och hörnen i ridhuset, då känner jag mig inte modig nog att hoppa upp om det skulle hända samma sak igen, jag har ingen lust att vänta 6 veckor till efter ha ridit 2-3 gånger njaaaa. Tyck att jag är feg men jag vill inte bryta mitt nyckelben igen.
Vi ses ikväll eller i morgon.
SeS!<3
Matilda<3
 

Saker som jag inte har gjort och inte ångrat att jag inte har gjort det.

* Rökt, visst man kan ju testa men NEJ! Ju äldre man blir ju lättare har man att hamna i ett beroende så nej tack, bara mitt beroende av läsk jag hade för lite mer än 1 år sedan var tillräckligt för mig. Jag vill inte dö snabbare.
 
* Druckit, jag kommer nog kanske smacka och se om det är gott men jag skulle aldrig dricka i mängder, kolla bara vad det gör med människor, jag håller mig helst undan från alkohol och kommer göra det tills jag känner mig redo.
 
* Haft samlag, kalla mig galen som skriver det ordet ens, jag kan börja med att jag inte ha känt mig redo och då ska man för fan inte göra det heller!!
 
Det var typ det jag kunde komma på, hehe.
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Praktiken är över!

Jag fick sluta vid 1, vi kollade igenom schemat och det var inget nytt som jag inte hade sett och jag hade uppfyllt alla krav så jag fick gå hem, gick till farmor och farfar och åt där, dem gör alltid super god mat och jag älskar att vara där, dem har nästan alltid någpot nytt att berätta, dem ville även veta hur jag tyckte praktiken varit.
 
Nu har jag sportlov på riktigt och det firas med godis (som är kvar från gårdagen) och en söndags podcast.
Underlovet ska jag fixa med mina uppgifter, dubbel kolla dem och fortsätta med dem, ska även rida lite på en dressyrkurs, lektionen hoppar jah då det är hoppning och jag känner mig inte redo att hoppa ännu, den 9 mars tar jag risken och hoppar kossan igen, han är fortfarande lika knäpp som han var när jag flög av, hmmm.....
Ska även försöka va med lite kompisar under lovet.
Ha ett bra lov hörni!
SeS!<3
Matilda <3
Du är saknad fina Trull <3
 

Ridpasset i torsdags!

Om man jämför med hur jag red innan jag skadades så red jag ur uselt, vilket jag gjorde, jag har tappat massor dess 6 veckor, det är sjukt. Fick rida irko och han var snäll som ett lamm, red som en nybörjare men han var snäll men pigg, skänkelvikningarna gick inte alls, han bara sprang på och jag försökte bromsa, försökte använda mycket sits men det gick inte, jag blev trött direkt och orkade ingenting. 
Passet gick jätte dåligt för jag inte red, det kommer vara såhär fram tills jag är tillbaka på banan igen.
Nästa gång är det hoppning, den kommer jag inte vara med på, vill inte hoppa andra gången sedan skadan, känns inte så bra, kommer vara med på dressyrkursen med Pigge under lovet så jag kommer få rida.
Jag jobbar helg så vi ses på måndag igen!
SeS!<3
Matilda<3

Så vacker!

Detta är biden som kommer hamna på tavlan, får printa ut den i tavla matrialet själv som jag vill ha det i den formen. Kan inte titta mig mätt på bilden!
 

Praktiken är avklarad!!! :D:D:D:D

Jag är godkänd!!!!!!!
Ni förstår nog inte hur lycklig jag är, det trodde jag inte helt ärligt även om min handledare sa att jag skulle, när jag fick kraven uppstämplade så trodde jag det var kört, jag tog det förgivet men jag fixade det, fast jag hade tur och en snäll handledare :) Fast jag kommer gå praktiken ut, min handledare vill ge mig chansen att få högre betyg, och det tar jag mer än gärna emot :)
Det blir ju bättre med att jag är ledig i morgon och rider, WWWWIIIIIEEEEE!!
Förlåt för ett oseriöst inlägg men ni vet hur det är när man blir super glad så blir man lite hyper, ÄLSKAR DEN KÄNSLAN :D
Ha det bäst!
SeS!<3
Matilda<3
 

R.I.P 007

Idag gick 007 eller sjuan som man kallade honom bort, han hade varit dålig i sitt vänsta fram ben i ca 20 veckor och trots flera behandlingar och vila så ville det inte försvinna, han blev bra och sedan dålig och så gick det upp och ner, det är exakt 3 månader sedan Trull och Tintin gick bort också.
Ha det bra på dem eviga gröna ängarna där inte smärta eller lidande finns sjuan, ha det bra med dem andra vackra hästar som funnits på stjänholm.
 

Sista praktik veckan!

Det är nu det får bära eller brista, lyckas jag så lyckas jag eller så får jag åka tillbaka i sommar så får jag, jag gör allt jag kan denna vecka och hoppas att jag fixar detta. Just nu lyssnar jag på en podcast och sedan ska jag lyssna på glada låtar och försöka tagga om, jag har 6 dagar på mig att fixa detta.
På torsdag får jag hoppa upp på hästryggen igen efter 5 veckors vila, jag vill att det ska bli torsdag NU!!!
Ha en bra vecka nu.
SeS!
Matilda<3
 
 

Själv känsla när den är som sämst!

Nu ligger jag risigt till, idag slog jag till nyckelbenet kraftigt och nu har jag fått en stor svullnad över nyckelbenet, jag är körd som det ser ut, mötet med min lärare gick inte alls bra, jag var otroligt trött och tjurig och kände mig grått färdig om man säger så, bara när kraven för kursen lästes upp fick jag panik, jag hatar det här!!!
Jag mår skit just nu, jag orkar inte, allt såg så bra ut och nu bara vänder allt igen, vad har alla emot mig??!!!!
Jag får se när jag hoppar in här igen, vill inte komma in här med den här negativa inställningen!
SeS!<3
Matilda<3


<3

Hur vi än gör så kommer ni aldrig förstå hur det är att bli behandlad som luft!

Text ur en låt som beskriver mitt liv under skolåren, för er nya läsare så har jag varit mobbad 6 år i sträck, när jag kom till 7an fick jag kompisar som jag verkligen litade på och vi höll ihop till 9:ans slut, vi träffas ibland fortfarande och hoppas vi kommer fortsätta göra det. Nu när jag går på gymnasiet blir jag inte mobbad eller utfryst, jag kanske inte är klasses populärase, jag har valt att hålla mig undan för jag känner mig trygg då, så länge jag inte mår dåligt av det så ser jag ingen andledning med att lägga av med det, jag mår snarare dåligt om jag tvingas vara med folk vid en viss tidpunkt om jag inte är förbered på det, det är dock bara i skolan. I stallet älskar jag att vara med folk, jag är tryggare i min själv och vet hur jag ska göra runt hästarna och människorna, jag pratar med vuxna men även barn, sen har jag kompisar därnere som jag umgås med och retar på mitt sätt (hehe eller hur Sofia XD).
 
Låten heter Luft och är gjort av Filip winther.
SeS!<3
Matilda<3

Hur vi än gör så kommer ni aldrig förstå hur det är att bli behandlad som luft!

Text ur en låt som beskriver mitt liv under skolåren, för er nya läsare så har jag varit mobbad 6 år i sträck, när jag kom till 7an fick jag kompisar som jag verkligen litade på och vi höll ihop till 9:ans slut, vi träffas ibland fortfarande och hoppas vi kommer fortsätta göra det. Nu när jag går på gymnasiet blir jag inte mobbad eller utfryst, jag kanske inte är klasses populärase, jag har valt att hålla mig undan för jag känner mig trygg då, så länge jag inte mår dåligt av det så ser jag ingen andledning med att lägga av med det, jag mår snarare dåligt om jag tvingas vara med folk vid en viss tidpunkt om jag inte är förbered på det, det är dock bara i skolan. I stallet älskar jag att vara med folk, jag är tryggare i min själv och vet hur jag ska göra runt hästarna och människorna, jag pratar med vuxna men även barn, sen har jag kompisar därnere som jag umgås med och retar på mitt sätt (hehe eller hur Sofia XD).
 
Låten heter Luft och är gjort av Filip winther.
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Vila!

Vi har lite rast nu, så jag passar på att blogga lite.
Slutar 1 idag och mamma kommer hem tidigare idag så jag får sällskap, när jag kommer hem ska jag fortsätta med arbetet och snacka lite skit med mina kompisar, ska även försöka läsa ut den sista boken av hunger games, nej jag har inte läst ut den p.g.a tidsbrist förlåt :( har drygt 200 sidor kvar "bara".
Ledig i morgon, ladda inför mötet med min lärare, han kommer döda mig psykiskt vilket han alltid gör haha ;)
Har ingen aning vad jag ska blogga om, om ni har förslag är det bara att skriva ;)
SeS!<3
Matilda<3

Mot biblioteket!

Ska sitta och läsa en bok innan jag går till min praktikplats. Idag är det halv fyra till halv tio som gäller och upp sju i morgon så jag kommer inte vara så aktiv dem senaste 24h, jag lovar att jag ska uppdatera bättre när praktiken är slut, jag hoppas verkligen att ni stannar även som jag inte alltid är här, denna vecka kommer också min vård och medicin lärare ut till mig och kollar hur det går, vi får se hur det går, jag har fortfarande ont ifrån gårdagen men hoppas min handledare har lite överseende.
Ha en bra måndag!
SeS!<3
Matilda<3

As trött!

Kom hem 5 och var super trött, hoppade in i badet och låg där tills nu.
Alla som tävlade var super duktiga i mitt tycke, jag köpte en häst sko med en bild på Trull på, kommer nog inte kunna tacka Sofia nog för hon vissade mig den, köpte även en med Franz och Pigge på, så nu har jag nästan alla mina favorit hästar, irko saknas bara.
Om 13 dagar får jag sitta upp på hästryggen igen, jag mår jätte dåligt psykiskt när jag inte är i stallet, hästarna får mig att glömma att jag är nedstämd, att bara kolla in i deras ögon inser man hur underbara djur man får hålla på med <3
När jag tog av pricken knopparna innan jag åkte hem så slog han till mig på nyckelbenet, jag har väldigt ont just nu men det gör inte ont på knölen som jag har över nyckelbenet, så skadan har inte gått upp men jag har ryssligt ont, kommer få ta det lugnt i morgon, nu kan ett F komma om jag inte återhämtar mig snabbt.
Ha en underbar kväll :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Ner mot stallet 07.55

Nepp, ingen vila här inte tävling i stallet i morgon och jag måste ner och hjälpa mina tävlingskamrater, som vanligt kommer jag vara lilla slaven.
Jag kommer vara därnere ett tag efter tävlingens slut då jag ska kolla när fortuna och ubbe rids och fota hästarna i hagarana. Det kommer bli en lång dag med andra ord, är som vanligt as taggad även om jag själv inte ska tävla, japp man kan tämja på vad normal innebär ;)
Kommer sitta uppe ett tag tills jag tröttnar och gå och lägga mig, jag ska upp 06.50 så jag har lång tid att göra i ordning mig och troligen komma iväg i bra tid då det är väldigt halt ute.
Jag kommer in i morgon igen, eller om jag överlever så artt säga...
SeS!<3
Matilda<3