Dressyrtävlingen!

Jag var funktionär innan så jag fick be en person att göra i ordning Sally åt mig, när jag väl kom ner så kunde jag bara tränsa så gick jag ut och värmde upp, är otroligt tacksam att hon gjorde i ordning Sally. 
Hon var pigg och glad på framridningen, behövde bara ge små signaler så började hon komma i dem snabbare gång arterna, hon var fin i formen till och från men tänkte knappt på formen utan satt och berömde henne :D Hon brukar tappa mycket energi i traven när man lägger volter men det gjorde hon inte idag. Skrittade mest på slutet innan jag fick gå upp. När det var min tur hade hon inte tappat energin utan var pigg och glad fortfarande, det gick jätte bra igenom programmet, hon var framåt och lyssnade super på mina hjälper, längningen på traven var super, hon körde på bara och galoppen var jätte bra, hon bröt av i sista galoppen för jag slutade driva p.g.a en host attack. Hon var helt fantastisk! <3
Vi kom på delad andra plats, min första riktiga placering någonsin på min andra ridna LC:1 program, jag behövde detta efter hur min vecka har varit så jag går till skolan i morgon med ett bra humör.
Det togs bilder men jag har inte fått dem och det kommer nog dröja men dem kommer upp så fort jag har fått dem.
Världens bästa Sally <3
SeS!<3
Matilda<3
 

Glansen som fanns i mina ögon är nu borta.

Förlåt för min frånvaro.
Har ingen bra förkaring varför jag har varit borta helt ärligt talat, jag har blivit väldigt förskyld, min röst är nästa borta, jag har varit så hes att jag har varit tvungen att skrika för att folk ska kunna höra vad jag säger, vilket ha slitit på stämbanden, så jag låter inte frisk om man säger så.
Nu är Pigge halt igen, nu vänster fram, jag kommer tävla Sally om nu hon som också kommer tävla Sally av anmäler sig, gör hon inte det gör jag det, vill bara att Sally ska gå en gång och då väntar jag helldre på att Pigge ska bli helt återställd till våren, min erfarnhet med halta hästar är inte så ljus tyvärr, avlivas han så vet jag inte vart jag ska ta vägen, det är en sak om han blir pensionär då vet jag att han lever och kommer få det bra, jag får bara hoppas. 
Så i morgon kommer ni få reda på om jag tävlar eller inte, dels om hon går båda eller en, eller hur jag mår, kommer inte vila något i helgen och ni som har träffat mig vet hur jag låter nu. Jag måste inte tävla det är inte det, jag väntar på Pigge men det är så jäkla många som är på mig och säger att Sally klarar att gå 2, inklusive ridlärarna (dem borde ju känna hästarna bäst) men den erfarenheten jag har så orkar hon inte, hon kommer inte runt på en 20 meter volt även om man driver som tusan, det är vad jag har sett och hört hur hon är och tävla.
Jag får se helt enkelt.
Mår inte bra mentalt heller efter allt som har hänt och sagts under den senaste veckan etc etc.
Btw, hoppade Irko igår och jag gör aldrig om det, han var hur duktigt som helst och hoppade snällt men jag mådde inte bra och jag kände mig bara som en djurplågare när jag satt på en sådan känslig häst som han är och hoppar honom, jag bara öste beröm över honom hela tiden för att han orkade och stod ut med mig. När jag till sist inte ville hoppa mer gick jag och trava på en volt med en annan som hade fått ont, han blev helt förstörd och tappade bjudningen, jag ville bara bryta ihop! Jag ville hoppa för hans skull men jag vågade inte! 
När jag kom hem igår sprack allt och jag föll ihop och stor grät, jag orkade inte hålla allt borta längre, det har jag gjort sedan i slutet av 2013, då började allt gå neråt igen, med allt och igår gick det för långt!
Jag skriver det inte för ni ska tycka synd om mig, ni får avgöra om jag är värd er tid eller inte, ni får tycka att jag är helt blåst som delar med mig av mina känslor eller så får ni acceptera att jag är den jag är!
Om ni har läst enda hit, tack. <3

Back to school

Idag börjar allt jobb igen, vi börjar direkt med pratiska övningar, genrep på vad vi lärde oss förra året och vi ska vissa några japaner (det låter fel när jag skriver så jag vet) hur man bäddar en säng när en patient ligger i sängen, så det ska vi göra på förmiddagen och sen på eftermiddagen blir det prov på vad vi kommer ihåg i praktik form.
Har tappat bort schemat så vet inte när vi slutar, jag vet, jag är bäst ;)
Jag hoppas ni får en bra skolstart eller en bra dag för er som redan har börjat.
SeS!<3
Matilda<3
Sally<3
 

Nu hoppas jag allt vänder.

Idag gick hoppträningen jätte bra på Sally, hon hoppade med glädje och lycka och hon var pigg och ville verkligen hoppa och hoppade super bra språng, vart lite nära några gånger men det var helt och hållet mitt fel, men hon räddade bra :) Hoppade banan för engång skull med en jätte bra känsla och hon hade en bra galopp hela vägen fram, bästa hästen <3
Fick otroliga bra nyheter om Pigge btw, han hade fått en sten som hade suttit och klämt så han hade fått fruktansvärt ont, därför började han halta på onsdagen, så han är inte halt utan han hade ont, han kommer troligen få sulor i morgon och sen komme han gå lektioner som vanligt. Han kommer med andra ord kunna tävlas och jag är super glad över det, vill se hur han rör sig bara, på tisdag får jag se hur han rör sig och avgör då om jag är med eller inte, bara för säkerhets skull :)
SeS!<3
Matilda<3
Bästa Sally från idag <3
 

Kan lika gärna ge upp nu!

Pigge är halt för andra gången denna sommar, det är något som ligger och kommer tillbaka. 
Tävlingen är om 8 dagar och han hinner aldrig bli bra innan dess, så i morgon kommer jag troligen säga till dem om han inte är bra innan fredag så avanmäler dem mig från tävlingen, jag vill inte tävla Sally för hon ska tävlas och vill inte atg hon ska tävlas två gånger, hon orkar inte och Franz är inte igångsatt efter hans fång, om han nu inte har inte blivit sämre, inget jag har märkt av. Irko är stryckt för länge sen samma med Pricken. Känner att jag lika gärna kan ge upp, inget har gått bra i ridningen sedan Trull dog!
Vet inte hur jag ska göra längre, ingen fungerar lägre!

Down l go again

Jag känner mig inte alls taggad att rida i morgon, skulle bara kunna mysa och gosa med hästarna hela dagarna just nu, och min tävlings lust har också gått ner i botten, har anmält mig till en dressyr tävlingen men känner inte för att tävla just nu. Att bara tänka vad jag har förlorat under dem senaste månaderna och åren så känns att värdelöst helt ärligt! Jag har fått men sen fått det tillbaka kastat i ansiktet.
Allt som har hänt runt min värld, med vårt samhälle får mig och må jätte dåligt, att männsikor ska behöva göra saker för att duga, att bli accepterade. Jag vill bara bort! Allt det som har hänt efter Trulls och Josefins död har bara dragit luften ur mig, ridningen gick bättre men efter att inte fått sett Affe någon mer, Franz blev skadad på nytt och alla skador hos mig har allt känns att helt värdelöst. Min kompisar, vissa av dem känner jag knappt igen lägre, dem har förändrats för mycket för att jag skulle kunna titta dem i ögonen, dem vill inte se mig, dem vill inte att jag ska existera, blickarna dem har gett har sagt allt jag behöver, men ni vinner inte!
Jag vill skriva ut massor av inlägg om allt som händer men ni skulle nog inte orka, ni skulle hata mig för det eller bara tycka om mig för jag är så öppen om det mesta.
Tack för att ni fortfarande läser, ni inser nog inte hur mycket det betyder för mig!
Jag kommer tillbaka starkare, när jag orkar stå på mina ben igen, jag lovar men känner att jag måste samla mig först och rensa tankarna innan jag hittar tillbaka.
Tack för ni finns!<3
Saknaden gör ont <3

Och där försvann tiden ja

Jag har varit i stallet hela dagarna och bara myst med Pigge och jobbat, jag vill verkligen komma när Pigge nu innan han pension, jag hoppas att han gör det till sommarn 2015, han är trots allt 18 och jag har börjat märkt att han börjar bli tröttare, men han är fortfarande glad och positiv :) Jag började spekulera om jag skulle få honom, om vad jag skulle göra, jag skulle låta honom gå i hagen och äta sig lite tjock som en äkta gammal gubbe (hehe) och sen bara få gå i skog och jobba från marken, tror han skulle gilla det, kommer aldrig få ta över honom, jag får bara hoppas att han hamnar där han får en bra pension.
Har även hållit på med Franz väldigt mycket, han har blivit mycket bättre och går nu i sjukhagen, han hade fång för er som inte kommer ihåg, han är hur mysig som helst att hålla på med nu, han vill verkligen att man ska hålla på med honom och han kollar jämt på vad man gör, ibland tror jag att han vill hjälpa till, jag gav honom borsten i går och skulle se vad som hände, han försökte borsta sig själv... jag bara stod och skratta åt honom och sen började han skaka på borsten, till slut tröttnade han på den och släppte den och tiggde godis av mig, lagom charmig häst säger jag bara <3
Har tränat att linda ben nu också, är urusel på det men jag får träna helt enkelt, måste hitta ett lagom tryck, antingen blir det för hårt eller för löst, måste hitta ett mellan ting, men träning ger färdighet, Pigge fick stå som offer, han tyckte det var jätte tråkigt men han vägrade stå still när han var lös så fick ställa honom i sko spilltan.
 
Nu under veckan ska jag vara i stallet så mycket jag kan, på fredag börjar jag skolan igen och det ska bli ganska kul ärligt talat ;)
Nu om ni ursäktar så ska jag försöka hitta en bra låt.
SeS!<3
Matilda<3
Saknade häst <3
 

Hejdå, ses på måndag.

Under helgen blir det nog ingen uppdatering, ska vara i stallet länge och ska även börja jobba där nere så jag kommer ha fullt upp under helgen. Kommer ha mycket att göra nu under 2 veckor framåt så det kommer bli sämre uppdatering tyvärr, men det mesta går före bloggen just nu så jag hoppas ni förstår.
Om en vecka börjar jag skolan igen, är taggad, vill kunna utvecklas och bli starkare och bli mer säkrare på det jag gör, någonstans vet jag att det här är vad jag vill hålla på med, hur mycket det än krävs av mig. Jag vill, och jag kanske kan! :D
Vi ses vänner!
SeS!<3
Matilda<3
Från när vi hoppade <3
 

Jag kommer kunna finnas där, men inte alltid.

Igår red jag Sally, det gick jätte bra, vi hade roligt tillsammans och hon gjorde det jag bad henne om, när vi skulle galoppera tjurade hon ihop och kickade till men sen rullade det på, jag kan ha varit lite hård med skänkeln vilket hon hatar. Vi hade skänkelvikning, hon böjde in halsen i det högra varvet och flyttade lite väl mycket med i vänsta gick hon klockrent. Hon lossnade helt i mitten av passet och gick otroligt fint efter det, man kände verkligen att kraften kom bakifrån. Hon var helt fantastisk, som vanligt.
Idag åker jag ner till stjärnholm och ska ta hand om Franz. I morgon åker Affe och ägaren har tagit hem sin gamla tävlings häst som kom idag, jag kommer inte åka ut över huvudtaget då ägaren kommer vara därute så jag behöver inte. Och nej, jag kommer inte vara medryttare på hennes tävlingshäst för den är för känslig för mig.
Jag hoppas ni får en bra dag! <3
SeS!<3
Matilda<3
 

Har verkligen inget att säga

 
 
 
I går tog jag farväl av Affe, var själv där och det var nog det bästa, bortsade och bara pratade med honom och gav honom lite message, det slutade med att han somnade <3 Han ville inte gå ut när jag skulle släppa ut honom men han ville heller inte va inne själv så vad hade jag för val? Släppte ut honom han gav honom en kram sen cyklade jag hem men tårar i ögonen.
Idag börjar ridningen på min ridskola så jag kommer åka ner om ca 1h och titta till Pigge och Franz, ska även ta hand om Buggen, bryr mig inte vem jag får rida idag, har inte heller världens lust att rida idag efter gårdagen men jag hoppade det kommer kännas bättre när jag väl har ridit, måste komma på andra tankar än att bara tänka på Affe.
Vi hörs sen, nu ska jag se till att allt är i ordning och äta!
SeS!<3
Matilda<3
Vackra Affe, kommer sakna dig <3
 

<3

 

Sista ridpasset på Affe!

Igår red jag sista ridpasset på Affe, vi hoppade och det var jätte roligt när vi väl kom igång. Men innan var han bara dum och höll på att fjanta sig och ville inte alls samarbeta och jag kände direkt att något var fel, det var något som fattades, han svarade inte alls lika bra på skänkeln, visst han är lite seg men aldrig så seg! Han har blivit mycket riden under dessa två veckor så det kunde bero på det. När vi började hoppa sen tyckte han det var roligt men den där extra kicken fattades som jag känt första gången jag hoppade honom, fick hålla in honom lite dock så han inte tog av för tidigt men det har jag gjorde jag första gången jag hoppade honom också men endå fanns den där kicken kvar i honom. 
I morgon blir det nog promenad eller bus i padocken så jag avslutar på ett bra sätt.
Kommer saknar honom otroligt mycket <3
SeS!<3
Matilda<3
 

Hej

Visste inte vad jag skulle skriva som rubrik.
Det blev sen kväll i stallet igår, vi åkte vid 9. Jag fick ta in Affe först och han stod och väntade vid grinden, han var rätt hungrig när han kom in så han fick mat och sen började jag och borsta, han stod så snäll och tuggade på maten, han var jätte snäll med hovarna :D När jag var klar med syslorna kollade vi med ägaren om han kunde få stå inne, när vi fick klartecken så gjorde vi ordning mer mat och jag ställde in en vatten hink, jag gjorde även rent vattenkoppen och hans krubba. 
När jag stod hos honom insåg jag hur mycket jag älskar denna häst, han är speciell som få men är så snäll. Jag blir mer ledsen när jag tänker att han ska säljas men man får hoppas att han kommer till ett bra ställe.
Om Affe är kvar på måndag så kommer en kompis med ut och fotar mig, så jag får några bilder på mig och honom.
SeS!<3
Matilda<3
Världens finaste Affe!
 

I walked by your side, untill the end was here.

Idag har jag bara vilat och tagit det lugnt, det har varit för varmt för att kunna göra något här endå, i mitt tyckte då ;)
I morgon ska jag ut till Affe igen, nu var det ett tag sedan men det är för att ägaren har varit hos honom och inte behövt min hjälpt och att jag har varit borta ganska mycket, vill hälsa på honom för kanske sista gången, man vet aldrig, så jag kommer från och med nu se alla dagar som jag får med honom framöver som en bonus.
Det blir nog ingen ridning, orkar inte just nu och dessutom kanske han prov rids mycket nu så då är jag taskig som honom känner jag, kommer nog mest borsta och mysa med honom, han gillade när man myste med honom i boxen så det ska jag nog göra.
SeS!<3
Matilda<3
 

Hemma!

Vi kom hem från Ullared för ca 3h sedan, det har varit väldigt roligt, jag har köpt ridgrejer till mig och lite till hästen ;) Har även köpt spel, hur biliga spel som helst och dem spelen som jag köpte har kvalite! Köpte även massor av kläder då jag aldrig köper kläder annars, tro mig. Kommer nog inte skriva ut allt, kanske kommer upp bilder men vi får se. Ska försöka spela igenom spelen innan skolan börjar då jag inte kommer ha tid till det då, och är man en gamer och inte får spela på länge får man krupp, jag skojar inte, när jag väl började spela när vi fick somamrlov, jag har spelat varje dag sedan sommarlovet start, tänk er hur det kommer bli när plugget kommer in, åhh nej! :(
Ni får ha det bäst! <3
SeS!<3
Matilda<3
Finaste Pigge <3
 

We just played the song of storms

Idag skulle det åska så det blir att hålla sig inne idag tyvärr.
I morgon åker vi till ullared, vi åker vi 5 på morgonen, jag kommer nog inte hinna somna innan vi ska upp för jag har vridit om dygnet helt och hållet kan jag avslöja för er, det kommer vara otroligt tufft att vrida tillbaka sen när skolan börjar. Just det på tal om skolan, jag är rätt taggad på att komma tillbaka ditt, att få träffa kompisarna och sen får börja jobba ännu mer, nu kommer vi in på mer akut vård också och det kommer bli otroligt intressant.
Ska även försöka skriva lite mer åsikts inlägg, eller kanske göra en video som bara mina fina läsare få se, jag är inte säker ännu men när det är bestämt så märker ni.
Jag hoppas ni får sen underbar dag!
SeS!<3
Matilda<3
Saknad häst <3
 

Sucess is everything you need.

Jag kollar runt på youtube och ser hur personer lyckas, allt ifrån vloggar till spelvideos.
Jag blir jätte taggad på att göra vloggar själv och få ut mina åsikter till andra som kanske håller med eller har andra åsikter, det är en sak jag har velat gjort länge. Men jag vågar inte! Jag är blir obekväm inför kameror och vill inte, jag är för osäker och har för dåligt självförtroende för det tyvärr, skulle gärna vilja göra videos med andra då man kan skapa diskutioner och jag känner mig tryggare när fler är med :)
En dröm som alltid kommer vara en dröm tyvärr.
SeS!<3
Matilda<3
This is me! :D
 

Igångsättning lägret är över!

Jag har haft en bra vecka med stall tjejerna, vi har pratat massor och haft det roligt.
Jag red Sally, Franz som fortfarade var halt visade det sig när vi började trava, det vissade och sig att det var fång i slut ändan, han verkade vara på sitt nöjda humör endå och vi upptäckte det snabbt. Rec även irko och Ronaldo. Det roligaste passet var på Sally igår då vi travade bommar och hon var så glad och drog snällt mot bommarna (vilket hon sällan gör annars), det var så roligt och jag bara öste beröm :D Ronaldo var också väldigt trevlig och liknade Trull på många sätt (ett plus i kanten ;)).  Promenderade även Pigge väldigt mycket då han hade fått ett insekts bett där sadeln skulle ligga, medan det läkte gick jag med honom på efter middagarna så han hölls igång.
Om inte Affe är såld på måndag åker jag ut till honom och rider lite.
SeS!<3
Matilda<3
Min finaste Franz <3