A new begining when something else ends.

Sista dagen i skolan för denna vecka och det avslutas med prov som jag kommer aldrig att klara, jag kan till lägga att jag aldrig har klarat ett prov när jag är sjuk, så om jag lyckas skriver vi historia. Mitt huvud är som ett grannystan som en katt har slitigt när jag är sjuk, jag har verkligen ingen koll, kommer inte ihåg saker, blandar ihop saker, listan kan göras lång.
Ingen ridning i morgon då det är första maj men det blir ridning i helgen, det är även en stor dressyr tävling som jag ska ner kolla på, två av ridskolehästarna ska vara med så det ska bli roligt och se vad dem kan göra.
Om 25 dagar är det dressyr tävling där jag ska vara med på Franz, räknar inte med att vi ska ta någon topp plats eftersom han blir så lätt spänd så om vi gör utan att han blir rädd för något och vi kommer över en godkänd procent så kommer jag vara jätte nöjd.
Vi ses igen någon gång :D
SeS!<3
Matilda<3

Världens vackraste häst, hoppas du sover gott <3

Closing time!

 
 
Jag är i skolan just nu, NP är gjord, jag förstod knappt vad vi skulle göra men jag skrev och hoppas nu att det löser sig, annars har jag underlag till ett E så det spelar ingen roll om jag får F på detta.
Jag mår sämre än igår tyvärr och har en otroligt sprängade huvudvärk enda sen morgonen och har knappt sovit något under natten. Nu är jag jätte trött och orkar ingenting, min hals är helt sönder hostad och sönder harklad, jag funderade på att gå hem men gick aldrig hem.
Nu börjar lektionen och jag måste hålla ut till 4Q
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Dark hole, deep inte the darkness!

Inte för att det är någon kvar men hej igen om ni nu kommer ihåg mig.
Det enda ni har missat genom mitt liv just nu är att jag ska ha NP i morgon och jag får ingen sovmorgon :( och jag har blivit förskyld, jag är sjuk för första gången på säkert över 1 år (min njursjukdom räknas inte in), jag nyser, hostar och är väldigt snuvig och kan knappt prata, ändå dum som jag är gick jag till skolan och var så tyst jag kunde, hade 1 lektion sen fick vi gå hem, jag behövde inte gå på matten, naturkunskap kursen är ju slut så matten börjar halv 10, men jag började 10.40. Tydligen så var hälsoergonomin inställd så jag kunde varit hemma och sovit, sen var svenska lektionen som är våran sista lektion inställd också, så jag hade engelska där vi skulle förbereda till NPn i morgon, så engelska på en hel dag och den lektionen började 12.35 och jag kom från skolan halv 2, så jag kom till skolan klockan 10 och åkte därifrån halv 2 och hade en lektion, ja......
På onsdag har vi prov som jag inte alls har tränat till, ska börja idag då jag har alla papper och så vidare.
Vi syns om typ 1 vecka igen eller något åt det håller i hela fall.
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 24/4-14 dressyr Pricken

Det kom som en chock, fick bilder från hur alla hade beskrivit honom, jag ville inte men red honom endå.
Det gick super bra, han var seg vilket var ett plus för mig så vi kunde börja från min nivå och jobba upp därifrån, väldigt hård i munnen men insåg att detta var ett bra tillfälle hur bra han lyssnar på skänklarna UTAN att springa i väg, han blev mjukare i munnen och lyssnade otroligt bra på skänkel, jag tänkte, vad är det här för häst?! HAHA!
I galoppen trodde jag att han skulle bocka i väg men han tog fattningarna super bra och galopperade runt i balans och stadig. Vi jobbade innan för spåret mycket, det var inga större problem för oss, han var jätte duktig! :)
Han var stadig i formen hela lektionen ut och var lagom framåt så man kunde få honom att verkligen jobba sig underifrån, idag fick jag en bra form där man verkligen kände att det kom bakifrån och fram, den känslan säger jag bara, UNDERBAR!
Han var mysig men väldigt hård i munnen, han mjuknade i munnen tillslut vilket var tur!
Fick beröm för min fina hand, min sits och att han gick i en stadig fin form genom passet, dels lite förvånad över att han gick så bra med mig (ska man ta det bra eller dåligt?, haha).
Super nöjd med honom, men hade nog tur, skulle kunna tänka mig rida honom igen men inte så ofta, gillade honom men inte så mycket som Franz, om ni förstår vad jag menar.
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 

This is me, take what you need!

Blogglust på 0 ja.
Mitt lov har inte varit så jätte bra, jag har sovit otroligt dåligt hela lovet och nästan alla mina vänner var borta eller andra planer hela lovet så jag var hemma hela lovet, förutom några vändor till stallet då. 
Ridningen förra torsdagen fick mitt självförtroenet i botten, jag sa hela tiden att jag var dålig som jag var från början, det är inte Franz det är fel, det har det aldrig varit det är du som är så jäkla dålig att du inte kan hoppa ett jävla hinder!!! Just true shit! Ni får tro vad ni vill men det är såhär det är och om ni inte gillar att jag skriver om det så har ni kommer till helt fel ställe, jag skriver ut om mina känslor ofta här men var ska jag släppa ut dem annars?!
 
Jag får tagga om igen!
Idag då, jag är i skolan just nu och väntar till att klockan ska bli halv ett, då börjar medicinen och den håller på till halv fyra ungefär, kommer dock sitta kvar i skolan till fyra så jag jobbar i kapp lite grann, vi har fått saker kastade på oss direkt, förberedelser till NP, prov här och där etc. 
Ska ta det lungt nu tills lektionen börjar, bara vila huvudet.
SeS!<3
Matilda<3
Saknar denna underbara häst så det gör ont!<3

Ridning 17/4-14 hoppning Franz

Jag har ingen kommentar, varken han eller jag var i balans och han var låst i bogarna så jag kunde knappt svänga så jag fick jobba med ytter skänkeln hela tiden och den lyssnar han knappt på ibland.
Han hoppade helt okej men jag var inte i balans.
Jag glömmer detta pass och hoppas det går bättre nästa gång.
SeS!<3
Matilda<3
 

<3

Nothing can save my bad soul!

Ridpasset igår gick bra, hade Pigge och han var super duktig även om han ville rusa fram till galopp bommarna i full glädje, han fick göra det för jag hade aldrig sett honom så glad men han stannade snällt efter så han lyssnade.
Han var väldigt fin genom passet, har inte så mycket att säga men jag gillar honom verkligen när han är på det humöret då han inte är så spänd och när han verkligen lyssnar på mig och inget annat :)
 
Denna fredag har varit lite upp och ner, jag blev typ tvingad att äta ett äpple och mådde jätte illa efter jag hade ätit det och blev trött med engång, jag orkade ingenting och jag fick tydliga blå ringar under ögonen, det var hemskt att sitta i ett klass rum och inte kunna jobba för man mår så dåligt, dessutom fick vi tillbaka proven och jag kollade inte på det först i slutet av lektionen, hade F, som jag trodde med andra ord med tanke på att jag fixade en spricka i en vägg i onsdags efter provets slut, så ja.
Nu är det lov även om det inte känns som det. Jag ska vila men även försöka jobba med skolsaker så jag kommer i kapp igen, och så jag klarar mig när jag går ut första året på gymnasiet! Hoppas jag snart kan sitta ute på luncherna på skolan, så jag kan få frisk luft samtidigt som jag jobbar, det är en bra kombo för mig.
Hoppas ni får ett bra lov, nu ska jag ha tråkigt :D
SeS!<3
Matilda<3
 

True!

My heart burn!

Idag var det en sämre dag, har ärlig talat ingen lust att prata om den, den var bara jobbig helt enkelt.
I morgon är det ridning och jag vill ha fina Franz nu när jag har kommit upp på honom och känner mig säkrare på honom.
Snart påsklov också, känns bra men jag kommer behöva göra skolarbeten över lovet tyvärr, har hamnat lite bak, har inte klart vissa saker och måste göra om dem. 
Morgon dagen i skolan kommer nog också bli allmänt jobbig, ska få tillbaka prov och lite saker, jag orkar inte just nu! Jag har tusen saker och fixa just nu och jag stressar redan ihjäl mig, det här med vila kom lite på andra hand och stressen kom första eller?!
Vi ses på fredag igen troligen :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Hoppkursen 7/4-14 Franz

Det gick bra, vi hoppade väldigt lågt för att jag skule få tillbaka självförtroendet.
Han svarade inte riktigt för min skänkel men jag ville inte ha spö, han hade blivit busig då och jag kände inte att han skulle bocka av mig riktigt. 
Jag kände hur han vill dra ner huvudet för mig hela tiden och då var jag tvungen att ha lite högre händer för kortade jag tyglarna skulle han inte ha fått någon efter gift.
Han hoppade annars bra men han blev lite slarvig bak för jag hjälpte inte honom tillräkligt över bakbommarna.
Dessutom var ett hörn VÄLDIGT läskigt, han ville absolut inte gå i närheten av hörnet, så fort vi kom nära så spetsade han öronen, jag var redo för en ny nyckelbens skada men han hoppade aldrig åt sidan, snäll häst.
När vi hoppade en liten stuts eller vad man ska säga vart det fart på kalven, när jag bröt av för jag skulle byta galopp så flög han iväg i släng trav med spetsade öron och letade hinder, sötis <3
Nästa gång blir det nog högre hinder och förhoppnings en piggare kossa <3
Inte Franz utan Pigge <3

The best real world!

Jag var inte ute i stallet länge, var typ ensam tills Sofia och hennes syster kom, vi gick runt i stallet och sen frågade Sofia om jag ville med ut till Major, självklart ville jag det! Har inte träffat honom på länge och han är en otrolig fin häst.
Klockan 3 ska jag vara klar och börja gå SAKTA till Sofia, jag vill vara tidig bara för jag kan ;)
Vet inte när jag kommer hem annars får ni uppdatering i morgon, då ska jag hoppa Franz för första gången i år, är jätte nervös men det kommer gå över, hoppas jag...
SeS!<3
Matilda<3
 

Bloggtävling hos lamias.se

wistdesign
http://lamias.se/tavling-doskallepannband-fran-wist-design/

Ridning 3/4-14 dressyr Franz

Jag blev jätte glad när jag fick Franz, nu var det dags nästan 3 månader efter skadan!
Det kunde inte ha gått bättre, han var fin rakt igenom! Jag checkade farten hela tiden och såg till att han var i balans hela tiden. I galoppen vart han vinglig och jag jobbade på som satan och det lönade sig, han gick på bra, jag skakade i första fattningen men när han kom in i galoppen utan att kasta sig så blev jag super glad :D
Jag trillade inte heller av, yeeeyyy :D
Övning var att vi skulle göra fattningar innanför spåret, han fattade fel 1 gång och ville inte första gången i vänster varv, men annars galopperade han på bra.
I slutet lät jag honom trava i sin sköna låga form.
Jag fick beröm för att han såg stabil ut i formen hela vägen, förutom i galoppen men jag hade lite jobb där med att få honom balanserad. 
Världens finaste Franz <33333
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 3/4-14 dressyr Franz

Jag blev jätte glad när jag fick Franz, nu var det dags nästan 3 månader efter skadan!
Det kunde inte ha gått bättre, han var fin rakt igenom! Jag checkade farten hela tiden och såg till att han var i balans hela tiden. I galoppen vart han vinglig och jag jobbade på som satan och det lönade sig, han gick på bra, jag skakade i första fattningen men när han kom in i galoppen utan att kasta sig så blev jag super glad :D
Jag trillade inte heller av, yeeeyyy :D
Övning var att vi skulle göra fattningar innanför spåret, han fattade fel 1 gång och ville inte första gången i vänster varv, men annars galopperade han på bra.
I slutet lät jag honom trava i sin sköna låga form.
Jag fick beröm för att han såg stabil ut i formen hela vägen, förutom i galoppen men jag hade lite jobb där med att få honom balanserad. 
Världens finaste Franz <33333
SeS!<3
Matilda<3
 

Pepp till er som behöver (typ jag)

När det går segt och rent av känns hopplöst
Ibland smyger den där känslan sig på, känslan av att allt känns hopplöst och det känns som att ju mer man försöker, desto mer misslyckas man.
Man gör allt, man planerar, man övar, man ser sig själv lyckas för att övertyga hjärnan, man tar hjälp. Men ändå står det still.
Coacher predikar om att man bara ska kämpa på.. Quotes surrar runt på nätet och verkar bara vara ytliga ord.
"Om du jobbar hårt så kommer du att lyckas" sägs det.
Men när kommer det då? Frustrationen är ett faktum och man vill bara skrika.
Det är så frustrerande för man vill något så otroligt gärna och varje gång man tänker på det så pirrar det först till i magen av glädje och exaltering men genast därefter knyter det sig till en stor sten när man inser att ”hur i hela friden ska jag lyckas med detta?”.
När du hamnar i denna situation, grips inte av panik och låt inte den stora vågen av misslyckande och osäkerhet skölja över dig.
Det är såhär det är ibland, det är bara en del av processen. Framgång är inte en destination, framgång är resan dit. Det är i sådana här lägen du visar både för dig själv och andra vem du verkligen är, för alla är bra i medgång! Vad som definierar oss är vad vi gör i motgång.
Ofta har vi otroligt stora prestationskrav. Stora mål är bra, men vi måste också stanna upp och kolla hur långt vi faktiskt redan tagit oss. Ofta faller bitar på plats av sig själv om du bara stannar upp, lyfter av några tegelstenar prestationskrav från axlarna och bara gör.
Tänk inte så mycket, för hjärnan är inte dummare än att har du ett mål du verkligen vill nå, så hur mycket du än försöker lägga det åt sidan, så finns det där någonstans längst bak och bara väntar.
Och det är just där längst bak i hjärnan som det många gånger gör sig. Av att bara släppa lite fokus på det där du så gärna vill och samtidigt börja jobba med saker runt om kring, små små saker som varje dag tar dig en liten bit närmre ditt mål. På detta sättet märker du helt plötsligt att du är tio gånger närmare ditt mål än vad du var när du la som mest energi på att försöka nå det.
Det är små små saker varje dag som avgör hur framtiden formar sig, små för oss obetydliga val som i det långa loppet faktiskt formar oss.
De är så enkla saker att göra att vi inte gör dem, för dem är precis lika enkla att inte göra.
Många gånger undviker vi att göra saker på grund av att det blir obekvämt men vad vi inte tänker på är att
Vad som obekvämt till en början blir bekvämt senare
Och vad som är bekvämt i början blir istället obekvämt senare.
Väljer du att bara sitta upp och rida medans dina tankar är någon helt annan stans, eller har du en plan med vad du gör. Tar du dig de få minuterna varje dag att faktiskt träna på sådant du inte kan. För om du varje dag tränar på sådant som är enkelt och bekvämt, tror du inte det kommer de bli obekvämt i längden.
Vadå obekvämt? Jo om du inte tränar på sådant som utmanar dig kommer det någon gång komma i kapp dig. Senare kommer du hamna i lägen då du fattas den kunskap som övningen eller nivån kväver, just därför att du trott dig välja den enkla vägen , struntat i grunderna och istället fortsatt klättra i klasserna utan att faktiskt utveckla träningen hemma och bygga en stadig grund.
Ridning är en färskvara och behövs hela tiden tränas på och upprepas och det är vad du gör hemma när du är själv och ingen ser som kommer ge dig ditt förtjänta resultat framför publiken senare.
Resultatet av att inte göra det lilla extra varje dag kommer bli att du till slut kommer behöva gå ner några klasser för att hämta tillbaka det du struntade i att göra när du var upptagen med att sträva efter de stora klasserna.
Allt går bra till en början men utan en stadig grund faller det samman till slut .
Varför är inte alla i toppen? Därför att det krävs diciplin, uthållighet och en enorm vilja som driver dig till att göra saker som behövs göras oavsett om du känner för det eller inte. Det handlar inte om att göra något revolutionerande över en natt, det är bara på film. Det handlar om att göra små små saker varje dag under en längre tid. Små saker som är enkla att göra, men som också är enkla att inte göra.
Den enda skillnaden på dem som är i toppen och dem som inte är det; är att dem haft lite fler motgångar, misslyckats några fler gånger, tagit några fler nej, gjorde det där lilla extra under en något längre tid, kämpat fast de inte sett resultat, vågat chansa, inte varit rädda för att misslyckats och framförallt - aldrig slutat!
Tiden kommer att passera oavsett, frågan är vad vi väljer att göra på den. Våga utmana dig själv och gör något obekvämt varje dag, efter timmar av träningen kommer det som var svårt helt plötsligt bli enkelt och vad som till en början var obekvämt kommer bli bekvämt.
Våga tro på dig själv och våga lita på processen.
Fast det är segt ibland, sluta inte tro på det!
Tror på något så starkt att ingen kan hitta ett enda argument till att inte tro på det.
Skit i vad alla andra säger. Livet kommer bli så mycket roligare den dag du beslutar dig för att inte fundera över vad andra människor tycker. Det kommer alltid finnas människor som vill se dig misslyckas och det kommer alltid finnas människor som kan förklara för dig varför du inte kan göra det. Men sanningen är att människor som säger det endast är människor som inte skulle våga göra det själva. Lyssna på människor som har åstadkommit det du vill göra, för dem är själva levande bevis på att det är möjligt.
Så låt människor skratta och prata och låt dem tro att du inte ska klara det- desto roligare är det när du visar att du faktiskt klarat det.
Och gissa vem som skrattar då..
Din tid kommer.
Lita på processen och ge aldrig upp!

 

Hittade detta på facebook på ryttarinsperation.

My broken heart

Onsdag!
Inlämning av talet till NP i svenskan, i engelskan ska vi fortsätta med ett tal, tal hit och dit suck. Medicinen blir det genom gång och jag kommer behöva vänta till kvart i fyra för att kunna gå till bussen, jag vill åka i dem bussar där det är så lite som möjligt, jag har endå inte bråttom hem så varför stressa. 
Just nu har vi lunch och jag är helt slut i mitt lilla huvud men inte överhetad (jag har inte gäspat ännu).
Medicinen kommer bli tuff men jag måste överleva till varje pris, hoppas jag ihelafall....
SeS!<3
Matilda<3
 

Äpplen är gott, tydligen.

Sitter just nu uppe på campus och väntar på att dem flesta ska komma tillbaka så jag kan ta frisk luft, börjar få huvudvärk och det är ett tecken (för mig i helafall) att syre halten börjar bli för låg, så jag går ut 5-10 min så är den borta och jag klara mig drygt 3h efter det, jag är duktig säger vi helafall :)
Vi har lunch nu, eller vi börjar kvart i 1 och min lunch blev äpplen och studering vilket det slutar med men det var länge sedan jag hade med äpplen, medalj till mig!
Mina nya öronproppar är för bra, jag hör ingenting, eller jag hörde när några i min klass skrattade ihjäl sig men det är en annan i historia. 
På torsdag hoppas jag att jag får Franz, det sägs att Sally är halt om det inte är ett jätte drygt April skämt.
Vi ses sen!
SeS!<3
Matilda<3