Tävling 29/9-13 dressyr Bullen

Det gick sådär men denna gång var inte domaren nöjd med den farten som jag och Trull hade, vi racade runt och vi hade hur kul som helst, kunde verkligen inte sluta le när jag satt på honom och han hade öronen spikrakt framåt och ville dra iväg i en bock serie i galoppen, söt nöten <3
Vi hamnade på 3.0 poäng, vilket var liittteee snålt, jag gjorde bra vägar och han var pigg framåt (vilket han inte ofta är med mig) och hon gjorde ett misstag som gjorde att vi kom av oss, hon trodde det skulle vara skritt i snett igenom men det skulle vara trav (som jag gjorde) och vi kom av oss, jag tror det blev fel galopp då jag tyckte galoppen kändes konstig så av ren reflex bryter jag av och fattar en ny fattning och den blev rätt, men i protokollet står det fina fattningar, så han kunde alltså ha fattat rätt första gången, mitt fel och det var väl det som drog ner så jäkla mycket poängen.
På framridningen var han så fiiin, hade det varit lektion hade det varit våran bästa, han gick som en klocka och var super fin i långa stunder, i galoppen blev han också fin i formen i några steg. 
Han gjorde super bra i från sig medan jag gjorde sämre ifrån mig men jag ville ha kul med honom idag och det hade vi allt, älskar den där hästen <3
SeS!<3
Matilda<3

Visste du att.....

* Jag äter inte skol lunch längre, vet ärligt inte varför!

* Jag sitter utomhus på lunch rasterna och pluggar och äter ett äpple, det får mig att slappna av :D

* Jag hatar men älskar min bror (som familj medlem) samtidigt, han finns alltid där för mig men kan vara jobbig som jag vet inte vad.

* Jag har ridit i 4 år i november.

* Jag har hål i öronen, fast använder örhänge sällan, använde den mer förr.

* Jag får vakta små ungarna (som bor på vår gård) när föräldrar ska göra något, fast jag får pengar för det :)

SeS!<3
Matilda<3


Just nu: stan

Jag ska äta och se på bio med mina kompisar, ska bli jätte kul då jag inte har träffat dem på väldigt länge. I stallet förberedde till tävlingen, han ser någorlunda fin nu, knopparna fixar jag i morgon. Hoppas ni har det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Bilder del 4

Ridning 27/9-13 dressyr Bullen

Passet gick OK, den högra galoppen satt inte idag för jag inte var tillräckligt tydlig så det var mitt fel. Formen var mer stadig i både skritten och traven idag och mer ärlig. Det gick ungefär som igår bara att gårdagen hade jag mer flytt i galoppen än idag, jag tog galoppdelen från märke 2, meningen är att jag ska kunna fatta i hörnen men det fick jag inte idag och då fick jag det jobbigare i det högra varvet, ska vara noggrannare med fattningarna till tävlingen.
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 26/9-13 dressyr Bullen

Idag gick det super bra, om man jämför hur det brukar gå. I skritten gick han i en helt okej form, från start MEN traven är ju problemet då jag är så pass svag men jag kämpade så gott jag kunde och han var lägre i nacken men det var lite bråk mellan oss och protester. När vi kom igång så skulle vi vända rätt upp och sen göra skänkelvikningarna till X och sen skulle vi göra en 10 m volt och sen skänkelvikning ut igen, övningen gick helt okej, han var inte så alert som jag önskade och jag var på honom rätt mycket men det hände inte någonting ibland, jag är ändå sjuk fortfarande och jag pressade mig i en för hög nivå. I slutet gick vi in på mittvolten och där släppte han och gick som en Gud,  ojjj vad fin han blev och då jobbade jag med dem sista krafter jag hade kvar, i sista galoppen gick han i form ett varv på volten och det är STORA framsteg för mig med honom, han galopperade också på bra hela lektionen och idag bestämde jag när vi skulle trava, inte han, oftast blir det att jag kan lägga till skänkel och spö när han håller på att bryta av även om vi inte ska, men han bryter av själv och då blir det en spark bakut.
Är ändå super nöjd med honom idag. Går det sämre i morgon så får jag ha detta pass i baktanke ändå, vi KAN!!
SeS!<3
Matilda<3


Nu kommer det nog vara dött ett tag.

Idag ska jag jobba kväll och jag kommer hem halv 10 och då går jag oftast och lägger mig (jag behöver ett x antal timmar sömn för att inte vara grinig nästa dag), sen är det upp 5.20 nästa dag, jaja får väl överleva ändå. 
Jag vet inte vad jag ska skriva i min inlägg och jag har ganska mycket läxor även om jag är på praktik, jag kommer vara i stallet 4 dagar i rad nu också, imorgon när jag rider, på fredag ska jag fota en kompis, på lördag ska jag vara där som vanligt och förberedda inför dressyrtävlingen och söndag då är det tävling.
Nu måste jag klä på mih och diska och hinna läsa lite i min engelska bok innan bussen går mot stan.
SeS!<3
Matilda<3
 

I tried to show you!

Idag var det första dagen på praktiken,jag fick gå upp 05.20 och vi åkte 1h senare, jag ska börja klockan 7 men jag var där tidigare för min pappa körde in mig för att visa vart det låg någonstans, 7.20 startade ''jobbdagen'' nummer 1 (jag är bara ute och kollar för vecka 3-7 ska jag göra allt det som jag ser denna här vecka helt SJÄLV). Vi cyklade från plats till plats och det var intressnant och se hur dem jobbade. Halv 2 var jag klar för dagen så jag tog bussen som gick två. Jag hade inte så mycket röst idag för jag är förskyld så jag kunde inte prata så mycket, jag har ingen apptit heller och det kommer bli ett stort problem tills vidare!
Jag ser fram emot att jobba i morgon också även om det blir tidiga dagar, det jobbigaste blir nog när jag jobbar kvälls passet och sen ska upp tidigt nästa dag, kommer jag överleva dagen efter är ju frågan.
Hoppas ni har haft en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3
En bild från thehunter, min nya drog för övrigt.

Tävlings sugen!

Åhhh vad jag är tävlings sugen!!
Jag vill verkligen tävla med den häst jag älskar, jag vill vissa vad vi kan! Men även kunna utveckla min förståelse för tävling. 
Det är dressyren jag kommer satasa hel hjärtat på, det är där jag vill bli bättre och kunna tävla Trull, jag får ju inte tävla honom på hoppningarna, han är för fjantig! Men jag vill, det är hoppning han gillar mest och han hoppar med hela sitt hjärta!
I dressyr vill jag kunna tävla LC;1 med honom, det är ett av dem största målen jag har med honom just nu, men det går inte att bara att starta sådär som många tror, jag vet att han klarar det men finns det ingen som vägleder honom så blir det ju lite svårt ;) Jag kommer tävla märke 2 med honom tills jag känner mig säker och att min kropp orkar, det är ändå ett ca 4 min program jag ska ta mig igenom, innan jag startar det med honom så ska jag har startat en LC:1 med en mjuk häst så jag vet vad kommer ger mig in på, det blir nog Franz som kommer få det jobbet, vill tävla Sally men hon kommer gå märke 2 innan och hon kommer aldrig att orka en LC + framridning, det finns inte på världskartan!
Jag längatar verkligen 29 septermber, jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska köra LC på Franz eller om jag kör märke 2 på Trulle!
Taggar tills dess!
SeS!<3
Matilda<3
En dag, kanske det blir en gul, blå eller gul blå roset :D
 
 

Hoppkurs 22/9-13 Franz

Det gick bra tycker jag, med tanke på att jag bara har hoppat honom en gång innan. Vi skrittade på ett hinder med en planka, alla hästar är inte vana vid att man hoppa tittiga hinder så ofta, Franz hade hoppat det igår så han klev snällt över. I traven travade vi bommar på långsidorna innan vi tog galopp bommarna på ena kortsidan sen. Vi började hoppa en liten stuts två gånger i varje varv, han har svårt med bakbena och jag är påväg att bli sjuk så hjälpte inte honom tillräckligt mycket, sen travade vi på en grind, han hoppade den utan problem. Sen satte vi ihop det och här kommer problemen fram, han försöker dra ner huvudet, det resulterar att det blir broms och han river nästan alla hinder, han tog tag i bettet ett x antal gånger och sprang och jag försöker att bromsa med vikten men inget hände. Sen tog vi 5:on halvan, där tog jag ta i honom och lät honom inte gå före mig och då blev sprången mycket bättre, efter vi hade hoppat den några gånger så var det dags för planket, inga problem för Franzon som skuttar snällt över båda gångerna. Sen satte vi ihop dem delarna och det gick bättre förutom mellan dem två sista, jag får en hostattack och han bestämmer sig för att hoppa en språng tidigare och det blir ett jätte språng, jag sitter dock kvar jag är bäst ;) Jag hoppade inte banan för jag kände mig helt slut och hade verkligen ingen lust att ta upp en fight mellan Franz och mig så jag tog 5:on halvan en sista gången och det blev väldigt bra språng.
Jag är nöjd, jag har inte hittat knapparna och han blir jäkligt stark den där hästen så jag får jobba med det, tror det kommer gå bättre i framtiden :)
SeS!<3
Matilda<3

Man kan gilla flera hästar, inte bara en!

När jag berättade för en av mina kompisar att jag verkligen gillade att hoppa Franz, så fick jag tillbaka: Så gillar du inte Bullen längre? Då blev jag jätte arg inombords, jag kommer alltid att älska Trulle och jag har ångest över att jag byte bort honom mot Franz, jag vill utvecklas med Trulle i hoppningen också men jag kan inte hjälpa honom och du får han inte ut sins språng. När rygg blir bättre då hoppas jag att jag kan byta tillbaka till honom, det är HAN jag älskar av hela mitt hjärta och han har lärt mig massor. JAG KOMMER INTE GE UPP MED HOPPNINGEN MED HONOM!! Jag behöver bara tid. Men nu kommer det bli Franz men dressyr kommer jag bara satsa med Trulle!
SeS!<3
Matilda<3
 

Stallet dag!

Idag har jag varit i stallet och sköt Trulle och myst med honom, har varit med kompisar där nere också ;) Tittade även lite på hoppningen som var idag och kollade på övningen, det är mycket nytt för mig men Franz hoppade det idag så han kommer känna igen det i morgon, förhoppningsvis. Ska försöka åka lite tidigare och putsa hans saker och även Trulles.
Hoppas ni har haft en bra lördag!
SeS!<3
Matilda<3


Motivation till skolan!

Ja, nu har jag 3 år kvar sen slipper jag skolan!
Men det är ändå 3 år kvar och jag är otroligt skoltrött och det är ändå nu jag ska prestera på topp, då måste man ha motivation för att kunna prestera och det är inte alla som har jag är ett exempel på det. 
Ett sett som jag har börjar använda är se allt som en belöning när jag gör något, när man te.x pluggar så brukar tänka att efter får jag sitta vid datorn, då vill jag göra läxan så jag får sitta vid datan sen, det är samma sak när jag tar examen då blir det en belöning för alla skolåren jag har gått igenom, sen om jag har tur får jag ett jobb rätt fort också! :D
Man måste tänka positivt framåt, annars fastnar man i det negativa tänket och då blir skolan ännu jobbigare, tråkigare och segare.
Det funkar kanske inte på alla men för mig för det och det är jag glad över!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Fått våran skoldator!!

Idag fick vi våran skoldator, så himla skönt och nu kan jag ha mina arbeten på ett ställe! Allt från min ''fritids'' dator som innehåller mina arbeten ska skickas över sen raderas det, då kommer jag ha allt här!
Jag ska försöka använda denna dator så mycket till skolan som möjligt och inte ladda in massor av saker, den kommer vara bra till om jag ska göra tidsinställda :D
Finns inte så mycket att skriva just nu, jag börjar naturkunskapen snart!
SeS!<3
Matilda<3
(finns inga bilder på denna dator)

Ridning 19/9-13 hoppning Franz

Jag har hoppat trulle i snart ett år så min ridlärare tyckte jag skulle testa att hoppa en annan häst så det blev Franz och det ångarar jag inte, gud vilken underbar häst!
Hoppningen gick super bra, blev ett språng som blev hel knasigt då han tog tag i bettet och spikade öronen och sprang mot hinderet, han tog inte mitt tygel dag och det blir ett jätte språng men hör och häppna, jag sitter kvar :D Jag visste inte hur känslig han är i hoppningen så dem första sprången vart inte så jätte bra men dem blev bättre och bättre för varje språng han tog. Han har ju knappt koll på benen i dressyr och nu hade han ingen koll alls, sör nöten men han var duktig som kunde lyfta på hovarna :)
 
Jag kommer ha honom på hoppkursen, dels för jag får ont i ryggen när trulle tar lite hakiga språng och när han tar sina jätte språng (vilket händer när han tycker hindret är jätte läskigt) så känns det som ryggen kommer gå av men jag kommer hoppa honom på lektion så mycket som jag kan, jag älskar fortfarande att hoppa honom men jag måste tänka lite på mig själv. Franz har mjukare och rundare språng vilket gör det lättare för mig och jag får inte lika ont (sen tyckte ridläraren jag rider för på hoppkursen att jag ska ha någon annan häst). Kommer inte hopptävla något som det ser ut just nu men det kanske blir en liten tävling på Franz, vem vet ;) Jag kommer fortsätta tävla dressyr på Trulle :)
Här har ni lite bilder får dagens hopppass :D
HAHA, Franz då ;)
Tack Elin för du fotade ;D ringqvistelin.blogg.se
SeS!<3
Matilda<3

Tävlings bilder del 3

Gullig :D
 

Hoppning i morgon och på söndag!

I morgon och på söndag är det hoppning som gäller, jag känner mig inte lika taggad som för en månad men jag får bara ta nya tag och hoppa upp igen, man måste trilla av för att lära har jag lärt mig. Jag litar ändå på Trulle, jag vet att han kan vara fjantig och lite små tittig ibland och det får jag ta om jag väljer att hoppa honom, kärleken till honom är för stor för att jag ska lägga ner allt som jag har gjort med honom. Han är en duktig hoppare och han vet vad han ska göra och jag sitter där och väntar på honom och låter honom fixa. 
Det får gå som det går, trillar jag av är det bara att hoppa upp igen så är det, hopprädslan ska bort även om det kan ta år innan den försvinner. Han och jag är inget team, han litar inte på mig men jag litar på honom något enormt!
Världens finaste, vackraste fux valack, Trull <3
 

Hiss

Blogg.se s app, den senaste uppdatering är jätte bra, jag kan fixa tidsinställda när jag är i skolan vilket jag inte har kunnat göra förut. 
Älskar det!
SeS!<3
Matilda<3

Vårt internet ligger nere!

Jag har ingen dator hemma för vårt internet har gett upp engång för alla, vi kommer få vänta på det nya internet och det tar ca 1-2 veckor, mina tidsinställda kommer inte komma upp lika snabbt som planerat och inte heller lika många då det ligger bilder på datan som jag vill använda. Ledsen hörrni men så ligger läget till just nu, hoppas ni förstår och respekterar detta!
Tack för att ni stannar även om jag inte är här så ofta <3
SeS!<3
Matilda<3

On my side, l have my true love!

 
Vackarste Trull <3

Do not change your mind, think clear before you make up your mind!

Nu har jag en otrolig beslut ångest! Jag ska tävla dressyr den 29 september men jag vill tävla trulle och Franz, jag kan ju inte det för mina pengar kommer inte hålla och jag kommer inte hinna mellan klasserna, jag vet att jag har tävlat trulle 2 gånger innan men jag älskar verkligen att tävla med honom, jag har alltid kul på banan med honom och då har har jag inga krav då låter jag honom gå och jag visar vägen. Franz är super mysig att rida också, han är såå sammarbets villig och visar vad han kan (jag rider Franz bättre än trulle också), men jag vet verkligen inte! Vill jätte gärna tävla båda men det går ju inte. Jag ska anmäla mig nästa vecka, då ska jag ha bestämt mig vem jag ska tävla.
SeS!<3
Matilda<3Tävlings bilder del 2

Min kompis sa att denna häst hade en tendens krullar den in nacken ännu mera när den blir spänd så det är därför den går så pass bakom lod planet men denna häst är ung också.
 
 
 
Det är ca 4000 bilder så ni kommer få många delar men inte sådär jätte ofta om ni inte vill det ;)
SeS!<3
Matilda<3

Dagens fråga

Varför läser du just MIN blogg?

Ridning 12/9-13 markarbete Bullen

Han hade ridits på förmiddagen så han hade inte mycket energi men han behövde gå.
Passet gick inte bra alls, han var så seg och jag fick inte vila först i skritten. Bommarna gick bra i sig men känslan var hemsk! I galoppen hade jag mer flyt i och på långsidorna satte jag fart (eller försökte) och han blev rätt så glad när han fick länga sig lite extra, söt nöt :)
Jag kan verkligen inte rida honom i korta läder, jag når honom inte tillräckligt och då får jag inte fram honom. Jag rider honom otroligt dåligt!
Ta nya tag och hoppas att det går bättre när det gäller på dressyrpassen!
SeS!<3
Matilda<3 


Nu när jag har LITE tid!

Så kan jag ändå hoppa in här, det är fortfarande stresigt men jag vill samtidigt att bloggen inte ska vara helt död här, om det är något speciellt ni vill jag ska skriva om så är det bara att kommentera så får jag ser hur det blir med den saken, håller på med lite tidsinställda, det är 7st på utkastet för jag har inte bestämt mig om jag ska publisera dem.
Ridning i morgon, antar att det är markarbete för vi har hoppning nästa vecka, det spelar ingen roll vem jag får i morgon men jag ska hoppa Trull så är det bara!
Hoppas ni har det bra och inte är stressade som jag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Hemma idag!

Vi var lediga idag för vi skulle ha praktiska övningar men vår lärare var sjuk så vi fick läsa på om det här hemma i stället!
Så jag har gjort tidsinställda, med veckors mellan rum så det kommer upp någonting varje vecka några veckor! När jag har tid och lust kommer jag nog inte skriva så som jag gör nu utan jag kommer försöka göra tidsinställda så det kommer komma upp, så blir det inte sten dött här även om jag inte är här :)
Hoppas ni står ut med skolan, haha!!
SeS!<3
Matilda<3
 

Bloggtävling hos Alvida!

http://alvidis.se/2013/september/tavling-i-samarbete-med-wist-design.html#comment

Jag har bestämt mig!

Jag vet att jag sa att det skulle bestämma mig nästa vecka mig men jag har bestämt mig, bloggen kommer inte läggas ner men jag kommer nästan inte finns här, det kommer när jag rider och kanske lite annat då och då, lite bilder då och då beroende på hur ni vill ha det!
I morgon kommer det inget då jag har plugg!
Ha det och vi ses någon gång!
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 8/9-13 dressyr Bullen

Skrev fel datum igår, sorry!
Idag gick det 1000 gånger bättre än igår, han var med mig hela vägen och räddade upp mig flera gånger, jag var helt slut i kroppen från igår vilket resulterade att jag inte gav honom tillräckligt med stöd i traven. I skritten var han SUPER fin, han var ärlig på bettet vilket inte händer allt för ofta. Traven har jag fortfarande problem med att jag inte får ihop honom men jag går träna på det. I galoppen hade han mer tryck och fick det lättare att galoppera på fram, i en galopp var han lägre i nacken också :)
Övningen som vi gjorde va att vi skulle göra skänkelvikning till X och göra en 10 meters volt mot spåret, den övningen var väldigt bra för oss, skänkelvikningarna kunde ha varit bättre, jag fick inte med bakdelen nästan nån gång, det vart mest protester i mot det, fick med den sista gången. I slutet lossnade han och gick SUPER FINT I TRAVEN, men självklart missar ridläraren det SUCK!
Jag har massor och träna på men ett steg fram efter alla motgångar!
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 8/9-13 dressyr Bullen

VILKEN HÄST SÄGER JAG BARA!
Han gick inte i form (eller i några steg i skritt) men ojj vad han räddar många gånger!
Han ställde verkligen upp även om jag gjorde fel, han var i lägre i nacken hela passet än vad han brukar va så det börjar hända något!
Vi minskade och ökade volterna, gjorde skänkelvikningar och framdelvändningar , framdelsvändningarna var inte dem bästa då jag inte hade någon känsel och jag tröck väl inte på med skänkel tillräckligt, minska volten gjorde han bra och skänkelvikningarna blev super bra när bakdelen kom in :D Idag visade jag också att trulle kan galoppera på, en gång ökade jag galoppen liiiitteee väll mycket på volten så min ridlärare blev lite förvånad och ville förut att jag skulle öka galoppen men då skulle jag tydligen minska, suck men trulle hade kul ;) Satt ner också lite grann men ville få loss honom så mycket som det gick, hade jag fått 15 min till hade han hamnat på plats, tro mig! Jag var inte alls med på ridningen idag (eller min kropp var inte), usch det måste ha sett hemskt ut, jag vet inte hur många gånger jag tänkte RID FÖR I HELVETE. Finaste hästen som ställde upp :)
Sammanfattning: Han sköte sig utmärkt medan jag red som en kratta.

Tar nya tag i morgon helt enkelt, någon ska jag ju lyckas!
SeS!<3
Matilda<3

Jämförelese bilder i början till slut!

Denna bild är när jag precis har börjat trava! (bilderna är ifrån förra söndagen)
 
Här är sista bilden som togs i traven!
 
Lite skillnad är det allt! Han är mycket lägre i nacken (vilket underlättar liiiittttteeee ;) ) På bilden är han påväg ner på tygeln men lika snabbt upp igen, jag var för svag för att hjälpa honom. Han var fin på slutet där tycker jag :D

Funderar på att lägga ner bloggen en gång för alla!

Jag har knappt tid nu, ni märker nog att det blit bloggning från mobilen och det kommer inte fungera i längden! Sen om jag tar en bloggpaus vet jag inte hur länge jag kommer vara inaktiv, gymnasiet sliter jätte hårt på mig och jag vill klara mig med gordkända betyg ända fram till examen. Ni som bloggar vet ju hur mycket tid det går åt! Sen förlorar jag läsare för jag inte har orken med mig att uppdatera etc. Jag har en plan som MÅSTE följas annars kommer jag knappt får någon fritid (har knappt någon nu) och då kommer bloggen i kläm. 
Om jag lägger ner så kommer det ske nästa vecka, eller så blir det en väldigt lång bloggpaus. 
Tidsinställda ska nu kanske göras för sista gången!
Tack allihopa för ert stöd!<3
SeS!<3
Matilda<3

Lite tävlings bilder!

Såå söt <3
Vill ni se flera? :)

Ridning 5/9-13 dressyr Sally

Idag skulle vi rida på en stubbåker och det var jätte roligt :D
Sally travade på för glatta livet, Gud va glad hon var! Det fanns liksom ingen broms, hennes öron var spetsade framåt och hon ville att det skulle gå fortare och fortare, sötis! Jobbade henne inte så jätte mycket, hon skulle få njuta av det här men i slutet jobbade jag henne lite och hon var fin i kroppen, dock var hon väldigt mycket bakom hand, jag rider henne väldigt sällan så jag får inte arbeta med henne så mycket. Det var nog roligaste i galoppen då hon försökte göra en bockning, det gick inte så jätte bra kan jag säga, det blev en liten spark bakut i stället haha :D Sen kunde jag inte sluta le mot henne, jag har aldrig sett henne så glad som idag, finaste stoet!
Jag brydde mig inte så mycket om formen idag, jag ville ha kul med henne då dem rids väldigt sällan därute och vi hade super kul ihop båda två!

Till helgen är trulle önskad till båda passet!
SeS!<3
Matilda<3

The dream day is here!

Ridning idag, även om jag red i söndags så saknar jag ridningen jätte mycket, ni anar inte!
Jag har psykiatri, matte, engelska, lunch, hälsoergonimi och sist idrott som är 1h och 25 min, om jag inte kommer till stallet överlevde jag inte ;) Sen när jag har slutat kommer min farfar och hämtar mig så åker vi och hämtar mina ridkläder, måste hinna sköta trulle innan ridningen!! Jag har höga förväntningar idag men jag får INTE ha det, då går det bara dåligt och då blir jag arg, sur och ledsen på mig själv, hoppas att det går lika bra som förra veckan!
SeS!<3
Matilda<3

Tävling hos linnolsson.se

 

Jag och tinker!

Här var det första gången jag höll i en häst och red för första gången!
Haha fy så liten jag var jämfört med nu!!
SeS!<3
Matilda<3

This is the one of the answers you need!

Igår hade jag fullt upp med att skriva ner viktiga saker/frågor som man måste kunna till provet, jag höll på i säkert 2h första rundan och sen ytligare en timme, sen kollade jag på spel videos, och vid 9 var jag så trött att jag gick och la mig.
Idag kommer jag göra samma sak, har några frågor kvar som var kvar i skolan och sen behöver jag hålla på att rita och greja, måste kunna cellens delar......
Denna vecka (fast är ju i mitten typ nu) ska jag rida 3 gånger SCORE! Jag ska rida i morgon som vanligt och sen lördag och söndag, planen var att jag skulle plugga den helgen, hmmm får göra det sen ;) Vill jätte gärna ha Trull nu när jag typ vet hur jag kan få honom att kröka på nacken mycket lättare, jag har inte hjälpt honom tillräckligt innan och nu kan jag göra det, jag fick dem en sån här aha upplevelse i söndags och nu kan jag lyckas med mitt mål (typ)! :D Men får jag en ny skulle det inte skada.
Slutar halv 4 idag, ska försöka komma hem så snabbt som möjligt så jag har blogg tid så jag kan göra tidsinställda.
SeS!<3
Matilda<3

Jämför med 2011 - 2013

2011
 
2012
 
 
2013
 
 
Jag har gjort en utveckling, men kanske inte en jätte stor!
SeS!<3
Matilda<3
 

DÖ RYGG DÖÖÖÖÖÖ!!!!

Jag kommer inte kunna sova i natt, det är en sak som är säker! Så ni som inte kommer kunna sovs i natt, ni kan vara uppe och skriva med mig i natt, jag som ska träna på att bädda sängar i morgon, då ska det vara SNYGGT, ligger det 1mm fel får man göra om allt, nu pratar jag om morgon dagens lektion uppe på campus, kommer jag hem levande i morgon ska jag en glass som tröst.
Sov gott!
SeS!<3
Matilda<3

R.I.P Lilla My

Jag red lilla my väldigt mycket när jag började rida och nu vandrar hon på dem gröna ängarna!
Hon blev 24 år gammal!
Vackraste lilla My, vila i frid! <3
 

The big red blue flower!

Går till halv fyra fast det är inte så jobbiga lektioner idag vilket är bra!
Efter skolan drar jag upp till lasarettet, smärtan har inte gått över och jag börjar bli orolig, vill inte behöva ta värktabletter!
Nu börjar lektionen!
SeS!<3
Matilda<3

Tävlings fotograf + ridning på Bullen!

Vid 8 åkte jag iväg till stallet och fick bli en liten slav direkt, normal day for me hehe ;)
När dem var fina i mitt tyckte så gick jag ut och började fota lite, dem jag skulle fota kom runt fel fritt förutom en. Det var jätte kul att kolla och granska alla ryttare, se och lär som man brukar säga.
Sen när allt var klart så frågade en ridlärare om jag ville rida Bullen, ojj vad chockade jag blev men tackade självklart ja :D Så jag åkte hem i mellan och åt och pluggade, sen tillbaka i ridkläderna, när jag väl kommer dit ser jag Amanda är där, då tänker jag: vad fan gör jag här, hon ska väl rida honom?? Fast ne, jag fick rida trulle och hon red irko.
Passet gick helt okej, i början startade jag med att han skulle gå fram och lyssna på mig, gjorde mycket volter och lite skänkelvikningar i både skritt och trav, skrittade hon på långtygel i 10 min och sen jobbade honom i skritten i ca 7 min innan jag började trava, när han väl va igång så försökte jag jobba honom men det händer inget (som vanligt), men Amanda är så snäll och hjälper mig, säger hur jag ska göra och jag jobbar och jobbar allt vad jag har men han var stel och jag hade inte så mycket att sätta i mot med då min rygg fortfarande gjorde jätte ont (lasarettet nästa typ), sen galopperade jag lite och ökade och minskade galoppen, gick bra med minskningarna och ökningarna var helt okej, hade önskat mer tryck. I slutet red jag för Amanda igen och då lossnade han och gick fint i stunder, bara att träna vidare att det ska komma lite tidigare, sen fick hon hoppa upp på han och jag skrittade irko för hand, trulle går hur bra som helst medan jag går och pratar med irko.
Inget katastrof pass men inget super pass heller, kan inte klaga måste lära mig rida honom först kanske ;)
Nu ska jag kolla på film och äta frukt!
SeS!<3
Matilda<3