Promenad + Ridning 31/10-13 dressyr Franz

Promenaden gick bättre än vanligt, han var mycket tryggare med mig och han litade på mig, den känslan alltså världens finaste häst <3
 
Till ridningen då, vi red för en ny ridlärare som jag har sett Elin ridit för tidigare och jag tyckte hon var jätte duktig. Passet gick så jäkla BRA!! Den där hästen slutar aldrig förvåna mig.
Han släppte i nacken det första han gjorde men var över böjd så jag försökte få till det men han fortsatte så då drev jag på i stället och då blev det bättre. Lektionen bestod av grunderna, minska öka tempot och volterna, lite skänkelvikningar. Formen var inte så jätte stadig i början för jag var inte så stadig men när jag blev stadigare efter hand så blev han det, jag hade som en psykisk diskussion med honom (haha), '' Franz, du kan väl inte gå i form i galoppen eller'' ''SKA VI SLÅ VAD?!'' ''Okej du får två morötter om du gör det'' ''DEAL!!' Och han gick i form i galoppen och jag bara satt och log och öste beröm och sa: Du ska få dina morötter och då försvann huvudet ner i marken, undrar om han förstod vad jag sa??!!! :O:O
I slutet släppte jag ut tygeln för jag skulle kolla om han kunde behålla formen och det kunde han och han var helt avslappnad, åhh så fin han var och spetsade öron framåt och väntade på nya uppgifter. Formen var ärlig också för engångs skull!
Super nöjd men längtar tills Trull sätts igång igen!
SeS!<3
Matilda<3
KOSSAN <33 (Franz)

Varför just jag?!

Varför ska jag just vara hopprädd när jag vill hoppa högre och känna sprången? 
Ni förstår nog inte hur svårt det är, jag känner mig dålig och den extra tiden som går när man måste sänka hindren, det är mitt fel att vi inte hoppa mycket, det är mitt fel att jag inte KAN!
Jag vill men vågar inte, jag önskar att jag inte hade förstört min rygg, jag vill kunna hoppa Trull den häst som hoppar över hur fel jag än gör och den häst jag litar på av hela mitt hjärta (av det som finns kvar). 
VARFÖR MÅSTE JAG VARA SÅ JÄKLA FEG, JAG VÅGAR INTE TA EN ENDA RISK!!
Jag har bestämt mig en gång för alla, går inte nästa hoppkurs bra då tänker jag sluta där, dem ska få slippa mig som går i vägen, vet inte om jag tänker sluta hoppa för gott fattar inte varöfr jag ska hoppa om jag inte tycker det är roligt och får en klump i magen när jag ser ett 30 cm kryss. Det spelar ingen roll vad jag har klarat tidigare, det finns inte mer! Hur mycket stöd jag än får så klarar jag de inte.
Dressyr är jag inte speciellt bra i heller och ibland undrar jag varför ridlärarna skriker åt mig att sitta av hästen för jag rider så dåligt, varför rider jag ens, varför får jag rida en sån känslig häst som Trull?!
Känns som det är mitt fel att han är dålig och inte får gå på lektion.
Jag orkar inte!!!
SeS!<3
Matilda<3

Bloggtävling hos Linn!

Jag deltar i tävlingen om en lång huva hos http://ztreliin.se i samarbete med http://aronettus.se
http://ztreliin.se/2013/10/30/bloggtavling/
 

Stallet dag 5

 Idag tänkte jag ta en annan väg med Trull idag men det var blå drag för något och det ville han inte gå förbi och kastade sig bakåt, så vi gick den vanliga vägen tills vi kom till husen längre bort, där höll någon på att såga med en el såg, vi hann inte dit så vi gick i genom skogen i stället, vi gick dem vanliga 30 min och när han hade ätit upp så borstade jag honom lite extra tills min bror kom och hämtade mig vid 5. För er som undrar så brukar jag gå med Trull från 3 till halv 4.
 
I morgon är det ridning och jag har ingen anning vem jag får, hoppas på PIggepigge :D
SeS!<3
Matilda<3
Blir inte mätt på honom!! <33333
 

No hole here :D

Lättad, inga hål men måste till en hygienist för jag har slarvat med borstningen, upps :/ Den 16 december ska jag tillbaka med andra ord :( Nu sitter jag och väntar på bussen som ska ta mig till stallet, den går om 40 min ungefär så jag får vänta ett tag. Vi ses här igen när jag kommer hem efter bra dag i stallet, hoppas jag...
SeS!<3
Matilda<3

Tandläkare nästa :(

Jag brukar ju vara i stallet denna tid men idag så ska jag till tandläkaren, jag gillar inte att vara där, jag tror alltid att jag har hål och jag hatar sprutor, så ja ni kanske förstår varför ;)
Efter det drar jag ner till stallet, ska kolla lite med någon personal när han ska sättas igång igen, kommer nog dröja ett tag till men det är nog det bästa för honom. Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Stalldag nummer 4

Skrev inget igår då det inte hände så mycket, tog hand om Trull och var med komipsar där.
 
Idag fick jag gå med Trull igen, dem kollade om han visade någon hälta men fortfarande ingenting, efter promenaden fick han stå och äta sitt hö, jag gick runt och va med några stall kompisar, jag skulle nämligen fota en idag. Innan hon skulle rida så ställade jag upp Trull i skospiltan och pysslade lite med honom, han somnade 2 ggr söt nöten <3 
Ska gå med honom igen i morgon, hoppas han blir helt bra snart saknar att sitta på hans rygg <3
SeS!<3
Matilda<3
<3
 

Stall dag 2

Haha smart rubrik (eller inte), ska försöka vara nere i stallet varje dag för att hjälpa till där nere och kanske gå med Trull :D
Idag fick jag gå med Trull igen och denna gång tog vi en annan väg, vet inte om han hade gått den förut. Han var väldigt spänd idag, när han väl började slappna av börjar ett par hundar skälla vid damnen (jag hade ca 8 min kvar av promenaden) och han spände sig något enomt och jag orkade inte ta upp kampen med honom så vi vände och gick en annan väg, promenaden tog 30 min, gick vid tre och kom tillbaka halv 4. Han stack aldrig men var spänd men det är ju endå Trull jag handskas med ;) Är väldigt nöjd med honom, vi kom förbi massor av andra läskiga saker :D
Nu ligger jag i min säng och kollar på film. I morgon är det ner till stallet igen.
SeS!<3
Matilda<3
Bästa häst <3

My love <3

Sofia (sofiakrantz.webblogg.se) fotade mig och Trull när vi var ute och gick i regnet, han var spänd i början men började slappna av i slutet, bilderna är fotade med min mobil dock men det blev fina bilder på mig och bästa hästen <3
Fina vi är hela gänget :DSeS!<3
Matilda<3

Stallet! :D

Sitter ju nu och kollar på en lektion, dem som rider ska rida över bommar för första gången, intressant att kolla på och man inser också hur mycket man har utvecklats om man jämför med hur man red då ;)
Har blivit till frågad att gå ut med Trull på eftermiddagen i ca 30 min, har är halt nu så det ska jag göra vid 3 ungefär, kommer nog skritta på stora sandbanan men en liten sväng runt stallet också och mysa med honom, är inte ofta man får va ute på en promenad med hästarna så ska njuta så mycket jag kan! <3
Kommer få åka buss hem för min pappa jobbar, uppdaterar mer om hur det gick på promenaden, förhoppningsvis kommer jag hem hel ;)
SeS!<3
Matilda<3

Tråkigt här!

Men kunde inte gjort något bättre hemma. Jag lyckades få igång servern efter 1h uppdateringar, funkade tydligen inte i skolan för Internet var för dåligt. Nu är det handboll som gäller.
I morgon är det stallet, ska vara där nere och mysa med hästarna och titta till Trull :)
SeS!<3
Matilda<3

Time to make things good again <3

Idag är en sån dag jag inte känner för att vara i skolan alls! Men prov idag och massor att gå igenom på medicen så jag måste.
Sitter just nu och pluggar och försöker få igång min thehunter server men det går inte så bra, får nog installera om det eller kolla om det funkar hemma, hm. Börjar om ca 25 min så måste plugga till naturskapsprovet, dock är det bara prov i kemi och ekologi, vilket jag kan det mesta om men kan ju inte allt ;)
Efter denna skoldag är det LOV, yes och det ska jah fira med att träffa mina fastrar och min farmor, ska nämligen vara i sporthallen och kolla på handboll till typ 10, när jag kommer hem ska jag sov typ, beroende på hur trött jag är.
Hoppas ni får en bra fredag (det är ju endå fredag! :D) och ett bra lov!!
SeS!<3
Matilda<3
Gullig ponnie.
 

Ridning 24/10-13 dressyr Bullen

Fick rida i 15 min sen blev han jätte halt, fick hoppa av och leda ner honom.
Det visade sig att när vi sprang med honom att han inte var halt, han fejkade eftersom han hade kommit undan med det i tisdags. Sur jag men lättad att han inte är halt!
Elak bästa hästen! <3
SeS!<3
Matilda<3

Godmorgon!

Är påväg till BT nu eller bussen går halv 8 (sitter på den bussen), ska fylla på busskortet har bara 13kr kvar och sen ska jag upp till borgis, FN dagen idag och det är någon föreläsning där, efter det har vi ett håll och då är det pluggning till provet som gäller :( Sen har vi idrott (kommer nog inte vara så taggad till det) sen slutar vi och jag åker till stallet :D
SeS!<3
Matilda<3

Tävling hos Josefin!

http://www.nattstad.se/Josefinstromberg/i-samarbete-med-hooks-vinn-ett-schabrak-10569165
 
 

Barndoms minnen <3

Älskar den fortfarande, så skön XD

See the star, ohh a Unicorn!

Jag skrev just en engelsk uppgift på 580 ord och jag tycker jag inte kan skriva något alls på engelska, haha! Sen om det är rätt vet jag inte men det skiter jag i typ ;)
Igår satt jag med 7 uppgifter (jag var inte alls stressad neppnepp host) och idag lämnas fyra in, bara 3 kvar var av 2 är proven och snart är det lov, fast det blir plugg lov för mig då jag vill bli klar med så myckt som möjligt så jag får lite dagar ledigt under skoltid, inte alls lat inte XD
På lovet blir det inte så mycket ridning som jag ville men jag kommer nog vara där nere väldigt mycket ;)
Ha en bra onsdag och ha en bra vecka hela vägen ut (ett gammalt ordspråk).
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 

Min finaste vän <3

Vackraste Trull har blivit halt, han blev halt under en lektion igår och nu när der börjar bli vinter också, hoppas hans mage kommer hålls igång bara! Vet inte hur allvarligt halt han är, förhoppningsvis blir han bra så snart som möjligt, tror inte jag kommer få rida på torsdag dock.
Bli bra Trull <3
Uppdatering: Han mår bra igen, han gick rent när dem sprang med honom idag :D <3
 
 
 

Tack för en bra statistik <3

Tack för att ni fortfarande hänger kvar här även om jag inte uppdaterar här så ofta.
Jag mår bättre får gårdagens svanka, Franz hoppade bra medan jag gjorde sämre ifrån mig, tur att han har så mjuka språng att man lätt hänger med.
Denna vecka är fullproppad med prov och uppgifter som ska vara klara med ska försöka vara aktiv här, jag kan ta kort på mina fina buntar med prov/läxor/uppgifter så får ni se ett liv på en plugg linje ;)

På torsdag är det dressyr och då vill jag har Trull och fortsätta där vi avslutade i lördags. Jag ska försöka ha ett stadigt stöd så han kan vara kvar, galoppen kommer det nog inte funka men man kan ju alltid prova, om jag inte får Trull vill jag ha Pigge :D
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från hoppkursen!

En kompis fotade till mitten sen slutade min kamera fungera tydligen, har nog löst det nu ;)
 
 

Hoppkurs 20/10-13 Franz

Ärligt, vad gör jag i den gruppen som hoppar mycket högre än vad jag själv gör?! Jag är så jäkla dålig, hur mycket jag än försöker så drar bromsen i!
Franz hade ingen större koll på sina bakben och min ridning var inte alls bra, han hoppade som han skulle med den hjälpen han fick, idag ville jag hoppa högre men när jag ser hindren drar spärren till och jag blir så rädd och osäker, FAN OCKSÅ!!! 
Vet ärlig inte vad jag ska säga, jag står och stampar på samma plats hela tiden och kommer aldrig vidare, borde hoppa av hoppkursen och låta någon annan hoppa Franz, hoppning är inte min grej helt enkelt.
SeS!<3
Matilda<3
 

Världens bästa häst! <3

Framgång som framgång med honom!
Lite bilder från racet vi hade, haha till när han gick som en GUD, finaste Trull <3 Vad skulle jag vara utan dig?<33
 
 
RACE!!
 
Kan inte den formen som många trodde men han var så jäkla fin <3

<3

 
SMÄLTER, FY VAD SÖT OCH FIN HAN ÄR <33333

Stallet + ett dressyr pass på Trull!

Idag var jag stallvärdnina och när jag och Sofia så skulle alla hästar och ponnys ut, alla hästarna går ju ut som vanligt men inte alla ponnysar, men dem små skulle ha teori så dem fick vara ute ca 2-3 h sen fick dem komma in igen, vi gjode det vanliga, packade hö påsar, var med på lektion om det behövdes etc. Jag blev till frågad att rida Trull och det gjorde jag såklart! :D
 
Det var vårat bästa pass någonsin ihop, han var supe fin efter mycket om och men. I början var han lite spänd men inte så jätte farligt utan vi skritta runt där inne på banan en stund innan jag tog tyglarna och försökte börja jobba honom, det var lönlöst han skulle titta på allt och jag lät honom göra det och han slappnade av mer efter hand. I traven ville han inte knappt, fick använda mycket ben och röst, skulle få fram honom så jag kunde börja arbeta honom på riktigt sen, han gick på lite efter ett tag men jag ändå inte så pigg. I galoppen var det race som gällde, på ena långsidan skänklade jag på och ställde mig upp och lätt honom galopperna, tror han tyckte det var roligt att få springa lite :) Efter det började jag jobba honom mera och han släppte tillslut och då blev han super fin, svag som jag är så tappar jag stödet och då slutar ju han men jag fick bara börja om, det höll inte riktigt i galoppen men i fattningen och 2-3 steg sen blev han arg och slängde med huvudet och blev rädd för kameran. Började trava av honom när han kändes trött och jag var också rätt trött så jag travade av och sen skrittade jag av när jag gick en varv runt stallet. Inne i passet försökte jag göra ett galopp ombyte, det blev en bockning i stället, haha.
Super nöjd, känslan var fantastisk men hur det såg ut är en annan femma.
Bilder kommer!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Förlåt för jag inte är perfekt!

Nu får det vara nog! Ärligt, kan man inte bara förstå att man inte är perfekt eller vad är problemet?!
Blir så jäkla förbannad (förlåt av ordvalet) av att se andra människor trycka ner andra och sen att bli ner tryck själv för man går i mellan, såg en tjej som blev kränk och jag gick i mellan och fick ta en smäll, ingen stor skada sked utan jag tog henne med mig och va med henne resten av dagen. Idag fick nog på riktigt!!
Tur att man ska till stallet i morgon och träffa underbara människor och underbara hästar <3
SeS!<3
Matilda<3
 

Bloggtävling hos Lisa fager!

 http://lisafager.horseworld.se/2013/10/18/bloggtavling-vinn-ett-tagelarmband/

I will fight for you, if you believe l can do it!

 INTERJUVEN KLAR OCH DEN ÄR GODKÄND!!! :D:D
Nu är jag ikapp igen, det känns så jäkla bra efter all stress och nu kanske jag kan få sova utan att behöva somna vid 5 och gå upp 2h senare, bra avslut på en skol vecka också!
Nu väntar jag på att medicinen ska börja och då ska jag fortsätta med grupparbetet som statades i onsdags och ska vara klart på onsdag i nästa vecka, suck men jag står nog ut har ju gjort det hittills.
Nu måste jag gå mot lektionen!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 17/10-13 hoppning Bullen

Jag vet inte vad jag ska säga om passet, han hoppade mig ur sadeln med sina språng för jag inte var tillräkligt balanserad. 
På framridningen var det fart från start och vid liten skänkel skulle ha gå FRAM och det gjorde han efter lite om och men, galoppen var super fin, fina korta galoppsprång och han försökte gå iväg en gång och dra ner sitt huvud (det vanliga med andra ord), Trullebullen <3
Hoppningen i sig, har ingen kommentar, han hoppade som han skulle men han tog väldigt stora språng vilket gjorde att jag fick väldigt ont och hjälpte honom inte. Det var ett språng där hela min rygg nästan knäcktes till och då ville jag inte pressa mig själv och svängde undan och tog om sista hindret som jag var på väg mot, sista gången tog jag om linjen som jag svängde av på och den vart mycket bättre.
 
Finaste Trull skötte sig väldigt bra, jag behöver bara ställa om helt enkelt, hoppas nästa hopp pass med honom går bättre.
SeS!<3
Matilda<3
 

I'm not ready for this yet!

Torsdag och det menas med ridning och hoppningen står på schemat och jag hoppas nu att jag har turen på min sida och inte får Pigge, ärligt hur tror ni jag skulle klara av det när jag är van vid segare hästar och sen kommer en jätte het häst, jag kommer bara förstöra för gruppen och då får vi inte hoppa mycket! 
Trulle kan bli pigg och stark dem sista hoppen men man har fortfarande kontroll, jämför då det med Trull och pigge och jag har ju ridit Trulle betydligt länge och är tryggare på hans rygg och jag tänker också på hästen, det sista jag vill är att råka dra till Pigge i munnen för han hopppar iväg i 40 km/h, USCH!!
Någon gång måste jag ju hoppa honom jag vet men jag känner mig inte redo än för jag måste rida honom mer innan jag kastar mig på hoppningen. Säga att jag är feg, säg att jag är kass men hästen kommer först, Trulle kan inte innan och utan, jag är dessutom säkre på vad jag gör där uppe. 
Jag gillar Pigge det gör jag men jag är inte redo!
SeS!<3
Matilda<3
 

Tack <3

Tack alla 30 st som har besökt mig idag, kommer nog inte hända igen men tack för ni tog er tid att kolla in här, mitt i min tuffaste period någonsin! Hoppas vi ses i morgon också! :D SeS!<3 Matilda<3 Inga bilder så ni får nöja er med en bild från thehunter så länge!

Bloggtävling hos dressyrponny.se

http://dressyrponny.se/2013/october/vinn-ett-catago-schabrak-tva-vinnare.html#

Keep workning until it's done!

Sitter på engelska lektionen och jag är klar med uppgiften, jag kände för att skriva något litet inlägg.
En ny vecka som är ovanligt lugn hittills i helafall, interjuven sket sig helt då min farmor inte mår alls bra och farfar han mycket och göra och så är mormor och morfar i Spanien. Hoppas jag kan få lite extra tid att hitta en annan eller så får jag låna en kompis interjuvs frågor och svar och göra en helt annan text, vi får göra så i det värsta nödläget och jag tycker det är det just nu!!
Under veckan händer det inte så mycket, på torsdag har jag hoppning och då VILL jag hoppa Trull, ingen Pigge inte det kommer bara bli kaos om det händer och dem andra kommer inte få hoppa för jag inte kommer ha kontrollen, känns inte så hilma bra då :( På lördag åker jag som vanlig ner och sköter Trulle och Olympic på sidan av. På söndagen är det hoppträning igen på Franzon, ska bli intressant och se vad han säger då men han blir hoppad dagen innan så han ska nog inte vara så galet pigg som han kan bli ;)
Det är allt som kommer hända denna vecka, kan ju alltid skriva på måndagarna vad som händer sen kan ni gissa till varför det inte kommer komma uppdatering.
Snart uppe i 17h timmar på thehunter på tal om ingenting och jag har kört sen jag fick skoldatorn vilket var vecka 38 på fredagen, hoppsan XD
SeS!<3
Matilda<3
 

Tävling hos Amanda!

 
http://amanda.webrider.se/2013/10/03/tavling-i-samarbete-med-hastbling/

Play games, thats my thing!

Som många av er vet så älskar jag verkligen att spela spel, det är något jag brinner för men nu har det blivit mindre och mindre för gymnasiet tar all min tid :(
Och det som gör mig sur är att det tydligen finns en köns gräns mellan spel, vi tjejer får inte köra krigs spel (vilket jag kör), killar får inte spela Barbie spel om dem tycker det är kul. Jag tycker personligen att det är helt galet att sätta en sådan gräns, kan vi inte få bestämma något själva utan att samhället drar en gräns?!! Jag blir arg och ledsen när vi inte får göra det vi tycker är roligt för att man måste hålla sig till en viss sak för du är ett viss kön, VARFÖR?!
Eller har jag fel?
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 10/10-13 markarbete Olympic

Det vart ett tungt beslut det stod mellan Trulle och Olympic men jag visste att chansen att få rida Olympic ofta är liten så jag tog honom. Måste säga att det inte kändes som han är 17 år, han sprang på idag.
Passet gick super bra, på framridningen var han super fin han var inte riktigt ärlig på bettet och formen var inte riktigt stadig för jag är så svag men han försökte verkligen, super hästen :D Han blev lägre i nacken hela tiden och i slutet kunde jag nästan släppa tygeln och han gick väldigt lågt med nacken. I galoppen var han som mjukast, han kom verkligen ner med nacken och började slappna av då, min nycklar började skramla och då blev han upp stressad men kom till ro sen. Bommarna gick bra, det var inte så tätt vid bommarna vilket var tur för han hade tydligen tyckt att man kan hoppa över bommarna i stället, bus gubbe xD Galopp bommarna gick inte lika bra då och tröck sig utåt men det var mitt fel att det blev fel vissa gånger. I slutet gick han verkligen helt avslappnad och lågt med nacken och tuggade på bettet. Fick väldigt bra kritik och jag tycker jag har börjat få mer framgång vilket gör att jag vågar göra mera, det har ju börjat gå bättre med Trull som jag har tragglat med i 3 år.
Finaste Pigge <3
 
 

Yngre som klankar ner på äldre.

Det får mig att bli riktigt arg, visst man kanske inte behöver gilla den personen så mycket men man kan väl ändå har respekt för han/hon. Det var som när vi gick i 9:an och dem nya 7:orna, vi gick inte och klancka ner dem men dem kom och gjorde det mot oss, och så blev dem skit sura när vi försvarar oss och så får vi skiten, inte moget för fem öre!
Vi äldre ska givetvis ha respekt för dem yngre, men när man kommer och inte visar någon respekt alls och kastar ur sig ord bara så vill man ju försvara sig (naturlig reaktion), det gäller båda grupperna i åldrarna. 
Jag kan säga med handen på hjärtat att jag har varit något enomt dum och klanckat ner på äldre (mellan 15-17 och jag var 11) och få tagit en smäll för det, sen dess håller jag mun om jag inte ska säga något viktigt till någon äldre.
 
Vad tycker ni om detta?
 

Mot stallet!

Nu ska jag gå i cirka 1h mot stjärnholm, det är vår idrott det är minst 1h man ska gör någonting och jag är så lat så jag går till stjärnholm, hehe :)
Elin kommer gå med mig och vi kommer vara där nere till 14.16 om mina beräkningar stämmer!
SeS!<3
Matilda<3

This is war!

Jag slutar 11.45 idag så jag kommer hinna hem och ta det lungt innan, plugga lite och så. Nu ska vi ha engelska sen får jag ju cykla hem :D Ska försöka åka till stallet tidigare så jag kan mysa med Trull längre och borsta mera, vill helst inte ha honom idag för jag kommer inte kunna rida honom så mycket som han behöver, så det är bättre att någon annan tar honom som kan rida igenom honom bättre än vad jag kan idag, kan tänka mig att rida Franz idag då han är enklare att rida.
Hoppas ni får en bra dag! <3
SeS!<3
Matilda<3
 

This is what l live for, my love! <3

Vet inte hur många gånger jag har kommit till dig i tårar och du bara har hjälpt mig genom att stå där och finnas, du får mig alltid att le när det är som tuffast att stå på egna ben. Men snart kommer du gå i pansion, det närmar sig hela tiden, varje gång jag tänker på att jag aldrig kommer få träffa dig någon mer gång rinner bara tårarna men det är det bästa för dig!
Hästen som jag inte alls gillade i början, tog mitt hjärta senare! 
Vackraste Trull, från ogillad till älskad! <3

En bra födelsedag!

Hade en bra födelsedag, fick inte så mycket men jag känner jag har det jag vill ha i sak väg ihelafall. 
Fick otroligt mycket grattis lite här och där :D Jag var på campus i typ 1h sen fick vi sluta för det var våran tid att göra våran interjuv och jag tänkte kolla om min farmor och farfar var hemma och det var dem, skulle ha gjort interjuven men jag fasen skulle jag säga, hade inga frågor så jag satt där och gjorde dem där men jag hann aldrig gör interjuven innan jag var tvungen att gå.
När jag kom hem fick jag glass i stället för tårta (hatar tårta)!
Sen ägnade jag kvällen med att spela the hunter och plugga och nu ska jag plugga lite till innan jag går och lägger mig, jag vet att morbus är sjukdom ihelafall och att dexter är höger, kommer aldrig lära mig det här!!
Dags att sova snart märker jag på mig själv!
SeS!<3
Matilda<3
Måste få in bilder på denna dator!
 
 

16 år!

Japp nu ska jag sluta skriva om min födelsedag för nu är den här! Känner ingen skillnad alls men det måste man inte, eller?!:O Hoppas ni får en bra dag! SeS!<3 Matilda<3

16 år!

Japp nu ska jag sluta skriva om min födelsedag för nu är den här! Känner ingen skillnad alls men det måste man inte, eller?!:O Hoppas ni får en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3

Bilder del 5

 
 

16 år snart

och jag är inte ett dugg taggad, fast man får börja göra mer saker än när man är 15, man får t.ex börja övningsköra.
Får väl se i morgon hur jag känner mig då, jag kanske är så taggad att jag sticker till campus för tidigt eller så är jag så taggad så jag försover mig (inte alls taggad).
Ska köra the hunter innan jag går och lägger mig, måste få lite poäng så jag kan köpa bättre grejer (spelnörd nono).
SeS!<3
Matilda<3
''No team, but the love is there''

I live this life, becuase l want to!

Bara två lektioner kvar men dem är långa, jag går till halv 4 så ni kan ju räkna på det :)
Det har gått bra hittills, fått reda på att vi ska ha ett till prov och en läxa tills på torsdag och en uppgift som jag ska vara klar med tills på onsdag.
 
Jag saknar ridningen något enormt, har inte ridit på över en vecka och jag bara känner suget att rida! Men vi ska ha markarbete på torsdag och jag gillar inte det och om jag får Trull har jag inte en chans att jobba honom, för ju kortare min läder blir ju mindre kan jag påverka hästen så ja, då har man en liten aning om hur det kommer gå, men jag skulle vilja rida antingen Franz eller Pigge men att jag får pigge är liten :(
Jag börjar snart igen så ni får ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

En äkta vän räcker!

Många tror man måste ha många vänner för att kunna må bra. Jag har inte många vänner men dem jag har är jag otroligt glad över att ha, jag har alltid kul när jag är med dem! Dem vänner man har ska man ta väl hand om och behandla dem med respekt och tillit, jag var inte så jätte snäll mot mina kompisar när jag väl fick några för jag var så van vid att vara utstöt och vara den ensamma vargen. Jag är mer ensam varg idag också men det är för jag VÄLJER att vara det, mina kompisar frågar vart jag har varit och så vidare, jag mår inte dåligt av det och så länge jag inte mår dåligt av det så går det bra.
I början hade jag bara en äkta vän och vi känner fortfarande varandra och vi ställer upp för varandra i gott och ont, önskar att jag kunde vara med henne oftare, tack Elin ringqvist för du har och finns där för mig! <3
Man behöver inte ha 100 vänner för att må bra, en äkta vän räcker!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Hello my friends

Idag har jag varit i stallet och såsat runt, har fotat fina Sofia och fjonk (fille), hann inte sköta Trull idag då han kom nog in runt halv fyra och jag hängde med Sofia när hon skulle hem.
I morgon blir jag en liten slav som sakt, ska åka till stallet och fota och hjälpa till lite, fick lite varför ska inte du vara med på hopptävlingen, enkelt svar har ingen häst att tävla där, visst jag har Franz men jag har vara hoppat honom 2 gånger och jag känner inte att jag är redo att ta en sådan risk, jag vet att han hoppar men jag blir nervös när jag ser hinder, man måste ramma in Franz bra annars hamnar han ben lite överallt och då kan han krascha rakt in i hindret (skulle inte förvåna mig om det hände), måste rida in mig mer på honom först, i dressyren har jag inte heller ridit honom mycket men hag har mer koll där.
Tagga att gå upp kvart i sju i morgon hmmm.....
SeS!<3
Matilda<3
Sofia har tagit bilden med sin mobil när trulle var på sitt mysiga humör, söt nöten <3

The angels are my friends!

Fredag är det idag, YES!
Idag har jag sovmorgon till 10.20 och slutar 15.50, en normal dag med 4 lektioner. 
I helgen är det ganska lungt ändå, har ett prov som jag ska träna till och fortsätta läsa i min bok till engelskan, har inte världens motivation att läsa den egentligen menmen!
Ska nog åka halv tio så har jag även tid att gå igenom lite saker i skolan sen.

Bäst jag säger det innan jag glömmer det, från den 8 oktober kommer det upp minst 1 inlägg i veckan, det blir då ridningen annars kommer bloggen ligga nere, nu har skolan satt någon enorm press på mig så jag kan inte tänka klart och det känns som jag inte hinner med alls längre även om jag lägger ner mycket jobb på min läxor/prov/skrivuppgifter etc. 
Hoppas ni förstår, så den 8 oktober (min födelsedag för övrigt) så kommer det blir dött har, eller nästan dött!
SeS!<3
Matilda<3 

I do not have this life, this is my fantasy!

Sitter på min engelska lektion och nu när jag är klar kan jag väl va lite busig och skriva lite.
Ska även försöka bli klar med medicien då jag har en rita uppgift kvar och så måste jag läsa vidare i boken. Idag i ridningen har vi teori men jag ska mysa med Trulle innan och försöka träna lite med Olympic om han inte har glömt för mycket vilket han nog har :( 
 
I helgen blir det mycket stall igen, ska vara där nere och sköta som vanligt och sen är det ju tävling i helgen igen men jag ska inte vara med utan jag ska fota och vara med mina kompisar som ska tävla, blir väl en liten slav som vanligt ;)
Slutar klockan tre idag och jag kommer hinna med bussen till stallet för engångs skull, men jag kommer komma lite senare än vad jag brukar, tog också fel skor så min mamma kommer inte bli så jätte glad men hittatde inte mina andra som jag brukar ha.
Fick också väldigt sug att spela the hunter, rädda mig!!
Haha, tror min lärare har upptäckt mig upps xD
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 

Snart Medicin lektion!

Åhh jag älskar verkligen medicin lektionerna även om det är ett av dom svårare ämnerna, lektionerna är alltid intressanta och det tar typ 2 sekunder innan dem är slut och vi har en väldigt bra lärare också som gör det ännu bättre.
När jag kommer hem ska jag plugga till matte provet som vi ska ha nästa vecka, måste börja träna lite och sen ska jag göra klart lite arbeten och fortsätta läsa i min engelska (kom på att den kanske är borta just nu, HJÄLP!)
Jag börjar halv ett så jag måste snart börja gå, jag sitter och laddar min dator jag använder dem typ hela tiden och det drar så mycket batteri när jag måste öka ljus styrkan på skärmen och då drar det som sjutton!
Hoppas ni står ut med att bloggen inte är så jätte aktiv hela tiden :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Dagens vill ha!

Helt kär i det här tränset! Så hilma snyggt, skulle sitta jätte fint på Trulle!
 

Hate this shit!

Fick väldigt bra nyheter om min rygg igår, den kommer bli bättre om jag verkligen tar hand om mig själv nu, har väldigt ont fortfarande men det är bara att ta smällarna, på provet om cellen fick jag ett C (nästan ett B), jag som tyckte det gick sådär haha! :D
Min njure håller på att bli sämre igen, inte konstigt när dem lägger in extra medicin hela tiden och då blir aktiviteten överansträngd vilket resulterar att den blir sämre, det var inte mitt fel denna gång ihelafall (brukar små slarva med medicinen ibland).
Är fortfarande sjuk men är på bättrings väg, har inte ont i halsen längre men slemhostan håller i sig, har varit sjuk i lite mer än 1 vecka nu. 
Fyller om 1 vecka också då blir jag 16 och jag känner mig som en liten 9 åring i sinnet, haha :)
Hoppas ni får en härlig tidag!
SeS!<3
Matilda<3