Go to my second home!

Snart så drar jag ner till stallet, lite tidigt men vill inte åka buss i denna kyla så jag frågade brodern snällt och han ville, världens bästa bror!!
Idag ska jag vara därnere och träna till kadriljen och fixa med Sally och Trull, ska nog borsta lite nogrannare på båda idag, Trull behöver det och Sally ska ju vara en lite tävlingshäst, jag vill fortfarande ha Franz men får nog inte byta i sista sekunden sådär, Sally sköte sig i torsdags men jag rider henne långt ifrån lika bra som förut, hoppas kadriljen kan avsluta vår histora för gått, så slipper hon mig sen.
SeS!<3
Matilda<3
 

Mot sporthallen!

Idag är det handbolls match!
Är på biblioteket just nu då jag behöver en bok till ett skolarbete jag håller på med.
Provet idag gick verkligen skit dåligt, kunde ingenting och nu när våran medicin och vård lärare åker iväg så kommer det inte rättas han är tillbaka, helvete!
Ska träffa lite släkt i sporthallen, jätte roligt att få träffa dem igen!
Imorgon ska jag till stallet och mysa och sköta Trull, ska även pyssla om Sally lite, kadriljen you know.
Uppdaterar mer i morgon!
SeS!<3
 

En sak som jag hatar

Man är jätte hungrig och sen när man väl ha gjort maten så är man inte hungrig längre.
Det händer för mig oftast under lördagarna men även på vardagarna p.g.a stress, därav äter jag aldrig lunch i skolan, måste lära mig att tagga ner lite. På lördagarna är jag inte stressad, jag tror jag inte äter p.g.a av att tider går för fort så min mage hänger inte med ;)
Även om jag är större än dem flesta så kan man tro att jag äter väldigt mycket men tvärtom, jag äter väldigt lite och måste ta tabletter med exempel  alla vitaminer så kroppen överlever men även proteinet för jag äter väldigt lite med protein i, som ni vet äter jag inte kött för jag blir illamående av det och kräcks (det har gått i släckten och vi har kollat upp så det inte finns något i tarmen, det är därifrån det oftast stoppas).
Måste börja äta lunch jag vet men jag vill inte tvinga ner maten, då kommer det ut samma väg som in men ska börja äta mer frukt på luncherna ihelafall.
 
 
 
Mot skolan och taggar prov!! (not).
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 28/11-13 dressyr Sally

Det gick helt okej, hon stretade imot väldigt mycket och hade ingen energi i bakdelen. Det var ganska länge sen jag red henne ändå, sedan jag red på stubbåkern. Vi jobbad innan för spåret idag, vilket inte gick så jätte bra då hon vill till vägen jämt, fick kämpa som en tok. Hade nästan glömt hur mjuk hon var att sitta på, jag som är van vid en liten Trull! Hon gick bra till och från, i galoppen fanns det ingen energi alls, fick driva väldigt mycket, så fort jag slutade driva så bröt hon av, illa med andra ord! I slutet lossnade hon och sökte sig fint neråt, hon fick trava på lång tygel på slutet, där var hon super fin med bakbena intrampade :)
Gick helt okej, hittade ingen form idag bakbena var överallt och ingenstans. Har inte så jätte taggad till kadriljen på söndag, vi två är inget "team" längre vilket syns väldigt tydligt.
Är trött på att jag inte fick Franz till kadriljen, rider honom 1000 gånger bättre!
SeS!<3
Matilda<3

Sometimes l really don't want to go here!

Skolan, vissa dagar går ju allt för långsamt, eftermiddagen kommer säkert bara flyga iväg, det är ju medcin då:D
Håller just nu på med att förberedda ett tal tills i morgon på engelskan, vi ska berätta om hur ett bra liv är, såklart kommer Josefins namn finnas där, har ju andra underbara vänner också men vill helst inte nämna några andra namn, dem kan bli sura på mig det har jag erfarenheter om.
Jag hade för mig att det var torsdag idag men när jag såg att vi hade medcin så insåg jag snabbt att det var onsdag, japp jag har sten koll på läget XD
Det första talet är en kladd så jag kan rätta till saker som inte känns bra i morgon, tuuurrr!
Time for som working here!
SeS!<3
Matilda<3
 

Visste ni att......

* Jag älskar gamla tecknade serier, nu får ni döma mig hur ni vill men jag gillar teenage mutant ninja turtels DOCK bara den första serien, dem nyare hatar jag! OM man tittar på handligen så är den gamla 1000 gånger bättre. När jag har tid så kollar jag alltid på ett avsnitt eller två, ni får tycka jag är knäpp men den serien har jag gillat sen jag var liten.

 

* Jag är väldigt sällan arg men när jag väl blir det så vill man inte va i min närhet, mina föräldrar blir nästan skrämmda för hur arg jag blir, tur att det händer väldigt sällan :D
 
 
* Det är 6 dagar kvar tills kadriljen som jag ska vara med i och jag kan inte programmet och jag har 10 andra saker att göra, illa!!
 
 
 
 

Hejhej!

Kom inte på någon rubrik :(
Nu ska vi göra ett tal i engelska som ska göras samtidigt som i talet på svenskan, WHY?! Komma ihåg två tal på samma dag, nej tack!
I morgon är vi på campus som vanligt, tisdagar är nog favorit dag d.v.s vad som står på schemat, bara vård LOVE IT! Förra gången gjorde vi uppgifter/instuderingsfrågor till provet på fredag (måste börja plugga till det med andra ord) och hade lite praktiska övningar, samma sak gäller imorgon fast andra praktiska övningar, det ska bli intressant hur det går.
På tal om ingenting så har jag tankar på att beställa ett nytt plånbok skal till min iPhone, mitt andra håller på att falla i 100 bitar, har hittat ett i lilla, jag ÄLSKAR lilla som var väldigt fint och vill köpa det, behöver en plånbok annars kommer allt försvinna, jag har ingen koll på mina saker annars med andra ord.
Hoppas ni har haft en måndag!
SeS!<3
Matilda<3
Glad Bulle <3
 

Lyssnar på ''valpcast''

Ni som inte vet vad det är så är det en podcast där dem diskuterar om ämen som sällan tas upp enligt mig, dem som pratar har rvå helt olika personligheter så det är intressant att lyssna på hur dem diskuterar om dem olika ämnerna, väldigt intressant!
I morgon är det skola igen, är redo för en ny vecka där jag är med i arbetet, dem senate veckorna har hoppar iväg, vart tar dem vägen?!
Tagga en ny vecka!!
SeS!<3
Matilda<3
 

Dött igen!

Förlåt!
I fredags åkte jag till stallet direkt och tog hand om Trull, promenderade, borstade och putsade han grejer.
Igår så var jag stallvärdninna, när vi hade slutat så kollade jag när Trull blev riden, han såg fräch ut! :D
Jag skulle ha sett den andra filmen av hunger spelen men det hade blibit något fel med bokningen så vi fick inte se den :'( Vi såg en annan film.
Idag ska jag bara vila och göra lite uppgifter.
SeS!<3
Matilda<3

Teori igår

Igår hade vi teori, orkar inte skriva om vad vi gjorde, soorrryyy :(
När jag kom till stallet så tog jag hand om Trull, han var bättre igår och hade inte markerat vid logering så dem testade att sitta upp och skritta lite men han gick normalt, vad är felet? :'( Stod och borstade honom och myste i ca 30 min och sen putsade jag hans sadel och träns.
Anmälade mig till dressyrkursen den 5-6 januari, ett bra tag kvar så att säga
 

4 år sen jag började rida!

Idag är det 4 år sedan jag började rida.
Jag har utvecklats från att knappt kunna trava, trava över bommar p.g.a av min balans och inte kunna ha kontroll på pigga hästar, till att hoppa med 50 cm hinder med ett förtroende på min balans, kunna rida i alla gångarter och få vissa hästar i en stadig form (jag jobbar på det med Trull än XD).
Jag tycker jag inte rider så bra för att ha ridit i 4år, dels för jag gav upp ett tag och åkte häst med Trull, det gick inte att få honom i form, ibland kunde jag inte få fram honom och då ville jag bara sitta av och gråta av ilska.
Jag har lärt mig av misstagen men räddslan för hoppning och för att jag inte klara av att hoppa högre p.g.a min balans ligger kvar under alla dem här åren!
Tack alla fina hästar som jag fick sitta på och lära mig att rida.
SeS!<3
Matilda<3

Let it BURN!

Vård och omsorg lektioner idag hela dagen som vanligt, skönt att inte behöva vara på tessin, här uppe är det mer fritt än där nere, like!
Hoppade på cykeln idag, det var ändå 7+ så jag tog ''risken'', jag är väldigt rädd för att ramla av cykel, ni som har följt mig sedan tidigare vet varför, men det gick bra och det var som tur var inte så mycket vatten, hoppade det inte fryser på till 4, då är jag körd!
 
Vet inte vad som hände med statestiken igår, det bara höjdes helt plösligt, Tack Så Mycket! <3
Önska mig lycka till (att jag överlever dagen).
SeS!<3
Matilda<3
HAHA RUDA XD

Can you feel the love tonight!

Just sitter jag och pluggar och lyssnar på musik, ellerjag hör den knappt för det är så mycket oljud.
Ska ha utvecklingsamtal vid 4 så jag kommer bli kvar i skolan men slutar ändå halv 4 så det blir inte så länge vänte tid. Nu är det engelska och svenska kvar på schemat, på engelska ska vi se klart på en film som vi håller på med och på svenskan ska vi fortsätta på våra tal, mitt tal kommer handla om hästens historia, det måste ju finnas någon i klassen right? ;) Ska berätta hur hästen utvecklades från lite efter dinosaienas (tror jag) till dagens hästar och även vad dem användes till förr i tiden och vad dem användas till idag, väldigt intressant tycker jag.
Hoppas ni har det bra!
SeS!<3
Matilda<3
En bild som jag tog för ett tag sen, gillar den stark!
 

Trull är halt!

I fredags blev han halt igen när han blev riden, igår promenerades han och idag rick han gå på linan och han markerade bak tydligt.
Allt jag gjorde under höstlovet kändes som jag gjorde var förjäves!
Han ska nog promeneras under nästa veckan kollas av igen i slutet av veckan igen om det har blivit bättre eller sämre. 
BLI BRA PÅ RIKTIGT SNART TRULL <3
SeS!<3
Matilda<3

Hoppkurs 17/11-13 Franz

På framridningen var han fin och var rätt stadig, han hade svårt att släppa i den högra bogen denna gång men släppte efter vi hade galopperat.
Själva hoppningen kan jag inte sätta ord på, åsikten mellan min ridlärare och mig var olika idag, hon tyckte det var det bästa passet med honom hittills medan jag tyckte det gick dåligt, känslan var kass IGEN, Franz var överallt och jag har nog aldrig ridit så dåliga vägar som idag!
Sen fick jag gå och vänta på att lektionen skulle ta slut för det vart högre och det tog tid för hästar vägrade och sprang åt sidan.
När jag höll ärligt på att börja stor gråta under lektionen, jag såg att Franz verkligen ville hoppa mera och visa att han kan men han fick aldrig visa det, man såg i spegeln att det glänste om hans ögon och han ville hänga med dem andra när det var deras tur.
Fortsätter en termin, kommer inte hoppräddslan försvinna då eller att jag får ännu sämre känsla är det över, det kommer jag satsa på dressyren på riktigt!
SeS!<3
Matilda<3

Hoppning idag!

Hoppkurs idag och nu börjar jag bli rädd!
Var jätte taggad förut men nu ser jag hela tiden hur jag flyger av, vet inte varför när det bara händer när jag inte håller om eller om jag inte rammar in hästen och hur ofta händer det att jag inte gör det, väldigt sällan faktiskt.
Hoppas det går bra idag, det kommer jag behöva efter denna vecka.
SeS!<3
Matilda<3
Det hindret i bakrunden ser läskigt högt ut och det hoppade jag sist, USCH!
 

You failed, you are stupid and you can't fix it!

Dem orden har gått i mitt huvud hela dagen, jag är dålig för jag klara inte ens intervju, men jag kan BÄTTRE! 
Jag har skrivit till saker och nu får jag se vart det leder, psykologin är godkänd och i helgen ska jag göra den nya medicin uppgiften jag fick och försöka göra klart hälsoergonimin, vi ska även ha ett test på skelettets delar på latin och svenska och på lite till så jag är inte sysslolös inte!
Nu är jag i sporthallen och ska kolla på handboll.
Ha en underbar fredag kväll :D
SeS!<3
Matilda<3

Sant!

HELVETE!!!

Jag trodde min interjuv var godkänd men det var den tydligen inte, den ligger på F!!!
Har tydligen för lite åldringförändringar men vad fan ska jag göra?!
Ja jag kan komplitera det men min farmor mår ju inte bra om jag behöver mer från henne!
JAG ORKAR INTE!!!!!

Ridning 14/11-13 hoppning Bullen!

Ni skulle ha sett vad jag jag skakade, jag har nog aldrig varit så rädd i hela mit liv, jag trodde han skulle dra iväg i bock serier och jag skulle trilla av eller att han skulle stupa, bilder rullade igenom huvudet och jag blev super rädd.
Väl på hans rygg var jag inte lika rädd men när ett 30 cm hinder känns högt är det ganska illa, jag var jätte nervös. När vi had tagit tyglarna började jag jobba honom och han var ganska stel i bogarna så jag glömde problemen och koncenterade mig på att få honom lös i bogarna, han blev väldigt fin i omgångar, när vi galopperande i lätt sits blev han glad och galopperade på själv tills jag tyckte det gick för fort, racer hästen no 1 HAHA XD
Innan vi skulle hoppa började han gå orent, jag tänkte: Inte nu igen men det visade sig vara en kocka som satt och klämde, dem tog något och tog bort på alla hovar för säkethets skull, sen fick jag trava i full fart och då fick han rent igen tack gode gud för det!
Hoppning kunde inte ha gått bättre, han var super glad och hoppade som vanligt fast mer tryck i sprången och drog fast jag hade kontrollen fortfarande, jag kunde inte sluta le och skratta för det var så roligt att hoppa honom och han tog i även om det var 50cm hinder, hoppade dock inte hela banan som vi hade då det kommer nya hinder hela tiden och han kollade extra mycket denna gång så han kunde ha tvärnittat. Jag bestämde mig för att bara hoppa 3:an en gång till sen var jag nöjd och då lät jag honom bjuda och då vart det full fart i traven och han hade spetsade öron och gjorde verkligen ett super bra språng :D:D
Jag jobbade honom i mellan åt i skritten och släppte till slut :D
Är super taggad inför hoppkursen på söndag med Franz!
Världens finaste RedBull <3
SeS!<3
Matilda<3
 

Slutade nu men kan inte lämna skolan!!!

Jag måste vänta på min bror, han är så snäll så han kör ner mig till stallet varje torsdag så jag ska hinna ner (världens bästa bror, dock så får han betalt för det bensin pengar). Som tur är slutar han också tidiagre, om ca 55 min så jag kommer köra Thehunter till dess.
Ha det!!
SeS!<3
Matilda<3

Svar på tal!

Fick en fråga om hur många läsare jag har, detta tänke jag skriva för jag skäms inte över det och skulle jag ha fler skulle jag bli ihjäl stressad!
Jag har mellan 10-20 st per dag, det beror på om jag uppdaterar eller inte, nu när jag inte hr varit här så ofta så ligger det på 11-13 st, om jag uppdaterar blir det 14-20 st ungefär.
Om jag skulle ha fler (vilket jag inte kommer få) så skulle jag sluta blogga som det ser ut i nu läget eller starta en ny blogg som bara mina kompisar få reda på att den finns, jag skulle inte orka med den pressen att uppdatera varje dag hela tiden och göra tidsinställda och mina läsare skulle bara bli besvikna på mig! Skolan håller redan på att pressa ner mig IGEN, nu är det nya uppgifter på hög och den blir bara större och större, jag kan inte göra 300 saker samtidigt!
Det är därför jag är så hilma glad över att jag inte har en stor blogg och ni som har större bloggar, ni är jäkligt stress tåliga måste jag säga ;)
SeS!<3
Matilda<3

Bloggen ligger på flyttande is!

Tyvärr så kan inte vänta er 1 inlägg om dagen längre, jag har mycket att göra och det finns inget att skriva om. Innan när jag har sagt att det blir såhär så gick jag ändå in och försökte fixa tidsinställda och det funkade ett tag tills ideerna försvann.
I dag har jag prov, fick reda på att Trull hade akut kolik igår men blev snabbt bättre, kunde dock inte sova dels för jag var orolig för Trull och för jag var så nervös inför provet idag och det är jag fortfarande kan jag säga! Ska plugga in i det sista nu och jag drar till campus tidigt så jag kan sitta där och plugga och ha snabbare internet.
Vi ses någongång!
SeS!<3
Matilda<3

Stall + pluggdagar

Därav dålig uppdatering!
Har inte hänt något, bara varit i stallet och myst med hästarna och hjälpt till när det har behövts. Har annars pluggat till provet och gjort lite på inlämningsuppgifterna.
I morgon är det fars dag men jag ska svika alla och dra ner till stallet, ska ta hand om ponnyisarnas träns och sadlar då stor hästarna går, ska försöka göra det någongång ibland då deras saker blir så lätt utslitna, ska inte vara där nere lika länge utan ska hem tidigare och fira fars dag.
Ha en bra kväll!
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 7/11-13 markarbete Bullen

Gud vad glad jag blev när jag fick honom, sprang nästan till honom och kramade honom och pussade massor på hans underbara mulle <3
Han hade tydligen varit pigg och det märktes, han flög iväg i traven och jag satt där och skratta och gav honom beröm, han ska ju tycka att det är roligt att springa fort men jag hade fortfarande kontroll och kunde växla tempot. Han var super fin i formen vissa stunder men jag har inte ridit en seriöst pass på honom på över 1 månad och jag insåg hur mycket muskler och ork jag har tappat. Han var fin i galoppen, kort fina språng och lite på tygel kunde man gå :D Markarbetet gick super bra, han travade över och såg jätte glad ut, det märktes att han hade saknat att trava över bommar, han över drev ibland med att lyfta på hovarna, haha. Han bjöd på några stora sparkar bakut för jag var på han väldigt mycket, vilket han inte gillade och inte är van vid att jag är, sötnötten <33
Jag brydde mig inte om han skulle gå i form eller inte men det gjorde han, är super nöjd med honom med tanke på att han inte han har gått någon lektion på 2 veckor.
SeS!<3
Matilda<3
 

Hate nightmares!

Det här var nog den bästa men den sämsta drömmen någonsin!
Jag drömde att Bacardi fanns ingen men då fanns inte Trull. Jag var så hilma glad då (jag visste inte vem Trull va) och tog hand om Bacardi som min egen häst och red honom ofta, men jag såg en sak som fick mig en tanke ställare, Franz fanns då också (av någon konstig anledning) och jag red honom inte hälften så bra som jag gör nu! 
Skulle jag verkligen kommit så långt i riden om jag aldrig hade fått rida Trull?,Jag tror faktiskt nej! Han lärde mig att rida HÄST, det mycket att bära, få fram och få dem att jobba. Det är stor skillnad att rida en tung stor häst än att rida en häst som är väldigt lätt i byggnaden, om jag inte hade börjat rida Trull eller börjat gilla honom hade jag nog inte varit där jag är idag.
Många undrar varför jag älskar Trull så mycket som jag gör, det är hans personlighet som ingen häst kan slå, man får ta dag efter dag med honom ibland är han sur som jag vet inte vad och ibland är han en snäll ängel. Han är också en utmaning och man slutar aldrig att lära från honom, i mångas ögon är han inte min typ av häst för jag är för svag och klara inte att rida honom, i vissas ögon ser man vilken utveckling vi ha gjort tillsammans, från att KNAPPT orkat hålla igång honom i traven när han går som en giraff till att hålla igång i traven med formen inräknad och håller på att jobba med att formen ska sitta i galoppen. När jag kollar tillbaka den vägen så in ser jag också hur hård jag är mot mig själv, han är inte den hästen som går på tygeln när man bara vickar på tygeln, utan han behöver någon som RIDER, han är svår i mina ögon och även om jag aldrig kommer kunna rida honom klockrent så älskar jag honom av hela mitt hjärta och kommer alltid att göra det tills han inte kommer finnas på stjärnholm någon mer, då kommer han leva ett skönt liv ute på stora gröna ängar och ridas någongång ibland.
Jag älskade Bacardi väldigt mycket också men hade det inte varit för Trull hade jag inte kunnat gå vidare.
Från 2011 har jag älskat dig Trull, du har alltid varit en häst som man kan känna sig trygg med.
Tack för allt och nu blickar vi framåt tills tiden är kommer at skiljas för evigt! <3
SeS!<3
Matilda<3
Blandade bilder från 2012 till nu, både från ridning och i hagen!
 
 

Torsdag redan?!

OJJ vad tiden går fort ibland!
Jag måste upp till lasarettet innan jag åker till stallet igen, dem sa att det var en engångs grej, jo tjena :/ Hoppas min lärare tro mig, annars kommer mina läkare bli sura och alla bli sura på varandra hmm.
Markarbete idag och är inte alls taggad, vill ha dressyr juu!!! Hoppas på Franz.
Ha en bra torsdag.
SeS!<3
Matilda<3

Miss to sit on you back <3

Hoppas du snart börjar gå med på lektioner igen, det är sjukt hur mycket jag kan sakna honom så mycket, vill utvecklas med honom mer än någonsin nu men då blir han skadad. Han rids nu och sätts igång nu ihelafall, i morgon så ska jag mysa med honom länge.
My best friend, my love, my angel, my life <3
 

Bloggtävling hos julia lundgren!

http://julialundgren.horseworld.se/2013/11/05/bloggtavling-vinn-ett-strasspannband/#comments
 

Inget stall :(

Fick saker att göra så det dlir nog inget stall först på torsdag och i helgen :(
På tal om ridning så har vi markarbete, jag har haft 1 rikitgt dressyr lektion på 1 månad kul......, hoppas att jag får Franz vill inte ha en Pigge som hoppar över bommar på marken, då får jag nog käka grus.
Och snart är det hoppträning igen (13 dagar kvar), kan bli min sista om det inte går bra, vill inte hålla på och byta häst, min ridlärare tycker att jag inte ska hoppa Trull. Sen som jag har skrivit tidigare känner jag mig som källan att vi inte får hoppa så mycket.
Herrå!
SeS!<3
Matulda<3
Ett av dem bättre sprången.
 

Bloggtävling hos ryttarskvaller!

http://www.ryttarskvaller.webrider.se/tavling-3/
 

Saknar stallet redan.

Vill ner till stallet NU!
Jag inser hur mycket jag älskar att bara vara där nere och mysa med hästarna och ta hand om dem, jag behandlade Trull som om han var min egen och tog hand om honom så mycket jag kunde och med dem förutsättningar och kunskaper jag hade.
Nu sitter man i skolan och jobbar med naturkunskap och lite matte på det, ska få reda på vad vi fick på provet som vi gjorde innan lovet, skulle i förvåna mig om jag fick F ärligt, jag hade så himla mycket den veckan så det inte var sant, hoppas man har lite tur där på kanten ;) Fick D av någon konsig anledning?
Om jag inte blir invaderad av prov/läxor/inlämningsuppgifter så ska jag ner till stallet och kolla hur Trull mår efter gårdagens första jobbdag efter 8 dagars vila. 
Trött som sjuttion för övrigt och det är 6-7 veckor kvar till nästa lov och jag som har vänt på dygnet är det ännu värre, får vända på det igen :(
Hoppas ni får en bra dag! (vilket onödigt långt inlägg det vart)
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 10/10-13 'lekar' Olympic + Bullen!

Sammanfattning av 'lek' passet: KAOS! Det var hästar över allt och ojämna lag, d.v.s ojämna ridkunskaper. Pigge är en häst som är lätt uppstressad och med hästar överallt så blev han ännu mer stressad, usch!! Finns verkligen inte att säga. Vi hade staffet och havet stormmar.
 
Idag fick jag RIDA Trull!!!! :D:D:D
Ursäkta med ni annrs inte hur glad jag blev, trodde han inte var redo men fick testa om han klarade det och det gjorde han, det märktes att han inte blivit riden på länge men han var något enomrt sammarbets villig, har han saknat att arbete kanske, bara att sitta och skritta ger väldigt mycket efter allt jag har gjort med honom.
Han är på gång!! :'D
SeS!<3
Matilda<3
 

The moment to fight!

Idag är det sista dagen på lovet och sista gången jag promenerar med Trull, det har varit ett nöje att få gå med honom och jag har varit hos honom mycket mer och fått ett större förtroende för honom, han verkar lita på mig mera än förut. Från att vara spänd hela tiden till att vara avslappnad i stunder, tack finaste Trull för du har stått ut <3
Hoppas han är igång snart igen!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 2/11-13 träning till kadrilj Olympic + promenad med Bullen

På stjärnholms advents show ska det vara en kadrilj och stallvärdninorna ska ha den, vi tränade programmet till fots och med häst, vi fick önska vilken häst man ville rida och om Trull hinner bli igångsatt så blir det honom eller så vill jag ha Olympic eller Franz. Hade inte martingalet på Olympic vilket jag ångrar lite halft, så fort jag ville bromsa så försvann huvudet och han slutade lyssna, han kunde dra det jäkligt högt och det var äkligt, han var väldigt taggad och det var inte så mycket ordning så han ville bara göra det som dem gjorde, jag vågade inte galoppera på fyrkante för jag hade inte kontrollen och han gick med huvudet jätte högt, försökte jobba honom men då kom huvudet ännu högre, usch!
 
Promenaden blev på lilla banan där jag började åka skritten med sadeln, han skulle nästan gå in i trav, det blev några trav steg av misstag, fick ta en spö då han lyssnade inte så mycket på rösten så fick ta en spö och peta lite på han och då började han lyssna mer på MIG. Vi gick i intensiv skritt i 10-15 min och 5 min lugn skritt, han gjorde bra i från sig och jag ska göra samma sak i morgon och snart ska han börja travas och förhoppningsvis få ryttare på sig snart så han kommer igång och få jobba igen.
SeS!<3
Matilda<3
 

Stalldag 6

På dagens promenaden åkte sadeln på men ingen ryttare på, tyckte han borde börja ta lite tyngd så det inte blir sadel + ryttare direkt, sadeln väger ju endå lite grann, han var lite misstänktsam när vi var ute och gick, det var som han tänkte: varför sitter du inte upp på mig? Gullegris :D
När jag kom tillbaka så gjorde jag det vanliga, putsade sadel och träns, mockade och borstade och myste med honom i skospilltan, annars hade han för sig att vara ute i gången och leta mat.
 
Imorgon och på söndag rider jag och hoppas på att jag får Pigge någon av dagarna, min ridlärare har sakt att jag inte kan ha Trull och jag sa att jag kunde tänka mig ha Pigge så jag hoppas jag får honom.
Ha en bra kväll och godnatt <3
SeS!<3
Matilda<3