Ridningen 31/5-13 hoppning Bullen

Blev så glad så jag inte visste vad skulle ta vägen, bättre slut på dagen kunde det inte bli, trodde jag han hoppade super bra!
Vi värmde upp genom att gå över bommar på rakt och på en båge, han var ganska pigg så jag fick hålla i lite hehe, i galoppen gick det super han höll galoppen jätte bra och när jag satte mig ner efter att ha varit i lätt sits så brukar har bryta av, men denna gång höll han galoppen hela vägen, glad jag :)
Hoppningen gick jätte bra, vi hoppsde fram på två små kryss, 5 och halva, han titta självklart första gången men hoppade snällt över, gick bättre gången efter, sen la vi till ett räckte som var på en båge, fick dock en miss då han började titta och fjanta sig och jag tappade känseln i min högra sida kunde jag inte hålla om med inreskänkeln, han förstod inte riktigt och blev osäker och gick förbi, klappade honom och körde om allt och då gick det bättre, då gick han fram men han var så otroligt stark och drog nästan i väg, haha söt häst. Sista gången hade ridläraren gjort lite högre på 5 och halvan och det klara han lätt dom en plätt. Vi travar av och han var lite pigg så det var bara att bromsa xD Innan vi började hoppa kollade jag om han kunde vara snäll och gå i form, gissa DET GICK!! I typ 5 sekunder men det räckte för mig, duktiga trullebulle <3
Super nöjd med passet!
Anmälande mig till dressyrtävlingen, det var liksom då eller aldrig och vi har klart det och vi gör det igen, det vet jag att vi kan!
Film och bilder kommer, även om det ser hemskt ut så hade jag kul med honom <3
SeS!<3
Matilda<3

God morgon

Jag har sovmorgon, vilket är jätte ovanligt för mig, happy girl :)
Jag tar 9.45 bussen in till stan för jag börjar 10.35 med matte sen har vi helt plötsligt lunch hahahaha xD Efter lunchen har vi idrott, vi ska säkert springa igen. Så avslutas dagen med engelska, vi ska kolla klart på en film och skriva en sammanfattning på den och sedan redovisa den muntligt, inte precis min starka sida :/
Sedan STALLET, då får träffa älskade trullis igen och kanske hoppa honom också, fy vad kul det skulle vara då, ett väldigt bra slut på dagen <3
Funderar fortfarande på det där om dressyr tävlingen, vi får se om jag klarar mig hos min sjukgymnast på måndag, är det klar tecken där då anmäler jag mig och tänker ha kul med den häst jag älskar allra mest, RedBull 13 <3
SeS!<3
Matilda<3

Förlåt!

Förlåt för jag har varit så negativ under en tid nu men jag haft det tufft en tid nu, jag känner mig som en dålig person! Jag har hamnat i små bråk och personer har börjat hata mig för jag råkat ha sakt något dumt när mitt tålamod rök, jag vill inte vara en dålig människa och sätta på ett fejk leende på läpparna. Min kompisar vet ingenting för jag är så pass bra på att dölja sånt i skolan. Många säger fortsätt kämpa, jag kämpar allt vad jag har hela tiden 24/7, jag kämpar för att min njure ska vara stabil, att jobba upp mitt tålamod till max och försöka vara glad men idag sprak det, idag var jag sur genom hela dagen, det första jag gör är att jag lägger mig i sängen och brister ut i grått, jag saknar Josefin mer än någonsin! Jag ringde min mamma och förklara hur det är, hon är helt utom sig men jag ska försöka göra allt stabilt igen. Sen frågar en kompis om jag ska vara med på dressyr tävlingen och för er som såg vad jag hade skrivit på instagram, hur mycket känner jag för det?! Trullis förkännar en som kan RIDA honom, få honom att jobba och den personen är inte jag, jag har inte den stabila och mjuka handen han behöver, jag vill inte ha en vinnarskalle med honom men det blir ju så när man se när det går jätte bra för alla andra och då känner man sig dålig, kan ta ett exempel en kompis som aldrig hade ridit Trullis får honom i form direkt BANG BOM! Jag har kämpat i 2 år och får honom i skritt och lite trav sen ingenting mer, man känner sig inte lite dålig då!
Min livsknista är på topp, vilket man inte kan tro men det är såna här tankar som har snurrat i mitt huvud från förra veckan och idag.
Ni får säga vad ni vill men jag har det jobbigt just nu, det kommer bli bättre jag måste bara lugna mig och samla tankarna, jag måste bestäma mig vad jag vill och inte vill.
Tack för att ni står ut med mig!
SeS!<3
Matilda<3

Forgive me, please!

Idag är det torsdag (tycker veckan går för fort!).
Jag var i skolan och gjorde min redovisning i fysiken och mitt biologi prov, båda sakerna gick bra. Efter skolan gick jag och provade de skorna men det var för smala i hällen, jag har en bredare häll än vad de flesta har så jag har lite svårt att hitta skor, hittade därimot ett par väldigt fina becha (hur stavas det?) men det passar nog inte till en vit klänning, på skolavslutningsdagen kommer jag lägga upp för första gången under hela min blogg tid en bild hur jag kommer se ut på skolavslutningen, jag kommer inte se ut som mitt vanliga jag så ni är lite förbereda fast ni kommer känna igen mig ;) 
 
Nu har jag inget att göra, ska nog fortsätta kolla på filmen som jag inte kollade klart på då jag var tvungen att plugga.
SeS!<3
Matilda<3

Why is this just happening? WHY MEE??

Jag har skrivit ut på instagram, jag söker inte uppmärksamhet det är ren fakta! Jag heter: mmatilda1

onsdag!

Tänkte skriva torsdag först xD
Idag har jag varit i skolan och dagen gick otroligt fort, för fort för mig! Jag hade tänkt och kolla på ett par skor som jag såg för typ en vecka sedan som jag ville prova, men jag orkade inte så jag drog hem direkt efter skolan, kanske gör det i morgon lite broende på om jag kan min pappa åker hem direkt eller om han ska träna, min cykel har börjat krångla lite meen jag vill cykla juuu :(
När jag kom hem tog jag fram alla papper till biologi provet och sen hamnade jag framför datan (fråga mig inte hur jag lyckades, för det vet jag knappt själv). Måste snart gå ner och plugga, har knappt pluggat något då jag har haft fullt upp med annat.
Längar tills fredag, så får jag nog hoppa älskade Trullebulle igen har inte ridit honom på 1 månad och det känns som en evighet, förhoppningsvis kommer det en som filmar när jag INTE trillar av honom, hehe :)
SeS!<3
Matilda<3

Tisdagen avklarad!

Skolan var lite bättre än vanligt, jag fick reda på att jag var godkänd i historia (happy girl here :D) sen på idrotten glömde jag kläder men vi skulle inte göra något ansträngande så det gjorde inget SCORE! Och jag glömde inte läxan, heja mig.
När jag kom hem så gjorde jag inget intressant, kikade med underbara människor, pluggade och kollade bloggar. Nu vet jag inte vad jag ska göra, finns typ inget att göra just nu.
Hoppas ni har haft en bra tisdag!
SeS!<3
Matilda<3

Måndag!

Hej på er!
Idag är det måndag, gillar och gillar inte måndagar, det finns för- och nackdelar med allt!
Har varit i skolan, vi gör inte så mycket där just nu, jag har bara ett prov kvar sedan en engelska läxa (som jag glömde i skolan och den är till onsdag, åhh neeeej!!).
Just nu sitter jag och försöker komma på bra låtar som jag kan ladda in på min mobil, hur svårt ska de vara?!
SeS!<3
Matilda<3

Sommaren närmar sig!

Idag har jag varit i stallet och fotat en tjej, hon red Trullis och det såg fint ut :)
Sedan åkte jag hem och duchade och sedan åkte vi till min farmor och va där till 5 ungefär sedan åkte vi hem, här har jag suttit sedan dess och rensat bilder och laddat in och chattat med en kompis. 
Den vecka är det lite stressigare på min front så varning till er bara!
Skola i morgon och det orkar jag verkligen inte!
SeS!<3
Matilda<3

Hel dag i stallet varje lördag

Från och med nu tills terminen är slut och nästa termin kommer jag vara i stallet hela dagen, så uppdateringen kommer inte vara på topp precis.

Jag gick vid 8.40 till stallet kom 9.43, när jag kom dit så hälsade och fotade Olympic, han går själv då gandini är såld. Sen vid vid halv elva kom en kompis och vi höll på med Ubbe ett tag, sen skrubbade en halv box innan hästen kom in från lektion, vi skrubbade där man kom in i stallet också, duktiga flickor ;)
Vi var i klubbis och vid kvart över 2 stack vi upp till ridhuset och kollade på dressyr kursen, Amanda (reboot.blogg.se) skulle rida lilla fina trullebulle så vi kollade på det, det såg jätte fint ut som vanligt (behöver jag bli förvånad?), 16.20 åkte jag ifrån stallet och nu ligger jag i sängen och är trött :/
Hoppas ni har haft en bra lördag!
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 24/5-13 markarbete Sally


Det gick super bra, hon var fint hela passet, räddaren i nöden!<3
Vi hade balans övningar, vi skulle rida utan att hålla i tygeln över ca 9-10 bommar, som några av er kanske redan vet så är min balans inte så bra p.g.a att jag tappar muskler i min högra sida (eller innan, jag har fått den dåliga balansen av min far....) det gick ändå över förväntan, tappade balansen ganska många gånger menmen, vi sträckte ut vänster och höger arm sedan båda två, vi satte händerna i midjan, rakt upp och sedan på hjälmen.
Galoppen gick super hon var pigg, vi skulle ställa oss upp och sträcka upp ena armen och sedan vid sista galoppen var jag lite olydig, jag satt ner och sträckte ut båda händerna och tröck på med skänkeln och då kom Sallys huvud upp och hon ruskade och frustade glatt, då kunde jag inte hålla mig för skratt och vilken känsla, den går inte att beskriva. När vi travade av hästarna gick hon jätte fint med mycket aktiva bakben.
Är super nöjd, man kände sig verkligen säker på hennes rygg.
Önskade trullis till hoppningen nästan gång du jag inte kan hjälpa Sally tillräckligt i hoppningen och jag kommer lite för lågt fram med överlivet på henne. (Skriver om detta pass för 4 gången nu:/)
SeS!<3
Matilda<3

Markarbete på schemat!

På väg till stallet!
Idag vill jag hade trullis, jag red honom sist för tre veckor sedan och det låter inte så mycket för er, med tanke på att jag red den där älskade hästen nästan varje gång förut så är det länge sedan nu, hoppas på honom för jag kan ju inte hoppa någon annan än han (eller jo Sally).
Innan ridning så ska jag såklart sköta Olympic.
SeS!<3
Matilda<3

Kill, or be killed

Just nu har vi lunch, en kompis kanske ska med och filma men vi får se om det blir av. Vi ska ha gympa om ca 55 min och vi ska gå ca 10 min och byta om, men det är lugnt ;)
Hoppas verkligen ridpasset går bra idag eller att jag får trullis och bara ha roligt med honom, har inte haft en jätte bra vecka så han räddar nog mig.
Hoppas ni fick en bra lunch!
SeS!<3
Matilda<3

Torsdag

Det har inte hänt något intressant idag därav uppdateringen, jag har bara varit i skolan och laddat in bilder, inget mer no life here? Ja, mer uppdatering i morgon. SeS!<3 Matilda<3

Varför jag gillar Bullen så mycket.

Jag har två olika anledingar till varför jag gillar Trullis!
 
Första är nog för hans underbara personlighet, han är så underbar i boxen vid alla tillfällen och han är så hilma snäll.
 
Andra anledningen är att han är en sån bra läromästare, han är en svår häst i ridningen när det kommer till att få honom att jobba helt och hållet, han ger INGET gratis och han är (enligt mig, andra kan ha andra åkiter) inte så positiv till jobb. I hoppningen hoppar han nästan allt man ber om, lite fjantig bara hehe xD
 
Han är bäst <3
SeS!<3
Matilda<3

onsdag!

Idag har jag varit i skolan och jag gjorde historian, som ni såg gick det mycket bättre än vad jag förväntade mig :) Sen fick jag reda på vad jag hade fått i för resultat i matte NP, jag fick först 25 av 98 och 24 var max poängen, min första tanke: Var jag verkligen så dålig?!  Det visade sig sen att jag hade fått 35 så nästan D nivå, och jag suger på matte så jag blev otroligt glad :))
 
Tisdagen: Jag åkte till skolan pch pluggade nästan bara till historia hela den dagen, när jag kom hem så trök jag i mig ett äpple och lite vatten sen skulle jag iväg igen till stallet, jag skulle fota för er som inte kommer ihåg. Fotningen fick sådär men hoppas dem som jag fotade blir nöjda med bilderna ändå, jag var med Sofia och Frida i stallet och en tjej som heter Agnes och min kusin, min kusin och Agnes skulle rida, när dem var klara fick vi körda hem igen, jag åkte bil dit också, kom hem vid 7 ungefär och då var det bara att börja plugga igen.
 
Nu ska jag fixa redovisningen till fysiken!
SeS!<3
Matilda<3
Älskar denna bild :)

Uppdatering blir dålig idag

Jag måste ladda in bilder som jag tog igår och sen måste jag bli klar med fysik redovisningen :/
Historian gick mycket bättre än vad jag hade trott, osäker om jag blir godkänd p.g.a alla små missar faaann!!
Läraren kommer nu, hejdå!
SeS!<3
Matilda<3

Söta bilder på Ubbe! del 3

Om dagen!

Kommer i morgon, jag måste plugga andra världs kriget nu.
SeS!<3
Matilda<3

Söta bilder på Ubbe! Del 2

Måndag!

Varit i skolan idag, fy vad dagen gick långsamt som fasen menmen. Efter skolan så åkte jag till elgiganten och köpte objektivet, är nöjd med köpte då jag gick ut och test fotade på stilla objekt, ni kan få se lite bilder ;)
I morgon ska jag få en försöks kanin till rörelsebilder, ridning dock tror jag att det inte blir mycket bilder så jag måste sätta mig in i objektivet...
Här får lite bilder:

Söta bilder på Ubbe! del 1

Kolla hans uttryck xD 'vad?'

Några bloggar jag läser dagligen!

http://johannagrant.se/
 
http://ebbalagerstrom.horseworld.se/
 
http://felicialundberg.bloggplatsen.se/
 
ponnydressyr.se
 
http://ztreliin.se/
 
kristinawarg.se
 
http://matildaholmstrom.se/
 
http://linnolsson.se/
 
dressyrmupparna.se
 
reboot.blogg.se
 
Det här är bara några av bloggar jag läsar, på bloglovin följer jag nästan 70 bloggar
 
SeS!<3
Matilda<3

Söndag

Jag gick upp vid 8 och kollade min blogg och andras bloggar, sen vid 9 åt vi frukost och när jag var klar så gick jag upp och satte mig vad datan i typ 1 timma sen gick jag ner, det var för varmt där uppe och sedan dess har jag kikat med lite personer, pluggat historia och kollat på youtube ( kom just på att jag inte är klar med fysiken och redovisningen är på torsdag, HELVETE!!)
Hoppas ni får en bra söndag (roligare än min i helafall :/)
SeS!<3
Matilda<3

Hemma från stallet.

Fy vad jobbigt det var i stallet, det var så varmt. Jag gick till stallet som ni vet, när jag kom fram hälsade jag på alla hästar och var ute hos Olympic och gandi, fotade inte dem för jag orkade inte ta ut kameran, sen när jag kollat klart på en nybörjargrupp så åt jag min frukost. Vid 11 eller tidigare kom en kompis som jag umgicks med, vi hade jätte roligt vi var i klubbis och var lite onormala och flummade runt, sen när vid halv två gick jag in till stallet och sköte om trullis innan han skulle ridas och jag sköte Olympic innan han skulle ut i den lite större hagen. Sen putsade vi träns och en sadel, efter det så gjorde vi fint i Ubbes box, vi skrubbade vägarna, krubban, vattenkoppen och boxdörren, dum som jag är glömmer jag ta kort hur det såg ut innan så kunde jag ha jämfört, suck :/
Vid halv 5 åkte jag hem och nu kollar jag bloggar och kollar på film, min fötter är döda just nu.
Hoppas ni har haft en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3

Är i stallet!

Jag har varit här ca 25 min, jag gick hit hehe ;)
Ska hjälpa till litegrann och sen sköta Olympic och Bullen när de kommer in, när alla barn lektionerna är klara så ska jag nog putsa lite träns.
Åker nog hem vid 2-3 kanske.
SeS!<3
Matilda<3

Ridpasset 17/5-13 dressyr Olympic

Blev förvånad när jag fick honom men vart otroligt glad samtidigt!
Passet gick helt okej, inget dåligt pass eller ett wow pass. Han var jätte seg, fy vad jag fick skänkla han var nästa lika seg som Bullen, då är det illa xD
Vi värmde upp med serpentiner som vanligt, han ställde bra inåt dock tröck han sig in väldigt mycket men det gick bättre sen, lektionen var koncentrerad på skänkelvikningar idag, han flytta klockrent inga problem för honom. Galoppen blev pannkaka i början då han inte ville fatta galopp, jag var ärligt tvungen att fatta från släng trav (vilket man inte ska jag vet), han hade en bra och rytmisk galopp och när han ville öka så satte jag mig djupare i sadeln då minskade han väldigt fint :)
Tanken var med lektionen att han skulle vara lugn och avslappnad och han var för lugn xD Han fick i form då och då men han är inte positiv till jobb så han tjafsade mest imot och jag orkade inte bråka med honom, dem vinner ju ändå tillslut, i början gick han med huvudet HÖGT, visste inte vart hans huvud tog vägen och i slutet var det ganska lågt och han sökte sig nedåt :) Fick beröm för min sits och mina vägar, hehe fast det får jag typ alltid :/
Inte helt nöjd men ändå inte missnöjd men det kan inte gå bra alla gånger, dessutom behöver han en stadig och stabil hand vilket jag inte har (jag är ju typ handikappad).

I morgon ska jag ner och sköta honom och trullebulle :)
SeS!<3
Matilda<3
Charmig häst xD

Next, the stable!

Idag är det dressyr som står på schemat, jag önskade Sally och hoppas på henne! Innan ridningen ska jag sköta Olympic och byta om, jag får nog halv springa till stallet för att hinna men jag nog 40 min till att sköta och byta om så det blir precis lagom, broende på om bussen är i tid eller inte. 
 
En kompis ska kanske fota mig, det får jag nog veta när jag kommer till stallet då vi inte åker samma buss. 
See you later!
SeS!<3
Matilda<3

Nästa inköp:

Ett objektiv till min kamera, Tamron 70-300mm Di Telezommobjektiv till canon (http://www.elgiganten.se/product/foto-video/objektiv/TAMRON70300C/tamron-70-300mm-di-telezoomobjektiv-till-canon) Vill verkligen ha ett nytt objektiv!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

I Will Kill You If You Wake Me Up!

Döds trött efter allt slit idag (vad har jag gjort?).
Taggar om till ridningen i morgon, hoppas verkligen på att jag får Sally, mitt hjärta! Får jag trullebulle blir jag också glad eller får jag Olympic (vilket jag är 100 att jag inte får) blir jag dunder glad!
Sleep well friends!
SeS!<3
Matilda<3

Torsdag!

Idag har jag varit i skolan och gjort det sista NP i 9:an och i matten, så himla skönt att det är gjort! Nu innan jag går och lägger mig vid 9 eller 10 ska jag har pluggat engelskan och lite histrorian och börjat planerat till nästa vecka, har lite att göra men inte så värst mycket som annars. I morgon är det ridning, längtar tillbaka till älskade hästarna även om jag var där förra veckan mycket, men jag saknar stallet väldigt mycket i helafall jag. Hoppas ni har haft en bra torsdag! :) SeS!<3 Matilda<3

Torsdag!

Idag har jag varit i skolan och gjort det sista NP i 9:an och i matten, så himla skönt att det är gjort! Nu innan jag går och lägger mig vid 9 eller 10 ska jag har pluggat engelskan och lite histrorian och börjat planerat till nästa vecka, har lite att göra men inte så värst mycket som annars. I morgon är det ridning, längtar tillbaka till älskade hästarna även om jag var där förra veckan mycket, men jag saknar stallet väldigt mycket i helafall jag. Hoppas ni har haft en bra torsdag! :)
SeS!<3
Matilda<3

Hiss

 
Gummityglar!
Det är jätte sköna att rida med tycker jag själv.
Vad tycker ni?

Trött efter allt slit!

Jag fick 200 kr för jag städade hela huset, kommer bara ge 100 för jag är självisk, ne men jag ska ta ut nya mediciner i morgon och den 100 som blir över kommer jag behöva.
Bläää, känner mig som en zombie! Kommer jag orka gå upp imorgon? Det är frågan.
Sov gott! :)
SeS!<3
Matilda<3

Min humor!

Onsdag

Jag är klar! Jag gick upp halv 9 i morse för att börja rensa mitt rum och städa hela huset, det tog ca 4 timmar som beräknat och jag är helt slut! Just nu håller jag på att kolla bloggar och kikar med en kompis, jag ska göra några tidsinställda till veckans slut. Onödigt inlägg jag vet men har inget att skriva om just nu, det verkar vara så på det flesta bloggar just nu, dom jag följer i helafall.
SeS!<3
Matilda<3

tisdag!

idag har jag varit i skolan som vanligt, jag lämnade in mitt musik arbete i dag, jag gjorde det igår och slarvade lite grann men hoppas att jag får godkänt ändå, börjar bli riktigt skoltrött nu men jag är långt i från klar med skolan än, suck!
I morgon är jag ledig för nico hjälper är, jag ska som sakt städa hela huset och det beräknas ta 4 timmar, det får jag 100 kr för tycker själv att de är lite väll lite menmen.
När jag är klar med det blir det att börja plugga historia och engelska, har ett historia prov om 1 vecka ungefär och jag har en engelska läxa till på fredag så jag kommer nog vara rätt slut efter denna dag :/
Hoppas ni har haft en härlig tisdag ;)
SeS!<3
Matilda<3

Bloggningen i botten!

Jag har suttit med ett musik arbete i ca två timmar och innan det har jag kollat hur planen ser ut denna vecka, lite ändringar hit och dit men hoppas det blir bra nu, jag är en sån person som kan planera saker månader i förväg men det går nästan aldrig som planerat dock :/
Nu ska jag plugga lite historia sen väntar sängen. Hoppas ni har haft en bra måndag!
SeS!<3
Matilda<3

Nemen hej igen!

Måndag morgon, segt!
Idag ska jag ha matte muntligt NP, äntligen! Sen tror jag inte det blir så mycket nytt i skolan, vi ska ha nico hjälper på onsdag, då ska vi vara hemma och jobba så vi får i hop 100 kr. Jag ska städa hela huset.
Får se om jag överlever denna dag!
SeS!<3
Matilda<3

Stallet 4 dagen i rad!

Idag skulle jag ditt och fota sju personer, tre stycken med min egna kamera sen fyra stycken med en annas. Åkte till stallet vid 8 och kom hem lite efter tolv.
Först hjälpte jag en kompis med att göra i ordning en häst, vi gjorde hästen fin till ridpasset xD När dem skulle ut rida började jag fota, fick ihop nästan 1000 bilder, bara att slänga ut på facebook. En tjej som skulle ha Bullen kom aldrig, vilket inte är bra för honom jag satt och mumlade (trodde inte att ridläraren hördexD) att jag ville rida honom, så frågar hon om jag ville det men jag hade inga ridkläder med mig, så jag fick inte rida honom, gud vad sur jag blev på mig själv hade jag bara tagit med mig gummistövlar hade jag kanske kunnat rida igenom honom :/ Aja jag började fota de andra i stället, ni ska veta hur stressit det var att fota fyra personer samtidigt, fota lite på henne och sen henne etc, fick till slut kramp i hela min vänstra arm... fotade lite över 1030 bilder tror jag på typ 35-40 min upps xD
Nu ska alla andra bilderna slängas upp på facebook.
SeS!<3
Matilda<3

Lördag

Förlåt för att uppdateringen har legat i botten men jag har lett på ponnyridningen i Oxelösund och varit i stallet sedan 10 och kom hem halv 5 så jag har varit lite upptagen :)
Jag hjälpte en kompis i stallet från 10 till halv ett ungefär, vi hjälpte barn som inte hade ridit så länge, jag blev också skörare på Olympic fredagar och lördagar och jag ska sköta trullis på lördagarna. Vid halv ett åkte vid till Oxelösund där vi skulle leda ponnyridningen, jag tog toffe och ledde runt i drygt 2,5 timme så jag hade lite ont i fötterna när jag kom hem xD jag anmälde mig till en hoppkurs som är 1 gång i månaden, då blir det nog Trull eller Olympic men jag tror det blir Trull.
Vid halv 4 ungefär gick vi till karusellerna, jag åkte inget då jag inte gillar det men två andra åkte xD
Sen vid kvart över fyra åkte vi hemåt och lite efter halv fem var jag hemma och hoppade in i duschen.
Nu sitter jag här och kollar på film och bloggar!
Hoppas ni har haft en bra lördag!
SeS!<3
Matilda<3

Ridpasset 10/5-13 dressyr Sally

Ni som följer mig på instagram vet att jag red Sally, min älskade flicka! Jag hade inte ridit henne sen i oktober så jag hade inte så höga förväntingar då jag hade glömt hur man rider henne (jag skojar inte!). Jag bara stod och myste och kramade henne, detta var nog sista gången jag rider henne (eller inte!:)).
 
Passet gick skit bra, jag bara log genom ridpasset och hon fick som aldrig förr gud var glad jag var! Hon hade aldrig gått såhär bra med mig förut.
Vi red utomhus.
I början stretade hon i mot och tog inte ytterskänkel men hon gick bättre och bättre och i lossnade väldigt tidigt i passet, vi värmde upp med serpentin med 3 bågar och hon följde med fin och gick på fint, jag kämpade med att hon skulle sätta bakbenen under sig och det gick till efter ett par minuter, efter kanske 15 minuter var hon helt loss i båda sidorna och jag bara log och berömde henne, hon var så duktig. I traven skulle vi ställa hästarna på rakt spår och sedan gå in på mitt volten, hon ville inte riktigt ställa först men det gick bättre och bättre, efter ett liten tag fick vi fatta galopp på mitt volten, vi hade galopperat fram dem innan där Sally stretade i mot ännu mer och bockade till när jag petade till på rumpan, efter det gick hon klockrent i alla gångarter. Allt flöt på, det var lite rörit på ridbanan så vi fick inte en så jätte bra plats alla gånger vid te.x galoppen men hon kämpade på. Sedan gick allihopa in på mitt volten där vi skulle minska den och hon trök sig innåt men då byte jag spöhand och petade till så hon gick kvar där ute, vi skulle sedan fatta galopp på den stora mitt volten och allt gick klockrent, han var så fin så det finns inte ord och min sits var bättre än vanligt idag och jag hade en mjuk och stadig hand. När vi travde av fick hon gå på lite längre tygel. 
Min ridlärare sa att det såg jätte bra ut, att jag rider henne bra och jag fick beröm för min sits idag.
Jag kunde inte fatta att jag hade fått rida min älskade prinsessa igen och att det gick så bra efter alla dessa månader. Synd att ingen fotade :(
Bästa passet med henne någonsin, önskade henne till nästa gång, det är inte över än Sally men jag kommer lämna tävlings banorna med henne, vi ska bara träna och ha kul tillsamms, älskade vän!
SeS!<3
Matilda<3

Fredag

Ridning idag!
Jag åker till stallet vid 1 någon gång eller vid 2, ska fota lite hästar och även hjälpa till lite i stallet innan jag själv ska rida. Jag har inte gjort någor intressant nu på morgon kvisten, vaknat kollat på tv och suttit vid datan, sen har jag inte gjort något annat.
Jag hade världens skumaste dröm, jag var en hund! Jag bodde hos en fattig familj men blev väldigt älskade, innan jag vaknade kommer jag ihåg att jag trillade i vattnet, varför drömmer jag såna drömmar?!
Jag har bara drömt om Josefin under dem är nätterna jag har drömt, det har varit både bra och dåliga saker.
Hoppas ni får en bra fredag!
SeS!<3
Matilda<3

Dressyrtävlingen 9 maj 2013, RedBull!

Jag åkte till stallet vid halv åtta, då var nästan alla som skulle rida märke två där och Bullen stog och gnäggade ut till sina kompisar, som vanligt. Jag stod och borstade honom i säkert 1 timma och bara myste med honom och sedan kratsade jag hovarna, borstade igenom man och svans, han hade inte knoppar då jag är så pass svag i höger sida så jag kunde inte och ingen annan orkade hjälpa mig xD
 
Jag gick ut 10.20 och började värma upp, han var väldigt faktiskt rätt lugn och det var skönt, jag började jobba honom i skritten efter ungefär 5 minuter på långtygel och han stretade i mot och var jobbig men jag fortsatte jobba lite men jag skulle gå upp till ridhuset kvart i så jag struntade i formen och började trava efter ett par minuter och han travde på bra, min rygg började göra lite ont men det var inte så farligt. När jag skulle fatta galopp så hände det ingenting, han fattade inte tog inte min fattningar, jag red lätt och fattade om och om igen och petade med spöt i omgångar och till slut fick jag en fattning när jag red lätt, jag skulle sitta ner och fatta, jag är körd var min första tanken. 
När vi var på väg upp sa jag till mig själv, skit i om han inte går i form lägg din energi på galoppen istället.
 
Jag statade 2 så jag fick gå ner och vänta, medan jag väntade gjorde jag lite snavare svängar och skänklade på så han skulle fortsätta trava.
När det var min tur sa domaren, en av ridlägarna att jag fick göra en fattning i ena varvet (jag hade sakt innan att jag inte hade fått någon fattning från nedsittning), då gjorde jag den nogranaste fattning jag någonsin gjort och petade på med spöt, då bockade han till men FATTADE! Jag drev runt honom på volten och han var framme.
När jag hörde: Matilda Olsson på Redbull varsågod och rid, jag ville vakna ur min dröm, jag tävlade den häst jag älskar av hela mitt hjärta, nu kör vi!
Programmet gick jätte bra, han var framme och hade ett jätte bra tempo, under programmets gång fick jag skit (ursäkta språket) ont i min rygg, jag visste inte om jag skulle ut gå eller fortsätta, jag tänkte bara: Fortsätt din mess, Trullis fixar detta. Allt flöt på, vid skritten spände han till sig så jag pratade med honom lite tyst och han slappnade av lite grann, sen kom galoppen klockrena fattningar lite bus med huvudet men det gjorde inget, när han kommit in i galoppen fick han en klapp på halsen, första galoppen var där man gick in till banan, man såg att han siktade ditt in så jag bröt av 3 meter innan så han inte skulle springa in ditt xD.
När programmet var över så sprack jag upp i ett leende, jag hade aldrig varit så stolt över honom han hade hållit sig på mattan :) Min poäng vart 4.2 av 5, gud vad glad jag blev när jag hörde det jag bara kramde om honom och började nästan gråta, jag har tävlat en häst i dressyr som jag aldrig trodde var möjligt. Tack älskade Trull, bästa Trull <3 Om det inte hade varit clear around hade jag faktiskt vunnit, jag bara vaa?? Ofta jag skulle ha vunnit ne det går inte. 
 
Tack vare att jag inte tog fram vinnarskalen och bara red för jag ville ha roligt så klarade jag det, han och jag tillsammans. Denna tävling var bara en engångs grej, nu kommer jag nog sluta med att tävla. 
Ingen fotade eller filmade det tyckte jag var lite synd men det gör inget. 
TACK ÄLSKADE VÄN!<3
SeS!<3
Matilda<3

Snart så

Utvärdering kommer om ett par minuter!

Min fina tid med Josefin, min bästa vän för alltid!

Jag kommer nu berätta om historien om våran oändliga vänskap som tog slut den 8 mars 18.01, då du lämnade mig! Nu är det 2 månader sedan.
 
Första gången jag mötte henne var den 16 augusti, det var den dagen jag hade varit tvungen att ta en överdos av mina mediciner och svimmade, jag skrevs ut två dagar senare. Den dagen var den bästa dagen i hela mitt, hon började prata med mig och vi prata på nätterna och skratta och berätta gamla minnen, tänk er att bara hitta varandra så där snabbt, det var något med henne som fick mig att lita på henne.
 
Hon hade problem med sitt hjärta och kämpade dag in och dag ut, 3 gånger har hon fått hjärtstillestånd när jag ha varit där och gissa hur rädd jag var att förlora henne, hon klarade det och sa till mig att jag inte fick lämna henne och jag lovade henne att aldrig göra det, vad som än händer.
 
Dagarna gick otroligt fort hos henne, hon hjälpte mig med läxor och mycket annat och hon log på sjukhuset i 2 år i sträck nästan, hon hade flyttats runt olika sjukhus men ingen kunde ha henne så länge, hennes föräldrar gjorde allt för henne, dem bad och bön att hon skulle få stanna där men hon fick inte tills problemen blev värre, när det inte fanns plats så flyttade hon till ett annat hem i Nyköping, till dem som har en störning i hjärnan eller klarar inte att ta hand om sig själva.
 
Mer om vad jag gjorde hos henne, hon hjälpte mig med mina läxor som sakt och jag försökte hjälpa henne, vi gjorde allt tillsammans, vi kunde prata om allt hon hjälpte mig genom tuffa perioder. Jag besökte henne 4-5 dagar i veckan då jag själv var där, ibland till och med efter jag hade ridit var hemma en vända först dock. Som ni ser spänderade jag väldigt mycket tid med henne, hon behövde mig lika mycket som jag behövde mig. Hennes skratt var underbart, vi skrattade ofta tillsammans och hade roligt. När jag inte fanns hos henne så, det är helt sjukt ärligt talat, hon förstörde sig själv, jag såg sår på henne och jag blev oroligt, jag kunde inte vara hos henne hela tiden. Jag börjde prata allvar med henne och sa att hon hon fortsätter göra illa sig själv så kommer jag inte tillbaka, hon ville dö man såg det på henne, var ända dag var en plåga för henne och jag visste inte vad jag skulle göra för att få henne må bättre.
 
Hon slutade med sånt när hon insåg hur viktig hon var för mig, jag kom ärligt gråtande till hennes säng och hon ville veta vad som hade hänt, jag försökte berätta men jag var desperat av luft, mina läkare hade sakt att jag kanske inte skulle klara det (detta var i mars förra året), när jag berättade började hon gråta och sa att hon vägrade lämna mig och att jag skulle svära på att aldrig lämna henne, jag svor och det gjorde hon också:
'' Jag lovar här och nu att aldrig lämna dig, min älskade vän''
 
Vi fortsatte vår vänskap, hon hade det tuft med allt i sommras och då var jag hos henne nästan varje dag och stötade henne, hon få allt stöd av mig och av sina föräldrar, jag hjälpte henne ur denna period men det kom ett bakslag till i januari detta år.
 
Hennes gamla kompisar skrev att hon lika gärna kunde dö än att komma tillbaka, då rök mitt tålamod. Jag ville gå och strypa dem långsamt och plågsamt men Josefin stoppade mig och sa att hon inte orkade bry sig om dem längre, hon hade mig och det var allt som hon bryde sig om.
 
I mars kom den hämska dagen då hennes hjärta slutade slå, hon hade nästan precis fyllt 17 år det är för ungt! Jag ville aldrig gå och dö och följa med henne men jag hade lovat henne att leva vidare utan henne hur svårt det än var, även om vi svor på att aldrig lämna varandra!
 
 
Förlåt om det är mycket stav fel men jag skriver detta med tårar forsandes ner för mina kinder, min älskade Josefin, två månader utan dig, jag kommer fortsätta leva för dig.
Tack för mig<3
SeS!<3
Matilda!<3

Dagen är kommen!

Dressyrtävling idag, är taggad och otroligt nervös! Jag vet att jag inte kommer få honom i form då min högra sida har börjat bli mer bortdomnad är i tisdags (skriver detta på onsdagen 16.51). Hoppas Bullen håller sig på mattan bara, så kommer det nog gå bra :) 
Det är nu eller aldrig!
SeS!<3
En nervös Matilda<3

Onsdag

Jag har varit i skolan och idag var det ingenting, inga inlämningar inga prov, så det var en chill dag ;) Är så grymt taggad inför i morgon, har inte förväntningar alls bara han håller sig på mattan så får han gå som han vill, jag har varit hos min sjukgymnast så min rygg blir mjukare i sig, då får jag men kontroll över ryggen och jag tänker strätcha (stavas) ut mina ryggmuskler, jag ska kunna nypa mig själv i min höger sida på benen och i mina armar så jag vet att känseln finns där. Hoppas på det bästa, får vi inget godkänd procent så kommer jag nog bli besviken men han kommer vara bäst för det. Taggar om, nu ska jag fortsätta kolla bloggar och kolla tips så man kan somna ;) SeS!<3 Matilda<3

Josefin och min tid.

Skulle ni vilja veta hur mitt liv förändrades med henne, och hur en vanlig dag kunde se ut för oss?
Jag känner att jag måste få ut det men om ni inte vill så gör jag det självklart inte.
Ni bestämmer!
SeS!<3
Matilda<3

Jag orkar inte tävla mer mot andra!

Jag hörde några i skolan som visade upp en fin tröja ochjag hörde till slut en person, en sån vill jag också ha!
Att ´''tävla'' mot andra människor, att köpa det dyraste, snyggaste, finaste you name it, hon som har köpt den säger bara köpt den då med en taskigt ton fall. Jag orkar inte tävla mot andra personer längre, jag betalar allt inom ridningen själv, inklusive ridräkningen har börjat få hjälp av mina föräldrar nu men jag får inte mycket, har mitt barn bidrag. Sen typ 500-1000 kr till mediciner I MÅNADEN (det är beroende på vad jag går på) Det får jag hjälp av min farmor för hon går på samma medicin som jag, sen har mina föräldrar börjat hjälpa mig med det, tack älskade föräldrar <3
Jag skulle kunna rabbla länge till, min föräldrar betalar lite av mina rid räkningar och medicinerna och det vanliga som mat och så kläder köper min mamma åt mig, tack och lov :)
Jag betalar ca 700 kr för ridräkningen och lite broende på hur det ser ut med medicinen. Jag vill inte att ni ska känna er bortskämda eller något sånt men många har inte den lyxen att få hjälp med pengarna, ni fattar, många föräldrar köper varenda sak de pekar på i vår familj är det inte så, att jag ens fick börja rida är ett mirakel. Jag är lite tacksam över att jag får betala själv, det kräver mycket ansvar och man får känna hur det är för vuxna när de försörjer oss. Jag vill inte tävla mot människor som har det bättre än jag, jag förlorar i mängd men kanske i ansvaret vinner jag.
Slösa aldrig bort era pengar! Ni kommer behöva dem, tro mig.
SeS!<3
Matilda<3

Varmt!

Vi börjar vår sista lektion nu, sen cyklar jag hemåt och jag ska nog bara sitta vid datan och ta det lugnt, det är jag värd efter alla inlämningsuppgifter och NP.
Imorgon är det sista dagen innan vi går på mini lov.
Start listorna till dressyrtävlingen har kommit upp, ni ser nog på bilden vem jag fick :)
SeS!<3
Matilda<3

Måndag!

Jag kom hem vid 4, om ni inte har läst mitt förra inlägg så gör det så ni inte missar något ;)
Har inget att skriva, jag har suttit och pratat med kompisar och börjat skriva på fysiken denna sena eftermiddag, fast det är ju ändå måndag och då har man tillåtelse att vara trög startad :)
Hoppas ni har haft en bra måndag!
SeS!<3
Matilda<3

Tyska snart!

Efter tyskan så har vi håll för vi hade svenskan på morgonen, ena gruppen slutar (inte jag) och ena ska ha kemi 1H 20 SENARE!
Sur tjej är bara förnamnet :/
Jag slutar 15.30 och jag kommer åka med pappa hem, lyx men han är ändå i stan :) När jag kommer hem ska jag fortsätta försöka rita ett rådjur och göra fysiken, sammanfatta.
Mer uppdatering kommer sen.
SeS!<3
Matilda<3

Måndag i morgon!

Känner mig helt slut i kroppen men jag har ju bara suttit inom hus hela dagen.
I morgon är det måndag, då ska vi förbereddas för NP i matte (på matte lektionen då), vet inte hur länge jag har försökt att rita ett rådjur hemma, min saga handlar om ett rådjur och den ska in i morgon! Jag är dödens!
Aja annars får den se ut som en gris.
Nu ska jag läsa vidare.
SeS!<3
Matilda<3

Söndag, nu igen

Jag åker nog inte till stallet för min kompis skulle inte ditt och jag har ingen ork så det blir inget.
Kanske ska ut och fota lite grann, jag får se hur mycket energi jag har, annars sitter jag nog vi tv/datorn hela dagen och försöka komma på vad jag ska blogga om.
Om ni har förslag är det bara att kommentera!
Frukost dags!
SeS<3
Matilda<3

Everybody do misstakes, and you lern from it!

Det är lördag dag!
Har inget planerat, jag skulle ha åkt upp till hööks och köpt ett nytt schabrak men min pappa jobbar och jag vill inte slösa mer pengar på buss just nu så jag får försöka fixa det på tisdagen eller på onsdag, måste ju inte ha ett nytt men jag vill ju gärna ha ett jätte snyggt schabrak, många som jag känner har det redan det är ju så snyggt :)

Kanske ska åka ner till stallet i morgon och fota hästarna och mysa med dem :)
SeS!<3
Matilda<3

Ridning 3/5-13 hoppning trullis

Det gick super! Han var på och pigg :)
På fram ridningen ojojoj där gick det undan, fick bromsa och se till att han var lugn, i galoppen blev han jätte seg fick peta lite på rumpan, sen på en lång sida drog han i väg i full galopp med öronen spik raka framåt, kunde inte hålla mig för skratt, älskade Trull <3
Hoppning gick super, fram hoppningen var det två kryss med ca 8-9 galoppsprång i mellan, första gången fick jag en super bra galopp in, sen var det bommar i en ganska snäv sväng det klarade han lätt som en plätt, haha! Andra gången taggade han till och jag hade för mycket broms så han bröt av till trav men det gjorde inget.
Sen hoppade vi ett sidosprång, sen en ganska snäv sväng till ett räcke och sista hindret var också ett räcke.
Körde den en gång sen sista gången körde vi sidosprånget och ena räcket. Han var pigg och väldigt på så jag behövde inte skänkla så mycket, ett + :)
Jätte nöjd med älskade pigga Trullis <3
Taggar tills på torsdag!
SeS!<3
Matilda<3

Blogglust=0

Vad är det med mig? Jag har inte haft blogglust på ca ett halv år, detta funkar inte längre. Jag kommer försöka driva bloggen i det sista utan bloggpaus, går inte det så läggs nog bloggen ner ett tag eller helt. Jag vet inte hur jag ska göra, det är dem sista NPna nu men jag har inlämningsuppgifter, redovisningar och några prov kvar så jag är inte klar än.
Hoppas ni står ut med mig just nu :)
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Fine, l'm out!

Just nu har vi lunch, vi börjar 12.15 då har vi slöjd. Jag slutar 15.20 och jag cyklade in. Det känns som det är måndag idag, jag gillar inte det.
Jag känner mig ganska in stängd av sjuka personer, snälla rädda mig!
SeS!<3
Matilda<3

Nu så!

Ladda upp alla bilder på Facebook för 100 gången: check!!

Jag åkte med en kompis ner till stallet ( åkte med henne hem också) när jag kom ditt började jag att hjälpa till direkt ( var lite hästskötare till några och fotograf), jag hjälpte en som skulle ha Ubbe jag stod och borstade honom i typ 1,5h och det uppskattade Ubbe ( som stod och sov xD) och av tjejen ;) sen hjälpte jag en till innan det var dags att börja fota dem jag hade lovat, därefter fortsatte jag och fota till det var två tjejer som jag hade lovat att filma, men mitt batteri hann ta slut men jag fick låna Sofias kamera ( länk får ni när jag har tillgång till dator) tack för lånet Sofia :)
Sen var jag där till tävlingen var slut och då åkte vi hem.

Nu ska jag bara ställa klockan och läsa lite, ska nog gå och lägga mig tidigt då jag gick upp tidigt.
Hoppas ni har haft en bra onsdag ( tänkte skriva söndag xD)
SeS!<3
Matilda<3

Hemma från stallet!

Eller kom hem för typ 2 timmar sedan men jag har letat i panik efter min laddare till kameran har tillslut hittat den, för typ 1 timme sedan.
Jag har försökt att ladda upp bilderna på facebook 2 gånger men det har inte gått, så jag ger detta 1 chans till!

Har inte så mycket att säga, jag måste vara lite aktiv med bilderna nu, ni får lite mer vad som hände senare!
Älskar er!
SeS!<3
Matilda<3