Bäste fuxen och finaste valacken! <3

Innan rid terminen sa jag till mig själv att jag ska tävla honom, även om jag blir avkastad eller åker av så har jag försökt igen!
Jag gjorde allt, försökte och försökte om och om igen på lektionerna, det gick upp och ner hela tiden och jag fick allt sämre självförtroende då det bara gick neråt tills i april, då vände allt i bara några dagar, pang jag kunde rida den hästen och han gick som en kung! Sedan gick allt sämre igen, jag vill vissa min nya ridlärare att jag kunde få trulle i form men jag blev bara sämre i kropp, efter avramligen fick jag bara mer ont vid varje ridpass vilken häst jag än red.
I slutet av april såg jag att det skulle vara en dressyrtävling, dem flesta i min förra ridgrupp skulle va med, jag ville vara med på Sally men någon annan ville ha henne, trulle stog på nästa, min tankar flög omkring: jag tävla honom, ehhh det kan jag väl inte eller? Ne han kommer bara vara galet spänd och inte lyssna på mig och springa iväg o.s.v.
Trodde jag ja, den 9 maj tävlade jag honom mot alla odds och det gick bättre än väntat då, haha jag red ur dåligt men han gjorde det som han inte gjort något annat, bästa bulle <3
Sen tävlade jag igen en månad senare då det gick mycket sämre men jag för väntade mig inget, han höll sig ändå på mattan igen och fjantade sig inte så nöjd var jag över honom :)
Den näst sista lektion (prova pån räcknas inte) visade jag min ridlärare att jag kan rida honom i form om jag gjorde rätt, hihi kommer aldrig och glömma hur förvånad hon lät!

Trots att min kropp skrek av smärta gjorde jag det jag ville, tävla den häst jag älskar mest! Förhoppningsvis kommer jag fortsätta tävla honom, beroende på hur min kropp känner, mitt lång siktiga mål är att kunna tävla LC:1 med honom men innan dess ska jag testa det programmet med Sally först.
Tack trulle för du ställer upp <3

Hjälptyglar.

Kollade på en tjejes blogg när hon red sin nya häst på en halsförlängare eller snodd som jag säger, hon fick massa skit över sig för hon red med det. Jag själv tycker det är både bra och dålig med hjälp tyglar, det dåliga är att man inte lär sig att t.ex få hästen i form utan att göra någonting utan hästen gör det själv, finns vissa hästar som gör det. Det bra med hjälptyglar är att de hjälper hästen att bygga ryggmusklerna på rätt sätt, dem hästar som har svårt att få i hop sig själva får då hjälp, dem kan vara bra på t.ex unghästar och nu kan jag få skit, men det är samma sak som vid logering om man har inspäningstyglar, the same shit
 
Jag kan ta Trulle som exempel. Han trivs med snodden då han får i hop sig själv, det han tycker är jätte jobbigt dock måste man som ryttare få honom att jobba ihop sig innan han tar stöd och hjälp av snodden. 
 
Det är min åskit om hjälp tyglar!
SeS!<3
Matilda<3
 

Är med och tävlos hos Linn!

http://ztreliin.se/2013/june/bloggtavling.html#comment
 

Bra uppdatering som vanligt.....

Förlåt!
Jag hade gjort tidsinställda som aldrig kom ut, sur jag!
Bättre uppdatering ska komma i morgon, jag måste vara igång nu.
Jag har börjat bli dålig, har 38,9 graders feber just nu och är illa mående, hoppas det blir bättre tills nästa vecka då jag ska försöka va med kompisar och gå ut och fota så det blir nya bilder.
Bilderna från Varberg ska komma upp någon gång i morgon, ska bara packa upp datorn först, hehe jag var lat igår som inte orkade.
Hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft.
SeS!<3
Matilda<3

Stallet dag!

Idag har jag varit i stallet från halv 11 tills nu, tanken var att jag skulle överraska Moa och Ebba, på köpet skrämmer jag 5 personer upps xD Innan den kom hälsade och sa hejdå till trullis, det var sista gången jag såg honom innan han skulle på sommarbete.Det var lite små kul när Ebba såg mig hon ba hej och sen går, sen kommer hon på att det var mig hon såg och säger hej igen fast gladare, hihi Ebba då :)
Jag pratade med många av dem som var med på lägret och fotade även också, över 300 bilder mobba inte.
Jag fick tårta och maräng sviss ( ingen anning hur man stavar det) fast jag inte varit med, SCORE!
Just nu sitter jag kollar på bloggar och väntar på att min bror ska bli klar i badrummet.
Hoppas ni har haft en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3

Film tips??

Har ni läsare några bra film tips?
Nu under sommarlovet blir man lätt ut tråkad och man vill ha något att göra, men jag vet inte så många bra filmer och jag har sett dem som jag har här hemma säkert uppåt 8 gånger var.
Kommentera filmer ni tycker är bra, dem ska helst gå att se på nättet.
Tack på för hand :)
SeS!<3
Matilda<3

Batteri snart slut....

Jag ligger på 27% och vi är halvvägs hem, vi kommer hem typ 11 helt plötsligt, vår last är tung också så bilen har börjat säga ifrån lite grann men vi kommer hem, jag lovar ;)
Nu ska jag lyssna vidare och låta min mobil dö.
SeS!<3
Matilda<3

Förlåt!

Förlåt för uppdateringen blev som den blev men internet kostade tydligen och den fanns ingen tekning, så det blev så här tyvärr.
Vi kom fram till kolding (där vi skulle bo) halv 3 och checkade in och packade upp i våran lilla stuga, sedan åkte vi in till stan där vi köpte lite mat, när vi ska tillbaka virrar vi förstås bort oss men vi hittar tillbaka efter ungefär 10 min.
 
Igår skulle vi mer till Kiel (Tyskland) för att mina far skulle köpa öl, hehe. När vi kommer ner var det erbjudande som fanns för typ 3 dagar sedan borta, så vi fick åka tillbaka 20 mil i onödan....... Men på tillbaka vägen hittar vi en annan affär som var mycket bättre, ni vet sånn choklad man kan vinna på t.ex gröna lund fanns där för 22,68 euro, jag som älskar choklad ville ju såklart ha den men det fick jag inte (undrar varför XD). Vi åkte tillbaka till Kolding vid halv 5.
 
Just nu sitter jag på botten som är på väg tillbaka till Varberg, tror vi är tillbaka runt 5 sedan är det raka vägen hem, vi är hemma sent så mer uppdatering i morgon.
Tack för ni har ståt ut!<3
SeS!<3
Matilda<3

På båten!

Jag är ju lika smart som vanligt och glömmer ta upp datorn när vi lämnar bilen, vi kom i väg i tid, för ovanligheten skull. Vi satt bara och kollade ut genom fönstret den första timmen sen gick vi och kollade i shoppen, där jag b.la köpte ett par örhängen, godis, en Mer och ett schampo. Jag kommer ha tillgång till internet i 60 min (har förbrukat ca 10 nu), sen måste jag ansöka om nytt för att få mer tillgång. Vi kommer vara i Danmark vid halv 1 ungefär, därifrån har vi 2 timmars bilresa ner till vårat vandrarhem, där vi faktiskt bodde för ca 9 år sedan när vi skulle till legoland, där ser ni jag har varit på legoland!! :)
Där kommer det finnas internet så jag kommer uppdatera mer när vi kommer ner ditt, vi kommer ner vid halv 3 ungefär, uppdaeringen kommer dock senare så vi måste fixa ganska mycket innan. 
Är det bra med er då?

SeS!<3
Matilda<3
 
 
 

Ny design!

Vad tycker ni?
Jag tycker om den jätte mycket, älskar den!
Just nu sitter vi och väntar tills vi får åka om bord på båten, vi kommer få åka på halv 8 så det är ett tag kvar.
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

6h och 30 min!

Vi kom hit typ halv 7, det heter Varberg inte Vallberg som jag trodde, sorry!
Vi har nu packat upp och jag ska kolla på the last of us och sedan sova, vi ska upp 6 i morgon så vi hinner med färjan ner till Danmark. Vet ni, det finns 2 hästar här, Gud vad glad jag blev fast dem var upptagna med att beta, båda kom fram tillslut, ni får bilder på dem på fredag för jag är slarvig och glömmer sladden man laddar i bilderna med, suck.
Hoppas ni har haft det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Bilderna från 2 juni 2013 del 5, Ferdy!

Visste du att.................

Jag är 1,74 cm lång!
Jag inte har druckit läsk på 6 månader, slå det (eller det har ni nog redan gjort).
Jag blir jätte sur när jag är rast lös, varför? :(
Jag är en liten spel nörd. hehe.
Jag sa till mig själv att aldrig rida Bullen igen efter första ridpasset, ehhh det gick inte så bra XD
Jag har ett otroligt dåligt självförtroende.
Stavning, läsförståelse och grammatik är mina svagheter i skolan.
Jag hatar matte, har jätte svårt i det.
Jag gillar biologi men är sämst i det (fick ett C i slut betyg i det, SCORE!)
Jag gillade inte bild först innan terminen slut, btw fick B i det (jag saknade ett betygs steg eller vad man ska säga till A, WWWHHHYYYYY!!!????)
Jag har svårt för skolan och har valt en plugg linje, smart va......
Jag blir oftast nöjd med bilder på mitt ansikte (min favorit därnere).
 
Hehe, lite onödigt kanske men det blir lite annat också :)
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Time to go to the bed!

Jag är inte alls trött men det är bara att försöka sova helt enkelt.
Har förberett musik tills i morgon, ni som har mig på kik, det är bara att kika med mig mellan 12-17 så jag har något att göra ;)
Datorn kommer hänga med, det fanns wi-fi nere i Danmark men är osäker om det finns i Vallberg, när vi kommer ditt så ska det finnas ett stall där och är det en ridskola, gissa vem som kommer dundra in ditt XD Kamerana batteri håller på att laddas om och bilder ska raderas i morgon, ca 700 stycken...........
Mer inlägg får ni i morgon, samma tid samma dag (or not).
Godnatt och sovgott <3
SeS!<3
Matilda<3

Finaste älskade vän <33

I detta inlägg ska jag skriva om något helt annat än vad jag brukar göra, jag ska berätta om en person som har stöttat mig i svåra stunder ( inte Josefin), hennes namn är Ebba Lagerström!
 
 
När jag träffade henne första gången var jag så blyg och vågade inte prata eller knappt gå fram till henne, det var så jag var under den tiden jag vart mobbad. Efter ett tag började vi prata småt och sedan blev det mer och mer!
Jag såg upp till henne, hon var en otroligt bra vän och ryttare för den delen. Hon kunde få kontakt med en så osäker häst som hette Boyen, hon började utvecklas med honom något enormt och oftas satt jag bara där och gapade, dem var ett otroligt bra team tillsammns, ett band av respekt och ett förtroende för varandra. Jag vart även små avensjuk på hur bra hon red, hehe.
Hon stöttade mig hela vägen genom mobbningen, hade hon inte vart där då vete sjutton vart jag hade varit nu, hon hjälpte mig också i ridning tro det eller ej, jag var så pass osäker i hoppningen men hon peppade mig, jag ville komma över min hopprädsla och med henne hjälp är jag på god väg, hon stöttade mig som mest när jag trillade av Trullis på hopptävlingen, då ville jag inte hoppa igen då hade jag fått nog! Trodde jag, bakslag är bakslag och det vissade hon mig så tydling nu när jag tänker efter. Hur hon rider Betty nu, det blir svårt att beskriva, hon får det att se lättare ut än vad det är och hon får Betty som är en het häst lugn, det är inte lätt kan jag säga! Hon har en otroligt fin sits och mjuka fina händer!
 
Hon har en så bra inställning till allt, det finns liksom inget som kan trycka ner henne, hon bara reser sig igen och går vidare, ett självförtroende av stål! 
Jag ser upp till henne även idag, utvecklingen bara fortsätter och fortsätter det finns inget stopp!
 
Nu träffar jag henne inte lika ofta längre då jag har bytt rida grupp och jag saknar henne något enormt, jag träffar henne 1 gång i månaden ungefär och det är för lite, jag vill träffa henne mer!!
 
Tack Ebba för du har funnits där för mig och aldrig gav upp! <3333333
Finns massor av känslor som jag inte kan få ut i ord!
Finaste, vackraste och bästa Ebba Lagerström<333

Söndag

Inget har hänt, förutom att en fågel flög in på mitt rum och sedan ut genom dörren, min mamma hade lämnat altan dörren öppen för vi hade grillat, så kom den in. Jag blev livrädd, tänker er att en fågel kommer 2 cm från ditt ansikte, usch! Har inget emot fåglar men det var så obehaglig!
Jag har börjat packa, resten åker ner i kväll/ i morgon, vi åker runt 10/11 någon stans där, det är ca 40 mil till Vallberg så vi har en bit, det tar 4-5h ungefär.
Nu ska jag inte störa er någon mer.
SeS!<3
Matilda<3

You're the prince! You are the king!

The prince!
The king!
 

Förlåt

Blogg lust nere på noll men jag kan ju inte ta bloggpaus på sommarlovet, det går icke!
Har inte gjort någonting, bara suttit inne och kollat på dead space 3 och teens react, jag ska nog börja packa ner lite tills vi ska iväg. Det kommer bli mobil uppdatering då jag inte kommer ha tillgång till dator.
Nu ska jag läsa bloggar!
SeS!<3
Matilda<3

MIDSOMMAR!

Glad midsommar på er!
Idag är det fredag, hehe. Farmor och farfar kommer hit 2, vi kommer fira hemma hos oss i år.
På morgonen har jag bara suttit och kollat på youtube och lite bloggar, på kvällen ska jag göra tidsinställda till nästa vecka och lite fram över.
See you and have a good day!
SeS!<3
Matilda<3

Nothing to see here!

Torsdag, vart tog dem andra dagarna vägen?
Idag ska jag följa med mina föräldrar när dem ska veckohandla, eller snarare till i morgon eftersom det är midsommardagen (tror jag) i morgon.
Min sommar kommer inte bli någon rolig alls, det roliga är ju i början och sen i slutet då ridningen kommer igång. Jag vet inte men om jag har ork kanske man ska åka ner till stjärnholm och kolla på ridlägret, hälsa på hästarna sista gången innan dem går på sommarbete.
Hoppas ni har haft ett bra sommarlov hittills!
SeS!<3
Matilda<3
Bosse <33
 

Bilder på Nevil <3

 

Vad då sommarlov?

Det känns inte som sommarlov hallå?
Det är onsdag idag och jag vill till stallet och säga hejdå till alla hästar innan ridskolan är slut, jag ska inte på deras ridläger i år då jag inte hann anmäla mig :(
Jag får hitta på annat under den tiden men vad då i såfall?
Jag får se vad jag ska göra, antingen sitter jag inne hela dagen eller så åker jag till stallet.
Har det bra!
SeS!<3
Matilda<3
 

Har tankar......

Jag har tankar på att flytta över till horseworld men jag vet inte, det blir ju inte bättre att jag flyttar runt hela tiden. Bloggen börjar ju gå bättre men det känns som de som bloggar på horseworld får mer och mer läsare hela tiden (skulle vara lite kul och få känna den känslan), men jag vet att risken ökar att mina bloggläsare slutar läsa min blogg då, så jag vet inte.
Vad tycker ni, skulle ni fortsätta läsa eller tycker ni jag ska stanna?
SeS!<3
Matilda<3
 

Tisdag!

Idag ska jag följa med Frida ut till Major, det ska bli jätte kul att få träffa den hästen. Jag har lovat att fota, hehe. 
 
Jag har inte gjort någonting på morgonen, jag hängde med min far när han skulle köpa lite bröd, sen har jag kollat på bilderna från igår och ni ska få dem nu :)
SeS!<3
Matilda<3
Hundarna vi var ute med! :)
 

Bilderna från 2 juni 2013 del 4, Betty!

Går dagen + ridpass!

När vi kom fram gick vi ut med två hundar i ca 40 min, det var jätte mysigt och jag fick hålla i min favorit ras, Golden retriver!!! Det börjar för bra.
När vi kommer tillbaka så lämnar vi hundarna och hämtar Nevil, jag fotade lite på honom då. Där uppe borstade vi igenom honom, han var rätt lerig om man säger så XD Sedan satte vi på sakerna, sedan var det bara att sitta upp.
 
Ridpasset: Han var stel som jag vet inte vad, han hade inte blivit igenom riden på ca 1 vecka, hehe. Men det vara bara att göra mycket volter och serpentiner, i skritten gjorde jag mycket volter b.l.a i varje hörn och sedan 2 volter på varje långsida, gjorde samma sak i trav. Han började släppa mer och mer och bakbena började jobba lite grann men det var lång väg kvar, jobbade i ca 20 min i traven i båda varven för att sedan fatta galopp. Där skulle han inte gå fint utan jag jobbade med att minka galoppen och öka, i början var det inte så mycket tryck utan jag fick gör mycket tempoväxlingar innan det vart tryck, försökte även med galoppbyten och det gick super, byte när jag ville och fick rena byten, yeeey xD. Sen vilade vi lite. Jag fortsatte med med mycket volter och serpentiner innan jag fattade ny galopp och testade trycket i det varvet. Allt gled på bra och när han började bli lång och trött travade jag av honom. Red i 45 min.
Fick mycket beröm, jag hade utvecklads mycket under 2 år och att han var helt loss sedan var ganska coolt att lilla jag fick, hehe.
Han fick sin mat och sakerna åkte av och fick gå ner till sina kompisar.
 
En lyckad dag, älskar verkligen den där hästen!
Här får ni ridbilderna, ni ser kanske att han släpper allt mer och mer, min pappa fotade för första gången så ni vet :)
Glad häst <3
Lever ni?
Hoppas ni gör, det var alla bilder, orkade inte dela upp det så det blev i ett svep.
Hoppas ni gillar bilderna och har haft en bra måndag!
SeS!<3
Matilda<3

Ni får veta allt i morgon!

Kommer skriva om allt om ridpasset + bilder och lite annat i morgon.
Det blir ett tidsinställt så kolla in i morgon här igen! Gick super med tanke på att jag inte hade några mål.
SeS!<3
Matilda<3

Två bilder när jag red Bacardi!

Mobba inte, jag hade knappt ridit 1,5 år!
 
 

Bloggtävling hos Alva C!

http://alvac.webblogg.se/2013/june/bloggtavling-i-samarbete-med-annaform-2.html

Måndag, ny vecka!

Idag är det måndag och jag ska ut till Nevil!!! Det ska bli jätte roligt, vi åker halv 6 hemifrån. 
Innan dess ska jag nog inte göra så mycket, jag ska radera bilder och ladda min kamera och kanske ut och fota lite innan? 
 
Min vecka ser ut som följade:
 
Måndag: Ut till Nevil!
Tisdag: Följa med Frida ut till Major.
Onsdag: Vet inte (skulle ha ridit privat lektion men det är ridläger då :/)
Torsdag: Vet inte
Fredag: Vet inte
Lördag: Vet inte
Söndag: Packa inför att åka till Vallberg/Danmark/Tyskland.
 
Inte så händelse rik menmen.
SeS!<3
Matilda<3
Trulle, inte jag som rider men jag har fotat den ;)

Godnatt!

Nu ska jag sova, i morgon är det dagen jag har väntat på i snart 2 år! Taggad!!
Hoppas ni har haft en bra söndag!
SeS!<3
Matilda<3

Söndag

Jag slog till med ett nytt besöksrekord igår, 21 besökare inte mycket kanske för er med mycket större bloggar men det går bara bättre och bättre nu, tack så jätte mycket!! <3

Idag är det söndag och jag ska skicka vidare bilder till 2 kompisar, jag har inte haft ork att sitta vid datorn, eller det har jag inte nu heller så jag kommer vara på mitt rum ett tag tills min huvudvärk försvinner och sedan gå upp en stund.

Om 8 dagar åker vi mot Vallberg och sover där och sedan åker vidare till Danmark, på onsdagen åker vi över till Tyskland och är där hela dagen, på torsdagen åker vi hem!
Hoppas ni får en härlig söndag!
SeS!<3
Matilda<3

Lördag eftermiddag!

Idag har jag varit i stallet i typ 4 timmar och fotat, tagit promenader med hästar och varit med kompisar. Jag fotade hästar i hagen, lite bilder till ett collage och lite bilder på personer, jag har även gossat med hästarna, trulle var i hagen tills typ 3 eller 4 då han ska ridas. Kunde inte sköta Olympic då han var i hagen, lite tråkigt :(
Nu ska jag äta och sedan ladda in bilderna från idag.
SeS!<3
Matilda<3

Bilderna från 2 juni 2013 del 3, Sally!

Ridningen 14/6-13 dressyr Bullen

Jag red 2 pass på honom.
Pass ett: Det gick jätte bra, i början var det fight, han var väldigt orolig i munnen och flugorna var på honom, tillslut frågade min ridlärare om jag ville ha snodd så kan fick lite mer kontakt med honom (eller vad man ska säga), då gick det mycket bättre, han trivs bra med snodden och han vart med koncentrerad på mig, han gick som en Gud i alla gångarter ändå in i slutet, var jätte nöjd efter passet :)
Pass 2: Då var han jätte trött och jag fick jobba otroligt mycket, jag var motorn till honom. Snodden åkte på direkt men då kastade han bara med huvudet och var fast i båda sidorna, jag visste inte vad skulle göra så jag fortsatte och fortsatte tills han gick oroligt bra dem sista 20 min men då var jag jätte trött och orkade inte hålla, men han orkade gå själv vilket var ett +, räddaren i nöden <3
Det gick sämre.

Efter fick jag gå med honom till hagen.
SeS!<3
Matilda<3

SOMMARLOV!!!

Nu har sommarlovet börjat! Det lov ska jag bara sova och samla kraft till gymnasiet, jag har idag lämnat nico och har slutat 9:an, jag har också lämnat dem bästa lärarna jag någonsin haft, min underbara klass kommer jag sakna något enormt, vi tjejer träffad ikväll med en liten avslutnings kväll av 9:an.
Just nu sitter jag på BT och väntar på bussen som kommer halv 12, när jag kommer hem så ska jag hoppa i myskläder och sedan ta fram allt till ridningen, vid 1-2 åker jag till stallet där jag ska mysa och rida.
Hoppas alla ni som har/haft skolavslutning hade en underbar avslutning <3
SeS!<3
Matilda<3

Bilder på kissen Ossi <333

Ossi är väldigt svår att hitta då han är väldigt blyg så det kan inte blev super bra bilder, men jag är nöjd :)

DET ÄR BESTÄMT!

JAG SKA FÅ RIDA NEVIL PÅ MÅNDAG!!! Förlåt, men jag är så himla glad att få rida denna underbara häst, jag har inte ridit honom på snart 2 år, så ni förstår nog hur mycket jag längtar!
Så är det skolavslutning i morgon, kan det bli bättre?! Jag ska rida på prova pån i morgon där det blir mycket arbete om jag får trulle, på den riktiga lektionen ska jag bara ha kul om jag nu får rida barbacka på honom, eller snarare om jag kommer upp hehe.
Taggar skolavslutning, ridning och till Nevil, kameran hänger med ut på måndag så ni får bättre bilder på honom <3
SeS!<3
En riktigt glad Matilda<3

Dagar tills.......

1 dag tills sommarlovet!
5-7 dagar kvar tills jag får rida Nevil <3333333
12 dagar kvar tills vi åker till Danmark/Tyskland!
 
Kommer inte på något mer just nu xD
SeS!<3
Matilda<3
 

Fredag domedagen!

Enligt mig xD
OM det går så ska jag skritta runt på trullis BARBACKA, självmord på mig själv nästa, nemen jag vill testa och bara sitta där och njuta av att känna mig trygg på den häst jag älskar av hela mitt hjärta. Om det inte går så ska jag kanske trava lite utan stigbyglar, beroende på vad min rygg säger, annars är det vanligt arbete som gäller, få honom så lösgjord som möjligt och få hans bakben att jobba ;)
Vad tror ni, jag kommer behöva en HÖG pall!
SeS!<3
Matilda<3
Kossa MUUUUU <3

Bilderna från 2 juni 2013 del 2, Senator!

Onsdag!

Jag gick upp vid halv 8, åt frukost, bäddade sägen, klädde på mig, borstade tänderna och kollade sedan på tv tills kvat i 9 då jag cyklade till folkkungavalen. Först går alla klasser på ett led och går kondis rundan och sedan hade vi olika stationer, där skulle man samla poäng, den klass som fick mest poäng fick en fördel i staften. Vid 12 fick vi lunch, vi fick korv och jag åt typ i macka till frukost så jag var vrål hungrig och åt 4 korvar hehe. Vid halv 1 var det fotbolls match mellan 9:orna och lärarna och 9:orna vann! :) Efter det var det stafeten där 9D vad (jag går i 9A) och vi kom 2, 13.15 fick vi gå hem.
Nu har jag suttit här vid datan sedan 13.45 rensat bilder och lite annat.
SeS!<3
Matilda<3

Om dagen och morgon dagen

Varför gör jag bara tråkiga videos?

Tisdag!

Just nu sitter jag och väntar tills vi ska börja och tills mina kompisar kommer. Jag har två lektioner och sen ska vi städa skåpen, hoppas vi slutar vid en bra tid, jag har blivit till frågad om jag kan fota och det ville jag så jag måste vara hemma till 4, för då kör dem ner mig till stallet och hem när lektionen är slut. Kommer nog hem vid 7 och då ska jag försöka uppdatera men det är inget jag kan lova, så bli inte arga på mig snälla!
Ha en bra tisdag hörrni <3
SeS!<3
Matilda<3

När man vill prestera på topp...

så finns det inga idér kvar, nu när statestiken har varit stabil så vill ju man kommma med något nytt och intressant, right?
 
Idag har jag varit i skolan och det gick otroligt fort för att vara måndag, vi kollade mest på film hela dagen vilket resulterar en trött jag, inte bra. Hade tänkt att åka ner till stallet och fota kompisar men jag hade ingen ork kvar så jag hoppade det, kanske ska åka ner i morgon men jag är inte säker vill kolla till hästarna och försöka få till bättre bilder än sist. 
I morgon har jag lektioner fram till lunch, sen är det rensning av skåpen och jag kommer nog lägga upp bild på hur mycket grejer jag har samlat på mig under åren på nico, vet inte riktigt när vi får sluta men vid 2-3 kanske jag får se. Åker jag till stallet i morgon får ni reda på det.
SeS!<3
Matilda<3
 

Bilderna från 2 juni 2013 del 1, Ruda!

Skola i morgon

Kommer jag verkligen överleva 1 hel vecka till? Tveksamt du, jag är så sjuk trött på skolan just nu men det är väl bara att gå ditt. Ett + är att vi har sovmorgon på tisdagen, VARFÖR KUNDE VI INTE FÅ ALLA SOVMORGONA I BÖRJAN AV VÅRTERMINEN??!!! Förlåt.
Veckan blir inte så lång ändå, jag slutar 14.45 i morgon, typ 15.00 på tisdag, på onsdag slutar jag mellan 1 och 2, på torsdagen slutar jag halv 1 och på fredagen slutar jag typ 11.
Ingen jobbig vecka kort sakt men man är så skoltrött och man vill bara ha sommarlovet här och nu!
Nu ska jag gå ner och fortsätta läsa lite ur min bok, sen ska jag få fler bilder på trulle och mig men dem får ni nog i morgon.
Hoppas ni har haft en bra söndag, för det har jag haft <3
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från Dressyrtävlingen 9/6-13

Bästa RedBull! <3
Tack ännu engång Sofia (http://sofiakrantz.webblogg.se/) för fotningen, snart är vi kvitt ;)
SeS!<3
Matilda<3

Dressyrtävlingen 9/6-13 RedBull

Jag åkte till stallet med en kompis och vi kom till stallet 8, då tog jag fram allt och byte schabrak, tog fram benskydden etc. Jag borstade och myste med honom och hjälpte en liten tjej med bazze, jag gjorde inga knoppar eller flätor utan han fick gå med utsläppt man. Vid 10 gick jag ut och värmde upp honom, när jag hade tagit tygeln och skulle börja jobba honom så var han jätte stel, fick jobba som en gris men han släppte inte så jag började trava i stället så han skulle mjukna efter hand, jag gjorde gjorde ganska mycket volter, sedan märkte jag att han hade blivit lite döv för min högra skänkeln i vänster varvet, jag fick använda den rätt mycket då han inte följde med med yttersidan i det varvet, galoppen i högra varvet var klockrena han tog dem som ingenting därimot i högra vart det svårare, han tog inte fattningarna men till slut tog han dem, när jag hade skrittat honom så gick vi upp till ridhuset. Jag fick gå till andra delen av ridhuset och vänta, där kollade jag om han var loss men det var han inte riktigt men jag kollade mest på hon som red, jag gjorde lite skarpare svängar då han skulle hålla traven och det gjorde han på andra försöket. Sen var det min tur att köra programmet, det var då eller aldrig!
Programmet gick sådär, första delen gick kanon han travet på i ett bra tempo och fjantade sig inget, duktig häst, sen när jag hade gjort för snett igenom kom ett kramp anfall i mina ryggmusklerna och det kändes som min rygg skulle gå av och jag höll inte om, han saktar av och jag går på honom och han går in i traven rätt fort igen, första galoppen var klockren ingen tvekan, på andra diagonalen var jag mer på honom, andra galoppen var jag inte tillräckligt tydlig och han blev spänd och blev springig, jag försökte fatta igen och han tog 2 jätte galopp strång och sen bröt han av, sista halten kändes rätt sned menmen.
Är nöjd ändå för han fjantade sig inte denna gång och var ändå med mig, dem 2 stora missarna var mitt fel och han sköte sig galant, fick 3,2 poäng av 5 vilket jag tycker är godkänt, för att sitta på en bulle xD
Sofia fotade några fotos så det kommer nog lite senare, tack Sofia för du fotade :)
Bästa trulle <333
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från 1/6-13 del 6 Trullis!

Taggar dressyr tävling!

Kom hem från stallet kvar över fyra, det som var planerat vart inte av, jag fotade massor dock men jag va med kompisar också, sedan tvättade jag och Sofia Filles bakben och svans (eller jag höll i honom, hehe) när det var klart gick vi runt med honom så han skulle torka (annars är det in i boxen och rulla sig och då var hennes arbete förgäves), fotade dem två, sötare D-ponny ekiparse (har ingen anning om hur det stavas, bra Matilda snyggt) får man leta efter dem är så fina tillsammans <3 När vi var klara tog vi ut ett gäng hästar till hagen och jag fick ta senator, vilket jag inte ville då han var rätt jobbig förra gången, han gick bakom en brunstig Ruda förra gången och ja, ni vet nog vad som kunde ha hänt om jag inte hade kunnat flytta på honom, han var mycket snällare idag vilket var bra :) När vi kom tillbaka så började jag putsa på trulles grejer, hann bara halva sadeln men hela tränset innan vi stack upp till ett skötarmöte, jag vill ju bli skötare på Bullen men en annan kommer nog bli det men jag är kvar på Olympic, sen stack vi ner och kollade på när roxanna blev hoppad, vilken teknik och spänstighet hästen hade, inte konstigt att den har kapacitet att klättra i högre klasser, jag fick skynda mig in i stallet sedan för att göra ellie klar till en knatte lektion, som hon inte behövde gå på så det var bara att slänga av grejerna och ut i hagen, eftersom man kunde ha ett collage till skötar grejen så jag jag ut med Olympic på baksidan av stallet där Sofia fotade mig, han var lite otålig så han ville inte riktigt stå still alla gånger, ni kan få ETT smakprov när jag har bilderna, if you want.
Hoppsan, hehe lite längre inlägg menmen, taggar om tills imorgon det går som det går, har inga förväntningar går det bra så går det bra går det dåligt så gör det, jag kan inte riktigt styra över den där fuxens humör xD
Ha en bra lördag kväll!
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från 1/6-13 del 5 Ubbe!

Stallet idag!

Just nu är jag nog påväg till stallet, jag går ju ;)
Idag ska jag sköta Olympic, fota och göra trulle fin men han ska ju ridas idag så jag vet inte när han är klar, sen vill jag ju inte borsta när han har mat och så, det är inte så snällt mot honom. Det kommer vara roliga personer där så det kommer bli kul! Jag åker hem som vanligt även om dem andra sticker hem tidigare, när jag kommer hem så ska jag förbereda allt inför morgon dagen, med mina ridkläder och sånt, när jag är klar med det ska jag äta godis och kolla på film.
I morgon kommer jag starta som nummer 3 av 6 stycken 10.44 ska jag starta och jag ska rida fram honom i ca 40-35 min så han är ganska lösgjort och är klockren i alla gångarter, min plan är att få honom kvick för mina hjälper och han ska kunna gå lite för egen maskin så jag inte behöver göra allt jobb, det kommer bli ganska mycket skritt och trav då och inte så mycket galopp, då jag vill få honom igenom jobbad i skritten först och främst.
Hoppas ni får en bra lördag!
SeS!<3
Matilda<3

Ridpasset 7/6-13 dressyr Bullen

Det gick bra tycker jag!
I börjar började han gå i form direkt, jag ba: vem är du och vad har du gjort med trullis, då kommer ett huvud upp, där var han xD Han var omringad av insekter och ruskade på huvudet och blev väldigt störd, då tänkte jag bara håll honom i gång, i vissa stunder gick han som en Gud och andra som en giraff, vi värmde upp med serpentiner som vanligt och han följde med mig bra men jag gick "gå" åt honom, skänklade, använde mycket röst och spö för att han och bakbena skulle aktiveras. Sen minskade vi volterna där han stretade i mot i de högra varvet men jag jobbade på och det gick bättre sen, i galoppen tänkte jag bara håll i gång så länge du kan och det blev 4 varv på volten innan avbrott då hästen framför bröt av, jag kunde vända honom i galopp och det har jag aldrig kunnat göra tidigare, glad jag :) När vi skulle göra framdelvändningar jobbad jag honom och han lossnade lite grann men var fortfarande otroligt irriterad av alla flugor, vändningarna var klockrena inget fusk eller någonting, sen när vi skulle trava av dem gick han otroligt fint i traven, inga ord typ. Jag fick som vanligt beröm för mina väger, det jag skulle tänka på var att inte glömma bort yttersidan i vänster varv ( hmmm halv handikappad hääärr).
Är nöjd med honom, det lite roliga var att ridläraren lät lite förvånad när jag fick honom att gå i form, jag kan om han vill xD Det går sakta framåt :D
Känns helt okej tills på söndag, då rider vi fram i ridhuset där vi ska göra programmet, då kommer han nog inte bli lika störd av flugor.
Fina trulle <3
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från 1/6-13 del 4 NullNullSieben!

Tack så himla mycket!

Tack för att ni har hållt en jämn statestik, finns inga ord för vad ni betyder för mig!
Jag har inte den här höga statestiken heller men det gör inte mig något, jag vill inte ha en sån jätte stor blogg utan den ska vara lite mindre!
Tack så jätte mycket <3
SeS!<3
Matilda<3

Fredag!

Idag är det fredag, jippi bara 2 dagar kvar till tävlingen. Jag ska äta frukost vid 9 och sedan tänker jag sätta mig datan, efter jag har ätit lunch ska jag till stallet, jag ska sköta Olympic länge och bara mysa med sur gubben, jag önskade trullis då jag vill hinna rida honom innan tävlingen. Jag har ingen som kan fota/filma tyvärr, tycker det är lite tråkigt.
Jag är inte riktigt kry heller, jag blir sämre och sämre men jag kommer ändå rida ;)
Hoppas ni får en bra fredag!
SeS!<3
Matilda<3

Torsdag!

Torsdag, man är ledig från skolan också vilket är skönt men ändå har jag inte uppdaterat bra, snyggt jobbat Matilda bra gjort!
Jag har varit med min föräldrar och veckohandlat, min gamla jacka gick sönder (som jag brukar rida i) så vi fick åka till hööks och köpa en ny, jag fick en röd tycker den var jätte fin. När jag kom hem satt jag vid datan i 13 min sen gick jag ner för jag fick världens huvudvärk, det var 7 st småbarn som sprang runt och skrek, så jag gick ner och kollade på film men hörde inte så mycket.....
Till slut gick jag till min baksida där jag hittade en katt som jag började fota efter typ 20 min myss, jag stack ut sen ca 40 min och fotade, vart inga bra bilder dock.
Nu är jag här och ska kolla bloggar och kolla på en annan film!
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från 1/6-13 del 3 Franz!

Onsdag

Idag och fram till söndag är det som ett mini lov, jippi <3
Nu får man sova och inte göra någonting, jag blir bara sysslolös i morgon sen blir det stall 3 dagar irad, rider på fredagen, på lördagen ska jag vara med kompis och putsa sadel och träns inför söndagen och söndag är det dressyrtävling med Trullebulle!
Jag ska även försöka att röra på mig så mycket som möjligt, jag cyklar ju nästan varje dag till skolan och jag går till stjärnholm varje lördag (ska göra det tills det börjar bli vinter), jag ska även försöka gå ca 3-4 km per dag men vårt område är inte så stort och det finns inte mycket att se, vilket är lite tråkigt. 
Jag hoppas att jag ska ta med mig kameran och fota lite grann, lite blommor kanske och katter om det dycker upp några förstås, ska även försöka va med kompisar som jag bara är med i stallet annars, skulle vara lite roligare att vara utanför stallet också :)
 
Har lite att göra med andra ord, vilket är bra för mig annars blir jag jätte sur om jag inte har något att göra, någon som känner igen sig?
Hoppas ni har haft en bra onsdag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Bilder från 1/6-13 del 2 Roxanna!

 

Bilder från 1/6-13 del 1 Irko!

 
Hade bara två på honom hehe.

Tisdag morgon!

Sitter just nu i skolan och pratar med en kompis, jag är trött! Jag vill ha sommarlov men ändå inte, jag vill inte att våran underbara klass ska splittras :( Det är tid kvar ditt så vi har tid kvar tillsammans, BIG LIKE <3
Idag slutar jag halv 4 som vanligt men jag åker med min pappa hem (är inget fan av att åka buss och han är ändå inne i stan), bortskämd jag känner mig eller?
Ska även ta hem mitt missbildade skåp som jag antingen ge bort eller kasta, jag vill inte ha det eller om det får stå i ett hörn. När jag kommer hem ska jag nog ta droga hals tabletter, någon i min klass har smittat mig igen....
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Bilderna från hoppningen 31/5-13

I stället för ett vanligt tråkigt inlägg får ni bilderna från hoppningen istället, vad sägs om det? :)
Som sakt, det ser hemskt ut men jag ville ha kul med honom och jag hade jätte roligt och det verkade han också ha, älskade Trull!
Mycket bilder jag vet men nu kommer hoppbilderna :)
Hade ingen känsel och hann inte sträcka till höger tygel, sen vart det ett större språng då han hade tvekat gången innan, modiga häst xD
Hoppar nästan allt, på honom kan man alltid känna sig trygg när det gäller, tack fina vän <3
SeS!<3
Matilda<3

Godnatt!

Helt slut efter 4,5 timme stall, tagit in hästar, borstat, tagit hästar till hagen, lagt fram sadlar och träns, fotat och hjälpt till att tagit undan bommar i typ över 20+, usch vad jobbigt men skönt väder ;)
När jag kom hem började jag ladda in alla bilder och skickade ut dem till personerna och är nu klar med det. Nu ska jag sova!
SeS!<3
Matilda<3

Tävling hos Johanna Grant!

http://johannagrant.se/2013/06/02/bloggtavling-vinn-kingslandskor/
www.chevalridsport.se

Smakprov från gårdagen!

Fin Trullebulle!

Mitt huvud kommer sprängas!

Har haft huvudvärk sedan 7 i morse, tabletter hjälper inte mot mitt huvud, kan inte vattnet bota mig får jag hålla ut helt enkelt! Jag ska till stallet och filma/fota 3 stycken med 2 kameror, HUR SKA DET GÅ TILL?? Aja får göra så gott jag kan helt enkelt, åker vid 12 eller 1 jag får se. Får sova ut min huvudvärk, ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Om dagen!

Helt onödig vblogg men det var så länge sedan, så why not liksom ;)

Lördag morgon!

Vid halv 9 ska jag börja gå mot stjärnholm, hoppas det blir lika roligt som förra gången! Jag blir där till fyra ungefär, vi får se om jag uppdaterar någonting ifrån stallet, det finns knappt någon teckning där ut, kameran får hänga med igen, hoppas det blir några bra kort!
Hoppas ni får en bra lördag underbara bloggläsare!
SeS!<3
Matilda<3