Dag 3!

Idag skulle jag ha ridit Sally men bytte bort henne mot trullis, jag vill rida Sally antingen lördag eller söndag då hon är mer igång.
Passet gick jätte dålig, vi började med att ta av nosgrimman (nosgrimman satt och tröck mot ett sår) så han gick runt och han gick runt och undrade varför han kunde öppna munnen hur mycket som helst, söt nöt :) Han var jätte stirrig och när bonden kom så blev han jätte rädd och kollade upp där han hade gått varje gång och hade en broms under magen på honom som vägrade lämna honom i fred. Vi skulle trava i gång dem lite, formen satt i traven lite grann men oftas inte men jag fortsatte försöka, vilket resulterade bråk mellan mig och honom, han ville gå som en giraff medan jag ville att han skulle vara lägre och till slut orkade jag inte bråka med honom han vinner ju ändå. I skritten jobbade jag på volter och försökte göra honom rund och fin vilket inte gick så jätte bra, han kasade med huvudet när han inte ville och kikade för att få bort flugorna.
Inte nöjd med passet kort sagt!
SeS!<3
Matilda<3

Lägret dag 2!

Kreativ rubrik xD
Idag åkte jag med Sofia till stallet och vi kom vid halv 9 typ, sen fick vi hästar och jag fick världens chock, jag skulle rida pricken och han var sen sista jag ville rida efter vad jag sett och hört om honom, han låg LÄNGST ner i hagen men kom snällt fram till mig och trulle höll på att komma till mig, knas häst, han hade ingen kedja så han blev stark och gick på som jag inte fanns men när vi nästa kom till stallet lyssnade han bättre på mig, i hanteringen var han jätte lugn han hade dock mat men han var jätte snäll och trevligt, jag band inte upp honom (jag vet att man ska göra det) men han verkade vara så pass lugn och han hade ju mat, att sätta på honom grejerna gick som en dans han var otroligt snäll, tränsningen var inget större problem som det brukar va. När vi skulle sitta upp trodde jag han skulle gå runt hela tiden men han stod stilla hela tiden och till och med när jag satt upp stod han still, duktiga prick :) Han var väldigt spänd när vi red ut sväng men jag pratade mycket med honom så efter ett tag började han slappna av.
Vi skulle rida självständigt i endast skritt och det gick bra för att vara första gången, han var otroligt stel i ytterbogen (i vänstervarv) och han var lite okoncentrerad för mycket insekter var på honom, bland kunde det se ut som jag sågade ner honom i form men det skulle jag ALDRIG göra, det blev många missförstånd då jag ville ge stöd i yttertygeln och då trog han till så han hamnade fel och då var jag tvungen att rätt till det genom att styra tillbaka honom, så det kunde se ut som det men det skulle jag som sakt aldrig göra och pricken är känslig i munnen så han skulle ha sakt till direkt! Han la väldigt mycket tyngd i min hand och kurade ihop halsen väldigt mycket så jag fick skänkla väldigt mycket för få honom i det "perfekta" läget och i slutet gick det och då var han väldigt fin men han är mycket mindre att jobba än t.ex trulle så jag gjorde ofta fel men man kan ju inte göra rätt direkt ;)
På eftermiddagen bade vi fler hästar och vid 3 gick vi ner med dem till hagen, vi fikade i cafeterian som vanligt och sedan vid 4 åkte vi hem.
SeS!<3
Matilda<3
Har tyvärr ingen bild på pricken på mobilen men kan skaffa fram några ;)

Stallet dag!

När jag kom till stallet så väntade jag på mina kompisar, dem fick åka iväg till en annan hage och rida hem hästarna som stod i en sommarhage längre bort, medan jag väntade på att de skulle tillbaka borstade jag soffan som han kallas, mitt mål med honom var att han skulle stå still (han kan inte riktigt stå still och han kan inte bindas upp då får han panik), han stod still i omgångar och då fick han mycket beröm, sen när trulle kom in borstade jag och myste med honom, sen skulle dem stora hästarna ut men trulle skulle ha blivit själv så planen blev att jag skulle skritta honom för hand, fast det blev ändrat för jag fick låna ridskor av en ridlärare, så vi fick slänga på sadeln på lilla sandbanan då jag hade satt på tränset redan, åhh vad glad jag blev när jag satt på hans rygg. På ute ritten var han otroligt irriterad på insekterna och han inbillar sig att det finns 1000 insekter runt honom så det blev lite kickar och någon bockning, jag satt kvar och fortsatte på som om han inte gjorde något, om jag får rida honom i morgon ska jag nog sätta på honom en luva så insekterna inte kommer in i öronen fick nämligen klia honom i öronen så insekterna lämnade hans öron i fred. Efter lunch tvättade vi hästarna, jag höll hästen, jag höll i Fille och Betty och båda gick runt lite då och då speciellt Betty men hon är inte van vid att man sprutar vatten på henne med en vattenslag, hon är fortfarande ung, sen gick vi runt stallet så dem skulle torka och passade vi på att fota dem lite, när vi var klara så gick vi ner med hästarna till hagen med dem och sen gick vi till cafeteria och fikade, när vi var klara åkte jag hem till Sofia och laddade in bilderna som blev tagna idag och sen gick jag hem och duschade och åt mat.
Nu ska jag ta fram mina ridkläder och titta på tv!
SeS!<3
Matilda<3

Horses are my life!

Sitter och väntar på bussen som går mot stallet, idag är den dagen jag har längtat efter i över 1 månad, jag ska få träffa trullis och mina underbara vänner <3
Bussen kommer nog snart så får sluta skriva nu, vill helst inte missa den!
SeS!<3
Matilda<3

Let her die, she can't be here anyway!

Vid 6 kom vi hem, min bror körde oss hem och han körde otroligt bra fast min mamma var inte lika säker som min far och jag, hehe.
När vi kom hem packade vi upp och sedan la jag mig i sängen och kollade bloggar för att komma i kapp igen har även kikat med kompisar.
I morgon har jag blivit "tvingad" ner till stallet, jag tvingar mig själv upps XD Vet inte när jag ska ditt men förhoppningsvis vid lunch eller något, måste hälsa på trullis, Sally och mina älskade kompis som jag inte träffat på länge, ska bli super kul.
Nu måste jag göra i ordning mig för jag ska gå och lägga mig tidigt i kväll.
SeS!<3
Matilda<3

Innanför den svenska gränsen!

Vid 11 åkte vi in på den svenska gränsen men internet har varit mest inaktivt men nu verkar det ha hoppat igång.
Jag gick upp halv 9 och hoppade in i duschen, vid 9 gick jag upp till frukost buffén sen vid 10 gick vi till tax free och kollade lite till och vi köpte godis ;)
Snart ska vi nog äta lunch, vi är i Stockholm vid 4 någongång, så jag kommer nog inte sitta vid datan när jag kommer hem utan jag kommer nog lägga mig i sängen direkt och kolla på film eller något.
Ni får ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Saker som jag hatar!

* Falska vänner: Behöver jag säga mer.
 
* Man glömmer bort det man ska göra som man tänkte på för 2 sekunder sedan: Hände mig igår, jag skulle hämta en sked, när jag går mot köket vet jag vad jag ska ha men när jag kliver in i köket så har jag glömt vad jag ska ha.
 
Folk som skryter om saker HELA tiden.
 
* Mitt dåliga självförtroende: I ridsporten MÅSTE man ha självförtroende för att klättra, jag litar på hästen men inte på själv!
 
SeS!<3
Matilda<3
Trulle litar jag på hela tiden när det kommer till hoppningen, jag vet att han hoppar och gör det han ska, finaste och bästa Trull <3

Live från båten!

14.07 åkte vi från bussterminalen mot Stockholm, det tog 1 timme och 5 min sen gick vi in och checkade in och det tog ca 10 min sen fick vi vänta till vi fick gå på båten, första gaten vi tänkte gå på stängdes när vi nästan var framme, dem öppnade en ny men dem sa inget om det vilket var otroligt dåligt, det var 28 grader därinne och vi fick vänta 1,5h tills vi fick gå på båten. När vi va på duschade vi och sedan gick på upp till matsalen när det var buffé, jag smackade på nästan allt och det var jätte gott, det fanns även dessert som jag tog och det var otroligt gott, när vi var klara vid 8 ungefär så gick vi in på tax free n när vi handlade godis och sedan gick jag och mina kusiner och spelade spel, det var jätte kul att få umgås med dem.
Just nu är vi på ett disko, vi sitter och kollar på uppträdanden, jag vet inte hur länge vi blir kvar här uppe men skulle chansa på att vi går tillbaka vid 12 kanske.
Hoppas ni har haft det bra, jag har haft det jätte bra även om det blev mycket väntan men det var helt klart värt det!
SeS!<3
Matilda<3

I'm Alone forever!

En känsla som jag hatar och försöker arbeta bort, är när man känner sig helt bort glömd!
När kompisar aldrig ringer, smsar you name it och frågar om man vill hänga med t.ex till stranden eller till stan eller va hemma hos den kompisen.
Just vid såna till fällen känner jag att jag inte borde finnas utan allt borde vara så mycket bättre utan att jag fanns, alla är med sina kompisar medan jag sitter hemma helt ensam och tycker synd om mig själv, sen bor ju dem flesta av mina kompisar långt bort men ändå.
Det finns människor som har det mycket värre än vad jag har det, jag är medveten om det men jag kan tycka så synd om mig själv så ni vill inte veta, känna mig värdelös och utstöt!
Jag försöker som sakt arbeta bort det här, det kommer nog aldrig försvinna helt men det går alltid att försöka!
Tack mina vänner för ni står ut med mig!
SeS!<3
Matilda<3
Saknar dig jätte mycket Elin <3

Mot kusinen!

Just nu sitter vi på bussen, vi ska till min kusin innan vi tar bussen som går vid två, bussen går mot Stockholm. Innan dess ska vi äta oss min kusin och ha roligt, min mormor fyller nämligen år idag så det är därför vi kommer åka på kryssning :)
Mer uppdatering kommer senare, kommer inte ha tillgång till dator tyvärr så det blir från mobilen, hoppas det är okej för er.
Ha det bra idag!
SeS!<3
Matilda<3

Visste du att...............

* Nevil får inte hoppa för han har en nackskada, det blir för stort tryck vid landningen så han bryta av nacken om han hoppar.
 
* Jag anpassar mig efter människors behov väldigt lätt.
 
* jag ÄLSKAR choklad!
 
* Jag har haft problem med mitt knä i 7 år p.g.a för hård träning.
 
* Jag har haft min Iphone i 7 månader.
 
 
SeS!<3
Matilda<3
 

SM- Banhoppning 26-28

https://eventmedia.solidtango.com/live/svenskt-masterskap-banhoppning-2013
Om ni vill kolla :)
 

Missing me!

På morgonen har jag varit nere och läst ut en bok i nästan panik, den skulle in i morgon så innan vi stack iväg och handlade lämnade vi den och hämtade min farmor, hon behövde hjälp med handlingen.
När vi kom hem var tanken att jag skulle ut i spåren men det var kokhet så jag kommer jogga i morgon tidigt och gå en längre runda idag på kvällen.
 
Nu ska jag se till att jag ligger i fas med bloggen innan jag stänger ner!
SeS!<3
Matilda<3
Bild från Turkiet, sorry för en jätte dålig bild men den är fotad med min digital kamera och full zoom.

Trött.

Jag är jätte trött och har ont i hela kroppen, fick mer arbete här hemma och fick bära rätt tunga grejer så är helt slut.
Tack för en bra statistik idag, bättre än det vanliga ni är bäst <3
Mer inlägg kommer i morgon, då ska det sista fixas innan lördagen, ska även kolla på SM i banhoppning i morgon, om ni är intresserad av det är det bara säga till så kan ni få länken, vet dock inte om den funkar men det får jag se i morgon ;)
Tack för allt idag!
SeS!<3
Matilda<3

I don't want you here, get out of my world!

Kom hem för drygt 2 timmar sedan, jag har gjort lite här hemma också som hjälp till att tvätta och rensat vinden lite m.m.
Jag kommer inte åka till farmor då hon behövde ingen hjälp, så jag kommer inte ha något att göra nu på eftermiddagen.
Tidsinställda ska göras så ni får uppdatering när jag är borta, kommer inte sitta vid mobilen 24/7 när vi är ute på kryssning, kommer ha min fina kusin med mig så henne ska jag bråka med ;)
Hare!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Sleep under the stars

Vid 09.40 sticker vi in till stan och skaffar mitt bankkort och massa annat, ska även träffa en kompis som jag inte har träffat på evigheter.
Jag kommer hem vid 1 kanske, sen vid 4 ska jag iväg till min farmor och hjälpa henne med lite saker, kommer hem vid 6 kanske lite broende på vad hon behöver hjälp med.
 
Ska försöka hålla uppdateringen levande under dagen, det är inget lovat men jag ska som sakt försöka!
SeS!<3
Matilda<3
 

Tävling hos Avana!

http://avana.horseworld.se/2013/07/23/tavling-vinn-ett-design-by-lo-set/#comments
 

I don't care anymore!

Onsdag, inga planer!
Har varit ute och joggat och gått, kändes super bra att få komma ut i skogen och man kände sig fri på något sätt.
Ska ut och gå senare på kvällen igen, bara gå annars räcker nog inte mina mediciner tills i morgon. 
16 dagar kvar tills jag får sitta på hästryggen igen och då vill jag antingen sitta på Trulle eller Sallys rygg, det kommer nog bli mest uteritter den första veckan men det betyder ju inte att man inte kan jobba dem.
Nu ska jag göra annat!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Ridpass 23/7-13 dressyr Nevil!

Det gick super bra, han förvånar mig hela tiden!
Min plan var att göra mycket volter och serpentiner från start så han lossnar ganska snabbt, i skritten jobbade jag väldigt mycket med volter och volter i varje serpentin båge, det gick helt OK han var inte helt med då han var stel som en pinne men gjorde bra i från sig, fortsatte tills han började lossna lite och då började jag trava efter 15 min, där var jag mer på serpentinerna och såg till att hans yttersida var med då den flög i väg ibland, det super han var med på noterna hela vägen, när han hade lossnat nästan helt gick jag ner till skritt en liten stund innan jag fattade galopp, i galoppen skulle gasen vara i från start, jobbade mycket med övergångar i både skritt och traven te.x från skritt till trav från trav till halt o.s.v. Galoppen gick också jätte bra, han har lite svårt med förvänd galopp så jobbade mycket med det och han byte aldrig galopp, super glad jag och byterna satt perfekt. Fortsatte mycket med tempoväxlingar och volter och lite skänkelvikningar i traven, när hans power började ta slut travade jag av, han gick som en Gud i slutet något bakom hand men det var inte då noga då jag själv inte har ridit på över en månad, formen satt redan i mitten av passet slog sig fri ett x antal gånger, men det var bara att jobba honom igen. Fick tips av ägaren att jag skulle använda mer sits och vara lite mer aktiv med yttre skänkel när han glider ut.
Är super nöjd med honom, finaste häst <3
Pappa var inte med så ingen fotade, tråkigt då det gick så bra.
SeS!<3
Matilda<3

Mot hesten <3

Nu sitter jag i hennes bil och är på väg mot Nevil, har gjort upp en plan hur jag ska rida, mycket lösgörande blir det och mycket övergångar.
Ha det bra läsare!
SeS!<3

Ride in the sun!

Idag blev det ändrade planer, vid 5 ska jag få rida Nevil igen! Eller först ska vi städa stallet och kanske gå ut med hundarna.
Jag är så himla glad, jag ska få rida i förväg, planen höll även om jag inte trodde det, vi hade planerat i 3 veckor, jag skrev inget om det för jag har aldrig fått rida honom två gånger på en sommar.
LÄNGTAR!
Ni får ha en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Imponerade mig själv idag!

Jag kom just hem efter en liten powerwalk/lite JOGGING! Ni som känner mig väl så vet ni att jag HATAR att jogga, jag gick bara 2,18 km men jag små joggade ca 0,5 km av det, det är inte så mycket för er men för mig är det mycket med tanke på att jag  små joggar typ 1 gång/år 0.1 km då, jag är jätte nöjd med mig själv idag för guds skull!
Nu väntar duchen, jag kommer sova bra för att jag har gjort en bra insats, imorgon gör jag samma sak kanske till och med lite längre.
Jag är bäst!!
SeS!<3
Matilda<3
Såhär blir Olympic när man gör fel, rycker upp hvudet och kan börja stutsa, man kan säga att han visar rätt tydligt när man inte gör rätt, bara man är lugn själv och börjar om på ny kula så lugnar han ner sig.

New moon

Idag skulle jag ha varit med en kompis men hon skulle i väg antingen till Norr- eller Jönköping. Min mamma föreslog att vi kunde åka till stranden men jag ville inte, jag orkar inte och det är inte roligt att åka dit utan kompisar, så jag kommer vara hemma och vänta till nästa vecka då jag förhoppningsvis kommer få träffa underbara personer igen, jag får se om jag hinner vara med en annan, den ända dagen vi kan va är antingen torsdag eller söndag, efter jag har kommit hem när jag fått mitt bankkort och det kan ta hur lång tid som helst, söndagen när jag kommer hem från kryssningen, är inte hundra när vi kommer hem då vi åker buss till och från Stockholm.
Hej då!
SeS!<3
Matilda<3
Snart får jag se finaste prinsessan igen <3

Show me your real face!

Jag har inte gjort då mycket, jag har gått 4 km skulle ha gått längre men blev illa mående när jag hade gått 2,5 km så jag gick en mindre runda idag.
I morgon har jag inget planerat, får hitta på något kommer nog kolla om någon har lust att vara med mig i morgon.
Hoppas ni har haft en bra för och eftermiddag och ha en bra kväll fina läsare!
SeS!<3
Matilda<3

You can do this, l know you can l stand by your side to the end, because l love you my friend!

Rubriken kommer från en svensk film jag har sett, försökte översatta den fast det gick inge bra.
Dem orden står jag för, peppar och hjälper kompisar igenom svåra stunder, för jag älskar dem!!
 
Har inte så mycket att säga.
Det har inte hänt något nytt och det kommer nog inte hända så mycket heller. På tisdag ska jag med en kompis ut till ett stall, ska fota henne och på lördagen åker vi på en 22-24h kryssning. Veckan efter det, skulle jag ha åkt till Uppsala men dem byte tid så jag ska ner till stallet då, krama om Trulle och titta till honom, finaste prinsen
Dags att göra lite nytta!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Visste du att.........

Jag tror på änglar, deras förmåga att skydda folk alltså.

Jag är längre än min mamma.

Jag har 11 rosetter, 5 från ridläger och 6 stycken clear around rosetter.

SeS!<3
Matilda<3

New day, new super power!

Jag har varit med mina föräldrar och handlade för jag skulle upp till hööks och testa västen som jag la ut om ett inlägg i går, den var jätte skön och formade sig väldigt bra, ett problem den kostar 2500, dem pengarna har jag inte kanske dags att spara igen.
Kom hem halv 1, planen att gå ut känns inte så lockande idag heller, känns som det blåser halv storm! Får hitta på något annat.
Ha det fint!
SeS!<3
Matilda<3

Jag kunde varit nog annanstans och blundat.

Det där med fotningen sprack, det blåste som jag vet inte vad och jag ville inte vara ute i skogen för träden är inte jätte stabila så dem kunde ha blåst ner, så jag hjälpte till här hemma i stället.
Det pratas om att jag kanske ska få rida Nevil igen, jag tror själv att det inte blir av men man kan ju alltid hoppas :D
Nu ska jag kolla på film och efter hand ska jag nog sova.
SeS!<3
Matilda<3

Dagens vill ha!

 
 
Denna säkerhets väst, har hört gott om den och jag behöver börja rida med den får och med nu, min rygg blir bara sämre med tiden den behöver stödet och om olyckan är framme igen kan det gå åt skogen kan jag säga!
Kostar rätt mycket men det är värt pengarna har jag hört, får tänka på det men en väst måste inskaffas.
 
 

My happy ending!

Fredag igen!
Veckan har ändå gått rätt fort med tanke på att jag inte har gjort så mycket, idag ska jag ut och fota på EM i en skog lite längre upp och kanske lite längre bort, lite beroende på hur långt jag vågar gå (är jätte rädd att få en fästing i det höga gräset i närheten). 
 
På torsdag ska jag få mitt bankkort, mina föräldrar har inte haft tid innan då dem har jobbat men jag kommer inte få mitt första studiebedrag först i Januari 2014 bara för jag fyller så sent, surt! Nog om det.
 
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3
Saknar dig finaste hjärtat!<3
 

Aktiv dag!

När min mamma kom hem tänkte jag gå ut och gå men fick åka ner till ICA först. köpte lite bröd, ost och såklart en liten glass för värmen, när jag kom hem la jag in grejerna och gick 1 timme. Vid 6 fick jag åka ner till affären IGEN, korven hade tagit slut och vi trodde den skulle räcka, så tog cykeln ner igen. 
Jag har i helafall inte bara suttit inne hela dagen vilket var ett plus ;) Innan jag gick upp hit igen satt jag ute för att få lite frisk luft, det var underbart!
Hoppas ni har haft en underbar dag!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Dagens fråga!

Har ni färgat håret någon gång?
Jag har aldrig gjort det.

New me!

Tordag morgon!
Idag blir det ännu en sitta inne dag tror jag, fast det är fint väder eller jag får se.
Om jag blir inne ska jag försöka lära mig lite låtar, jag kan lära mig låtar rätt snabbt och det är ju tidsfördriv :)
Ha en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Love your melody

Vid 3 cyklade jag och Elin ut till stranden, jag hade inga planer på att bada men det fick jag äta upp, det tog ca 27 min dit med cykeln det tog lite längre tid för jag började må illa (fick nya mediciner igår så kan ha varit därför ) men vi kom fram till slut. Vi började med att vänta på solen innan vi gick i, det var mellan kallt men det gick att bada i, när vi kom upp solade vi till 5 ungefär då vi skulle hem igen.
Det var jätte kul att få träffa Elin igen, fina Elin <3
Hade en jätte roligt där nere med henne!
SeS!<3
Matilda<3

The brave one!

Det är en jätte fin dag idag och jag hade tänkt att gå ut och gå i detta underbara väder, ska gå i skogen och lite runt området, får se om kameran får hänga med.
 
På morgonen har jag kollat runt på hastnet bara för skojs skull, skulle inte ha gjort det, fasnade för massor av fina hästar som jag bara ville ha men jag är långt ifrån redo för egen häst, jag måste först få mycket mer kunskap, ha helst ett jobb med fast anställning och jag ska ha haft medryttar/foderhäst innan.
 
I see you later!
SeS!<3
Matilda<3
 

Time to go home, to my heart!

Jag gick till en kompis innan hon skulle åka iväg, vi va en stund vet ärligt inte hur länge, när hon hade åkt gick jag genom en skog och runt lite bland hus, var hemma vid halv 5 ungefär.
Sen dess har jag suttit vid datan och kollat på lite filmer och svarar på lite mejl.
I morgon har jag inga planer, kan ju alltid försöka få tag på någon som man kan umgås med (om jag hittar någon så att säga).
Ha en bra kväll och godnatt till vidare!
SeS!<3
Matilda<3

Visste ni att......

Jag har alltid velat ha svart hår eller slingor.
 
Jag har varit väldigt nära att tagit mitt egna liv i från mig, att kasta mig framför ett tåg (jag klev av spåret när jag såg tåget komma långt borta).
 
Jag lyssnar på musik som typ ingen lyssnar på.
 
Jag älskar alla mina egenskaper som jag har, bättre egenskaper kan man inte (enligt mig).
 
Jag älskar mina ögon, jag tycker dem är grymt fina.
 
Jag har haft en sköthäst som hette Logan.
SeS!<3
Matilda<3
 

There is no fear in me!

Idag, inga planer herrå!
Skoja, nästa vecka är min mamma ledig och vi ska försöka hitta på något men det är inte så lätt, hon har inget körkort men vi kommer nog på nått. 
 
Jag har inte så mycket ork då jag bara sitter inne och då blir man lätt nedstämd, att komma på saker man kan göra när nästan alla kompis är borta är nästan omöjligt!
Får göra det bästa för nu!
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3
 

Godnatt

Sovdags tror jag, jag är väldigt sällan uppe över 12 tiden, jag är en person som inte klara av att vara vaken så länge men jag är morgon pigg däremot ;)
Hoppas ni sover sött!
SeS!<3
Matilda<3

Tävling hos Avana!

 
http://avana.horseworld.se/2013/07/14/tavling-vinn-ett-swarovski-pannband/

Morgonens morgon!

Har precis kommit tillbaka från 1,5 timmes promenad, gick runt Arnö och kollade på lite ställen där jag inte varit på ett tag, glömde ju såklart kameran, känner mig lite dålig för det.
Jag ska bara vara hemma idag och ''njuta'' av ensamheten, gillar inte att vara ensam för det ska alltid låta och banka när jag är ensam hemma, när brodern eller någon av mina föräldrar är hemma händer det ingenting, suck!
 
På tal om ingenting, det är 25 dagar kvar tills jag får rida igen och ca 20 dagar kvar till jag få se Trulle igen, längtar så mycket efter alla små hestar och ponnies igen! 
Jag kommer bli uttvingad till stallet 5 Augusti, MÅSTE tydligen fota min kompis haha och sen dagen efter ska jag fota en till kompis, 2 dagar senare ska jag fota tävlingen och min kamera kommer dö XD
 
Dags att göra lite nytta här hemma!
SeS!<3
Matilda<3
 

Just nu

Kollar jag på falserbo horse show, det är sista delen av hoppningen som vissas och senare är det dressyr som ska vissas, det är ett sammandrag bara vilket är tråkigt :(
I morgon tror jag att jag ska ner till stallet och titta till hästarna och fota lite växter och om kosorna är ute så fotar jag lätt dem.
Längtar tills mina kompisar kommer hem, så jag får lite att göra och vara lite social.
Ha en bra kväll!
SeS!<3
Matilda<3

Söndag!

Söndag idag.
Jag vaknade typ 8 och gick upp 10, har dock inte satt mig vid datorn först nu.
Eftersom det inte har varit så fint väder så har jag inte varit ute tyvärr, jag har suttit inne och kollat på youtube typ det ända jag gör när jag har tråkigt hehe. Ska även försöka komma igång med mitt skrivande igen, många ville att jag skulle skriva mer "berättelser" här, dock så vill jag skriva ner det på papper först, jag skriver nästan bara om personer som vill göra förändringar, om dem lyckas vet jag inte för jag börjar alltid på någon ny berättelse.
Måste gå, har saker att fixa.
SeS!<3
Matilda<3

Saknar er, dem finaste varelserna <3

5 sanningar om mig!

Jag är otroligt blyg.
 
Jag har aldrig rökt (tänker aldrig göra det heller).
 
Jag har svårt att gå ner i vikt
 
Jag har ett otroligt dåligt minne.
 
Jag gör alltid SMÅ flätor när jag är uttråkad.
 
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 

Blandade bilder som jag har tagit!

Vissa har ni sett och andra inte.
 

Thanks for everything!

Hej på er!!
Lördag idag och jag ska försöka komma ut och fota lite blommor och annat.
Har gjort tidsinställda så det kommer komma bättre uppdatering åt er, vilket inte häner ofta då mina ider är borta. 
 
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3
Buggen ;)
 
 

Inget går som planerat!

Jag hade ju tänkt se på Falsterbo live men det kostade SÅKLART! Varför måste allt gå emot mig för?!
Aja får kolla på sammandragningen klockan 7, suck. Kommer inte komma ut på något fjordings SM heller på hela helgen, min pappa jobbar ju såklart den här helgen, frustrerad jag men det kommer väl fler SM men just på fjordingar ville jag ju se!
Nu ska jag ligga och bara depa och kolla på skräckspel.
SeS!<3
Matilda<3
Saknar dig så mycket finaste prins <3

Inget SM!

Bussarna gick inte då det inte var skola, grrrr!
Nu blir jag hemma hela dagen igen men ska försöka hitta på något, ni som vill kolla på falsterbo horse show är det live klockan 14.25 här: http://www.feitv.org/live
Det är bara att vänta till 8 Augusti (tror jag att det är) en stor dressyrtävling på stjärnholm som jag ska fota på, bara 27 dagar kvar.
Ha en bra dag hörrni!
SeS!<3
Matilda<3
 

Tävling hos dressyrponny.se

 
http://dressyrponny.se/2013/july/vinn-en-huva-fran-john-whitaker.html#comment
 

Fjordings SM nästa!

Klockan 10.35 går bussen mot öknaskolan, min kompis skulle iväg så jag åker ditt och fotar ett tag, tyvärr inga tidsinställda då jag trodde att jag skulle bli hemma.
Kommer hem på eftermiddagen, lite live uppdatering kommer om det finns internet därute!
SeS!<3
Matilda<3

Dagens fråga

Har ni någon ovana?
Jag själv har en, jag biter på naglarna vilket jag har försökt att sluta med dock inga framsteg.

Mitt foto intresse!

Jag har fotat mer än i 1 år, fast börjde fota mer seriöst för ett halv år sedan. 
Jag fotar helst hästar men även växter och andra djur.
Min första kamera var en helt vanlig digital kamera som jag fick på min födelsedag 2011, jag använde den knappt för den var inte så jätte bra, min mamma gillade den så hon fick den men om jag vill ha den så får jag givetvis använda den. I October förra året fick jag mina andra och första system kamera, jag gillade den skarpt och började fota mycket mer, den fick hänga med till horseshow b.la och hänga med till stallet i omgånger. Har även fotat med kompisar och mycket annat.
För ca 2 månader sedan köpte jag efter ett halvår sparande ett nytt objektiv, ville komma längre när jag fotade när man rider och även när jag och en kompis stack ut och hon fotade saker längre bort och fick jätte fina bilder, 70-300mm blev det. 
 
Mitt foto intresse är inte så jätte stort men jag gillar att fota helt klart!
SeS!<3
Matilda<3
Denna bild är fotade men min digitala kamera
Denna är dagen med min system kamera när den var ny
Denna är tagen nyligen!
 
 

Happy life!

Idag är det torsdag.
Jag ska inte göra något speciellt, nu ska vi åka och köpa tidning och ladda på mitt busskort.
När jag kommer hem ska jag kolla bloggar och blogga mer. I morgon kanske jag kommer iväg på fjordings SM var det, men min kompis vet inte om hon får hoppas hon får.
Bloggar mer senare!
SeS!<3
Matilda <3

I won't let let you down, because you are my best friend!

Kom hem från stan för 30 min sedan, jag har haft jätte roligt och det var otroligt kul att få träffa mina kompisar igen, jag kommer inte överleva gymnasiet utan dem!
 
Jag åkte med en annan kompis till hööks innan jag var med dem andra, jag tog bussen vid kvart i 11. Jag köpte ett spö dressyr, dem som jag gillar på sjärnholm han någon idiot brytit av..... och jag orkar inte hela tiden leta nya så jag köpte ett blått hehe, ljus blåt, sen gick jag runt med min kompis där och kollade runt.
Under tiden chattade mina andra kompisar med varandra och det var krig, tro mig det var bråk mellan två personer och min mobil bombade med meddelande så min mobil höll på att dö, jag hade tänkt åka hem efter hööks men jag åkte in till stan istället och va med dem 2 som kom, vi gick runt och sen gick vi och åt på en grekisk resturang där jag tog kycklingspät och pommes, super gott!
Vid halv 4 gick jag ner till en cykel affär där min pappa väntade, vi hämde min bros cykel och sen åkte vi hem.
 
Jag har haft en underbar dag tillsammans med dem, om jag inte ska vara med en kompis på fredag ska jag till ökna skolan där det är DM i dressyr och fota, hoppas verkligen jag kan åka ner ditt men jag vill också vara med min kompis, hon får hänga med xD
 
SeS!<3
Matilda<3
 

Today is your day!

Idag ska jag vara med en kompis, vi hade tydligen lovat att va för typ 2 veckor sedan, bra minne här hehe. Vi ska upp till hööks, hon vill åka upp ditt och kolla på något (vet inte vad), jag kan väl också titta lite så slipper jag åka dit i morgon.
Hon ska ringa mig snart!
Hoppas ni får en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3

Today!

Jag gick inte ut, jag hade ingen så här jätte lust och jag skulle bli ute typ 5 min och sen in igen, inte så värt enligt mig.
 
Jag har tagit reda på om dem sände i Falserbo eller inte (det tog ett tag att hitta) men det gör dem, glad jaaag!!
Ni som vill kolla på det får den på fredag klockan 19.00 (håller koll om det blir ändringar) på tv4 sport , lördag samma och söndag samma kanal 18.00.
 
Imorgon hoppas jag att jag ska vara med kompisarna, har inte hört något och om det inte blir något så kommer jag tvinga mig ut hur huset, jag kommer bli galen av att bara sitta inne!
 
Ha det bra bästa läsare!<3
SeS!<3
Matilda<3
 

I can't hide the shame anymore!

Tisdag är det idag, eller?

Vid 4 ska jag försöka gå ut och gå en runda, vill inte bara sitta här hemma hela dagarna! Det känns som alla min kompis åker bort just i Juli och jag åker inte bort först den 27 igen, long way to go....
 
Ska även försöka gå ut och fota lite under veckan, på fredag ska jag fota med en stall kompis vi ska anting till stallet där jag ska hitta en växt som är otroligt fin (fotade inte den sist då mitt batteri tog slut, flytt) och hon vill såklart fota hästarna så det får väl jag också göra, dem verkar i helafall inte bli störda när jag och en kompis fotade där sist, dem ville snarare att man skulle klappa dem och mysa med dem (särskilt Franz, haha).
 
SeS!<3
Matilda<3
Ja du Franz XD

Bilder från varberg del 3, ''star''

Kallade den fina ponny star, visste inte heller vad den hette.
 
 

I'm not perfect, l never will be!

Jag är inte den här vackra smala personen, men jag bryr mig inte! Orkar heller inte bry mig längre, det är mitt ansvar och min uppgift att se till att jag mår bra, jag har mer muskler än fett om man säger så, visst jag har blivit svagare sedan jag slutade på handbollen med det hindrar inte mig från att träna vidare, jag kanske inte är den som går på gym men vad vet ni vad jag gör, vissa saker som jag gör skriver jag faktiskt inte alltid in här för jag inte tycket det är läsvärt, ni som säger att min kropp håller på att gå sönder p.g.a av min vikt, gå och dö! Mina läkare har sakt att mitt knä aldrig kommer bli bra p.g.a av musklerna och senorna, om jag skulle få chansen att få ett bra knä hade jag tagit den för LÄNGE sen! Min rygg är samma sak men det var mitt eget fel, hade jag sett att sadeln åkte åt sidan i tid hade det aldrig hänt men gjort är gjort, jag kan inte ändra på det och skadan gör mig på något sätt mig starkare, jag trodde aldrig jag skulle kunna rida Trulle igen efter det, så fel jag hade! Jag rider honom sämre men jag rider honom med mer självförtroende, jag bevisar bara för mig själv hur stark jag är, jag tänker inte rida SM eller OS eller något sånt, jag vill bará träna och ha kul, så ligger det till!
 
Att ha blivit mobbad i 6 år var inte heller det lättaste, jag visste att det skulle bli bättre även om det såg mörk ut, det finns ALLTID ett ljus i det mörkaste stunder! Jag hade tur, jag hittade Josefin, Ebba, Elin, Melissa, Sofia, Frida,  (dem i min klass) --> Amanda, Melina, Hanna, Elin och massa andra människor som jag älskar idag! Dem var mitt ljus i den mörka tunneln!
 
Mitt mål i livet var att hjälpa Josefin och när hon flydde tillbaka behövade jag inte leva mer, mitt uppdrag var slut men så mer fel kunde jag inte ha, jag såg att min familj behövde mig och mina vänner inte ville att jag skulle lämna denna värld, jag valde att stanna och det gjorde jag rätt i nu, jag kan må jätte dålig för jag inte är den perfekta personen men det är därför många gillar mig, för jag inte är som någon annan! Jag är inte den här ''typiska tonåringen'' som bara bryr sig om sig själv, jag kommer aldrig bli som dem! Jag vill vara den personen som kommer finnas för andra, att aldrig ge upp och stötta dem när dem inte ser ett ljus för jag lovar, det finns det, man måste bara vilja och kunna gå vidare.
 
I see the path from this dark place, l see my future!
 
SeS!<3
Matilda<3
 

Ny vecka!

Inga planer denna vecka, förhoppningsvis kommer jag vara med kompisar på onsdag. På torsdag ska vi vecko handla lite tidiagre, ska kolla en sista gång på hökks efter en luva eller lindor till schabraket om det fortfarande är rea så att säga, jag köper nästan aldrig grejer på hööks annars då jag inte har pengar men nu ska jag försöka köpa lite, lite vardaslyx ;)
Idag ska jag hjälpa min mamma med lite saker.
SeS!<3
Matilda<3
Fina Lucy :)
 

Min drömhäst!

Min dröm häst skulle vara 164-173 cm hög. Det ska vara en valack eller ett sto.
Den skulle vara inriktad mot dressyr men den ska kunna hoppa små hinder också, hästen ska ha 3 bra gångerarter, den ska kunna grunden o.s.v, den får inte vara vara mindre än 12 år.
Hästen ska vara lagom pigg, man ska behöva driva med inte konstant, den ska vara ganska svår.
Den ska ha blivit tävlad innan. 
Hästen ska vara snäll i hantering, i ridningen, på uteritter, när den skos, den ska vara en lugn på tävlingar o.s.v.
 
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 
 

Tävlíng hos nellieberntsson.se

Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna ett egen designat pannband!

Bilder från sommar hagen del 2, Trullis <3

 

Be strong, l help you if you want me here!

Idag fyller min mamma år och vi kommer få besök både på förmiddagen och på eftermiddagen så uppdatering kommer inte va den bästa men snälla håll ut, det kommer bli mycket bättre nästa vecka jag lovar!
Tack för att ni stannar!
SeS!<3
Matilda<3

Hästarna i sommarhagen del 1, Ubbe!

Först hittade vi Ubbe som inte kan få vara i den stora gräs hagen för att han inte tål gräs, stackare :(
 

We need you, we can't do this!

Hej på er!
Idag har jag varit och handlat godis och lite annat med mina föräldrar, jag skulle in på hööks och kolla hur mycket som fanns kvar, det är ju rea! Hittade ett ljus blått schabrak på rea, den kostade 329 från början men den kostade 164 på rea, jag hade inga pengar men min pappa var super snäll och köpte den åt mig, tack bästa pappa!! <3
Bild får ni nedan för, det är en mobil bild då min kamera batteri laddas, nöjd med köpet, hade faktiskt tänkt köpa ett rosa när jag såg det men nee, jag tycker trulle ser ut som en tjej tillräckligt mycket xD

Nu ska jag kolla på film på swefilmer och kolla lite bloggar!
SeS!<3
Matilda<3

Varberg del 2, ''snövit''

Visste inte vad hon hette men jag kallade henne snövit.
 

Fredag kväll!

Jag har inte mot bra varken fysikt eller psykiskt, jag har nästan bara legat i sägen och tyckt synd om mig själv. Sen har jag varit orolig för jag trodde jag hade fått en fästig och jag är inte tagit en spruta mot någonting som man får av fästningar, men det var inte det som tur var. Innan vi åkte och handlade åkte jag in till min sjukgymnast, jag ville få hjälp med mitt knä och sen skulle jag upp till min läkare som skulle kolla mina prover och min rygg. När vi kom hem la mig i sängen, hinner precis lägga mig där tills en kompis ringer och frågar om vi kunde va till 4 ungefär så det var bara att börja gå dit.
Kom hem vid halv 5 och åt mat.
Nu sitter jag här och ska redigera lite bilder från igår och fortsätta göra tidsinställda.
SeS!<3
Matilda<3
Smakprov, söt prickis! <3
 

Dem hästar jag har ridit på sjärnholm!

 
Tinker, Lilla My, Kakan, Fille, Agge, Majsan, Tariff, Bacardi, Franz, Sally, Ubbe, Bullen och Olympic.
 
Har inte ridit så jätte många för jag fick rida samma häst ganska ofta, Tinker fick jag dock bara rida engång innan han avlivades p.g.a av en senskada som inte gick att bota, Tariff fick jag också bara rida en gång då sen avlivades han också p.g.a av tumörer som inte gick göra något åt.
 
Dem andra har jag ridit i olika om gångar men Trulle är nog den jag har ridit mest av alla sen kommer Sally, dem bästa!
Här har ni bilder på dem:
Tinker
Kadans ''kakan''
Lilla My
Tariff
Bilderna är tagna från stjärnholms hemsida: http://www.stjarnholmsrf.se/
 
Resten har jag tagit själv!
Bacardi
 
Fille
Agge
Majsan
Franz
Ubbe
Sally
Olympic
 
Trulle (Bullen)
 
SeS!<3
Matilda<3

Stallet-dag idag!

Jag åkte till stallet vid 12, där skulle jag träffa en kompis och det första vi gör är att hälsa på Ubbe, tog även en hel del kort under dagen, 365 stycken upps xD
Sen gick vi ner till dem stora hagarna, hästarna stog längst bort såklart och när vi kommer längst bort är det ett nytt stängsel, så vi måste gå runt allt. För att jag skulle få bra bilder var jag tvungen att gå närmare, vi gick i brännässlor och i andra växter som jag inte vet dess namn. Fick ganska inga jätte bra men dem duger väl. Innan vi gick till henne så hjälpte till att ta in privat hästarna, det tog lite längre hem till henne då det var så varmt, när vi kom hem till henne lekte vi med hennes kattunge så himla sööt!! Vid 5 åkte jag hem.

I morgon ska vi va i morgon igen men vi ska vara hos henne då hela tiden.
Hoppas ni har haft en underbar torsdag!
SeS!<3
Matilda<3

Bilder från Varberg del 1, kaninen!

Såååå söööt!!!<33

Det är en dag imorgon också

Nu ska jag börja gå neråt, är ganska trött. Vid 3 ringde en kompis och undrade om jag kunde hänga med henne på stan, så när mamma kom hem så tog jag hennes cykel (min bror har tagit sönder sin och använder min, tror jag har sakt det tidigare men bättre flera gånger sakt en ingen alls), vi gick runt, tog en fika och pratade om lite allt möjligt, tio i sex cyklade jag hem i världens mot vind.
Vid halv 7 åt vi middag efter det sprang jag upp till datorn i full panik, min dator hade inte stängt av sig och blir den för varm kan den gå sönder, min bror hade satt i en speciell fläkt för datorer så den hade klarat sig, hans internet gick sönder så han snodde mitt och min dator......
Nu är det dags att hoppa i säng för mig!
SeS!<3
Matilda<3

Vad skulle du gjort om......

Hehe, många har börjat med detta så jag börjar väl också med detta.
Fortsätt meningen!
Svarar när jag fått tillräkligt många :)
SeS!<3
Matilda<3
 

I need you more then ever now!

Kom hem från stan för 15 min sedan, hon hade fastnat på jobbet och jag kommer vara med kompis torsdag och fredag, om hon kan på lördag så ska jag åka in då men om hon inte kan så kommer jag skriva att jag inte är intresserad längre, jag kan inte åka in till stan hela tiden när det kostar ganska mycket. Kan annars hjälpa till här hemma mer så jag kan köpa ett blått på hööks, kanske en till och med en luva.

Har inga planer vad jag ska göra annars, ska försöka blogga lite mer seriöst då jag känner att dem här inläggen blir väldigt oseriösa.
Lite tidsinställda kommer fixas så uppdatering blir okej.
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Hello friends!

Mål med Bullen!

Kortsiktiga: 
Försöka hoppa 70 cm bana!
Fortsätta träna att få ner honom i form, wish me luck xD
Starta en till dressyr tävling, märke 1 eller 2.
 
Långsiktiga:

Få honom i form i alla gångarter.
Starta en LC:1.
Hoppa 75-90cm bana, utmaning för mig till max!
 
Jag är inte säker på om dem här målen kommer uppfyllas men det är bara att kämpa vidare, tills vidare.
SeS!<3
Matilda<3
 

In the sun!

You need a angel!

Idag ska jag in till stan med en kompis, jag ska även hämta ett schabrak som jag ska köpa, som inte blir av fick ett meddelande att hon inte kan idag så det blir i morgon i stället.
Jag åker med kvart i 12 bussen och sedan kommer min kompis komma runt någon minut efter jag har anlänt till BT, vi ska bara gå runt och umgås eftersom vi inte kommer träffas så mycket sen, eller vi ses ju när vi rider men annars typ aldrig.
Nu ska jag hoppa in i duchen!
SeS!<3
Matilda<3

Sally<3

Jag kommer avsluta vårt tävlande tillsammans förevig, när nästa dressyrtävling ska jag anmäla mig till en LC:1 med henne, får jag inte henne så vägrar jag ta Bullen för jag är inte redo, han kan och klara allt men jag kan inte.
Jag kommer avsluta allt med henne då, älskade tinker sto <3
Tack för dem stunderna dem underbara stunderna jag fick sitta på din rygg, du har varit en bra läromästare!
Hittar inte orden, detta är det sista jag vill göra men jag vet personer som vill tävla henne och utvecklas vidare med henne, hon har lärt mig allt som hon har kunnat! Det är dags att gå vidare, återigen Tack! <33333
 

Tävling hos DMryttarna!

 
http://dmryttarna.blogg.se/2013/june/tavling.html

förstajulitvåtusentretton

Jaha, ny vecka och ny månad!
Inget planerat idag, ska försöka va med någon kompis idag annars blir det att skype med kompisar istället, sen ska jag tvinga upp min kamera hit måste få in bilderna någon gång!
Ska även göra lite tidsinställda. Kollade även om jag hade kommit in på de linjer jag valde, jag hade kommit in på alla och jag sa ja till mitt första handsval, jag hade höjt mig med 30 poäng ;) 
Morgonen började bra!!
Ha en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3