18.00

18.00 låser jag bloggen tills jag har orken och tiden att fortsätta, om ni vill fortsätta hänga med i mitt liv så har jag instagram som jag heter mmatilda1.
Tackar även alla mina följare som jag har haft genom dem här månaderna och tackar även för den support ni har gett mig, ni är bäst och kommer alltid att vara det!
Kanske kommer titta in här när jag har praktik i 1 månad vilket är om 4-5 veckor kvar tills dess och jag är sjukt nervös inför det, hoppas jag inte gör bort mig helt.
Vi ses igen när jag känner fört!
SeS!<3
Matilda<3
 

Hoppas ni har haft en bra jul!

Men i morgon låser jag bloggen för ett tag framöver.
Tack för all denna tid som ni har gett mig men tiden finns inte tyvärr.
Vi ses när jag känner för att komma tillbaka, ännu starkare.
SeS!<3
Matilda<3

God Jul på er!

Idag är det julafton!
Men det knäppa att julafton är på en tisdag, det ska vara på en helgdag tycker jag, antagligen bara jag som tycker det, haha.
Vi ska till min farmor och farfar, min mormor och morfar kommer till oss i år så det ska bli roligt att vi får fira lite mer hemma hos oss också då vi väldigt sällan är hemma först på kvällen och firar och då är det ju inte många timmar kvar på julen.
Det hemska men endå på ett annat sätt den bästa ''julklappen'' jag kunde få är att det är 2 veckor sedan Trull avlivades, det bästa med det är att han inte lider mer och vi behöver inte oroa oss för att han ska få akut kolik eller tarmvred någon mer. Det hemska är att jag aldrig kommer få träffa honom någon mer eller få sitta på hans rygg någon mer, den häst jag älskade mest av alla och kommer alltid att göra.
Men nu ska jag inte deppa, det är ju endå jul right? :D
Pluggningen är inställd idag, har ju vården att fixa men det skiter jag i just nu, julen är bara engång om året!
God Jul!! <3
SeS!<3
Matilda<3

That's when we all win!

Första dagen på jullovet och jag har inga planer, ska nog  bara vila och försöka gå ut.
Dags att umgås lite mer med mina kompisar då jag knappt har hunnit med det när skolan har legat i vägen.
På lovet har min faster lovat mig att hjälpa mig med att göra ett armbanet av Trulls svans, ska även fixa en bild som blir inramad med rosetterna som jag fick med honom runt om med en text nedanför, det ska sitta över min säng, tyck att jag överdriver men han betyde så mycket för mig den fina hästen.
 
Nu ska jag kolla runt lite på nätet!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 22/12-13 dressyr Irko

Jag trodde jag aldrig jag skulle få rida honom, han är en känslig häst som behöver en mjuk hand och en ryttare som rider med sits (min raka motsats typ).
Jag tog detta tillfälle att bara använda röst och säte.
Det gick jätte bra, en dröm häst helt klart! Han lyssnade otroligt bra på sätet vilket är bra träning för mig som ryttare, han lite orolig i början men efter lite halv halter och serpentin bågar så kom han till ro och började jobba under sig. Jag hade noll förväntning, satt inte formen så fuck it men han hade bra stadig form genom passet. 
Vi jobbade med basic saker, öka minska volterna, innan för spåret, öka och minska tempot etc.
Han var ganska mjuk att sitta på, med tanke på sin gång men galoppen slog allt den var så fin och mjuk och man kände hur han jobbade under ifrån, den känslan alltså :D
Han kommer jag vilja rida fler gånger både för att han var lite mer att rida än Franz vilket kommer göra så mina muskler kommer tillbaka (dem säts på ett bättre sätt än om jag tränar dit dem), och min kondis kommer komma på spel också men med tanke på att jag och en kompis springer runt i ridhuset varje helg (nu har vi dock uppehåll men jag kommer vara ute och gå).
Finaste Irko birko :D <3
Hata inte bilden, ville ha en med snö och en med en irko på ;)
 

Jullovet är här!

Och pluggning blir det, 3 ämnen är bomade så jag har att göra men det är bra på ett sätt, jag kommer inte ur systemet vilket då kommer bli lättare när skolan börjar ingen på en onsdag(!), fatttar inte varför på en onsdag, där försvann sammanhaget (om det ens ha funnits något?).
Under lovet blir det att va med kompisar, pluggning och lite stall, kommer även ta vara på lovet och sova igen. 
Är osäker om pluggning kommer bli av med jag MÅSTE göra det, annars kommer jag få det tufft nästa termin (som jag inte har det redan).
Njut av er jullov hörri :D
SeS!<3
Matilda<3
Inte alls oskarp (host).

Ridning 19/12-13 dressyr Franz

 Det gick bra, inget super pass men i nget dåligt pass heller.
Vi red självständigt och jag hade tänkt träna lite LC:1 vägar men det kunde jag glömma när vi var 10 st i samma ridhus, jobbade i stället väldigt mycket på volten och få honom att lossna sidorna, han lossnade efter ett par varv och kom ner bra men han har ju en tendens att gå över lodplanet så det jobbade jag mycket med, i galoppen var han riktig taggad så jag försökte sätta honom i jobb och när han väl kom ner så tappade han all energi i bakdelen, allt bara dog och då fick jag jobba honom väldigt mycket i galoppen tills bakdelen kom på plats igen, han och hans bakdel kommer aldrig överens, tro mig! Han var inte heller lika tung i framdelen som han bukar vara. I slutet fick han gå i sin älskade låga form, han älskar att gå i låg form på långa tyglar han ser alltid så glad ut, haha :)
Han var fin och jag jag tyckte jag fick en bättre sits än vad jag brukar ha, red dock inte utan stigbyglar så jag fick duta till lite med spöt på rumpan och då flög han iväg om jag inte höll emot och då skulle jag ha skumpat av fast hade lite långa läder så jag tappade dem då och då, jag red utan stigbyglar i några sekunder :)
SeS!<3
Matilda<3
 

We will fight to death!

Torsdag idag, jag slutar 2 idag men ville skulle ha slutat , inte alls sur (host).
Barbacka ridning idag men jag kommer inte rida barbacka, jag kommer rida utan stigbyglar men innan jag gör det så ska jag se till att hästen (hoppas på Frazze) jobbar under sig så jag får det lätatre att sitta ner, han är ju rätt mjuk för att vara stor häst, har har kort kliv men kan vara väldigt jobbig att jobba ihop om han inte är villig till det (som i torsdags), han är väldigt sammarbetsvillig det är han men ibland kan ha säga emot skänkeln och har kickat till engång för han tyckte jag var jobbig som ville att han skulle jobba under sig, det var dock 2012 när han iknappt orkade någonting men idag är han 10000 gånger stabilare i både dressyren och i hoppningen (jag tvekar liittteee på hoppningen dock, hehe).
Hoppas på Franz endå, om jag inte får honom är det bara hålla till 1000 att jag får Sally!
SeS!<3
Matilda<3
 

Time to run!

Onsdag idag och jag har lust att springa hem och lägga mig och gråta, helt ärligt när jag väl trodde mardrömaarna var över så väcker min mamma mig 2 på natten för jag har legat och skrikit(!), jag har ingenanning varför, jag kommer inte ihåg någonting av drömmen men jag har mina misstankar.
Min mamma ville att jag skulle stanna hemma men det är bara två dagar kvar tills jullovet, det klarar jag.
Idag på morgonen har vi svenska och vi ska vara klara med en uppgift vilket jag inte är men har bara 1 uppgift kvar där så det hinner jag under lektion, sen har vi engelska där vi ska skriva ett gammalt nationella i läsförståelse (om ni kommer ihåg så suger jag på det i både svenska och engelska). Sen har vi lunch och efter det har vi medicin (JAAA), jag kommer nog få påpekat att jag har gjort för många uppgifter när vi får tillbaka vår hemuppgift, det såg jag när jag kollade igenom det, blev inte alls sur (host).
Måste gå till svenska lektionen innan jag får frånvarao, jag har inte haft frånvaro på hela terminen,I'AM THE KING!!
SeS!<3
Matilda<3
 

1 vecka sedan.....

Fy vad det gör ont att kolla på bilder på dig, tårarna vägrar sluta falla och det vägrar sluta göra ont i bröstet.
Även om vi inte hade det här bandet så älskade jag dig något enormt mycket, det finns ingenannan som kommer betyda lika mycket som du har gjort för mig, vi hann inte ens starta någonstans, nästa termin ville jag starta där jag ville kunna rida dig så mycket att jag kunde få dig att jobba, verkligen jobba men det hann vi aldrig!
 
Detta var det bästa för dig jag vet, men den smärta som lämns efter är smärtsam!
Tack för den tiden jag fick på din trygga rygg, jag var den sista ridskoleryttaren på din rygg men jag kan inte hjälpa att jag får ångest, hade jag inte ridit dig, utan sagt nej och tagit någon annan kanske du hade levt idag, då kunde vi fortsätta utvecklas men nej, jag var för dum!!!
 
Världens finaste Trull, *1996 - 10/12 2013 Tack för allt!
Hoppas du sover gott <3
 
 

Ne, nu orkar jag inte mer!

Efter att jullovet är slut kommer denna blogg att låsas, jag kommer med andra ord inte ta bort den, vill koncentrera mig på annat och varje gång jag kommer in så känner jag stress och att jag MÅSTE uppdatera om masssa skit egentligen, nej så ska det inte vara!
OM jag låser den tidigare så vet ni varför nu.
Tack för allt alla min 26 läsare (hade det innan jag skrev detta inlägg).
SeS!<3
Matilda<3
 

Alright, time to leave.

Provet gick helt okej denna gång, är inte hundra om jag svarade rätt dock men jag hoppas jag har turen med på min sida.
Ska ha engelska nu och sedan svenska, kommer stanna lite längre i skolan, jag har otroligt svårt att göra saker hemma så jag gör sakerna i skolan istället även om jag blir illa tvungen till att stanna kvar efter, det är bättre att jag får bra betyg än mer fritid, besides jag får jullov snart.
 
Se om jag överlever denna dag, har världens huvud värk och jag ser tydligen sur ut, ILLA :(
SeS!<3
Matilda<3
 

Hoppkurs 15/12-13 Franz

Bättre kunde det inte sluta, idag arbetade tillsammans inte emot varandra!
Han var ganska fin i formen när vi red fram och var väldigt busig och glad, det var otroligt roligt att rida honom.
Han hoppade väldigt bra på stutsen, trodde han skulle välta alla men han hade en bra galopp och gick över dem snällt och tog fina 3 språng mot ett sidosprång, i 5:on halvan hoppade han otroligt fint, hoppade 70 på sista hindret, duktig jag är :D
När vi hoppade oxern låg det också på 70cm, han hoppade som en känguru och tog i liittee, hehe. 
Jag hoppade inte hela banan då jag kände att min rygg inte skulle hålla hela väggen fram och då kunde det hända vad som helst, så jag tog stutsen och 5:on halvan där han hoppade bra.
Är hur nöjd som helt med honom, han tog hade bakbena med sig idag och idag hade jag balans.
Jag glömde kameran hemma så det blir inga bilder eller film, lite synd men får skylla mig själv.
SeS!<3
Matilda<3
 

I know this would happend!

Hoppträning kommer nog bli hemsk för mig, snäva svängar är med i leken och för mig som är hopprädd och så kommer ett nytt hinder och om hästen inte hinner uppfatta det är det ganska kört!
Franz var seg och gick inte riktigt fram, han hoppade runt 80-100cm idag och hans teknik är ju inte den bästa men han klarade det, jag har en häst som jag kommer kunna utvecklas med helt klart men min osäkerhet gör ju inte saken bättre, hoppas hoppträning går bra även om dem snäva svängarna men som jag sa till en person, jag kommer inte ta snäva svängar, fuck that! Han kommer antingen gå omkul eller så kommer jag glida ner och störta mot marken.
 
Idag i stallet så sprang jag och en kompis och hoppade, eller jag sprang runt och gjorde lite galoppombyten och slutor och massa annat, utan häst då och det såg ganska fail ut men trött blev jag men roligt var det, ett bra sätt att få träning juu :D
Ha en bra lördag kväll :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Let her go, you don't need her och she don't need you!

Fredag, helg med pluggning för man har ju ett prov på måndagen, kunde ha tagit det senare men då kommer bara allt fler grejer ligga på hög och vänta på att bli klart, så jag blir av med det men jag måste fortfarnade gör omprov på det andra :(
I morgon ska jag ner och hälsa på hästarna, hänger Trulles grejer kvar så ska jag putsa dem en sista gång, dem måste tas hand om nu då dem inte används, ska även titta om Pigge är humör på att bli borstad, vilket han inte är allt för ofta, han kan bli lite så här: Det är min box, STICK men när han står i skospiltan är han underbar, den kommer nog vara upptagen då, ska även byta till Pigge som sköt häst, gjorde det aldrig i T
torsdags, jag ville därifrån så sanbbt som möjligt.
På söndag är det hoppkurs, ska försöka ha koncentratonen på min sida denna gång och i natt sov jag 11h(!) så jag hoppas jag kan sova igen i helgen, idag kände jag att jag hade kontroll på läget i helafall, alltid skönt att veta det!
Hoppas ni får en bra fredag kväll :D
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridning 12/12-13 hoppning Franz

Det gick helt okej!
Jag har inte sovit bra under dem 5 senaste dagarna och ni kanske inser vad som händer med balansen.
Idag tränade vi på att hoppa bana, Franz skuttade snällt över med mig som försökte koncentrera mig men bilder på mig och Trull hoppar började rulla förbi i mitt huvud och jag var otroligt nära på att brya ihop men då väckte Franz mig med ett lite större språng och då var jag på banan igen, tappade koncentrationen lite då och då, vilket är farligt speciellt i hoppning men Franz höll antingen med huvudet eller något annat för att väcka mig. Han kände även att jag var ledsen så han tog mulen mot min fot och puffade till den och slickade min hand när jag lät honom lukta på min hand, finaste Franz <3
Banan gick bra då jag var mer koncentrerad och han hoppade snällt över 50 cm bana, lagom för mig då ingen balans fanns med i bilden.
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 

The worst day is here!

Idag är det stallet som gäller, detta är mardrömen just nu. När jag kommer kliva in genom  stall dörrarna kommer jag inte se Trull i sin box, där står nu basse tydligen nu. 
Men det är hoppning idag och jag hoppas att jag får hoppa Franz så jag kan känna mig trygg i det jag gör och kunna gråta ut hos honom. Ska även byta sköthäst, ska byta tillbaka till pigge så han får lite uppmärksamhet och jag gillar honom och hans personlighet.
Jag vill endå till stallet för det kommer alltid vara mitt andra hem oavsett vad!
Just nu när detta skriver jag ett psykologi prov, som kommer gå åt helvete för jag har knappt kunnat koncentrera mig i skolan sen jag fick reda på om Trull liksom, jag är körd med andra ord.
Tagga 2 omprov till den januari, CHECK!
SeS!<3
Matilda<3
 
 
 
 

Tack!

Och där flög statestiken iväg igen, det är 44 stycken i denna stund!
Nu när jag har det som tuffast också så är det en stötning, tack hörri. 
Idag har jag suttit hemma och gråtit, jag var helt förstörd när jag insåg att Trull att inte lever längre, det förstör mig inombords! Jag är otrolig glad över att jag har kompis som bryr sig och stötar mig, jag vill även vara där för dem som älskade Trull så mycket som jag gjorde. Även Stjärnholms älsta häst gick bort idag, han blen nästan 26 år som avlivades samtidigt som Trull.
R.I.P Tintin och Bullen <3
Ska rida på torsdag ihelafall, vill komma tillbaka till stallet och titta till dem andra hästarna.
Tack för all stötning!
SeS!<3
Matilda<3
 

R.I.P RedBull!

 
Vad ska man säga?
Jag har suttit med detta inlägg sedan jag fick reda på det och gråtit varje gång och känt att jag inte orkar, jag sa i sommars när jag red honom hela lägret ut att jag skulle sluta rida om han dog, han betyder för mycket för mig men nu, när det verkligen har hänt och jag kollar vilka underbara hästar jag har fått rida under åren och några som jag fortfarande kan rida, Franz är bara ett exempel på häst som ajg älskar att rida.
Men om vi talar om Trull, han var nog den bästa eller vänta kommer ALLTID att vara den häst jag gillat mest och ridit mest, när han varit dålig har jag gått med honom, vad än mina kompisar ha tyckt att jag är jobbig när jag tänker stanna kvar flera timmar för att bara umgås med denna underbara häst.
Från underbara pass med honom som när vi raceade på banan till hemska pass där han har varit en häst som knappt gått och få fram honom, men vi har haft väldigt fina stunder som dressyrtävlingarna som jag aldrig trodde var möjliga för han var så tittig, vi kom över en godkänd poäng varje gång och vi hade vunnit en tävling om det hade varit placering.
Men dem stunder vi har haft i boxen tillsammans kan inget slå, jag kunde stå och mysa till han somnade, jag ville inte lämna honom då men då kom alltid min pappa och klappade honom för han var så lugn och han är tycker hästar är läskiga men inte Trull inte, han kommer bra överens med Trull men min far vågade inte riktigt ta seget att hoppa upp på hans trygga rygg, vilket jag tyckte var lite synd men är man häst rädd så är man, right?
Jag tror det finns en vecka som inget kan slå, den bästa veckan jag någonsin hade med honom, det var höst lovet detta år, då var jag hos honom i 8 dagar och tog hand om honom som min egen, gick med honom till dem mest obehagligaste ställen i hans ögon men han gick förbi och det visade mig att han hade ett förtroende för mig, jag gav honom mat, mockade och putsa hans saker, i slutet av veckan fick jag hoppa upp på honom och skritta, ni ska veta hur glad jag var då det arbetet jag hade gjort en hel vecka hade gjort nytta. Tills han blev halt igen och igen och han blev aldrig helt bra, han började gå på lektioner när dem låtit honom vila och kollat på honom så han inte var halt men hältan kom och gick som vägrade att ge sig, han kunde ju inte så heller för han hade ju problem med magen så han var tvungen att röra på sig varje dag.
9/12-13 åkte jag ner till stallet för att se honom vid liv för sista gången, även Amanda var där och vi myste med honom och pysslade lite med han, han skulle få en bra sista kväll på Stjärnholm. När han kom till boxen fick han lite godis men han hade även fått lite morötter innan. Putsade även hans saker en sista gång när han är vid liv utanför hans box så jag såg honom. När min pappa kom in i stallet så visste jag att när jag åker därifrån, finnas han inte mer, jag gav han sin kvälls mat och pussade honom på mulen en sista gången innan jag lämnade honom för sista gången.
 
Jag kan inte få ut alla min känslor i ord i detta inlägg!
 
 
 
Rest In peace RedBull! <3
Kommer aldrig att glömma dig älskade fux valacken <3
 

Hejdå för nu!

Jag mår sämst just nu!
Det kommer komma upp så här när jag känner att jag kan hantera det.
Jag känner att jag lika gärna kan ge upp!
SeS när jag orkar komma tillbaka!

Dagen börjar sämst men blir sakta men säkert bättre!

Provet som jag skulle ha gick jätte dåligt, jag kunde inte koncentrera mig och hade inte tränat på det som kom med, helvete!!!
Men jag har fått mitt första A kreterie i engelskan någonsin!!! På mitt tal också och jag som hatar att prata inför människor, bäst jag är (inte ofta jag säger det :D)!
Hoppas svenskan hoppar iväg så jag kommer ner till stallet så snabbt som möjligt, måste också överleva engelskan men lektionen börjar bra.
Ha en fortsatt bra måndag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Välkomna tillbaka!

Japp, jag dog ett tag men nu är jag tillbaka!
I lördags var jag i stallet och hjälpte satllvärdninnorna lite och tog självklart hand om Trull och promenerade honom 25 min, han är var inte riktigt bra än om jag förstod det rätt. 
Sov över hos en kompis för hon skulle rida på söndagen där sedan och jag hade inga bra bussar som gick så jag sov över hos henne, hon bor nära stallet ;) Vi hade en bra kväll med godis och film och lite till.
På söndagen åkte vi till stallet vid 8 och vi gjorde i ordning Ubbe, det gick inte så bra för henne enligt henne själv, vad jag såg så var han fast i bogarna och hade ingen framåt bjudning alls, i slutet började han lossna men inte mycket. Vi var kvar till 5, vi myste med hästarna och jag gick med Trull i 30 min vid 4 när alla dressyr kursen var klara då jag inte ville gå utomhus, det var så mycket is.
 
Idag är det måndag och jag kommer åka ner till stallet då jag inte har så mycket denna vecka och jag ska putsa lite grejer, och ge Trull sitt äpple, hehehe :D
Ha en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Tagga bio med bästa <3

Idag ska jag och en kompis fatta eld (nya hunger games filmen)!
Uppdaterar mer i morgon!
SeS!<3
Matilda<3 

Ridning 5/12-13 markarbete Bullen

Jaaaa, jag fick rida världens finaste fux <3
Ärligt så har jag inget att säga om passet, jag var över allt och hade inte den kontrollen eller ork att få honom att jobba.
Han var väldigt fin i början men jag blev snabbt trött och orkade inte och han kunde gå som han ville, i galoppen kom han ner med nosen och innan jag bröt av så gick han bra i galoppen.
Det kändes som jag slet och drog i honom så när vi väl kom till bommarna så knöt jag en knut på tyglarna och travade över utan att hålla i mig, det gick över förväntan med tanke på min dåliga balans, haha :) Travade utan att hålla i tyglarna också, jag får ångest när jag håller i tyglarna då jag tror jag sitter och drar hästen i munnen, Trull såg lagom nöjd ut och travde på snällt, fattade även galopp utan att hålla i mig, han gick inte så snabbt så han kunde fatta men la på spöt så han skulle komma igång och han kicka till, tur att jag inte satt utan stigbyglar, hehe. Kul hade vi och travde av honom på långa tyglar även om han inte höll formen, han frustade och öronen spetsade, Trull då <3
Vi hade bara roligt idag, jag måste rida honom mer igen för att komma tillbaka där vi avslutade sist.
Efter passet så stod vi och myste, han somnade i min famn, nutten <3
SeS!<3
Matilda<3
 

Hoppas!!

Idag vill jag verkligen rida Trull, det var så länge sen jag satt på hans underbara rygg, kommer nog göra allt vad jag kan för att byta till honom, jag vill börja rida honom så mycket som jag gjorde förut igen, kommer nog inte alls vara lika stark och ''stabil'' som jag var innan han blev skadad.
Håll tummarna för mig!!
SeS!<3
Matilda<3
 

Lite bilder från mitt arkiv som bara ligger och samlar damm!

Söta paret
 
 
 
 
 

You, come here, yes you!

Just när jag skrev rubriken kom någon mot mig :O

Idag är det onsdag, gud vad denna vecka går segt fram, tycker det kan vara fredag idag och sen kan det gå snabbt fram så får jag julov! Känner inte för att vara i skolan men vill inte heller missa någonting, där har ni mig när jag blir riktigt sjuk (vilket inte har hänt på 4-5 år) så ligger jag i min säng och får total panik och undrar vad jag missar och försöker verkligen ta reda på det men får inget svar, ni kan tycka det är fjantigt men jag får panik.
Tur att man har en bra immunförsvar (eller inte...). Längtar tills vi får ha dem ''riktiga medicin och vård'' lektionerna igen, dem bästa lektionerna på hela veckan juuuu men inte dem lättaste ämnerna, sån är jag gillar ämnen som jag inte är så duktig i, som kemi och biologi när jag gick i 7-9, jag var ur usel på det men gillade det stark, gick ut med C i biologin och E kemin, hahaha :D
Dags att förbereda sig mentalt för talet och att lyssna på tal och sen jobba med medicinen i 2h, min skoldag med andra ord, slutar halv 4.
Ha en bra onsdag!
SeS!<3
Matilda<3
 

You, come here, yes you!

Just när jag skrev rubriken kom någon mot mig :O

Idag är det onsdag, gud vad denna vecka går segt fram, tycker det kan vara fredag idag och sen kan det gå snabbt fram så får jag julov! Känner inte för att vara i skolan men vill inte heller missa någonting, där har ni mig när jag blir riktigt sjuk (vilket inte har hänt på 4-5 år) så ligger jag i min säng och får total panik och undrar vad jag missar och försöker verkligen ta reda på det men får inget svar, ni kan tycka det är fjantigt men jag får panik.
Tur att man har en bra immunförsvar (eller inte...). Längtar tills vi får ha dem ''riktiga medicin och vård'' lektionerna igen, dem bästa lektionerna på hela veckan juuuu men inte dem lättaste ämnerna, sån är jag gillar ämnen som jag inte är så duktig i, som kemi och biologi när jag gick i 7-9, jag var ur usel på det men gillade det stark, gick ut med C i biologin och E kemin, hahaha :D
Dags att förbereda sig mentalt för talet och att lyssna på tal och sen jobba med medicinen i 2h, min skoldag med andra ord, slutar halv 4.
Ha en bra onsdag!
SeS!<3
Matilda<3
 

Ovanligt bra dag!

Denna vecka trodde jag skulle bli dålig då vi inte har någon ordning alls på vårat schema just nu. Denna dag är en av dem bästa dagarna hittills denna vecka, mitt tal i svenska gick över förväntan (la till lite som inte fanns i mitt manus för jag glömde), vi skulle prata i 5 min det trodde jag inte jag skulle klara men jag pratadei hela 10 min, hahaha!
Gjorde även laben som jag skulle göra på fredag så jag slutar tidigare, nice!! Ska skriva min labb rabort bara sen är jag klar.
Imorgon ska jag hålla mitt slutliga engelska tal och jag är ganska taggad eftersom det gick bra idag! Ska även försöka jobba med medicinen i kvällen och börja jobba med vården, ska jobba lite extra med det i helgen så får mer detaljer, jag och detaljer går aldrig i hand i hand men får väl lägga lite mer energi i mitt arbete helt enkelt.
Nu ska jag slappa och kolla på film, låta hjärnan vila lite och plugga lite senare i kväll.
SeS!<3
Matilda<3
 

Bloggtävling hos Lisa fager!!

scapa (kopia)
http://lisafager.horseworld.se/2013/12/02/bloggtavling-schabrak-och-benlindor-fran-scapa/

Bloggtävling hos Wilma!

Pictures
http://wilmafur.horseworld.se/2013/12/01/lucka-1-bloggtavling/

Rolig dag!

Advents showen var väldigt rolig, bättre avslut på Sally kunde man inte få.
I kadriljen var det inte meningen att jag skulle rida först men det fick jag göra, jag kom ihåg hela programmet trotts att jag inte hade tränat så mycket.
Det var fullt med folk, fy vad rädd jag blev när jag såg hur många det var, lyckades ändå hålla koncentrationen på programmet och Sally, galoppen satt inte riktigt men den satt inte på morgonen heller, hästen som jag skulle hålla koll på var väldigt trött (det var fille) och han gick inte fort, när vi skulle vända rätt upp var jag redo men fille var på andra sidan av volten (vi red på C och A volten) så jag fick lägga en 10 m volt (om ens det) så vi kom samtidigt, dem som var bakom mig vart väldigt förvånad och jag sa bara, plan B XD Ridlärarna tyckte det var väldigt snygg och snabb tänkt av mig, jag som inte har några reflexer alls ;)
Tänkte inte alls på formen utan väggarna gick först och Sally var spänd då det var så mycket folk och vi gick väldigt nära läktaren, hon tyckte det var obehagligt.
Rolig dag!
SeS!<3
Matilda<3