Blue sky!

Har varit i stallet och hjälpt till lite, sköt, tränat med Olympic och putsat träns. Jag har otroligt ont i min rygg, jag vet inte vad jag har gjort men signalerna känns rätt tydliga i mitten av ryggraden, får se om jag kommer upp ur sägen i morgon annars får jag sova i stället ;) Kamera batteriet laddas om och jag ska göra ett tappert försök att sova, ni som kommer träffa i morgon, om jag säger något jätte hemskt eller är jätte grinig så ber jag i förväg om ursäkt, jag hoppas att jag får sova 4-5 h.
Har haft tankar på att testa att rida LC:1 på Franz, för Sally kommer gå en klass innan och hon orkar inte 2 klasser så väl känner jag henne! Om det i går så rider jag märke 2 på trulle igen, svårare än så är det inte och jag bryr mig inte om jag bara hamnar på märke 2 med honom, jag vill ha kul med honom! Jag själv kommer nog inte klara det heller med tanke på att min rygg inte klara ett 4 min program, den kommer gå av, tror jag :/
Nog om det, sov sött :D
SeS!<3
Matilda<3

Friday again :D

Jag älskar verkligen fredagar! Fast jag kommer få sitta och plugga hemma i helgen...... jag har mitt första prov nästa fredag i medicin, hejdå bloggen typ! Så nu kommer jag blogga när jag känner för det och när jag har tid, mitt schema vill inte göra som jag ville, jag ska försöka lägga in tidsinstälda så det inte står helt stilla här.
Idag har jag gått i skolan från 10.20-15.50 (fick dock sluta 18 min tidigare :D), lektionerna rullade på som vanligt och det små roliga va att medicin timmen bara flög iväg och den var en av dem längsta timmarna idag, skumt.
Nu ska jag kolla igenom pappren till provet jag försöka skriva ner lite (nej jag är ingen pluggis i vanliga fall med det kommer bli ändring nu, vänj er!)
SeS!<3
Matilda<3
 

Ridningen 29/8-13 dressyr Franz

När jag hörde att jag fick Franz ville jag inte ha honom, jag kände inte för det jag ville ha Sally men det var bara att rida helt enkelt.
Det gick super med tanke på att jag inte har ridit honom sen vintern 2012, han var orolig i munnen och kunde inte komma till ro riktigt, när vi väl kommit igång blev han riktigt fin i formen, jag blev jätte förvånad där släppte han helt random.
Vi jobbade med skänkelvikningar idag, han gjorde väldigt fina skänkelnvikningar och ibland höll han formen och det har aldrig hänt att hästen håller i skänkelnvikningar (förutom Sally då), jag tjatade hela tiden i huvudet: släpp aldrig yttertygeln och aldrig ytterskänkel, jag är så pass svag men jag var på mig själv så gick det super och nu har jag rätt ont men det är bara att kämpa vidare. I galoppen brydde jag mig inte så mycket om formen utan jag skulle försöka ramma in hans bakben, han har inte så jätte bra koll på dina ben hehe, galoppen gick jätte bra när han fick lite koll och i sista galopp gick han i en stabil form :D
Är väldigt nöjd med passet :D
Bilderna är i från början tror jag.
 
SeS!<3
Matilda<3

Upptäkt att jag går på en plugglinje, check!

Suttit med 10 frågor i 3h, jag skojar inte och jag har inte kunnat svara på 2 av dem (jag åt och badade och det är inräknat), jag kommer få det tufft men jag får ta mitt eget kast och dra det tunga laset! Jag kommer gå till 2 i morgon för jag måste upp till lasarettet innan för en extra provtagning, den skulle gå fort så jag kommer hinna till ridningen och jag har en otroligt snäll mormor som kör mig hem så jag kan byta om så åker jag till stallet dirket efter det!
Jag vill ha Sally men jag får se vem jag får, skulle ha önskat Sally men jag hade varken ork eller lust förra torsdagen och sen efter denna lektion har vi markarbete och då vill jag ju helst ha Trulle.
Hoppas ni har haft en bra onsdag!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Svenska

Vi har fått 10 min rast (5min har gått), vi ska börja med tester som visar vart vi ligger någonstans, jippi mer läsförståelse och jag som trodde lidandet var slut hm.
Efter svenskan har vi engelska sen lunch och sen två lektioner medicin innan vi slutar.
Lugn dag :)
SeS!<3
Matilda<3

It will be okay!

Just nu sitter jag och väntar på att klassen ska komma hit, jag hade cykel så jag var lite snabbare än dem hehe ;)
Vi har varit utomhus och haft lektion om dem medicinska historian, det var väldigt intressant, frågorna som vi fick var ganska svåra men vi ska gå igenom dem efter lunch, vid halv 1 och klockan 3 slutar vi. I morgon går vi på det riktiga schemat och då slutar jag halv 4 och börjar halv 9 :/
Ha det fint!
SeS!<3
Matilda<3
Vackraste hjärtat <3

Rast!

Godmorgon!
Idag har alla börjat skolan om jag inte minns helt galet, jag vaknade vid halv 7 och började med att kolla på youtube och äta frukost, vid 8 åkte jag med min bror till skolan, han hade bilen så han körde mig och han körde jätte bra, skillad bror ;)
"Lektionen" bestod av att vi skulle lära känna varandra mer, några började prata med mig efter lektionen men jag har fortfarande svårt att lita på nya människor, vill dem va med mig så får dem komma till mig, annars är jag lite den ensamma vargen och ibland mår jag bra av det, då hör jag mina egna tankar och kan tänka klart, om jag är med andra blir det lätt att jag blir vilsen eller hur man ska säga.
Vet inte riktigt när ni slutar men skulle gissa runt 3.
SeS!<3
Matilda<3

Hoppkursen 25/8-13 Bullen

AM FLYING! XD
Bilden säger lite kanske, HAHAHAHAHA!!
Jag tycker det gick super, han hoppade fina språng tycker jag och han tittade inte till så jätte mycket på hindren förutom på bilden då han fjantade till sig och sprang åt sidan, jag höll mig kvar tills jag kom förbi hinderstödet då släppte jag taget, jag trodde sadeln hade glidit så jag flög upp men såg att sadeln var kvar och att han hade stannat, då kunde jag andas lite ;)
Annars på framridningen var han jätte seg så jag tog slut på mig själv redan på framridningen, medan han blev lite piggare, vilket var postivt. Vi travade fram på bommar på båda långsidorna och i galoppen galopperade vi över bommar på volten, hade det lite svårare i galoppen för han tappade väldigt mycket ytterbog mot bommarna men det gick bra tillslut :D
Hoppningen gick super i sig, hoppade väldigt väl och var jätte glad och försökte dra ner huvudet, söt nöt <3
Jag hoppade bara stutsen och ett räcke och kryss, var för osäker i mig själv hade ingen lust att trilla av igen hoppade inte banan, jag kände inte för det helt enkelt men jag jobbade honom i stället och då blev han sur, han ville hoppa stackarn :(
Min kompis har aldrig fotat med en systemkamera förut och det damade väldigt mycket så ni får stå ut!
 
Don't ask.
Klant xD
Hur tänkte hon här? xD
GLAD HÄST <3
 
SeS!<3
Matilda<3

I give up!

Känns lite sådär just nu!
Jag mår piss just nu, allt händer på en ända gång och pressen och stressen börjar tar över, JAG KAN INTE TÄNKA KLART LÄNGRE!!
Bloggar i morgon och sen kommer jag blogga när jag känner för det från och med nu, jag måste få kontroll på mitt liv igen!
SeS!<3
Matilda<3

This is my life!

Jag ska förhoppningsvis rida på Torsdag, jag har en reservplan och den måste funka jag vill inte rida i en annan grupp än torsdagar och den på fredagar!!
 
I morgon ska jag till stallet och sköta Trull och jobba med Olympic och putsa lite träns, Trull ska ju ridas menmen.
På söndag är den äntligen hoppkurs, ojj vad jag har längtat att få hoppa min ängel, ALLT i hoppningen med honom går alltid så bra!
 
Mitt schema ser lite si sådär fast vi går inte så jätte lång tid, vi får två sovmornar för det är NIU (det är för dom som har valt t.ex handboll som extra i skolan) det är det på måndagar också så jag slutar halv 4 istället för halv 5 :D
Vår senaste dag är 4 och den tidigaste är 3, så inte så jätte illa men jag är inte van att gå till 4 :(
Hoppas ni har haft en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3
Älskar bilden! Så söt, hästen svarade sin kompis, gullig <3

I skolan!

Gud vad jag är trött, finns inget värre än att gå i skolan på en fredag. Har sett mitt schema och det ser inte ljust ut, jag måste börja i torsdags gruppen för där blir det bäst med plugg tider och så, fredagarna är bort räknat då jag slutar 4 och har typ en halv timme ner till stallet och bussen går väldigt sent.
Det har varit bra hittills, det är flest tjejer och alla tjejer är i små grupper, dem känner varandra sen tidigare och jag kom själv, jag har däremot sätt många från min förra klass.
Vi ses när jag kommer hem!
SeS!<3
Matilda<3

Ridningen 22/8-13 dressyr Bullen

Börjar med att säga så här, jag red så dåligt och det kan man inte göra på den hästen, då går allt åt pipsvängen!
Passet gick skit! Med mig som rider som en nybörjare och med en tungriden häst så går det inte!! Han gick i form i några steg men inte upp till mina förväntningar LÅNGT ifrån det. Vi gjorde lite skänkelvikningar och red innan för spåret, han gjorde bra ifrån sig när vi red innan för spåret, han fick lite väl mycket hjälper av mig ibland, skänkelvikningarna klockrena som vanligt ;) Galoppen idag var underbar, korta fina galoppsprång, vilken häst!
Traven fungerade bra lite i otakt vissa gånger men det gick bra till sist. Han gjorde bra ifrån sig för att vara han men jag, varför borde jag få rida honom, jag red så dåligt så det inte fanns! Jag kunde inte rida honom ett ända steg!
Bästa hästen som stället upp även om jag inte rider bra!
SeS!<3
Matilda<3

Love to the end!

Vid 2 ska jag iväg till stallet, idag då ska jag fortsätta jobba med Olympic men ska inte pressa honom utan bara jobba med honom kanske 10 min sen bara mysa med honom och borsta.
Ridning idag också, har ingen anning vem jag får den ridlärare jag ska rida för har aldrig sett mig rida Olympic, så chansen kan va stor att jag får honom endå.
SeS!<3
Matilda<3

Jobbet med Olympic!

Igår när jag var i stallet jobbade jag lite med Olympic, han får inte så mycket uppmärksamhet den hästen vilket jag tycker är tråkigt, han är ju en snäll häst men blir otroligt lätt spänd och lätt orolig, jag vill först och främt att han ska lita på mig. Jag jobbade med att han inte skulle slå upp med huvudet när man satte på grimman, i början ville han inte alls för så fort han ser grimman vänder han sig om, jag hade med mig grimman men tog inte på den direkt utan jag pratade väldigt mycket med honom för att få honom så tyg som möjligt, i början så fort jag visade gimman tog han bort huvudet men gick inte iväg, jag höll grimman så han hade ett val, anting strunta i det eller ta i huvudet, efter ett par gånger tog han i huvudet en liten bit, då tog jag bort den och berömde honom och till slut jag så jag skulle sätta den över öronen då slog han upp huvudet, en kompis gav mig godis som jag lockade honom i och då gjorde han det utan protseter, jag vill att han ska se det som grimman som något posetivt inte negativt som han är inställd till (jag vet inte vad som har hänt innan men han är rätt huvud skygg).
Jag ska försöka jobba med honom och att han ska börja lita på mig, att jag inte vill honom något illa. När jag hade tagit på grimman fick han gå lös en stund och när han började slappna av så tog jag av den och började borsta honom.
 
Jag vet inte vad mitt mål komme vara med honom men jag vill att han ska kunna ta i huvudet själv men är osäker om det kommer gå men jag hoppas verkligen det!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

Today is your day!

Idag har jag varit och klipp mig, jag klippte bara topparna och tunnade ur det lite grann, lite skillnad är det då det blev kortare men inte lika kort som jag har haft ;)
Ska skriva ett inlägg om vad jag gjorde med olympic i går, jag håller på att försöka att han ska få ett förtroande till mig.
SeS!<3
Matilda<3
Fina hjärtat <3

This is just a stupid dream!

Tisdag, ska kanske ner till stallet måste bara få svar från en kompis först, det är hon som ska rida och hon vill att jag ska fota men hon är så seg på att svara!
 
På fredag börjar jag skolan igen, blääää gymnasiet jag vill inte jag vill bara sluta skolan, fast jag kan ju strunta i gymnasiet jag måste ju inte gå, fast då får jag garanterat inget jobb sen ;/
I morgon ska jag in och klippa mig, har inte riktigt bestämt mig om jag ska låta mitt hår ska få växa eller om jag ska klippa av det igen men jag får se helt enkelt.
SeS!<3
Matilda<3
Smak prov från i söndags, blev rätt nöjd med bilderna :)
 
 

You left me to die, l will never forgive you!

Jag har rensat 4567 bilder i ca 2h, min dag typ eller någonting sånt. Har inte kommit på något annat att göra idag.
Nu när skolan kommer börja, jag varnar er här och nu, bloggningen kommer hamna i efterhand då jag vill klara mig bra i skolan och inte hamna så mycket efter, och för er nya läsare så kan jag berätta att jag ska börja gymnasiet och jag har valt vård och omsorg att gå som linje, jag börjar på fredag men kommer gå till rätt sent så jag kommer inte hinna rida på fredag, därför kommer jag rida på torsdag i stället och då får jag ju träffa min förra underbara grupp igen! <3
Nu ska jag försöka få kontakt med en kompis!
SeS!<3
Matilda<3

Världens finaste Trull <3

<3

På tävling!

Det är 4 kvar snart och då ska jag åka hem och ta ett varmt bad, jag har fotat från halv 9 till klockan 3 ungefär, då tog tyvärr mitt batteri slut. Har tagit över 3000 bilder tror jag, jag kommer nog rensa alla i morgon och då ska jag till stallet igen och på tisdag ska jag också ditt, 5 dagar i rad xD
Fy vad det regnar här ute!
SeS!<3
Matilda<3

Hi!

Varit i stallet idag, jag kunde inte sköta Trull då han ska vara ute med sina kompisar i en hage tills på måndag, han får lite semester och det är han värd!
Jag var annars med kompisar där och borstade på Sally och hjälpte till att göra fille lite renare, skulle inte förvåna mig om han la sig ner efter vi hade åkt iväg eller vad säger du Sofia? XD
Nu kollar jag lite bloggar och lyssnar på musik, ska till stallet tidigt i morgon så det kommer bli dålig uppdatering tyvärr.
SeS!<3
Matilda<3

Ridningen 16/8-13 dressyr Bullen

Kan börja med att det gick MYCKET bättre än vad det brukar göra, sen ni som rider på hög nivå säg att jag är dålig om ni tycker det men idag var vi ett team, formen satt dem sista 5 min och det är mycket då han är så mycket att rida (för mig alltså).
Han var pigg från start och då började han gå längre med nacken och jag jobbade som en tok med att få in bakbena, jag tänkte hela passet: får jag inte ner honom i form tänker jag aldrig rida honom någon mer för jag är för dålig", jag satte pressen på själv!
Vi gjorde bakdelsvändningar och även skänkelvikningar, bakbena måste vara med hela vägen annars funkar det inte, det gick okej första gången han var med mig men gjorde inte perfekt, i galoppen var han som lägst med nacken men att få honom att kröcka på nacken i galoppen hmmm svårt, när vi skulle låta dem få vila lite kom formen bara sådär, jag klarade det, 6 jäkla steg fick jag in där innan han kasta upp huvudet, tänkte nu ska det sitta när jag tar tygeln OJ vad fel jag hade då låste han sig istället, bara att börja om. Jag jobbade mig helt slut färdig därifrån till slutet och dem sista 5 min gick han som en gud, allt jobb som jag gjort kom fram och han ger ALDRIG efter med mig utan fortsätter oftast att gå som en väldigt söt giraff till slutet men idag var han en helt annan häst, 20 STEG fick jag ihop idag bättre än inget :D Vi är på väg igen, allt jobb under dem 3 åren tillsammans kommer sakta med säkert fram, BÄSTA TRULL <333
Det gick bra idag, bättre än vanligt i helafall!
SeS!<3
Matilda<3

Inget att se här typ

Ridning idag, vet inte vem jag vill ha men skulle vilja ha Franz för det var så länge sen, jag åker om typ 10 min kan skriva mer när jag är i stallet.
SeS!<3
Matilda<3

Lite bilder från förra året!

Fina Belladonna!
 

I won't let you go!

Idag ska jag fira en kompis, jag vet inte hur länge jag blir där men vid halv 2 ska vi två va lite innan, det var så länge sedan vi var själva och då ska jag vissa henne en sak.
Jag har fixat tidsinställda så det kommer komma inlägg så bli inte oroliga!
SeS!<3
Matilda<3
 

Are you ready to fight?

Jag funderar på att ha dagar där jag uppdaterar, har sett bloggar som har så. På fredagar kommer det ju uppdatering atomatiskt då jag rider, sen kommer det alltid på söndagarna etc.
Såhär ser resten av veckan ut:
Torsdag: Fira en kompis.
Fredag: Rida
Lördag: Stallet
Söndag: Stallet, fota på tävling och hjälpa till på tävlingen.
 
Idag har jag inga planer, ska ladda in bilder och ladda upp på FB b.la och sen kolla på film/youtube!
Ni kommer få se lite bilder som jag inte har laddat upp (tror jag)
SeS!<3
Matilda<3
 

The angels, they are real!

Idag är det stall dag igen, mycket stall dagar men det gillar jag!
Gud vad jag längtar till hoppkursen, kan inte tiden gå lite snabbare? Vid fyra åker jag ner till stallet och kommer hem vid typ sju igen, i morgon ska jag vara hemma och ta det lugnt, kanske åka in till stan och klippa mig jag får se, på torsdag ska jag kanske med Elin till norrköping men min föräldrar måste vara hemma först så jag kan fråga, sega är dem ibland hehe.
Ha det.
SeS!<3
Matilda<3

I wish you were here!

Gud vad trött jag är, var jätte pigg när jag kom hem för 1h sen ungefär och nu är jag otroligt trött bara så där, låter som jag ;)
Jag har fotat en kompis som red Zander, en ny ridskola ponny som bara är 6 år men är otroligt snäll och trevlig, han är inte i kondis än och har inte så jätte mycket muskler och är seg i ridningen, otroligt charmig ponny måste jag säga. Om jag får tillåtelse så kan jag kanske lägga ut en liten fin bild här på henne hon Zander, vad tror ni om det?
Nu ska jag äta och kolla på film!
SeS!<3
Matilda<3

My 2 home <3

Idag ska jag ner till stallet, måste passa på nu när jag är ledig då jag inte kommer ha tid när jag början gymnasiet, en som ska gå i min klass hittade mig på FB, kul! :D
Ska ner och mysa och kanske boka inte en privat lektion, jag ska göra en med två kompisar förhoppningsvis innan dressyrtävlingen (om det är märke 2 med tävlar jag, inte annars!), vill köra en själv men det kostar så mycket så jag vet inte, får tänka på saken.
Nu ska jag fortsätta ta vara på dagen!
SeS!<3
Matilda<3

Hemma!

Klockan två ungefär kom jag hem från en underbar knytis hos min kompis!
Jag är otroligt trött och sliten mentalt, därför orkar jag inte skriva så mycket men vi höll igång från 5-4, vissa dygnade men det gjorde inte jag.
Nu ska jag vila lite och sen köra en runda med min sega dator!
SeS!<3
Matilda<3

The time has come, it's time to say good bye!

Jag är jätte trött men mina kompisar är jätte pigga, jag är inte precis den kvällspigga personen utan jag är den morgonpigga....
Vid 4 ska jag ihelafall gå i säng jag kommer inte orka hur länge som helst, vi ses på eftermiddagen hörrni!
SeS!<3
Matilda<3

Tidspress!

Jag väntar på min far, jag ska hem från stallet och idag har jag varit stallvärdinna, det var väldigt kul och många av mina kompisar var där så det vart automatiskt kul, jag "jobbade" från 8-14.
Nu ska jag hem duscha och sen byta om och sen till jönåker, jag ska fira min kompis som har fyllt 16år, jag vet inte när jag kommer hem eller om jag kommer hem alls idag, ska kanske sova över därute men det får jag se.
Ha det bra!
SeS!<3
Matilda<3

Ridningen 9/8-13 dressyr Bullen

Börjar med en glad jag, fick ju fin fina prins <3
Passet, ursäkta mitt språk men min insatts var så jävla bra, gjorde allt men trulles var inte alls bra!
Han var jätte slö och trött, fick skänkla nästan hela tiden han hade ingen motor alls, vi hade sitsträning och jag satt ner HELA lektionen och kämpade med att hålla igång honom, sen hade vi lite skänkelvikningar och lite övergångars jobb. Jag glömde formen, att dem ska gå fram för skänkeln är nummer 1 så det kämpade jag med hela lektionen och i slutet började han få egen motor och fick i form i ca 5 steg, bättre än inget ;) Inte så mycket kommentarer, skänkelvikningarna, efter lite jobb med att bakdelen skulle hänga med vart dem klockrena och galoppfattningarna vart också väldigt bra efter mycket om och men, men som sakt seg och halv jobbig. Min ridlärare såg ju hur mycket jag kämpade med att hålla igång honom och sa till mig efteråt att han inte var på sitt piggaste humör, hon såg också att jag hade det lite små jobbigt med nedsittning och drivning men det är en sak som jag måste vänja mig vid.
Sammanfattning: det helt okej!
Jag ska lyckas knäcka koden, JAG SKA!! När han har kommit igång så att säga.
SeS!<3
Matilda<3

Bilder.....

Anledingen till att jag inte lägger upp nya bilder konstant är för jag oftast fotar andra som rider b.la och jag lägger helst inte upp såna bilder, det är som en säkerhetsåtergärd (jag kanske inte får lägga upp bilden/bilderna för den jag har fotat). 
Sen är jag inte en aktiv ''fotogarf'', jag fotar väldigt sällan ta.x blommor eller något annat, skället är väl att jag inte har ork eller för jag helt enkelt inte hinner allt jämt.
Jag lovar att jag ska försöka få fram lite nya bilder men det är svårt när jag som sakt inte fotar så ofta.
Hoppas ni förstår.
SeS!<3
Matilda<3
En rätt gammal bild på Senator,
 
 

The fire don't hurt you, because you love the fire!

Ridning idag, JIIIPPPIII!! Glad jag :D
Halv 1 går bussen ner till stallet, jag ska vara där tidigare och sköta Olympic och mysa med alla andra hästarna. Vädret ser inte så jätte lovade ut här ute men det kanske blir bättre ;)
Idag vet jag inte vem jag vill rida, skulle inte precis börja gråta om jag får Trulle men skulle faktiskt vilja rida prickis igen men den jag får får jag helt enkelt.
Ha det bra kompis!
SeS!<3
Matilda<3

What you call hell are heaven for anyone else!

Hej där!
Vid halv 5 kom jag hem från IKEA, yeeey vi var där i nästan 4 timmar fast det kändes som vi var där typ 1 timme.
Jag köpte en ny stol till mitt skrivbord, den gick sönder för någon vecka sedan så det var bara att skaffa en ny, den kostade bara 49 kr som tur var, inget som slet på min ekonomi ;)
 
Nu ska jag försöka skicka lite bilder till en kompis, försökte igår men då la hela hård disken ner (alla min bilder försvann) men dem kom tillbaka idag, vad har jag för konstig data??
Ridning i morgon, jaaa!!
SeS!<3
Matilda<3
 
 

På IKEA!

Just nu är jag på IKEA, tanken var att vi skulle äta med kön var så lång så vi kommer titta runt tills kön lättar. Jag har hittat en fåtölj som jag älskar, vill ha den men den kommer inte gå in genom mitt dörrhåll, ledsen jag :(
Vi kommer åka hem runt 4 tror jag, det brukar bli så och sen 1h hemresa så ca 17.00 är jag hemma igen.
Hoppas ni har haft en bra torsdag så här långt!
SeS!<3
Matilda<3

Längtar till den 25 Augusti!

Då börjar söndagshoppningen, där vill jag utvecklas med Bullen och kunna över vinna min hoppräddsla!
Blir så taggad så fort jag tänker att han får flyga med honom, han vet vad han ska göra och han hoppar med hela sitt hjärta.
Då får jag också rida för en ridlärare som jag har velat rida för jätte länge, det ända hon har sett av oss var på en drssyrtävling där det jag red som en kratta men Bullen gjorde allt som han inte hade gjort något annat. Hoppas hon får ett bättre intryck av hos tillsammans på hoppträningarna!
Längatar ihjäl mig!
Remember us together!
SeS!<3
Matilda<3
 

Write the true story!

Inga planer idag, skrev ett inlägg nyss som bara försvann och jag har inte precis lust att skriva om allt just nu, jag ska inte till stallet idag för jag kommer vara upptagen här hemma, ska hjälpa min mor lite grann.
Mer uppdatering kommer någongång när tiden passar (översättning: när jag känner för det)
SeS!<3
Matilda<3

Jag kan aldrig bli arg på dig på riktigt, jag blir bara allt mer kär!

Rubriken säger det mesta!
Dem ridpassen som går skit med Trulle är jag mer arg på mig själv än honom, jag kan inte rida honom han är för svår för mig i dressyr i helafall, jag har inte sett många som har fått ner den där hästen i den ''räta'' formen och dem som lyckas med det är otroligt duktiga ryttare (enligt mig)!
Men när man ser in i hans underbara ögon glömmer man det dåliga passet och vill gå vidare, det är nog därför jag älskar den hästen så mycket, hans underbara personlighet och det han har lärt mig är guld, han visar bara att man måste göra allt får början att man inte kan fuska till framgång! Jag gör fel någon stans hela tiden och det är att jag aldrig lyckas sätta in hans bakben (tror jag), ser när han väl går där så slitter han sig och kastar med huvudet, han vet mina svagheter! Han har ju dåliga dagar som vi kan ha men vissa dagar kan han vara jätte jobbig och vissa vara lite snällare och faktiskt gör lite som man säger åt honom att göra. Det jag gillar mest hos honom är nog ändå hans humörsvängningar, i ena studen kan han vara jätte glad och andra är han små sur, söt nöten.
Jag kommer aldrig kunna hata den hästen, att inte kunna rida den hästen är inte samma sak som att älska den!
Han kommer aldrig kunna ta någon annans plats, han har lärt mig så mycket han har lärt mig att våga och våga att chansa!
Åhhhh vad jag önskade att du var min! Finaste hjärtat och finaste fuxen <3
<3

Love is stronger then hate!

Idag ska jag vara med en kompis innan jag drar ner till stallet vid halv 4, jag ska ner och fota en kompis och även sköta Olympic, jag sköter honom inte på tisdagar men jag gör ett undan tag idag, ska även sköta Trullebulle idag igen, mitt hjäta!
Jag kommer nog komma hem runt 6 och 7, då kommer jag kolla igenom bilderna och sen om jag har ork ladda in dem och skicka dem.
Ha en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3
Finaste Ebba och Betty <3
 
 

Remember the words!

Idag ska jag ner till stallet och fota, åttonde dagen irad jag åker till stallet och snart är det den nionde ska ju ner dit i morgon också och fota, sen på fredag rider jag själv :)
Nu på för/eftermiddagen har jag kollat på youtubes klipp  typ bara spel dock, lite häst och musik men mest spel!
Nu ska jag äta!
SeS!<3
Matilda<3
En bild som jag har fotat :)
 
 

Dag 7, sista dagen!

Från igår!
Jag red då Olympic och trulle!
Pass ett: Jag red Olympic först, det börjar med att jag blir lite sen med tränsningen och sadlingen, han blir lätt spänd och orolig så jag ville i stressa honom, vilket gjorde det lättare för mig i hanteringen med honom.
Vi hade ett lätt markarbete pass med 3 bommar och sedan efter ett x antal meter 3 bommar till, sen skulle man antingen ta vänster eller höger och gå in på båge med 5 bågar. Jag hade aldrig ridit bommar med Olympic så det skulle bli spännande, det gick super bra! Han gjorde det jag bad honom om förutom att gå och kröcka på nacken men på slutet gjorde han det fint, bommarna var inga problem i bågarna ville han inte riktigt ställa först men blev mycket bättre efter ett par gånger. I galoppen skulle vi galoppera på en lång sida och dem skulle öka lite på sin galopp, fy vad läskigt det var han bara ökade och ökade hela tiden och han kunde ha vält i svängen om jag inte hade lyckats fått ner honom i den "normala" galoppen, andra gången fick jag galoppera först (han blev nog väldigt taggad när han såg alla andra hästar öka), denna gång gick det mycket bättre och han längde sin steg mer denna gång, först gången hade han små galopp språng vilket jag inte är van vid hehe ;) Efter den galoppen gick jag in på volten och jobbade honom, jag ville inte galoppera när han kunde tagga till ännu mera och DRA iväg utan att jag har kontrollen, han blev jätte fin och började arbeta med bakbena ännu mer och gick till slut ner till en lägre form.
Jätte nöjd över honom, finaste Olympic <3
Pass 2: vi hade uteritt och jag skulle då ha trulle, jag var lite halv orolig då han är så fjantig men jag litar på honom i alla lägen och jag vet att han gör det han ska, så det var bara att köra och lita på honom. Han fortsätter att förvåna mig, han var sten cool, visst han tittade lite på saker och blev lite spänd men hoppade aldrig utan eller något sånt, det jag trodde att han skulle hoppa utan för gjorde han aldrig, han kollade på det men fortsatte att gå, i låg form kunde vi också gå i längre stunder, höll på att börja skratta åt honom att han var sp sten cool och snäll och gjorde allt man bad honom om vilket aldrig ha hänt under den tiden jag har ridit honom!
När vi tillbaka svampade jag av honom och gav honom en liten morot, duktiga modiga killen. VÄRLDENS BÄSTA TRULL <333
SeS!<3
Matilda<3

Ingen ork!

Jag skriver om passen i morgon, min ork har tagit slut och jag har jätte ont i hela min kropp, kan säga att jag fick Olympic och trulle och det gick jätte bra med båda två, en jätte bra avslutning med mina små prinsar <3
SeS!<3
Matilda<3

Dag 6!

Idag red jag trulle och Olympic!
Pass ett: Det gick okej, nu i eftertanke så har jag svårt att få trulle i form så jag orkade inte tänka på det men fortsatte försöka men det gick självklart inte! Idag var han mer koncentrerad men ändå inte, han var med mig ibland och andra gånger var han i någon annan värld, vi jobbade på volterna. Jag har ingen kommentar typ, jo JAG ÄR EN DÅLIG RYTTARE!!! Jag kan fan inte rida den där hästen, jag försökte med allt men han kastade med huvudet så fort det blev jobbigt! Det ända som var bra var dem klockrena galoppfattningarna från skritt som han har så lätt för och han var på i slutet, jag behövde inte driva lika mycket då.
Inte nöjd helt generellt!
I mellan där var Ubbe på rymmen, han skulle duschas av och han har så mycket överskåts energi så han slet sig och galopperade i väg, vi lyckade stänga i honom i en hage och fångade honom!
Pass 2: Då hade vi en uteritt, jag ville inte rida Olympic då han hade fått spel igår men hoppade upp på honom och hoppades på det bästa, det gick helt över förväntan, i traven vart han helt galen och hade inte Sally varit så snäll med att inte sparka till när hästarna kommer för nära (Olympic gick in i hennes rumpa hela tiden och han ökade bara när jag tog i tygeln) så hade han nog fått en spark! Vi red till stora flättna och tillbaka, det gick jätte bra även om han var lite extra pigg ibland men med tanke på hur han var igår så gick det super. När vi kom tillbaka så svampade jag av honom och sen gick vi ner med hästarna, jag tog ner prickis och han gick väldigt lugnt hela vägen men i boxen blir jag väldigt lätt upp stressad.
Hoppas ni har haft en bra dag, nu ska jag äta!
SeS!<3
Matilda<3

Dag 5!

Idag red jag Bullen och Sally, jag skulle ha Olympic men jag rider ju honom allt mer på dressyren så och hon som fick Bullen ville ha Olympic så jag tog Bullen i stället.
Första passet tog jag Trulle först, det gick okej om jag ska vara snäll mot mig själv! Han försökte koncentrera sig idag men så klart var en jätte broms på honom HELA tiden, ångrar också att jag inte satt på honom luvan för nu flög dem in i öronen, vi red lektion idag tack och lov! Det blev bråk mellan honom och mig, han var hård i munnen och försökte få undan insekterna och samtidigt slippa jobba så då orkade jag inte bråka, men försöka jobba men det höll inte hela vägen genom passet. Idag skulle vi börja med galoppen och jag fattade från skritt för man vet aldrig vad den där hästen kan få för sig, klockrena fattningar och jag försökte samla ihop honom och det gick i några galopp språng innan han bröt av, vi jobbade på en volt hela passet, ibland sköt han ut ytterbog i båda varven men fick tillbaka den efter många om och men, i slutet började bakbena komma på riktigt och då red jag med alla krafter jag hade kvar och då blev han ännu surare, började kröcka på nacken i typ 2-3 steg och det var allt.
Inte alls nöjd om jag ska vara ärlig!
 
Andra passet hade jag Sally, vi skulle rida ut en längre runda men vi fick vända för Ubbe blev galet glad när vi skulle trava på fältet och många av hästarna var så irriterade av insekterna. Jobbade henne på banan och hon gick super bra i vissa studunter men hade också svårt att koncentrera sig men hon försökte verkligen, jag gjorde mycket volter och skänkelvikningar innan vi fick börja fatta galopp, galoppen var helt okej den var inte alltid i takt och hon tröck sig inåt i volten, när jag skulle fatta första gången ville hon inte utan travade bara på som förut, morrade till henne och fatta om och om igen tills hon fattade, sen var det inga problem med fattningarna, Sally då xD Efter galoppfattningarna travade vi av, när jag hade kommit in till stallet igen svampade jag av henne hon var jätte svettig efteråt!
Sofia var så snäll och fotade mig och Sally så här får ni dem!
SeS!<3
Matilda<3
 

Lite bilder som jag har fotat!

Förälskad i dem bilderna med Fille och Betty med två underbara personer i bild!
Trött fille? XD
SeS!<3
Matilda<3

Dag 4!!

Idag fick jag trulle igen, blev lite paff brukar inte få två hästar på raken.
Passet gick dåligt, han var lika störd av insekterna och kollade efter bonden som gick i längre upp. Försökte få in hans bakben men dem flög upp i luften i stället och sparkade under magen efter en broms, kontakten mellan mig och han var inte heller den bästa och jag gillar inte att rida självständigt när jag rider honom, så i slutet red jag på en volt med några andra som fick lite hjälp, då gick det bättre och då red jag allt vad jag hade, jag var arg och ilsken på mig själv! Formen satt i stunder i både traven och skritten i slutet.
Jag är inte nöjd med min insats.

Just nu är jag på väg till min farmor och farfar, hoppas ni har haft en bra dag!
SeS!<3
Matilda<3